Last news in Fakti

2 Февруари, 2021 11:26 1 384 2

Италия очаква решение за ново правителство

  • италия-
  • правителство-
  • преговори

Важна среща при президента

Италия очаква решение за ново правителство - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Днес председателят на Камарата на представителите на италианския парламент ще представи резултатът от проведените преговори за ново правителство, съобщи ANSA.

Очаква се доклад пред президента Серджо Матарела. Роберто Фико е разговарял с поддръжниците на нов кабинет.

Очакванията са Джузепе Конте да получи нов мандат за премиер. Фико смята, че повечето партии са готови да подкрепят Конте.

Предстои да се доуточни общата програма. Матео Ренци настоява страната да получи средства от Европейската програма за подкрепа.

Други партии предпочитат това да не бъде включвано в програмата. До края на деня трябва да е ясно, дали ще има ново правителство.

Ако няма споразумение, ще се водят преговори за правителство на опозицията или нови избори.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Йосиффф

    3 0 Отговор
    ИЗБОР НЯМА,КАК ДА ИЗБИРАШ ИЗМЕЖДУ ПОСРЕДСТВЕНИ ,ГЛУПАВИ И КОРУМПИРАНИ ХОРА.
  • 2 Диверсант

    2 0 Отговор
    Ще намерят изход, защото отивайки на избори ще загубят 365 000 € чист доход. Кой ще се съгласи при положение че почти никой няма да бъде преизбран от левите
Новини по държави: