Last news in Fakti

3 Февруари, 2021 11:40 2 618 4

Опозицията търси свалянето на Володимир Зеленски

  • украйна-
  • президент-
  • володимир зеленски

Недоволство след спиране на медии

Опозицията търси свалянето на Володимир Зеленски - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Украинската партия Опозиционна платформа започна процедура по освобождаването от президентския пост на Володимир Зеленски, съобщи RT.

Съпредседателят на парламентарната фракция Вадим Рабинович потвърди решението. Решението е взето след стартиране на закриване на телевизии.

Президентството наложи ограничения над опозиционни телевизии и техния собственик. Това е представителят на Опозиционна платформа Тарас Козак.

Излъчването на медиите като „112 Украйна“, NewsOne и Zik беше прекъснато след решението. Професионалната общност прие това като посегателство над свободата на медиите.

Лидерът на партията Виктор Медведчук обяви решението за незаконно. Представители на парламента смятат, че затваряне на медии води само до тяхното популяризиране.

Представители на Зеленски обявиха, че е отговор на пропагандата в Украйна и не смятат, че е оспорване на свободата на словото.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Rado

    2 17 Отговор
    Путя да си гледа Рашата, да не се бърка другаде.
  • 3 Съдията Дред

    21 1 Отговор
    Що така ЕС не възроптава срещу нарушаване на свободата на словото в Украйна ? Къде са санкциите ?

    Коментиран от #4

  • 4 rule

    8 0 Отговор

    До коментар #3 от "Съдията Дред":

    Зеленски е професионален комик! Обича да разсмива хората!:0 Що, тоя път не му се получава?!:)
Новини по държави: