8 Февруари, 2021 12:42 2 610 14

Протести в подкрепа на свободата на словото в Украйна

  • украйна-
  • протести-
  • медии

Защита за свалени медии

Протести в подкрепа на свободата на словото в Украйна - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Протести в подкрепа на свалени канали започна в Киев, съобщи РИА Новости.

Украинският президент Володимир Зеленски взе решението да ограничи излъчването на няколко опозиционни медии. Това са „112 Украйна“, NewsOne и ZIK.

Протестът се провежда в района на изложбения център. Там държавният глава ще присъства на голям форум.

Въпросните медии са свързани с опозиционната група „За живот“. Каналите са достъпни в социалните платформи.

Техните лицензи за излъчване са отнети, а тегленето на капитал ограничено. Правителството обяви, че решението е взето, заради пропагандата, която разпространяват въпросните медии.

Протестиращите издигнаха лозунги в подкрепа на свободата на словото.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    43 4 Отговор
    Събудиха се и нашите журналисти да напишат и нещо за отнемане свободата на словото в Украйна, а не само да ни занимават с Навални.

    Коментиран от #10

  • 2 4559

    5 39 Отговор
    Свалиха каналите собственост на кума на Путин- Медвечук. Беше абсурд по време на водена агресивна война от Русия спрямо Украйна, последната да излъчва официално руска пропаганда. Но е факт, че това продължи близо 7 години.
    Това са фактите.

    Коментиран от #5

  • 3 Fate

    22 2 Отговор
    Не са гледали босфор и домус тв
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Гост

    34 2 Отговор

    До коментар #2 от "4559":

    Според украинската конституция не могат да бъдат наложени санкции на украински граждани. А лицата, които са притежатели на трите канала са украински граждани. Нищо, че принадлежат на Медвечук, който също е украински гражданин.Без значение чий кум е. Не зная дали си гледал някой от забранените канали, но там се коментираше повишението например на тарифите за газ. Дали това е руска пропаганда разсъди сам. Още се излъчваха политически предавания, на които винаги се канеха представители от,, Слуга на народа "на Зеленски. Формат, където в честен двубой представители от различни партии се борят за вниманието на зрителя. Слугите на Зеленски и самият той попуствуваха, че губят в тази игра?
  • 6 ***

    32 2 Отговор
    Каква е тази статия свобода на словото в Украйна?
    Ma те се управлява от Щатите, значи всичко е по учебник!

    Коментиран от #8

  • 7 дедо Герчо

    17 0 Отговор
    А РЕШЕНИЕ НА СЪДА ИМА ЛИ?!?!НЕЩАСТНИЦИ !..

    Коментиран от #9

  • 8 Гост

    19 1 Отговор

    До коментар #6 от "***":

    Че се управляват, управляват се, но на трите канала имаше някакъв свеж полъх и опит за изразяване на мнение, различно от директивите, спуснати от Вашингтон. Гледал съм на YouTube отделни предавания когато там гостуват адвокатката Елен Лукаш или Шарий.
  • 9 Максим

    16 0 Отговор

    До коментар #7 от "дедо Герчо":

    Съдилища там са ги сполетяли американските реформи . Така че едва ли ще се произнесат. Зеленски забрани трите канала с указ. По закон той няма право на това. Но когато истинските стопани на банановата република Украйна са САЩ, кой ще ти следи за законността на процесите. Стига страната да изпълнява определена и роля на анти Русия.
  • 10 Сандо

    13 1 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    То пък и какво са написали:ограничили,а всъщност забранили;опозиционна,но представена в парламента и водеща във всички проучвания в момента;санкции срещу собственика,и всичко това на фона дивашка русофобия и откровен фашизъм.Но най-важното е,че Западният демократичен свят нищо ненормално не вижда.А междувременно укранците отново обстрелват Донбас.
  • 11 Сергей Станишев

    6 2 Отговор
    Свобода за медиите в Ухраине !
    Зеленски трябва да си замине !
  • 12 На Запад от Лвов - Полша на Исток Русия

    5 2 Отговор
    Тага е било, който е ходил по често в днешна Украйна се вижда ясно! ПО ГРАНИЦИТЕ Румънци, УНГАРЦИ, НАВСЯКЪДЕ Еврей"българи и Роми в БЕСАРАБИЯ, РОМИ НАВСЯКЪДЕ, ТОВА Е ДНЕШНА УКРАЙНАЗапорожието Казаци, служили на Руските императори!!
  • 13 Така

    2 0 Отговор
    Така е Било, в Лвов има Печатница на Гутенберг????
  • 14 Украйнците

    5 0 Отговор
    Здравата ги подлъгаха със Мегдана.След отделянето си, Украйна беше със най висок стандарт,стабилна валута, добре развита тежка промишленост,земеделие,добив на подземни богатства.Технния въглищен басейн ( Донбас) добиваше и изнасяше най качествените въглища в Европа с милиони тона.Преди две години,внесоха въглища от сащисаните!? Един от лидерите в Европа и трети в света по добив на пшеница ,и четвърти по царевица.За по малко от десет години всичко е сринато.Гривната девалвира над 3,8 пъти- не процента.Ток- поскъпване над 7 пъти! Газ за домакинство ( там всичко се отоплява,готви на газ) поскъпване над 2770 % .Покуп.способност на заплата и пенсия,почти на 50% спрямо 2014г.Но там народа е различен от българския народ.Те не търпят да ги мачкаш,и правиш а глупаци.Побесенее ли украйнец,намери си дупка да се криеш! Най страховитите войници през ВСВ ,от който хитлеристите са треперели са били украйнци и белоруси.Тръгне ли,няма спиране.Там нещата за " някого" не са добри.Ще проличи до есента.
Новини по държави: