Last news in Fakti

3 Февруари, 2021 16:49 3 849 15

Пристанището в Солун става собственост на бивш руски депутат

  • гърция-
  • солун-
  • пристанище-
  • иван савидис

Иван Савидис е руски олигарх от гръцки произход, който е сред най-мощните инвеститори в Северна Гърция, бивш депутат в руската Дума, близък с президента Владимир Путин

Пристанището в Солун става собственост на бивш руски депутат  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Пристанището в Солун вече е собственост на бивш руски депутат от Думата. „Руският цар на Солун купи пристанището“, коментират гръцките медии сделката за порта, чиято цена не се съобщава.

Компанията на Иван Савидис придоби контролния пакет акции на пристанище Солун след като закупи дела на оттеглилата се германска фирма.

Приватизацията на пристанище Солун фокусира интереса на гиганти в сектора, след като Гърция реши да предостави порта на международна компания с гръцко участие. Имаше заявен интерес и от руски компании, които в последствие се оттеглиха.

Очаква се само разрешение от Комисията по конкуренцията, за да стане Иван Савидис основен собственик на пристанище Солун, което след Пирея е най-печелившият гръцки порт.

Савидис е руски олигарх от гръцки произход, роден в Грузия, който е сред най-мощните инвеститори в Северна Гърция, бивш депутат в руската Дума, близък с президента Владимир Путин.

Той е собственик не само на футболния клуб ПАОК и на луксозни хотели, но и участва в производството на цигари и захар.

За да постъпиш на работа в негова компания, е необходимо не само да имаш перфектно образование, но и да владееш руски език, твърдят негови сътрудници.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ииийехууу

    43 10 Отговор
    Русия идва насам,харесва ми..
  • 2 сила

    12 27 Отговор
    НАВАЛНИ ЛЪЖЕ ЗА КОРУМПИРАНИТЕ РУСКИ ДЪРЖАВНИ ДЕРИБЕЙ,НАЛИ...

    Коментиран от #9

  • 3 ТтттТ

    25 4 Отговор
    Депутат е бил от "Яблако"--западните подлоги в руският парламент...не лъжете с вашите лозунги "близък на Путин".....
  • 4 Русский

    13 3 Отговор
    Не знам такъв "руски олигарх".
  • 5 Сандо

    15 7 Отговор
    Тоя е истински космополит,кое му е руското не е ясно,но давайте да всяваме страх.Ясно ли ви е:Руснаците идат и завладяват всичко,пустите му варвари от гръцки произход,родени в демократизираната Грузия!
  • 6 Ахахаха

    19 5 Отговор
    Имам някакъв спомен от историята, че това пристанище би трябвало да се ползва от България според някакви военни договори.
  • 7 Блондин

    9 2 Отговор
    а кой е руският олигарх с български произход ?
  • 8 Ами да

    16 0 Отговор
    Милиардер е човека - продава , купува !
  • 9 Антитрол

    23 4 Отговор

    До коментар #2 от "сила":

    Еми ако не беше соросоиден трол и се беше помъчил да почетеш нещо за този "бивш депутат от руската дума" щеше да разбереш че той става депутат и олигарх по времето на Горбачов и Елцин (приятеля на запада) и че написаното "близък с президента Владимир Путин" не е коректно - той много харесва Путин но не може да се каже същото за Путин.

    Та всички олигарси ограбили руския народ се пръкнаха имемно по времето на "демократите и приятели на запада" Гоорбачов и Елцин. Как пък тогава нямаше един Навални да се загрижи за корупцията и ограбването на Русия - защо ли сте толкова прозрачни в намеренията си.

    Коментиран от #10

  • 10 сила

    8 13 Отговор

    До коментар #9 от "Антитрол":

    този Путин ,който е в момента не е онзи от 1999 година нали си забелязал...дори жена му каза че това не е мъжа и

    Коментиран от #11

  • 11 КОНТРА

    10 1 Отговор

    До коментар #10 от "сила":

    То щот АНГЛИЙСКАТА ЦАРИЦА Е СЪЩАТА....
  • 12 Бандера

    1 10 Отговор
    Този беше основен спонсор на на Груевски в Македония, чрез един измислен КГБ милиционер - Самсоненко. Но както винаги руснаците "опят абасралис" и Скопие е пълноправен член на НАТО , а и скоро ще започне преговори за ЕС! Въпреки съвеЦките милиционери от МВРО!
  • 13 Баят сельо

    7 4 Отговор
    След година очаквайте заглавие: Пристанището на Барселона стана собственост на бивш български премиер.
  • 14 Фактология

    1 0 Отговор
    Още миналата година са предвидени за създаване на 3 (сухи пристанища)свързани чрез железопътен транспорт..Първото вероятно функционира...Илиенци с модерен логистичен път намалявайки разходите до пристанището в Солун.Очакванията останалите 3 ще идват от Сърбия и Македония.
  • 15 Фактология

    0 0 Отговор
    За цялата статия в seleo.gr
Новини по държави: