1 Февруари, 2021 13:39 2 532 11

Повечето гърци не одобряват Преспанското споразумение

  • гърция-
  • споразумение-
  • северна македония

Ново проучване в страната

Повечето гърци не одобряват Преспанското споразумение - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Повече от половината гърци не одобряват Преспанското споразумение, съобщи Катимерини.

Това показва ново проучване на общественото мнение. Преспанското споразумение уреди спора със Северна Македония.

Според 51% от гърците не това не е бил ход в правилната посока. Споразумението има одобрението на 36.8%.

Повечето от подкрепящите споразумението са гласували за СИРИЗА на последните избори. Противниците на споразумението са подкрепили Нова демокрация.

Смята се, че партията спечели изборите, основно благодарение на споровете около договора. Споразумението беше важно за македонската държава.

След него Северна Македония се доближи до преговори с ЕС.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 101%

    14 10 Отговор
    Тоя на снимката е чист грък, как да не одобрява ?

    Коментиран от #8

  • 2 3274

    22 9 Отговор
    Така е. Но пък от Македония не одобряват и Договора с България. Добре че България е съгласна на всичко, ще им признае и език, идентичност, история. Сега от Македония се чудят какво още да си поискат да им признаем.
  • 3 Перо

    24 1 Отговор
    РСМ не спазва преспанското споразумение! Още плямпат глупости за античност и Ал.Македонски.Развяват флагове с вергиниевста звезда и е редно Гърция да анулира договора или въведе санкции! Нормално е гръцкото население да не поддържа договора!

    Коментиран от #6

  • 4 Грогу

    18 1 Отговор
    След подписването на договора , по нашата телевизия дадоха гр .премиер , който поздрави и Гърция и Македония за успешните преговори , но на чист български език....и акцент нямаше . А мак. медии са обявили , че гр. премиер е говорел на македонски с български диалект. Аз не знам какво трябва да се направи с това подло племе.
  • 5 Направо

    17 0 Отговор
    Елините направо са си прекарани. Звездата ва Вергина си я маат навсякъде,а бутафориятя в Скопие не е пипната. На нас това да ни е за урок ,как тия изклесавци спазват договори. Какъвто и договор да подпишем тия постюгославски изтърсаци няма да го спазват.
  • 6 Ранд

    9 1 Отговор

    До коментар #3 от "Перо":

    Вчера един от мак. тролове най -накрая ми каза името мак. крал . Като го потърсих в интернет се оказа Крали Марко (:
  • 7 БЮРМ/FYROM

    14 1 Отговор
    Измислената, смешна и жалка държава няма място в Европейския съюз. ВЕТО докрай. Промити мозъци. Кресливи и злобни, руско-сръбски подлоги. Крадци на история, език и култура. БЮРМаджии-безродници.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Мая

    4 1 Отговор
    Ако РСМ влезе в ЕС (а това няма да стане никога) забравят за Преспанското споразомение.Връщат си отново имена на улици паметници за което гърците жестоко ще съжаляват,че са ги пуснали в НАТО.Повечето гърци вече съжаляват за това.
  • 10 Каранфилски

    1 0 Отговор
    Български граждани живеещи в Северна Македония, които искат да се отърват от терора на просръбското правителство, България трябва да им даде поданство и да живеят в България. Но вместо това тиквата се превърна в сръбска подлога.
  • 11 Давид Петров

    1 0 Отговор
    Северна Македония трябва поне още 50 години да се облизват като куче пред касапница за членство в ЕС. Да не се забравя че и България когато влизаше в НАТО и ЕС си промени историята и дори загуби своя суверенитет.
Новини по държави: