4 Февруари, 2021 10:45 1 479 13

Южна Корея и САЩ се споразумяха за обща стратегия за Северна Корея

  • северна корея-
  • южна корея-
  • мун дже ин

В изявление на Белия дом се казва, че Джо Байдън е подчертал своя ангажимент за укрепване на двустранния съюз и че двамата са се разбрали за тясна координация по севернокорейския въпрос

Южна Корея и САЩ се споразумяха за обща стратегия за Северна Корея - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Президентите на Южна Корея и САЩ се споразумяха, че двете страни имат нужда от детайлна стратегия за Северна Корея в стремежа си за постигане на денуклеаризация на Корейския полуостров, предаде Асошиейтед прес.

В първия им телефонен разговор, откакто президентът Джо Байдън встъпи в длъжност, южнокорейският му колега Мун Дже-ин предложи двете страни да положат съвместни усилия за траен мир и денуклеаризация, предаде БТА.

Байдън каза, че Вашингтон и Сеул трябва да имат единна позиция и че правителството му ще работи в тясно сътрудничество в Южна Корея да постигне общите цели, съобщи пресслужбата на Мун.

В изявление на Белия дом се казва, че в разговора Байдън е подчертал своя ангажимент за укрепване на двустранния съюз и че двамата са се разбрали за тясна координация по севернокорейския въпрос.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Монгола

    5 2 Отговор
    Общите цели Южна Корея да купува скрап уж като оръжие!
  • 2 Хахаха..

    7 3 Отговор
    Бе кой я брои за жива америката?!

    Коментиран от #6

  • 3 СащНеМо

    6 2 Отговор
    една САЩ вече не може сама да удържа северна Корея ли ... така ли да се разбира от статията :) ?
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Хаха

    3 6 Отговор

    До коментар #2 от "Хахаха..":

    САЩ за 50 години от аграрната Южна Корея направиха високо развита икономика, която по икономически показатели надминава Русия, а СССР и Китай направиха от индустриалният Север сталиниската диктатура Северна Корея където хората умират от глад.

    Коментиран от #8, #9, #10, #11, #12

  • 7 Ким водородния

    6 2 Отговор
    Бла ,бла , бла - празни приказки. Перчема започна по същия начин.
  • 8 безжичен

    5 1 Отговор

    До коментар #6 от "Хаха":

    И ако започне един конфликт Ю Корея ще замяра северняците с таблети , прахосмукачки и перални ! Нъл тъй ?
  • 9 ма тъй де

    6 3 Отговор

    До коментар #6 от "Хаха":

    То краварите от където са минали все високотехнологични държави са оставили. Виетнам , Афганистан ,Сирия ,Ирак ,Либия, Сомалия
    Йемен ......
  • 10 БАЙ Х@Й ‼

    7 2 Отговор

    До коментар #6 от "Хаха":

    Навремето американските бойни самолети бомбардират Северна Корея в продължение на цели три години. Без изобщо да мислят за цивилното население, както твърди американският историк Брус Камингс, окачествил действията на САЩ като военно престъпление.
    "Имахме пълно превъзходство, бомбардирахме всичко"
    В онези години американците хвърлят над Северна Корея повече бомби и напалм, отколкото в битката срещу Япония през Втората световна война. По време на бомбардировките загиват 20 процента от цялото севернокорейско население, твърди генерал Къртис ЛеМей, който по време на Корейската война командва американските ВВС.

    Коментиран от #13

  • 11 БАЙ Х@Й ‼

    4 2 Отговор

    До коментар #6 от "Хаха":

    Това оставят янките в Северна Корея‼
  • 12 Рап

    3 1 Отговор

    До коментар #6 от "Хаха":

    Много точен коментар,който не иска да го разбере е като кон с капаци
  • 13 Каишков

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "БАЙ Х@Й ‼":

    И не само това .
    А в интервю от 1954 година главнокомандащият съюзническите войски генерал Дъглас МакАртър изразява съжалението си, че не е получил разрешение да осъществи плана си за приключване на войната в рамките на десет дни. Този план предвиждал хвърлянето на "30 до 50 атомни бомби". Освен това генерал МакАртър искал да превърне границата на Северна Корея с Китай в непроходима зона, като я опаше с петкилометров пояс от радиоактивен кобалт. Целта била да бъде осуетена по-нататъшна подкрепа за Северна Корея от страна на Китай.

    Към нелицеприятните исторически истини, които на Запад отдавна вече са забравени, но в съзнанието на севернокорейците са живи и до днес, спадат и масовите кланета. Като това в Но Гун Ри. Както стана ясно през 1999 година, американски войници са избили на това място стотици цивилни граждани, тръгнали да бягат от военните действия.

    Още по-жестоки са антикомунистическите чистки, които провежда южнокорейската армия. Непосредствено след началото на войната са избити хиляди истински или просто предполагаеми комунисти и симпатизанти на Северна Корея. Със знанието и пред очите на американските офицери. Тъй като са засекретени десетилетия наред, докладите и снимките от тези престъпления виждат бял свят чак през 2008 година. Т.нар. Комисия за помирение, назначена от бившия южнокорейски президент Ро Мо Хюн, изчислява броя на жертвите на най-малко 100 000 души. За много от тези кланета неправомерно са обвинени севернокорейците.
Новини по държави: