5 Февруари, 2021 09:54 2 129 35

Без протести в подкрепа на Навални в Русия поне до пролетта

  • русия-
  • алексей навални-
  • владимир путин

Шест държави от Европейския съюз, след които Полша и трите балтийски републики, настояват за нови санкции срещу представители на руските власти след ефективната присъда за критика на Кремъл

Без протести в подкрепа на Навални в Русия поне до пролетта  - 1
Снимка: Shutterstock

Приближен на Алексей Навални заяви по онлайн видеоканал, че поддръжниците на опозиционера няма да свикват улични протести в близко бъдеще, снижавайки тона след масовите протести в цяла Русия и хилядите арести, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Намиращият се извън Русия ръководител на мрежата от щабове на Навални Леонид Волков заяви по YouTube канала „Навальный-LIVE“, че няма да анонсира нови протестни акции в близко време. Екипът на опозиционера иска да проведе следващите акции едва през пролетта или лятото, пише „Новая газета“.

„Ако излизаме всяка седмица, ще получаваме още хиляди арестувани и стотици пребити и работата на щабовете ще бъде парализирана. Не това е което искаме ние и за което моли Алексей“, поясни Волков. Вълната на протеста трябва да се завършва на висока точка, добави той.

Волков отбеляза намаляването на числеността на протестите в отделни градове и уточни, че екипът на Навални ще се стреми към неговото освобождаване с външнополитически методи.

По думите му Навални иска само мирен протест и „умна стратегия за гласуване“, която да подкрепи кандидатите с най-големи шансове да надвият управляващата партия „Единна Русия“ на избори. Следващите парламентарни избори в Русия са през есента, допълва Ройтерс.

Днес се очаква въпросът за присъдата на Навални да бъде повдигнат на среща в Москва между върховния представител за външната политика на ЕС Жозеп Борел и руския външен министър Сергей Лавров.

Съд в Москва ще заседава междувременно по дело срещу опозиционера Алексей Навални за клевета по адрес на 93-годишния военен ветеран от втората световна война Игнат Артьоменко, когото според обвинението Навални е определил като предател, тъй като е подкрепил промените в руската конституция.

Шест държави от Европейския съюз, след които Полша и трите балтийски републики, настояват за нови санкции срещу представители на руските власти след ефективната присъда за критика на Кремъл Алексей Навални и полицейските репресии срещу демонстранти, съобщиха снощи трима дипломати.

На среща вчера на постоянните представители на страните членки на ЕС, Полша, Естония, Латвия, Литва, Чехия и Румъния са призовали за забрана за пътуване и за замразяване на активите на руски физически лица заради нарушения на човешките права.

Съюзът, който миналата година създаде механизъм за по-бързо налагане на санкции за нарушения на човешки права, бързо осъди ареста на Навални в края на миналия месец при завръщането му в Москва от Германия, където той се лекуваше от отравяне в Русия през август м. г.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гошо

    27 7 Отговор
    Е ... как така бе
    Путин там се беше заключил в бункера си , паркираха подводница в Геленджик и се чудеше на къде да фаща за Северна Корея ли за Венецуела и Куба ли и хоп Невални свири отбой и баш европеец от Брюксел му пращат втори фронт срещу Путин да открива ,той почивка дава Абе Путин пада, само трябва с Жозеп Борел му го духнете и край
  • 2 Сандо

    27 5 Отговор
    Как ли е мънкал Борелчо за да се оправдава,когато са му прожектирали кадри от протестите на Запад и полицейските действия?А и трябва да моли за ваксина.Така че засега навалистите ще си починат,ще съберат сили и пари и ще се готват за изборите наесен.А дотогава кукловодите им ще намерят нов герой,тъй като сегашния ще е зает с надомна работа в заведение за превъзпитание-нека се научи как се изкарва честно прехраната,че станаха много мошениците и крадците.

    Коментиран от #11

  • 3 1234

    21 6 Отговор
    Явно цру чака новия транш от фед. Сега печатат за други нужди, че гражднска война се задава. Като насмогнат ще подхвърлят
  • 4 пешо

    19 6 Отговор
    парите свършиха
  • 5 Руснак

    8 13 Отговор
    Долу Царя!
  • 6 Георгиев

    37 5 Отговор
    Скучно е, момичета. Измислете нещо ново. Вече 7 година санкции след санкции. И резултатите не закъсняха. Русия от вносител на храни, се превърна в износител. Годишно изнася храни за 30 млр долара. За тези години Русия направи замяна със собствено производство на 1300 високо технологични вносни изделия. С цената на 2 годишно закъснение превърна разработвания пътнически самолет МС21 в 100% "руски". В тоя самолет няма да има даже и 1 чуждо болче. И най важното е , че Русия създаде напълно свой авиодвигател. Такива двигатели притежават само САЩ, Англия, Франция и Русия. За тези 7 г Русия изхвърли 1200 МВ турбини на Сименс, като ги замени със собствени с 5% по добър КПД. Давайте още санкции, те са полезни за Русия.

    Коментиран от #7, #9, #14, #16

  • 7 Ушанко

    5 20 Отговор

    До коментар #6 от "Георгиев":

    Направо цъфнали и вързали от щастие
  • 8 Костова

    22 4 Отговор
    Волков от Германия преброи малолетните, излезли по улиците, разочарова се и одмени по-нататъшните протести. Недостатъчен ресурс, който дистанционно да хвърля на манежа?
  • 9 ОпОпОооооп

    4 19 Отговор

    До коментар #6 от "Георгиев":

    Аре по полека ,ти вярваш ли си ама честно в това което написа ?

    Коментиран от #15, #20, #34

  • 10 реалиста

    11 1 Отговор
    бай дън чакам да направи долар за рубла 1 към 1000

    Коментиран от #13

  • 11 Нахални

    10 3 Отговор

    До коментар #2 от "Сандо":

    ще му се наложи да сложи рокличка кой ли ще си хареса за булка че има да се върши къщна работа а кайсиите на загорелите тартори ще трябва да се растоварват.
  • 12 Хахаха

    18 4 Отговор
    Правилно. И не руските власти ги плашат, а руския народ, на когото му започва да посва от навалнинга.
  • 13 един българин

    4 15 Отговор

    До коментар #10 от "реалиста":

    СЪС СИГУРНОСТ РУБЛАТА Е С 300 ПО УЛЕЯ НА СМЪРТТА! НО ТИХО ФАКТИ ДА НЕ НИ ЧУЯТ , ЧЕ МОДЕРАТОРИТЕ ИМ СА РУСОФИЛИ! Ф---Ф
  • 14 Хахаха

    21 6 Отговор

    До коментар #6 от "Георгиев":

    Прав сте. Русия зараси санкциите се превърна в голяма селскостопанска сила. Освен че сама произвежда вкичщо за вътрешния пазар, експортира много продукти. Да не говорим, че експортира в половин свят трактори и комбайни. Страните от ЕС, включително Германия и Франция се избиват да купуват руската селскостопанска техника. Ама вие не трябва да го знаете, за какво вие? Вас ви опростачват да играете ролята на малките лаещи кученца. Лайте си. Естествено, става дума за класа на русофобите. Слава Богу че голямата част от народа в България са мислещи и интелигентни.

    Коментиран от #18

  • 15 Невежото

    9 4 Отговор

    До коментар #9 от "ОпОпОооооп":

    може само да спори вземи та почети малко и се образовай с тролене не ставаш по интелегентен.

    Коментиран от #19

  • 16 111 ИСТИНАТА

    4 18 Отговор

    До коментар #6 от "Георгиев":

    Ти със всичкия ли си или си платено тролче от пропадналата Москва?!
    Второто ще да е пишете дълги коментари със уж подплатени с факти опорки! Русия както преди така и сега е пална мизерия, щом като рускините се женат за първия чужденец само и само да не са в кочината!
  • 17 Хмммммм

    18 3 Отговор
    До лятото Навални ще бъде забравен! Не им се получи на извратените "демократи". Сега ще търсят нови схеми. С руската мечка шега НЕ БИВА!!! Време е това да бъде разбрано!!!
  • 18 111

    3 11 Отговор

    До коментар #14 от "Хахаха":

    Чакай бре нали преди малко написа коментар 6 , сега пък от друг ник коментираш себе си! Мали амат от Кремалски подлоги в тоя русофилски сайт!
  • 19 ОпОпОооооп

    3 18 Отговор

    До коментар #15 от "Невежото":

    На кой ще казваш да чете и образова бре Троле смахнат! С две виши образования съм и живях в московския ви изроден комунизъм повече от три десетилетия! Мацква ке падне!!!

    Коментиран от #23, #25, #26, #29

  • 20 ужас

    10 1 Отговор

    До коментар #9 от "ОпОпОооооп":

    Говори с факти. Разговор на женския пазар не ми се води.
  • 21 Да работиш срещу държавата си

    11 1 Отговор
    Заслужава 1 нещо и то е съдебен процес и наказание.А ако много се прави на отворен се пращат специални хора да ги елиминират.Това се прави в цял свят и има много примери не само за СССР ,а и за ФАЩ, Европа,изобщо целият свят.ФАЩ като особено демократични пращаха и цели армии да свалят правителства-Виетнам,Ирак,Иран,Сомалия,южна Америка, Панама....
  • 22 Става

    1 10 Отговор
    все по-тясно за другаря Путин ...и ще го боли главата тази година много
  • 23 Абе

    7 1 Отговор

    До коментар #19 от "ОпОпОооооп":

    Скрий се бе смешник ...
  • 24 стоян георгиев

    1 8 Отговор
    навални отново показва че не иска насилие и че търси промяна на модела на управление в русия.

    Коментиран от #27

  • 25 big

    4 1 Отговор

    До коментар #19 от "ОпОпОооооп":

    Явно се вижда, че и десет висши образования да имаш, по-умен няма да станеш! Без значение, че по времето за което говориш, имаше много сериозно образование и влизането във ВУЗ ставаше със сериозни изпити и конкуренция между кандидатите! Само, че тогава, както и сега с връзки влизаха откровени глупаци или безмозъчни читанки и зубрачи, които освен зазубрения материал не могат на две магарета да разделят плявата!
  • 26 big

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "ОпОпОооооп":

    Не знам и какви висши си изкарал, но на мен не ми разрешиха, по-точно ми определиха какво да е, а мен това не ме устройваше! Исках икономика и с първото се връзваха много добре за една бъдеща кариера, но уви! Тя беше предвидена за връзкарите, т.е. родата на зам. директора на предприятието!
  • 27 Вярно

    6 1 Отговор

    До коментар #24 от "стоян георгиев":

    ли е това?Заради менторите му и самия него пребиха непълнолетни,които бяха изкарали пред протестиращите!Това напомня за една друга тактика от германците през ВСВ! Само заради това родителите им ще го късат къс по къс! Така ,че за Навални е подобре да си стои в ареста!
  • 28 ПЕНКО

    6 0 Отговор
    И ПОЛША И ТРИТЕ БАЛТИЙСКИ РЕПУБЛИКИ ПОЛЗВАТ РУСКИ ГАЗ И ВЪГЛИЩА И МЕТАЛИ И ХРАНИ И ЕЛЕКТРОНИКА И ДВИГАТЕЛИ И КАКВО ЛИ ОЩЕ НЕ !!!!!!!!! ПОЛША НЕ МОЖЕ ДА СИ ИЗНАСЯ ЯБЪЛКИТЕ И ДОМАТИТЕ И ? -ЗА РУСИЯ- ПОРАДИ - ЕС "САНКШЪН-АМЕРИКАНШЪН " -ЕБ АТИ ПРЕЕБУШКАТА - АМИ НАШИТЕ ЧУШКИ ЧЕРВЕНА КАПИЯ , А И КОМПОТИ И ЛЮТЕНИЦИ БГ ???????
  • 29 хахаха

    3 1 Отговор

    До коментар #19 от "ОпОпОооооп":

    а второто виШо как го изкара? :)))
  • 30 2121

    7 1 Отговор
    Навални е предател,наркоман , алкохолик ,взима антидепресанти.След ,като целият свят видя очевидната истина другарите от ЦРУ се отказаха от лъжите си.Някой си Волков подкрепян от сащ-ЦРУ проумя ,че да изпращаш деца да протестират /така са правили българските лъжливи партизани ,заради които има убити деца/, няма да послужи за нищо.На Руския народ му дойде до гуша от предатели и престъпници.Българите най-много мразят предателите/спомнете си за Левски ,Ботев /.В Русия не ги понасят.За руснак от предател по лошо няма..Затова тъпите сащ да погледнат техните убийства,започнали още от времето на заселване на Сев. Америка.Ще дочакаме и техния край.България и Русия остават ,а сащ просто сами се унищожават.
  • 31 Дежурни:Полша, и трите прибалтийски

    2 0 Отговор
    ПУДЕЛЧЕТА!! ТЕ ТРЯБВА ДА подлайват, за да бъдат Хранени!! Нищо ново, какво ще товарят на Портовете след някой месец?? Гледах военния парад на едната от тях. те не са смешни, а жалки!! Подлайват и си носят Паничката??
  • 32 1520

    2 0 Отговор
    не ни занимавайте с криминални престъпници
  • 33 Внимавайте

    2 0 Отговор
    у нас 80 % РУСОФИЛИ да не се вдигмем и да ви разнесем по обезлюдените села и яко бачкане !
  • 34 ЕЕЕЕЕЙЙЙ

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "ОпОпОооооп":

    СИМЕНС за турбините квичат на умрело -Ама ти незнаеш и за какво са тия турбини.Пробаха да направат съвместно дружество с РАША само и само да останат в играта.Па и за трохички да е .
  • 35 Docenta

    0 0 Отговор
    Скоро путин ще се разхожда по минижуп в пандиза и ще оправдае напълно името си на женски полов орган.А мадуро ще го дебне изотзадзе
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания