Last news in Fakti

5 Февруари, 2021 08:11 2 230 20

Френска връзка! Макрон се обяви за продължаване на диалога с Русия

  • франция-
  • русия-
  • еманюел макрон

Президентът на Франция изтъкна още, че ще направи всичко възможно, за да подкрепи всяка американска инициатива за възобновяване на диалога с Техеран по ядрения въпрос, какъвто почти няма

Френска връзка! Макрон се обяви за продължаване на диалога с Русия - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Президентът на Франция Еманюел Макрон се обяви за продължаване на диалога с Русия. По време на видеоконференция с базирания във Вашингтон мозъчен тръст Атлантически съвет, Макрон заяви, че е от съществено значение диалогът с президента Владимир Путин да продължи в интерес на "мира и европейската стабилност", въпреки осъждането на затвор на руския опозиционер Алексей Навални.

Френският държавен глава определи присъдата като "огромна грешка", дори за стабилността на Русия, предаде Франс прес.

Този вторник той вече осъди "неприемливото" осъждане на Навални, защото "политическото несъгласие никога не е престъпление" и призова за незабавното му освобождаване. Но пред Атлантическия съвет Макрон защити политиката си на "повторно ангажиране" на ЕС с Русия, за което той говори от началото на своя президентски мандат.

Президентът на Франция изтъкна още, че ще направи всичко възможно, за да подкрепи всяка американска инициатива за възобновяване на диалога с Техеран по ядрения въпрос, какъвто почти няма, след оттеглянето през 2018 г. на САЩ от подписаното през 2015 г. международно споразумение.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Навални крадеца"вика дръжте крадеца"!!

    21 2 Отговор
    Смешна история, ще се забрави скоро, Бушона изгърмя, Менторите ще го оставят да поистине,!!
  • 2 БАЙ Х@Й ‼

    22 2 Отговор
    Абе Макрон къде беше когато биеха , пръскаха и обгазяваха граждани във Франция ⁉️ Явно е бил спящия красавец! Или за гъби в някоя колония !

    Коментиран от #5

  • 3 Гоуст

    8 2 Отговор
    Франция е с Русияя Германия със Сащ.

    Коментиран от #16

  • 4 Дългият

    7 2 Отговор
    Едната Велика сила е САЩ,другата такава е Русия..Никой няма интерес да се конфронтират защото когато атовете се ритат,страдат магаретата.Диалог е нужен и заедно да се върви напред.Но когато се погазват основни човешки права,не може да се замитат под килима...а да се казват в прав текст...Но на някой това не му харесва...

    Коментиран от #11

  • 5 Присмехулник

    5 3 Отговор

    До коментар #2 от "БАЙ Х@Й ‼":

    Като не помниш,отвори гугъл и прочети какви зулуми са правили протестиращите във Франция и ако си в състояние трезво да преценяш,ще видиш истината...

    Коментиран от #10, #14

  • 6 Костова

    10 0 Отговор
    Тези дни Навални ще бъде съден и по дело за обида на 94 ветеран от ВСВ. Да се препираш с един дядо столетник, че не бил никакъв ветеран, сигурно и това е политическо несъгласие? Навални, чиито корени са украински не понася темата за 9-ти май, Безсмъртния полк и изобщо не споделя руската гордост относно изхода на тази война.
  • 7 Додо

    8 0 Отговор
    Очаквам герберските тролчета да обявят Макрон за русофил и руски шпионин.
  • 8 Костова

    9 0 Отговор
    Политическо несъгласие има и в Украйна. Там президентът с указ, без да има конституционно право закри три телевизионни канала. И нито писък от Западните, демократични медии, че е посегнато на свободата на Словото.А вчера националистите нападнаха журналисти от единствения не закрит все още опозиционен канал,, Наш". В Украйна успешно върви мотото, че ако не си съгласие с комедиант-президента, значи си сепар и проруски и ти се отнема възможността да се изказвал. Гледам, че и н българските колеги на украинските журналисти хич не им дреме за събитията в. Украйна.Представете си Путин да закрие например Ехо Москва?
  • 9 big

    8 0 Отговор
    На мен ми се струва, че тази дума "диалог" не бива да се използва в техните отношения! "Диалог" е когато има: изслушване, разбиране, дискутиране и накрая се достига до взаимно изгоден компромис! Какво разбират Франция, Германия и ЕС като цяло от "диалог" - ние ви казваме какво да правите от позиция на силата, а вие изпълнявате безпрекословно! Е, с Русия няма да се получи: нито силата е на тяхна страна, нито да кажем енергоресурсите, нито други важни неща!

    Коментиран от #13

  • 10 БАЙ Х@Й ‼

    5 0 Отговор

    До коментар #5 от "Присмехулник":

    Коя истина ? Тази , че няма проблем когато полицията у нас би лятото хора на протестите, когато във Франция би хора на протестите, когато в САЩ стреля по хора на протестите, но когато е в Русия вече е нарушение на правата ‼
  • 11 Костова

    6 0 Отговор

    До коментар #4 от "Дългият":

    Дали да правиш финансови машинации е човешко право? . Значи, имаме частната френска фирма Ив Роше която Навални е замъкнал с пари преди осем години. Та тази фирма се е обърнала към правосъдието. Навални е получил 3,5 години. Платил е, заменили са присъдата му с условна. И е трябвало само да ходи в определени дни и да се разписва. Но и това му се е видяло трудно и е пренебрегвал тези предписания защото както сам се изрази бил свикнал руските закони да не се отнасят за него и защото не му било удобно да ходи в понеделниците . Кое още в случая Навални не е ясно ?
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Някой

    6 0 Отговор

    До коментар #9 от "big":

    Диалог естествено трябва да има. Но тук от една страна виждаме нападки на обединения Запад срещу Русия, а от друга всички искат да развиват добри отношения с нея. Но не с Русия на Путин, а например с Русия на Навални. Който ще върне Крим на украинците, ще съкрати армията и ще пусне Западните си началници да си правят каквото си искат с Русия.
  • 14 Stéphanie 🎲

    1 2 Отговор

    До коментар #5 от "Присмехулник":

    Ако не са тук във Франция няма да те разбере .Медията ,телевизията не се пише всичко а и не са длъжни .Black bloc най големите мизерници колко магазини и ресторанти потрошиха на хората ?Нищо общо нямат с протестите това са анархисти идват със цел на протестите .....😉

    Коментиран от #15, #17

  • 15 БАЙ Х@Й ‼

    5 0 Отговор

    До коментар #14 от "Stéphanie 🎲":

    Добре, ама Вие като сте във Франция протестите в България, Гърция,Русия не ги ли гледате по телевизора?

    Коментиран от #20

  • 16 3434346

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Гоуст":

    Hе макарон иска да използва путин и байдън и да е добре с двете държави... меркел искат да ползва руски газ и да има американски военни при 3та световна война породена пак от тях..
  • 17 oooo

    1 1 Отговор

    До коментар #14 от "Stéphanie 🎲":

    Cтига лъга маaa... излез от бърлогата си и виж реалността за какво протестират хората!

    Коментиран от #19

  • 18 Павел Пенев

    3 0 Отговор
    Абе мухльо,той не е осъден за политическо несъгласие, а за това че ограби ваша френска фирма,на която по–късно върна сумата.За това беше осъден само на 3,5 години условно с 5 годишен изпитателен срок.Какво сте са хванали за шлифера на Навални.Ако той е борец срещу корупцията във Франция няма да го защитавате и няма да го финансирате.Това е ясно като бял ден,спрете се !
  • 19 Stéphanie 🎲

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "oooo":

    Двойната годишнина, отпразнувана от лицевата и обратната страна на същата монета: Black bloc в началото бяха хора на Марин уж ги спря нейните😉получи много критика , партизаните на Меланшон и още ...😉 , (които твърдят, че се борят срещу силата на Макрон ...) и силата на Макронистите (които твърдят, че се борят срещу Black bloc ... ) след това, те се показват в това приключение приятели като прасета вулгарно казано .Имаше всичко на протестите , на което един нихилист ( загубата на абсолютна основа за морал води до нихилизъм) можеше да се зарадва, като намери да разбие, унищожи, разбие, опустоши, разруши, опустоши, разграби, , запали, изгори, унищожи. Запалимите материали, на всяка демонстрация( коктейл Молотов )😉Търси си сам инфо нямам време да ти пиша всичко.
  • 20 Stéphanie 🎲

    2 2 Отговор

    До коментар #15 от "БАЙ Х@Й ‼":

    Във България протести като нашите няма ,не бъркай нещата .Не вярвам и някога в Бг 😉 то се иска кураж за такова нещо.Ганчо чака ЕС,Америка може би Русия да дойде и да им изгони Бойко или Пилота .....Другите да оправят България НЕ става ще чакат още докато не стане Бг нечия коло...ия
Новини по държави: