Last news in Fakti

16 Декември, 2012 13:30 7 137 17

Иран: Западът подготвя нова световна война

  • иран-
  • световна война-
  • пейтриът-
  • сирия-
  • турция
Иран: Западът подготвя нова световна война - 1
Установка "Пейтриът"

Иран предупреди, че разполагането на ракети "Пейтриът" по турско-сирийската граница може да се окаже пролог към световна война, съобщи агенция ИСНА, цитирана от БНР.

Чрез този план Западът подготвя нова световна война, която може да бъде опасна и за самата Европа, заявил главнокомандващият иранската армия Хасан Фирузабади.

Според него ракетите "Пейтриът" няма да подобрят сигурността, а само ще изострят напрежението и призова Турция, САЩ и Европейския съюз да се откажат от разполагането им "преди да избухне пожар, който никой няма да може да угаси."

В петък стана ясно, че Съединените щати изпращат два ракетни комплекса "Пейтриът" и 400 американски военни в Турция. По две установки ще изпратят също Германия и Холандия в отговор на молбата на Турция към НАТО за засилване отбраната по 900-километровата турско-сирийска граница. Очаква се ракетите да бъдат приведени в бойна готовност към края на януари.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кик

    1 0 Отговор
    краят на фирма сащ иде......
  • 2 Иракли Иракли

    1 1 Отговор
    М...нцето ВИ И ЧАЛМИ!,те американците няма да ВИ нападнат,но
    правят така,че да се сещате какво може да сполети песъка!..........
    ....ВИЕ шълвари на кого се ежите и за какво?
  • 3 EMSKI

    1 0 Отговор
    Техните групировки ще убият 10 човека чрез атентати,ние официално 1000...хуманно...и пак им е кефф!!!Фанатици!!!! Но са необходими,иначе как бихме си оправдали грешките? :)))
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 bat misho

    1 0 Отговор
    търпение нямам Израел да им забучи ядрената бомба в мазните чалми- че ми писна тука да гледам как им лижат задниците в бг на де щото фереджета и фесове има-
    Чак по ТВ зеха да ми фалят султан На.ран и новини на на.ран-ше ида да живея в Израел накрая-ЕДНА БЯЛА ДЪРЖАВА

    Коментиран от #7

  • 6 кик

    1 1 Отговор
    ако нападнат Иран с фирма америка е свършено както и с голяма 4аст от света.....сащ е световен и вселенски дявол там се крият извънземни и илюминати който поробват населението по света, по на4ин който е шарен за роите и те нищо не подозират.....вие сте роби всяка скунда и всеки милиметър но не го разбирате така защото живеете в тази среда
  • 7 руснака

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "bat misho":

    иран да ти е направил нещо лошо?!? а да не направил нещо лошо на който и да било?!? алоооо! вие чувате ли се?!? какви чалми, какви фирми?!? хората си живеят спокойно в собствената си държава, без да пречат на никой! какви са тез простотии?!?

    P.S. Китай вече предупреди, че в случай на война в Иран, ще се включи във войната на страна на Иран. Русия има договор с Иран, че ако нещо заплашва независимостта на Иран, Русия може да вкара армията си по своя преценка. Ако хамериканци посегнат на Иран - това ще е 3-та световна. Както в България е в НАТО - гледайте някоя атомна бомба да не падне тук!

    Коментиран от #9

  • 8 кик

    0 0 Отговор
    юдеите не искат никой друг освен тях да имат всемогъщото атомно оръжие и затова ги удрят другите народи липса на демокрация ужким терористи и тем подобни неща....вси4ко на запад е привидно за да оправдават ужким демокрацията която ужким прповядват...с дума юдеите са дяволът който иска цялата власт над вси4ко и всеки
  • 9 WTF?

    0 1 Отговор

    До коментар #7 от "руснака":

    заминавай си в русия, не ни мисли нас, заради 45 години ,,помощ'' от СССР сме на тоя хал.

    Коментиран от #11

  • 10 Дедо

    0 0 Отговор
    Кво ви пука нека се думкат чалмите.Така ще останат по малко.
  • 11 руснака

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "WTF?":

    заради "помощ" от Русия все още ви ИМА, не че ви има като държава.... сами си про.рахте държавата - ама това си е само вашата вина
  • 12 СССР

    0 0 Отговор
    wtf само да те питам кой ви построи след алчния ви цар фабриките заводите вецовете тецовете и изгради икономиката на страната ви за всички се намери работа а за тези които не искаха да работят имаше и такива ги пращаха в трудови лагери след това се родиха такива като тебе на които всичко им беше на готово безплатно лечение обучение качествена храна за да сте здрави умни и силни и какво се оказа после мамините синчета разбираш ли синчетата на партийните величия които ги возеха с волги и ги учеха в най престижните училища та точно тези лигни съсипаха нещата като изместиха достойните си бащи построили и изградили всичко най добро за тази страна правено някога това са точно тези които сега управляват само да спомена и това че имено те продадоха страната ти къде са заводите фабриките качествената храна която беше в изобилие ами безплатното лечение обучение къде са щасливите и здрави хора защо хората са толкова бедни и мрачни защо младите бягат от страната си защо има безработица и праг на бедноста ти имаш ли представа с колко грешна информация ви залъгват с години къде е икономическото чудо това ли е по хубавия живот какво постигнахте до сега за тези 23 години демокрация безброй лъжи кражби убийства които не само че продължават но и се увеличават което води до най вишата степен на демокрацията ВОЙНАТА пожелавам ти приятно оцеляване

    Коментиран от #13

  • 13 WTF?

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "СССР":

    Хайде, хайде комунистче то е видно как живеят бившите и настоящи комунистически държави, и останалите стари демокрации.
    За моето оцеляване не се плаши, пич.В Бг си се чувствам добре.Ако ми се наложи да емигрирам, недай си Боже, със сигурност няма да е в комустическа държава :).

    Коментиран от #17

  • 14 руснака

    0 0 Отговор
    пффффффффф..... ама че си ...! то наистина се е видяло как живеят бивши и настоящи комунистически държави (тези, които запазиха независимостта си - Русия, Беларус, Китай, Вьетнам)! Точно затова американци и европейци бягат от държавите си! Европа става по зле и по зле, моето момче! ахахххааххах закъснял си с 15-тина години!
  • 15 муспи

    0 0 Отговор
    В момента от България е останало това което е проруски настроено, останалото се е очифутило. А Бог, за ужас на чифутите, е с нас. Що се отнася до комунизма, той няма нищо общо с Русия - тя е най пострадалата от този еврейски гешефт, - единствената империя в която в колониите се е живеело по добре от в метрополията.
  • 16 история

    0 0 Отговор
    Не знам дали Бог е с нас, но се съмнявам, че ние сме с Него. В момента България е на тона положение благодарение на неправилните си избори. През Втората световна война всички бяха против Русия. Българите и те. Какво стана всички знаят. Естествено всички платиха за тази война. Българите също. Сега всички пак са се на вълна война. Естествено България и тя ще участва по един или друг начин. Иран, Китай и Русия не са толкова лесна плячка, както ни се иска. И ако след още няколко години България остане наполовина като територия, защото е платила репарации за загубена кауза, нека не обвиняваме другите. Избора си е наш. Не е нужно да си пророк, за да се сетиш какво ще стане при една евентуална война срещу Русия.
  • 17 не комунист

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "WTF?":

    И Първата и Втората световни войни започнаха от старите демокрации. И в двата случая загубиха, та не ми ги хвали толкова. И ако си непредубеден поинтересувай се какво са направили за първите 20 години руснаците със загубилата Втора световна война България и какво старите демокрации със приятелска България за същият период.