10 Февруари, 2021 16:25 3 433 44

Ето какво поиска Ердоган от всички партии в Турция

  • турция-
  • реджеп ердоган-
  • конституция-
  • партии

Турският президент има "визионерска перспектива"

Ето какво поиска Ердоган от всички партии в Турция - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган призова всички политически партии да участват в изготвянето на нова конституция, предаде Анадолската агенция, цитирана от БТА.

"Искаме всички политически партии да вземат участие в този процес. Ще положим искрено усилие в тази посока", каза Реджеп Тайип Ердоган на заседание на парламентарната група на своята Партия на справедливостта и развитието /ПСР/. По думите на президента Турция трябва да състави нова конституция, която да отговори на нуждите на идния век.

"Да изготвим предложенията си за новата конституция тази година и да започнем обсъждане. Нека споделим тези идеи с нашия народ с визионерска перспектива, добра воля и конструктивен подход, без да изключваме никого и нито един сегмент", каза той.
"Нека разговаряме и обсъждаме различните мнения отново и отново", призова Ердоган.

"Нека навлезем в стогодишнината на републиката не с превратаджийска конституция, а с нова гражданска конституция, която пасва на тази страна и нашия народ", добави той. Сега действащата конституция в Турция е приета през 1982 г. след военния преврат от 1980 г. Според нейните критици въпреки множеството поправки в нея тя все още носи следи от периода, в който е била първоначално съставена.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дельо Хайдутин

    5 7 Отговор
    Дупе!
  • 2 Брендилия

    25 18 Отговор
    Нали искате да видите демокрация. Ето това, което прави Ердоган по отношение на Конституцията им, се нарича Демокрация.

    Коментиран от #8, #10, #20

  • 3 Касим

    12 15 Отговор
    Поискал е да изпълнят дълга си на манафи към него
  • 4 Ердоан

    15 12 Отговор
    Искам да ме напраите султан! Тва е! Кой не е съгласен е превратаджия и хоп в зандано!

    Коментиран от #15

  • 5 А ето

    6 13 Отговор
    какво поискаха близките на Ердоган.....леля Меркел: незабавно освобождение на Кавала - Демирташ, чичо Сам: Демокрация сега и Кюрдско-турска конфедерация до 2023.

    Коментиран от #11

  • 6 Всъщност демокрацията в Турция

    23 12 Отговор
    Е на много по-високо ниво отколкото в ЕС. Затова Ердоган е трън в очите на европолитиците

    Коментиран от #7

  • 7 Виц на деня

    10 9 Отговор

    До коментар #6 от "Всъщност демокрацията в Турция":

    ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #9

  • 8 Реалност

    10 11 Отговор

    До коментар #2 от "Брендилия":

    Ти определено си един от много оптимистичните турци, които макар да са виждали отбора си да губи на живо, след това гледайки записа на мача чакат да спечели.

    Коментиран от #23

  • 9 Прибирай се в карлуково

    3 4 Отговор

    До коментар #7 от "Виц на деня":

    Санитарите те търсят 🐒😂😂😂😂😂
  • 10 Бай ганю

    9 5 Отговор

    До коментар #2 от "Брендилия":

    Срещу тях да вървим, не можем ги стигна

    Коментиран от #18

  • 11 А ето какво получават искащите

    2 4 Отговор

    До коментар #5 от "А ето":

    Характерна констелация от три пръста с преобладаващ среден
  • 12 Васил Левски

    4 15 Отговор
    Ердоган Алчен психодиктатор, като Путин, Лукашенко, Бойко, Радев ... и други комунисти
  • 13 тъжен случай

    8 10 Отговор
    докато стомасите на горките турци къркорят, дедо ердо се опитва да ги напълни с празни думи... кураж.

    Коментиран от #34

  • 14 Те така

    14 6 Отговор
    Излиза, че не Ердоган е диктатор, а ние сме живели близо 50 години в диктатура. Защото при диктатори има само една партия, партията на диктатора, която партия печели изборите с 99%,а тук при Ердоган виждаме много партии и голяма опозиция. При нас по време на диктатурата нямаше опозиция, което е нормално
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Гошко

    3 5 Отговор
    Коалиция с ПКК сигурно
  • 17 големият глад

    8 11 Отговор
    както каза алберт айнщайн, кулминацията на глупостта е да се вярва, че като правиш едни и същи неща отново и отново, можеш да получиш различни резултати ... така че турците няма какво друго да очакват от безполезния лъжец милионер, освен глад, мизерия и лоша репутация

    Коментиран от #19, #24

  • 18 оня

    8 2 Отговор

    До коментар #10 от "Бай ганю":

    Вярно е, не можем да ги стигнем с тези, които ни управляват в момента:))
  • 19 Хи хи хи

    14 7 Отговор

    До коментар #17 от "големият глад":

    Имам чувството, че говориш за българите, само глад, мизерия, чалга. Прав си
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 турска работа

    6 6 Отговор
    визионерска перспектива на един туркогифтос от махалата
  • 22 Сезгин Християн

    7 13 Отговор
    турция и ДЕМОКРАЦИЯ са две тотално несъвместими неща.
  • 23 Брендилия

    10 7 Отговор

    До коментар #8 от "Реалност":

    Не съм един, а една☺. Имах предвид, че това е демократичен акт - обърнал се към всички партии, не само към своята. И да, оптимист съм за Турция. Желая му успех на Ердоган. Води сериозна политика, не като нашите кратунополитици

    Коментиран от #26

  • 24 Не знам

    6 6 Отговор

    До коментар #17 от "големият глад":

    Какъв ти е проблема със софрата на съседа, опитваш се да наложиш тезата си за " големия глад" в Турция под всяка статия,но само да те осведомя ,че Турция е на първо място в света по закупуване на Айфони ,не в Европа в света. Средностатистическия турчин кара нов Мерцедес,Ауди , Фолксваген и от.,а не тройките на Европа.Турция има стабилна здравна система в която няма турски гражданин, който не е здравно осигурен,ако не може да си плаща здравни застраховки по една или друга причина му се издава специална зелена карта с която здравните му услуги се заплащат от държавата.Имаш възрастен родител на легло ,болно дете ,което те възпрепятства да си трудовия пазар, държавата ти отпуща заплата ,за да можеш да се грижиш ,за него.Отиваш на пазар от птиче мляко само няма,пусни си няколко клипа в YouTube ,почети малко повече за
    реформите в социалнатаа и здравната система,за логистиката и инфраструктурата в Турция и ще ти стане ясно ,защо хората избират Ердоган.
    Той накара обикновения турски гражданин да се чувства човек,да излезе от мизерното си съществуване от покрайнините,даде му възможност и неговите деца да учат в университет, като отмени таксите в държавните университети и отпусна стипендии за всеки студент ,който няма възможност родителите му да го издържат,условията в студентските общежития ,могат да се сравнят с 4 звезден хотел. Мога , да ти изброя още много причини поради ,които отново и отново ,го избират.

    Коментиран от #25, #27

  • 25 Курти

    4 4 Отговор

    До коментар #24 от "Не знам":

    Не знам какво знаеш, само дето онзи ден в понеделник, новия икономически министър на брифинг пред медиите заяви(цитирам ти дословно)- '' Тази година , в следствие на новата икономическа политика( май всяка година все нова политика правят) се надявам (ама не е много сигурен) да ОВЛАДЕЕМ ГАЛОПИРАЩАТА ИНФЛАЦИЯ И БЕЗРАБОТИЦА , като най-големи усилия ще насочим към младите.'' А в тубата има клипове как току що завършили университетите, чакат да приберат сергиите от пазарите, за да приберат изхвърлени плодове и зеленчуци. Дори има едно предаване по някакъв канал, как да се оползотворяват развалени и с изтекъл срок продукти в домакинствата. Така че колкото и да им захваляш, имаме очи и знаем какво става у комшиите.Пък като са толкова добре, що не хващаш пътя натам...?

    Коментиран от #36

  • 26 Гост

    2 1 Отговор

    До коментар #23 от "Брендилия":

    Уточни се в края на краищата какво си, че като гледам как бъркаш родовете, ми се струва че си все още неориентиран(а) активист(ка) на ЛГБТ обществото. Ма кво та питам, то си ти личи от далече ориента(цията ти).Дано вденеш защо съм сложил скоби, ама с междуушния ти капацитет ..едва ли!!!!

    Коментиран от #42

  • 27 xaxaxa

    2 2 Отговор

    До коментар #24 от "Не знам":

    абе как не знаеш, знаеш много, даже отсега нататък си кандидат номер 1 за първия турчин на Луната, използвайки новия метод, открит от турски учени "ядем боб - пускаме газ"
  • 28 Евала Ердо

    2 2 Отговор
    Политик N 1 за 2020.Турция като държава помогна най много за бежанците и бедните държави от Африка. ЗА ТОВА всички целуват ръка на Ердоган. Не прави на никой евала. Няма значение дали САЩ или Русия. Гони интересите на Турция. И който му се опълчи пуска дроновете. Всичко е ясно. Край на колониализма от западните държави. А най лошото е да ти спрат кранчето от който си сучел години наред кадо. Безплатно. Проблема е че Ердоган не дава като Бате Бойхо да му СУЧАТ златните мини и енергийните блокове и мини с полезни изкопаеми като уран платина злато и сребро само и само за да задържи властта още 1 мандат. СОРИ обаче хулим чужди политици че не отоговарят на нашите интереси а всъщност нашите политици отговарят ли на нашите интереси и облаги които са по лоши от африканските държави

    Коментиран от #30, #31

  • 29 Само питам бе

    2 2 Отговор
    Ердо не спре с вицовете,,шегаджия!!! 😂😂😂😂😂😂😎😎😎...сладур!!! А дали ще има пак от ония фургончета, дето продаваха на половин цена зарзават....за един познат от Истанбулито питам???
  • 30 я виж ти

    1 1 Отговор

    До коментар #28 от "Евала Ердо":

    2020 г., годината на коронавируса, глада, санкциите и изолацията за турция. отговорен, политическият номер 1... добре, че той не е номер 100!!
  • 31 Курти

    2 2 Отговор

    До коментар #28 от "Евала Ердо":

    Ами, да , прав си. Само че дали чужди фирми ще ти крадат златото или някакъв анадолски диктатор ще си пълни кесията, то си е едно и също. Политик бил...Ми верно е политик, като има 8 самолета, дето раята им плаща разходите. А пък не е лошо, като идеш на пазар в Одрин или Истамбул(няма значение в кой град) изчакай до вечерта, когато вдигат сергиите...тогава ще видиш истината, ако имаш очи и желание разбира се.

    Коментиран от #33

  • 32 Tака, значи

    1 2 Отговор
    Двама гладни турци разговарят на брега на Босфора:
    - Защо нашите политици не се отказват, когато остареят? За какво искат властта възрастните хора?
    - Изглежда, че след шейсет години властта влиза на мястото на секса.
    - Какво имаш предвид?
    - Това, което не могат да направят на жена си, го правят у нас.
  • 33 Евала Ердо

    0 2 Отговор

    До коментар #31 от "Курти":

    В Истанбул може да си ходил ама в ЕДИРНЕ нещата са други. В ЕДИРНЕ например идват много Бг. Афродитки които си чешат стъргалата всяка седмица а тапунгерите им коментират тук в сайта. ЕДИРНЕ е съвършенен град. АХ ЕДИРНЕ ВАХ ЕДИРНЕ.

    Коментиран от #35

  • 34 Хахаха

    1 2 Отговор

    До коментар #13 от "тъжен случай":

    Къркори ти гъ..за на теб пхахаха,винаги съм казвал,няколко дами бизнесмени Тюркини,могат и имат възможност да закупят БГ то барабар с родата

    Коментиран от #37

  • 35 Курти

    2 1 Отговор

    До коментар #33 от "Евала Ердо":

    Ааа , искаш да кажеш -Сузанитки...лошо нема. Пък да ти кажа, че нямам нужда да ходя чак до Одрин, че да пояздя някоя кадъна. И тука ги има достатъчно, и на добри цени са пускат..искаш ли да ти дам адреси? Бях и два -три пъти по Истанбулските сокаци..избор голем, ама се бели и дебели бе. ..пфуу, кат'юргани направо. Иначе такива като тебе са безопасни игли, много приказват, ама само гледат отстрани и дърпат сополи...мухахахаха.Та и да има Афродитки, Сузанитки и каквито и да са фитки, ти пак на сухо ще стоиш.
  • 36 Знам че

    3 0 Отговор

    До коментар #25 от "Курти":

    В момента няма държава, която да не е затруднена икономически и няма безработица, В Германия в момента безработицата е на ниво , което не е било в близките 10 г. ,икономиката е в застой,помощи имаше в първата пълна карантина,сега се бавят и хората негодуват
    Турция се справя подпомага населението си ,според възможностите си,ваксинира го, лицата, под карантина с позитивен тест им се назначават хора, които им пазарят,носят им лекарства и се подпомагат финансово.Това , което си гледал са провокативни клипчетата, а и това ,че има тараш на пазара е показател за изобилие и търговците не предлагат на клиентите си застояла
    или наранена стока на следващия ден. Аз не съм в България от дълги години и знам ,че такова животно като българина няма, ти си стой в кочината и продължавай с черната пропаганда за съседа щом те прави щастлив .Ти Турция я остави ,тя от глад няма да умре,виж Гърция на която от еврофондовете за корона вируса и дадоха 23 милиарда евро ,а на България 600 милиона,този въпрос трябва да си зададе всеки българин ,защо ...?

    Коментиран от #39

  • 37 шалварковци

    1 1 Отговор

    До коментар #34 от "Хахаха":

    Ще купиш ти още малко и ще ти повярваме. Вие вече и лук не можете да си купите, а какво остава за друго. Затова ли виете като линейки, защото сте много добре ?

    Коментиран от #38

  • 38 Хахаха

    0 1 Отговор

    До коментар #37 от "шалварковци":

    Е на мен не вярваш,и на Гугъл ли не вярваш?пхахаха,тогава влез в търсачката на “Факти” и пиши Турция жени бизнесмени,и чети после
  • 39 Курти

    1 2 Отговор

    До коментар #36 от "Знам че":

    Пич, айде спри с фейлетоните. Не си мисли че падаме от Луната. Има много постижения в Турция, които се дължат на хората там, въпреки Ердоган. Провокативни били...бе ти нормален ли си. Що те не вземе Ердоган за министър на смеха и хумора, а??? Цъфнали, та вързали.Искаш да ме убедиш, че твойта дума по-тежи от думата на министъра на икономиката ли.Е, как искаш да ти повярвам на глупостите, след такова изказване на икономическия министър, Лютви Елван ли беше, ако не бъркам.Така че, продължавай в същия дух, нашите прости делиормански мюмюнки ще ти се вържат, сигурен съм, ама не си мисли че всички са като тях. Ако беше толкова добре в Турция, да са се изнесли в свински тръс нататък, не да ги трупат преспите и да танцуват с румънските вълци. А за да са още тука, значи тук им харесва повече..що така?

    Коментиран от #40, #41, #43

  • 40 Аз малко само да се намеся

    1 1 Отговор

    До коментар #39 от "Курти":

    Пич,ти наистина си паднал от луната,ставаш смешен,защо злобееш?
  • 41 Аз малко да се намеся

    0 0 Отговор

    До коментар #39 от "Курти":

    И какво е казал Лютви Елван за икономиката?много ми е интересно
  • 42 Брендилия

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "Гост":

    Жена съм бре. Случва се да напиша тук-там нещо в мъжки род, понякога
  • 43 Лютви Елван каза

    1 2 Отговор

    До коментар #39 от "Курти":

    "Ще заемем решителна позиция с холистичен подход в борбата срещу инфлацията... Ще подкрепим паричната политика със стъпки в структурното измерение. 2021 година ще бъде година на реформи, фокусирани върху макроикономическата стабилност." - ти какво ,чу и прочете незнам .
    Още инфо за икономиката на съседката ,ей тъй да ти е гадно:

    Публикуван бе докадът на за януари 2021 година на Световната банка.
    В доклада се сочи ,че се очаква 4,3 процентна стагнация в световната икономика през 2020 година поради пандемията от Ковид-19 и че прогнозите са 4 процентен ръст перз 2021 и 3,8 процентен ръст през 2022 години.
    Заявява се че докато икономиките на редица страни са изпаднали в стагнация, иконочиките на Китай и Турция са реализирали ръст.
    Прогнозите за турската икономика са 0,5 процентен ръст през 2020, 4,5 процентен ръст през 2021 и 5 процентен ръст през 2022 години.

    Коментиран от #44

  • 44 Остави го тоа помияр

    0 0 Отговор

    До коментар #43 от "Лютви Елван каза":

    Може и да е от сектата на шарлатана в Пенсилвания
Новини по държави: