Last news in Fakti

11 Февруари, 2021 08:59 1 529 7

Първо посещение на американския президент Джо Байдън в Пентагона

  • сащ-
  • пентагон-
  • джо байдън

В изказването си демократът обяви, че никога няма да вземе с лека ръка решение за употреба на военна сила и заяви, че Съединените щати трябва да повишат способностите си в киберпространството

Първо посещение на американския президент Джо Байдън в Пентагона  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Джо Байдън заяви при първото си посещение в Пентагона като президент на САЩ, че никога няма да се поколебае да използва сила, ако това се налага, за да бъде възпряна агресия.

В изказването си американският държавен глава добави, че никога няма да вземе с лека ръка решение за употреба на военна сила, и заяви, че САЩ трябва да повишат способностите си в киберпространството.

По думите му е нужно да бъде отговорено на засилващите се предизвикателства от страна на Китай. Байдън заяви, че Пентагонът ще направи преглед на стратегията на армията по отношение на Китай.

Неговият предмет ще бъдат ключови области като разузнаване, технологии и военното присъствие на Вашингтон в региона.

Американският президент съобщи, че американският министърът на отбраната Лойд Остинго е информирал за нова работна група по въпросите на Китай, която ще направи въпросния преглед, така че Америка да отговори на, цитирам, "китайското предизвикателство".

От Ройтерс се позовават на американски официален представител, пожелал анонимност, според когото съставената в Пентагона 15-членна работна група за целта ще представи препоръките си до четири месеца.

В отговор на въпрос Байдън допълни, че САЩ са заинтересовани от получаването на всички факти за разпространението на коронавируса в Китай и неговия произход.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тоя не знае

    12 2 Отговор
    дали е в Пентагона или у къщи,деноминацията ще управлява света..
  • 2 Рошко

    9 1 Отговор
    Да разбирам, че пентагрсма е отделна независима държава в сърцето на обора, щом педофила е отишъл на посещение
  • 3 Абе

    9 1 Отговор
    Кога ще спрете да ни занимавате с тоя пингвин?
  • 4 ха ха

    1 1 Отговор
    Тоя нема сила да пръдне, сила щял да използва...неква вехта кукла на конци кого тръгнал да плаши!?
  • 5 нашия

    1 1 Отговор
    първо и последно-няма как нали все пак е президент
  • 6 Кире

    1 1 Отговор
    САЩ се държът така сякаш целия свят е техен и другите се опитват да им го вземат.
  • 7 Бодак

    1 0 Отговор
    Леката и тежката ръка са въпрос на PRопаганни умения. А американските пропагандчици са най-добрите пропахандчици -- цял свят омаяха с едни стъклени колбици и шарени презентацийки, че Садам имал страшни оръжия Наченаха поредната си война и изтрпаха към 1 милион души. После един от техните се изтърва и каза нещо от рода на: "сори, грешка, разузнаването виновно"
    Понятието "лека ръка", е едно от удобните полит-понятия сходни на тюрлюгювеч -- каквото и да туриш вътре все ще го натаманиш