Last news in Fakti

11 Февруари, 2021 10:28 2 465 19

Германия вкарва личната карта в смартфона

  • германия-
  • паспорт-
  • смартфон

От германците често се изисква да представят личните си карти, когато кандидатстват за социални помощи, откриват си банкови сметки или регистрират автомобил

Германия вкарва личната карта в смартфона - 1
Снимка: Shutterstock

Германците ще могат да използват смартфоните си, за да съхраняват в тях личите си карти и да доказват самоличността си онлайн, съобщи Асошиейтед прес.

Този ход е част от по-широките усилия за вкарване на аналоговата бюрокрация на Германия в 21 век, отбеляза БТА.

Министерството на вътрешните работи съобщи днес, че от есента германците ще могат да използват електронна лична карта на смартфоните си, заедно с пин код, с който да докажат че са тези, за които се представят, когато комуникират с властите или с частни бизнеси.

От германците често се изисква да представят личните си карти, когато кандидатстват за социални помощи, откриват си банкови сметки или регистрират автомобил. Въпреки че има начини това да става онлайн, физическата карта и картовият четец понастоящем са задължителни.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хандро

    2 12 Отговор
    Ами браво. Сигурно е само за Айфон. Аз плащам през Айфона.
  • 2 Що е германец?!

    15 3 Отговор
    Ауди и Голф,и лична карта Мюмюн..
  • 3 честен ционист

    20 1 Отговор
    Първо в смартфончетата (под формата на лъскава апликацийка) после в дясната длан или на челото, като китайците почнат да ви точат данните.
  • 4 Анонимен

    15 1 Отговор
    Чипирането започва
  • 5 @@@

    14 1 Отговор
    Казаното в Библията започва да се сбъдва.

    Коментиран от #8

  • 6 Stéphanie 🎲

    2 6 Отговор
    Чудесна новина кога при нас ,супер 👍браво досаднят багаж в чантата .....Така банкова карта ,лична карта всичко в телефона .Аз имам дори и опция на тела да отключвам и заключвам колата с тела
  • 7 Бесен Язовец

    9 1 Отговор
    Леко са се разминали немците можеше и на друго място да им вкарат личните карти по евроджеджндрско изискване !
  • 8 Асмодей

    2 7 Отговор

    До коментар #5 от "@@@":

    Че не си добре факт !!!Чети си библията и не пречи на хората сигурно с дрехите се къпиш или не го правиш това също забранява библията.Нямам думи за невежеството на човек ,а защо си онлайн да не мислиш че си фантом .Чипиран си още с първите мобифони които излязоха преди години.
  • 9 нашия

    8 0 Отговор
    така така все по длизо до дигиталния коцлагер...
  • 10 Павел Пенев

    9 0 Отговор
    Много добре.Като ти откраднат телефона директно ти крадат и самоличността.Да вкарат също вурсчетата и бирата от бирфеста за да сме съвсем наясно какво са направили крадците.
  • 11 оня с коня

    4 2 Отговор
    Моят Тел пък може да вдига Бариерата когато излизам с БМВ-то от Частния Двор на Блокчето ми на Улицата- просто на всички които имаме коли Номерата са вкарани в Паметта на Бариерата.Та водя си Компания на Гости,заставаме пред Бариерата и произнасям тайнствено думите "Сезам отвори си",като дискретно позвънявам от Джоба си с Телефона.Естествено Бариерата се вдига и Гостите преминават,след което им казвам да я Затворят и те в хор произнасят "Сезам затвори се".Тя се затваря автоматично ,защото е програмирана да стои вдигната 10 сек,но Те Не знаят!След няколко дена 2 от Мацките от Компанията ми се оплакаха че минали случайно покрай Бариерата и многократно й заповядвали "Сезам отвори се" ей-така - за Кеф,но тя не реагирала а Минувачите ги гледали странно.

    Коментиран от #12

  • 12 Stéphanie 🎲

    1 3 Отговор

    До коментар #11 от "оня с коня":

    За дамите си правиш майтап не може да има толкова наивна жена ,инак си забавен .Няма нищо лошо в това при кражба на документ колко време ти отнема чакане ,бюрокрация ...сега вече има защита на смартфоните .Пак може да ти го гепят ама докато го отворят (намерят специалист)вече са го намерили има си застраховка специално бюро ,на момента се блокират данни в тела....Например другото хубаво което е -ако си на почивка в друг град наблюдаваш къщата ,вечер светваш за заблуда че има някой у дома ,дори някой от семейството ако някой се прибере преди тебе веднага ти индикира че има човек отворил врата ,децата 😉 наблюдаваш дали учи или се занимава с глупости когато си на работа .....Има много позитивно в това еволюция на човека

    Коментиран от #14

  • 13 габровец

    1 6 Отговор
    А тук все още искат да си носиш СУМПС и контролен талон.Малоумници.
  • 14 оня с коня

    0 1 Отговор

    До коментар #12 от "Stéphanie 🎲":

    Е как майтап,след като им обясних че има вграден Гласов модул

    Коментиран от #16

  • 15 Зомбитата

    12 1 Отговор
    Отдавна са подготвени.Със наркотика наречен джиесем.Сега постепенно ги вкараха в тунела със дистанционно обучение.Колко ще бъде функционално грамотен няма значение.Целта е да свикне с компа.Да не може улица да намери без компа.След това са лесни.Трябва им едно следващо поколение със телефон дори в двете нули,и процеса е необратим.Първо през телефона,следва чип.Такава е теория на конспирацията , разбираш ли. Дрвните римляни са го казали много точно: .." Няма нищо по жалко от Роб,който не признава,че е такъв". Истински се радвам,че съм от поколението,което няма да доживее този" електронен Рай". И истински жаля,бъдещите доброволни роби в този наложен Рай.

    Коментиран от #17

  • 16 Stéphanie 🎲

    1 4 Отговор

    До коментар #14 от "оня с коня":

    Разбрах то е ясно както има и Ok Google ,Bixby,....да не сте си помислил че ви обиждам наистина сте забавен човек ,има доста скучни хора като -темер...и -Човек с необщителен, егоистичен, опърничав нрав; мълчаливец.

    Коментиран от #19

  • 17 Шефа на Зомбито

    1 4 Отговор

    До коментар #15 от "Зомбитата":

    Ще ти дам идея -слизаш в мазето ,бетонираш вратата,прозореца забравяш интернет ,компютър то и това опасно по твоите думи ама си тук всеки ден на наряд ;))))Или направо си купи ковчег легни и чакай да ти дойде време така няма те читират

    Коментиран от #18

  • 18 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Шефа на Зомбито":

    ........`що не направиш едно "ПОКАЗНО ++" ??
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: