Last news in Fakti

11 Февруари, 2021 12:23 4 224 37

Вашингтон остава твърд: Не на покупката на руските ракети С-400 от Турция!

  • русия-
  • турция-
  • сащ-
  • ракети-
  • с-400

Руските системи С-400 са несъвместими с оборудването на НАТО, те заплашват сигурността на технологията на НАТО и са несъвместими с ангажиментите на Анкара като натовски съюзник

Вашингтон остава твърд: Не на покупката на руските ракети С-400 от Турция! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Американският държавен секретар Антъни Блинкън се очаква да разговаря с турския си колега Мевлют Чавушоглу в близките дни, заяви говорител на Държавния департамент, като отбеляза, че американската политика по отношение на покупката от Турция на руски ракети С-400 остава непроменена, предаде Ройтерс.

"Очаквам, че държавният секретар и турският му колега ще имат възможност да разговарят, да се свържат в близките дни", заяви говорителят на Държавния департамент Нед Прайс пред журналисти.

На въпрос дали САЩ обмислят предложението на Турция руските отбранителни системи С-400 да не бъдат оперативни през цялото време, Прайс заяви, че позицията на Вашингтон по този въпрос остава непроменена.

"Руските системи С-400 са несъвместими с оборудването на НАТО, те заплашват сигурността на технологията на НАТО и са несъвместими с ангажиментите на Турция като натовски съюзник", подчерта говорителят.

Турският министър на отбраната Хулуси Акар заяви във вторник, че Турция може да предложи само частично активиране на системите С-400 в преговорите си със Съединените щати, които наложиха санкции на Анкара заради отбранителните системи през декември.

"Турция е дългогодишен и ценен натовски съюзник ... Ние се стремим към сътрудничество по съвместните си приоритети и, както с всеки друг съюзник, сме ангажирани в диалог за решаване на разногласията", посочи още Прайс.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дедо Герчо

    33 5 Отговор
    АБЕ,ТВЪРД,ТВЪРД,АМА МЕК....ХЪХЪХЪ..
  • 2 Чекай малко.

    78 3 Отговор
    Нали бяха ламаринени кюнци,от който хич не се притиснявате?
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ТаУмВзе

    38 7 Отговор
    Колко са твърди джендърите, е повече от явно. Ела бе пиле! Ислямист си отгледаха, който смени посоката.
  • 5 Менелай

    48 3 Отговор
    Те турците вече ги купиха бе , какво ще им забранявате. А гърците щото са тарикати увиснаха с тая система.
  • 6 Георги

    51 5 Отговор
    Тъпи кравари!
  • 7 гост

    48 2 Отговор
    Кюнци, кюнци...ама пукат !

    Коментиран от #15

  • 8 БОЗА

    57 3 Отговор
    Иван продава на Хасан...ма Джо вика: "не може"..."демокрация ",а...същата ситуация с газ,АЕЦ и кво ли не в Европа...байгън от "демокрация "... ;-)

    Коментиран от #20

  • 9 Емил

    16 44 Отговор
    Има лесно решение - турската лира да стане 10 стотинки! Ердо ще бъде обесен от обкръжението си!

    Коментиран от #34

  • 10 ТИР

    32 4 Отговор
    И ние бихме карали 12 цилиндрови автомобили на Бензин но цената му не е като в Америка около 1лв
  • 11 Караколю

    72 4 Отговор
    И що така, драги мириканци? Кво толкова ви страхува тва С 400? Нали руснаците са изостанала технологично държава, дето един телефон, една кола или един телевизор кат хората не могат да произведат? Или щото вашите прословути стелтове светват като коледни елхи на екраните на системата? Или щото не купиха от вас високотехнологичните Патриоти, дето за нищо не стават? Всъщност, вие не им дадохте да ги купят, а сега ревете...
  • 12 Де Факто

    47 4 Отговор
    Отново ФАЩ се разпореждат кой какво да прави, или да не прави.
    Наш'та ТИКВА заради ФАЩ спя "Южен поток", и сега нека турците лапат МИЛИОНИ $$$$$$$$, а Ганьо да ЗЯПА и ЛАПА _I_ , _I_ , _I_ .
  • 13 ман

    29 3 Отговор
    КАКВО НЕ КАТО Е ДА,КОМЛЕКСИТЕ ОТДАВНА СА В ТУРЦИЯ.
  • 14 Йосиффф

    32 3 Отговор
    На турците в случая им е по евтино и изгодно да излезнат от НАТО и после ще остане само абревиатурата без съдържание и накрая следва закриване.
  • 15 Леле

    9 25 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    Носи се слух, че тая система С400 наистина е само кюнци вече. И за нищо не става, затова и не я активират и разполагат. Щото някои са се опитали да се правят на хитри като китайците. Да отворят системата, да видят как работи, да я копират и после да си пуснат собствено производство. Обаче руснаците вече не са толкова прости. При опита за отваряне на механизмите вътре всичко е станало на каша. И сега верно са им останали само ненужни и безполезни кюнци.

    Коментиран от #19

  • 16 Брет Макгърк

    10 1 Отговор
    За да призная греха си, аз лично обичам да ритам баттокс. За мен по-добре турците да откажат да отстранят ракетите от Турция.

    Коментиран от #21

  • 17 сиртакоглав

    34 6 Отговор
    Ами закупените от гърците руски системи съвместими ли са с НАТО. Яснооо, целта е слаба и зависима Турция. Турците да се благодарят, че имат Ердоган, защото друг отдавна би се навел

    Коментиран от #24

  • 18 Стратег

    18 2 Отговор
    Меките китки, плуващи и давещи се в демокрация казаха твърдо: "Нье!" на покупката на С-400.
  • 19 до Леле малето

    10 2 Отговор

    До коментар #15 от "Леле":

    Покупката е със софтуера за актевиране. Като ще фейкваш или тролиш провери и не лъжи за лесно проверяеми неща.

    Коментиран от #25

  • 20 Рико

    10 4 Отговор

    До коментар #8 от "БОЗА":

    Гарантирана ти е свободата да купуваш каквото искаш, но не ти е гарантирано правото да купиш точно това. / Съдия Холмс, 1882. Там конкретния случай е друг, но е казусът е приложим и тук /

    Коментиран от #26

  • 21 до безумеца Брет МакГърк

    1 9 Отговор

    До коментар #16 от "Брет Макгърк":

    С400 са на Капъкуле и къди ли ще падат самолетите и на къде ще е насочен ответния удар?
  • 22 Рико

    3 19 Отговор
    Тенекията МиГ Радев да плаща от джоба си. И на децата е ясно ,че щом си в договор, трябва да си в стандартите на този договор.
  • 23 e hubavo

    18 3 Отговор
    След Турция и Китай идва заявка от Индия, а след нея и други ще пожелаят покупка на С400. "Ние сме на всеки километър..."

    Коментиран от #33

  • 24 Ей чалми

    7 0 Отговор

    До коментар #17 от "сиртакоглав":

    Те са кипърски, а не гръцки. Турците, заедно със своите еврейски и британски приятели, помолиха САЩ да посредничат, за да не се установят в Кипър, а да бъдат складирани в Гърция и да останат неактивни. Ако искате, те могат да се върнат на острова, като в същото време турските ще пътуват до Азербайджан. Как би ви изглеждало това, достатъчно справедливо, нали? За щастие имате Ердоган и ще можете да видите и това.

    Коментиран от #27

  • 25 Леле

    6 2 Отговор

    До коментар #19 от "до Леле малето":

    Нищо не троля и не измислям. Просто гледах едно руско видео в ютюб където е обяснено точно това - всички системи на С400 при опит за хакването им се стопяват и остават само кюнците да плашат гаргите. Мога да ти дам и линк, ама ще го изтрият. Затова и С400 не се активира и не се разполага. Просто са останали само кюнците, а не могат и да се оплачат на никого защото хакването на системите е нарушение на договора.
  • 26 Рико

    4 6 Отговор

    До коментар #20 от "Рико":

    Ще си позволя да разкажа случая, защото е любопитен и винаги актуален. Полицейски началник е уволнен, защото води политическа дейност. Отива в съда. Съдията постановява : Конституцията ти гарантира правото да водиш политическа дейност, но Конституцията НЕ ти гарантира правото да бъдеш полицейски началник. / За да си полицай има условия / Така и тук, Турция е свободна да търгува по презумпция каквото си иска,но е в договор, който рамкира условия.

    Коментиран от #31

  • 27 Ей потур

    15 7 Отговор

    До коментар #24 от "Ей чалми":

    Турците имат Ердоган, когото цял свят го знае като един истински лидер, а ти, от кога не си имал лидер. Назови някой лидер и ние ще сметнем от кога не си имал лидер.
  • 28 ПЕНКО

    8 1 Отговор
    НОВ ХИМН НА САЩ : " ИМАМЕ СИ КОНЧЕТА- ОТ ВЪРБОВИ КЛОНЧЕТА ... ИМАМЕ СИ ПУШКИ - НА МЕТЛИТЕ ДРЪЖКИ ... НАПРЕД -НАПРЕД ПО ЦИЛИЯ НАШ СВЕТ ...НАПРЕД -НАПРЕД-НАПРЕД " !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 29 Sieg

    12 1 Отговор
    Е какво НЕ , те са вече купени бе американски краварчета.
  • 30 Лисугер

    15 2 Отговор
    Турците вече отдавна тестваха своите С 400 на своите самолети Ф 16 и тестовете са завършили успешно. Така че Българските Ф16 са купчина скрап с тях може да възпрем само Сомалия щото те самолети нямат. НИто ще уплашим с тях Тутрция нито Гърция нито Сърбия нито Румъния. А руснаците само може да ги разсмеем.

    Коментиран от #32

  • 31 БОЗА

    10 0 Отговор

    До коментар #26 от "Рико":

    "Публикувано във факти.бг: Така и тук, Турция е свободна да търгува по презумпция каквото си иска,но е в договор, който рамкира условия."

    Турция си е купила комплекса...едноличните собственици на нато това не ги устройва...да изключат Турция от алианса тогава...поводи има-бяха натирени от Инджирлик(копаха траншеи),немски депутати стояха до оградата недопуснати вътре,като гладни циганета пред баничарница...ЯО беше изнесено оттам...но тогава героичното нато се разпада,а сащисаните не ги устройва...та казано накратко-турчолята са независима държава рязко контрастираща с приклекналите евро"лидери"-имат самостоятелна политика...условия,какво,откого,и как да купува в договора няма...веднага давам пример с едни "Зубр"и-десантен кораб на въздушна възглавница купени от гърчолята-4 бройки-също член на храброто нато... ;-)
  • 32 руската педерация

    0 17 Отговор

    До коментар #30 от "Лисугер":

    Така може да ги разсмеем тея руски мижитурки,че Ф-16 блок 70 ще е най-модерния изтребител от поколение 4++.Руснаците нямат по-модерен изтребител в цялата си мижава авиация !

    Коментиран от #35

  • 33 Рико

    1 7 Отговор

    До коментар #23 от "e hubavo":

    В мирно време колко ти струва оръжието е в пазара. Както при всяка стока. Кой купува, колко купува и за колко го купува. Богатите държави са в Северна Америка; Западна Европа; петроарабските страни. Те какво оръжие купуват? Мярката ти трябва да бъде богатите какво купуват,там е качеството. Тъмните индии не са мерило.
  • 34 До ,,Емилчо"

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "Емил":

    Да...- ама - не....!Бай -Ердоган хич не се стряска от намръщената пенсия- Бай- Дън...!Такива като тебе не спят и денонощно се молят тоя костелив орех -Ердоган белким пукне...,ама нейсе...- не се случва...и той ви бърка доста надълбоко под лъжичката...че и в ... - един заден...- ,,двор"...😂😂😂!
  • 35 Тъпомер

    2 0 Отговор

    До коментар #32 от "руската педерация":

    Хубав коментар си направил...!Но само една сричка ми счупи Тъпомера...!И тя е в бъдеще- неопределено време и се нарича...-...,,ЩЕ"...😂😂😂!!!
  • 36 Бодак

    2 0 Отговор
    Дългата ръка на пазаря, краварите нещо я парализираха с различни непазарни фокуси
    Най-дълга е ръката на чичо Сам.
  • 37 Рашку

    1 0 Отговор
    С нашите бъдещи /някога, сиреч/ефки ще се отбраняваме по въздуха от Сев. Македония, да не би, да ни определят за макета.