Last news in Fakti

11 Февруари, 2021 16:02 2 351 30

ЕС призова Русия да спазва правото на мирен протест

  • ес-
  • призив-
  • русия

Очаквания за нови протести в страната

ЕС призова Русия да спазва правото на мирен протест - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Руското правителство трябва да уважава правото на мирен протест. Това обяви говорител на Европейската комисия, цитиран от Фигаро.

Очакват се нови протести в страната в неделя. Дипломатически представители работят в страната.

Все още не е обявено, дали европейски дипломати ще присъстват на протестите. Външните министри на ЕС ще заседават по темата след десет дни.

Тогава ще бъдат обсъдени и действията спрямо руското правителство. Днес председателят на Европейския съвет Шарл Мишел обяви, че групата няма да остави да бъде притискана от руските действия.

Европа ще работи със САЩ и Великобритания. Така ще се търси отговор на руските действия.

Трима европейски дипломати в Русия загубиха своите права, след като присъстваха на последните демонстрации в страната.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гадно

    46 4 Отговор
    Смешници сигурно в ЕС полицията не бие или бие демократично та за това може.
  • 2 Фалшив ЕС

    48 2 Отговор
    Защо не призовахте краля слънце да се съобразява с мирния протест а призовавате Русия Докога ще мерете с два аршина Искате да ви вярват Пълна излагация за едни майка а за друго мащеха Срамота
  • 3 00000014

    26 0 Отговор
    Трябва да има арестувани и бити депутати.

    Коментиран от #7, #20

  • 4 Бесен Язовец

    43 2 Отговор
    И соросите да спазват правата на мирен протест да не поливат народа в Нидерландия с вода и да ги бият също и в Берлин да не бият народа във Франция е ясно, че сцепват от бой от 2 години жълтите жилетки, а в Обора да не застрелват протестиращи защото Капитолия е държавна сграда не е частно имение на краве сороснята.
  • 5 Да питам

    39 2 Отговор
    А ЕС спазва ли правото на европейците на протест-или газовите гранати,гумените куршуми,водните струи са демократични...?
  • 6 само питам

    40 2 Отговор
    Какво стана с 4-мата убити протестиращи в капитолия? Погребаха ли ги?

    Коментиран от #10

  • 7 00000014

    18 0 Отговор

    До коментар #3 от "00000014":

    грешка -- дипломати
  • 8 Реално

    35 2 Отговор
    Ето това евро-лицемерие отвръщава хората от безумието в Брюксел.Ако не престарат там с такова дебелоочие да дават акъл наляво и надясно-ЕС няма бъдеще.
  • 9 Българина

    30 3 Отговор
    евроГЕЙския съюз, ЗАЩО НЕ ПРИЗОВА И НАШ'ТА К0ЧИНА?!
  • 10 Професора

    32 2 Отговор

    До коментар #6 от "само питам":

    Нямат време да отговоят за убийствата в Америчката занимават се с 10те арестувани руснака в Москва! И за Джулиян Асандж мълчат не им е оферта да си спомнят за него.
  • 11 Със широко затворени очи

    27 1 Отговор
    Когато френската полюция се саморазправяше със жълтите жилетки, всичко бе "демократично". Когато от бг подадохме сигнал за двоен стандарт при храните - също демократично ни казваха, че такова животно нема. ЕС се превръща в една излагаща се с нарцисизъм фондация. С други думи- плаши Пею гаргите.
  • 12 Ами по малко

    25 1 Отговор
    Амиии...,руската полиция ги спазва - не полива с вода,не стреля,не убива,не осакатява и по-малко бие. Пък и не виждам запалени магазини,коли и счупени витрини в Русия.
  • 13 барчо

    20 1 Отговор
    Чудя се защо продължават да си търсят измислени поводи и не пристъпят направо към причината и да направят каквото искат американците. Махаме всичко руски и минаваме на американско. Да видим тогава какво точно ще стане с цените и дали народите на ЕС какво ще направи.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Тъпанарите

    18 2 Отговор
    от ЕС не могат да казват нищо на Русия що се отнася до нейната територия и народ,а само могат да си налягат смрадливите задници.
  • 16 Чудя се

    17 2 Отговор
    колко трябва да си нагъл за да казваш на друга държава да уважава право на мирен протест,при положение,че в самия ЕС това се погазва най-бецзцеремонно. Тия изкукуригалници да си дремат на столовете и да си вземат заплатките и да мълчат,просто нямат право да гъкват.
  • 17 Цирк ес

    21 2 Отговор
    Да бе видяхме в Франция, Германия, Испания как те спазват правилата за мирен протест, водни оръдия, газ, палки.🤮
  • 18 ПЕНКО

    10 2 Отговор
    ЕС -ОБЕЩАВА ДА СИ НАЛОЖИ САМОСАНКЦИИ ЗА РЕПРЕСИИ НАД ПРОТЕСТИТУИРАЩИ - НАД ПОЗВОЛЕНОТО !?!? НО ОТ КОГО ЩЕ Е ОПРЕДЕЛЕНИЕТО - "ПРЕСИЛЕНА РЕПРЕСИЯ НАД ПРОТЕСТИТУИРАЩИ" -???????
  • 19 Бае тодър

    4 16 Отговор
    Така е, най демократично бие руската милиция, най голямата демокрация е там, най добрите хора с в Кремъл. УРА ДРУГАРЕ ВОНСЕРЕМОС....

    Коментиран от #24

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 дедо Герчо

    10 0 Отговор
    ВЕДНАЖ,СТОМНА ЗА ВОДА,ДВАЖ,СТОМНА....,ТРЕТИЯ ПЪТ,ЩЕ ВИ СКЪШАТ КОКАЛИТЕ,ТАКА,ЧЕ ЧАК ЕС И СРАЩ,ЩЕ ИМ ЗАВИДЯТ.......ХЪХЪХЪ...
  • 22 Верно ли

    15 0 Отговор
    Абе аз като гледах видеата не ми се видя много мирен. Имаше някакви посе.ковци, дето налитаха като пощурели на полицаите, ама виж оранжавият лют спрей от протестие в европейските градове го нямаше във въоръжението на ченгетата.
  • 23 ПЕНКО

    12 0 Отговор
    РУСНАЦИТЕ НЯМЯТ ПАРИ ЗА ЖЪЛТИ ЖИЛЕТКИ !!!! НО НЕ БЕШЕ ЛИ "ЕВРЕО Г ЕЙСКАТА" НАМЕСА ЗА БЕЛАРУСКСИТЕ- ПРОСТ ТЕСТИ !?!?!? ПАРИТЕ СВЪРШВАТ В ЦРУ - САЩ Е В КРИЗА -МВФ ИМ ОТПУСКА "КРЕДИТ " 1.5 ТРИЛИОНА ---НЕИЗВЕСТНО ЧИИ ПАРИ !!!!!!!!!!!!!!
  • 24 Ами на

    9 0 Отговор

    До коментар #19 от "Бае тодър":

    практика така се оказва,защото ако си в Нидерландия и те окъпят със студена вода през зимата и ти надупчат задника и тиквата с гумени куршуми хич няма да ти е приятно и демократично.
  • 25 БПФ

    8 0 Отговор
    Наглостта на еврокрeтените, които брутално смазват протестите в собствените си държави, е безгранична !!! Също и тъпотата им - тия наистина ли мислят, че могат да се зъбят на мечката, която с един удар на лапата ще ги направи на каша?
    Ако европейски дипломати пак имат нахалството да се включват н неразрешени протести - руските полицаи директно да ги арестуват !!!
  • 26 да живее русияяяяяяяяяяяя

    7 0 Отговор
    никой не го спазва това право,че защо русия да го спазва,във фащ бият протестиращите,във франция бият протестиращите,във германия бият протестиращи,във бг бият протестиращи ,навсякъде по света бият протестиращи,така че затваряте си вонящите усти че скоро нема да можете да ги отворите повече никога
  • 27 ДА ЖИВЕЕ РУСИЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯ

    4 1 Отговор
    ФАЩ Е БЕДНА ДЪРЖАВА,ТЕ ЖИВЕЯТ САМО ОТ ЗАЕМИ,ПОСТОЯННО ИЗТОЧВАТ МВФ ,ТОВА СА ПАРИТЕ НА ВСИЧКИ ДЪРЖАВИ,А КРАВЕШКИТЕ УРОДИ ЦЕЛ ЖИВОТ ЛАПАТ НАШИТЕ ПАРИ И ПАРИТЕ НА СВЕТА,ПИТАМ СЕ ДО КОГА ЩЕ ПРОДЪЛЖАВА ТОЯ ТЕРОРИЗЪМ,ЗАТОВА ФАЩ СА ОБГРАДИЛИ ЦЕЛИЯ СВЯТ ОТ НАТОВСКИ БАЗИ АКО СЕ ОСМЕЛЯТ ОТ МВФ ДА ИМ ОТКАЖАТ ПОРЕДНИТЕ ТРИЛИОНИ ,ТЕРОРИСТИТЕ ФАЩ ДА ЗАПЛАШВАТ СЪС ЯДРО,ФАЩ СА ЕДИНСТВЕННИТЕ ТЕРОРИСТИ НА СВЕТА, ДО КАТО ФАЩ СЪЩЕСТВУВА НА ТОЯ СВЯТ ХОРАТА ЩЕ ЖИВЕЯТ КАТО РОБИ,СВЕТА ТРЯБВА ДА СЕ ОСВОБОДИ ОТ ТЕРОРИСТИТЕ ФАЩ
  • 28 Сам Уитуики

    0 2 Отговор
    В Северна Корея е най добре ЕС ООН САЩ мълчат за тях защото там няма протести живеят си живота и спасяват портретите на Ким Чен Ун от удавяне с цената на живота си
  • 29 Знаещ

    1 0 Отговор
    Опита за нова цветна революция в Русия няма да успее ( то в Беларус не успя). Технологията Цветната рееволюциян е известна, но минава, когато в страната няма истинско ръководство, като Украйна. Майдана в Беларусия не успя, тормоза над беларуското ръководство продължава, както и срещу руското.
    Едва ли руснаците ще допуснат нова цветна революция. Тая през 1917 г. им излезе през носа, а обществените експерименти на Горбачов още се помнят...
    За жалост, тогава руснаците нямаха своя Дън Сяо Пин, чието учение за обществено развитие заложи основите на днешен Китай. Горбачов беше ликомислен и лекоумен утопист, откъснат от действителността поради непознаване същността на събитията случили се и движещи историята.
    Трябва да се учи повече история - задълбочено и същностно, а не отгоре-отгоре, кат пропагандни приказчици, изкривяващи я.
  • 30 Знаещ

    1 0 Отговор
    Особеното на "мирните протести" надъхвани от чужбина, е че постепенно загрубяват -- справка Майдана в Украйна

    По стара справка - от Майдана през 1917. в архивите на руската полиция се пазят показания на революционери (преобръщачи), които свидетелстват колко пари се дават за викове и крясъци, колко за издигане на лозунги и колко за изстел с оръжие. Най-много пари се дават за убийство.

    Нищо ново на Майдана в Киев - стрелба от снайперисти и убити хора.
    Нищо ново и от напъните на Запада срещу Русия - дали е царизъм, дали, комунизъм дали путинизъм - все тая, след Путин ще съчинят друго.
    Нищо ново за тези, които познават историята в същността й и движещите и сили.
Новини по държави: