Last news in Fakti

17 Февруари, 2021 11:33 1 805 5

Втори ден няма ток в някои райони на Гърция

  • гърция-
  • ток-
  • електрозахранване-
  • атика-
  • атина-
  • буря-
  • сняг

Островите в Егейско море също са засегнати от ниските температури

Втори ден няма ток в някои райони на Гърция - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Отвориха за движение магистралата Атина - Ламия, която беше затворена два дни, поради заледяване и натрупан сняг. Авария остави без ток райони на област Атика, а жертвите на лошото време в Гърция са три, предаде БНР.

От тази сутрин властите отвориха за движение магистралата Атина - Ламия с предупреждение към водачите да шофират с повишено внимание поради заледяване на пътя в цялата област Атика. Движат се само част от градските автобуси в гръцката столица. Втори ден не е възстановено електрозахранването в няколко района на област Атика. Повече от 250 хиляди семейства са без ток. Части на армията от тази сутрин участват в обработването на пътища и в помощ на екипите по възстановяване на електричеството.

Трите пристанища Пирея, Рафина и Лаврио са с прекъснат трафик на всички видове плавателни съдове. В Северна Гърция всички пътища са отворени за движение на тежкотоварни автомобили. По високите места се изискват вериги за автомобилите. Островите в Егейско море също са засегнати от ниските температури с прекъсване на електрозахранването и заледени пътища. Според прогнозите днес се очаква леко покачване на температурите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аз40🏴‍☠️

    3 2 Отговор
    Ще го преживеят, ние сме така от 30 г. Все на режим, ту на вода, ту на ток, ту на храна, ту на ... акъл.

    Коментиран от #4

  • 2 Мая Манолова

    3 0 Отговор
    Бойко Борисов е виновен !
  • 3 Реалист

    3 1 Отговор
    Във времето на Народната милиция, българина казваше, че с природата и тя не може да се справи. А иначе тя /НМ/ здраво пипаше и не се лигавеше. Природата е по силна от всяко общество независимо колко е развито и снега го доказва и жегата и земетресенията, та даже и ковида.
  • 4 Stéphanie 🎲

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Аз40🏴‍☠️":

    😳ААА още ли има режим в България ?Какво пишеш бе човек това не е ли отживелица ,топлата вода във София 15 дни лятото спира още ли го има този цирк ?Нима е възможно
  • 5 оня с коня

    0 2 Отговор
    Нямам спомен в Града ми да е спирал Тока или Водата/парното не ме интересува щото не ползвам такова/.Е,преди 10дена наистина спря тока за Половин час,ама то беше щото Комшията ремонтираше Ел. инсталацията си в тях и не си знаеше кой му е Бушона на таблото та за по-лесно отвъртя Централния бушон.
Новини по държави: