17 Февруари, 2021 21:15 3 109 78

Путин: Русия трябва да защити парламентарните избори срещу външна намеса!

  • владимир путин-
  • алексей навални-
  • русия-
  • кремъл

Самата Руска федерация беше обвинена в намеса в избори в други държави, включително в президентските избори в САЩ през 2016 г., отбелязва Ройтерс

Путин: Русия трябва да защити парламентарните избори срещу външна намеса! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Русия трябва да гарантира, че насрочените за септември парламентарни избори ще са защитени от външна намеса, заяви днес президентът Владимир Путин, цитиран от Ройтерс, предаде БТА.

Агенцията отбелязва, че Путин е казал това след масовите протести в страната с искане за освобождаването на един от най-големите му критици.

Десетки хиляди хора излязоха по улиците на миналия месец, за да поискат освобождаването на опозиционера Алексей Навални. След завръщането си в Русия 44-годишният Навални беше задържан по обвинение в нарушаване на мярката си за неотклонение. Той си дойде от Германия, където бе лекуван след отравяне с нервнопаралитично вещество в Сибир през август миналата година.

Кремъл е заявявал, че Навални е агент на ЦРУ, използван от западни разузнавателни служби, за да дестабилизират Русия. Страната неведнъж е призовавала ЕС да не се меси във вътрешните ѝ работи.

Самата Русия беше обвинена в намеса в избори в други държави, включително в президентските избори в САЩ през 2016 г., отбелязва Ройтерс.

"Руските граждани ще трябва да направят своя избор (на парламентарните избори) и ние трябва да защитим този избор от всякакви опити за външна намеса", подчерта президентът на излъчвана по телевизията среща с лидерите на политическите партии, представени в долната камара на парламента. "Не можем да позволим никакви посегателства срещу суверенитета на Русия, срещу правото на нашия народ да бъде господар на собствената си земя", каза Путин, без да уточни кои страни има предвид.

Миналата година Навални заяви, че руското разузнаване го е отровило с нервнопаралитично вещество, защото властите го смятат за заплаха преди парламентарните избори. Кремъл отрече Путин или властите имат нещо общо с покушението срещу Навални.

Някои европейски страни призоваха за санкции срещу Русия, включително за спиране на строежа на подводния газопровод "Северен поток-2", който ще доставя руски газ за Германия, заобикаляйки Украйна.

"Защо всички се занимават със "Северен поток-2?", попита Путин.

"Западните страни искат да накарат Русия да плаща за техния геополитически проект в Украйна", подчерта той.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Софиянец

    52 27 Отговор
    Защитени са срещу вътрешна намеса - собствените си избиратели ;)
  • 2 🇷🇺РУСКАТА⛦ФЕДЕРАЦИЯ🇷🇺

    37 20 Отговор
    Изборите в Руската Федерация ще бъдат защитени от западно разложително влияние на 100%, а който се опита да се намеси може да му е за последно!

    Коментиран от #23

  • 3 Хахх

    67 33 Отговор
    Каква намеса, избори с по 1 кандидат

    Коментиран от #71

  • 4 мдаааа

    18 2 Отговор
    .. И си караш колата и си харчиш парите ...
  • 5 Rado

    62 34 Отговор
    В България създадохте партия на русофилите, а сега ще ревете, айде стига. Ако някой създаде партия на българофили в Русия какво следва - новичок ли?

    Коментиран от #10, #13, #22

  • 6 НОВО ПЕТ

    25 29 Отговор
    НЕЩО ПУТИН МАЙ ГО Е ШУБЕ....ЩО ЛИ
  • 7 Jeik

    37 16 Отговор
    На амерското посолство в Русия не му пее петела, РФ не някоя балканска колония където изборите се договарят в амеркото посолство.

    Коментиран от #39, #60

  • 8 Шамана

    21 14 Отговор
    направи си мандата 30 год. и несе хаби да правиш избори, вожд вовеки веков .....
  • 9 другарят

    35 8 Отговор
    Кга ще чуем това от наш политик.??.." "Не можем да позволим никакви посегателства срещу суверенитета на Русия, срещу правото на нашия народ да бъде господар на собствената си земя"
  • 10 pepy

    29 20 Отговор

    До коментар #5 от "Rado":

    Па нема само партии на соросоидите да има в България, то сецвижда, че колата затъна в калта с партията на соросите последните 10 години!

    Коментиран от #25

  • 11 Sieg

    34 8 Отговор
    САЩ вече се намесиха с НАВАЛНИ и нищо, сега пак ще пробват, но пак ще са без резултат. Русия е силна, тя обърна гръб и на EU без да и дреме и браво на тях. Ние в бг до кога ще търпим EU да ни налагат педалските си ценности? Характер трябва, харкатер, а не да следваме само и да мислим с другите по аналогия.
  • 12 Стефан

    14 34 Отговор
    . "Нe мoжeм дa пoзвoлим никaкви пoceгaтeлcтвa cрeщу cувeрeнитeтa нa Руcия, cрeщу прaвoтo нa нaшия нaрoд дa бъдe гocпoдaр нa coбcтвeнaтa cи зeмя", кaзa Путин. A може да пращате Решетников и кой още да влияят на изборите в България, може да подписвате заробващи договори за България чрез своите мекерета Гоце, р.Овч. и тем подобни предатели, сега Вова е твоя ред да изтеглиш късата клечка, и не залъгвай народа на Русия че някой ще се меси в изборите ви, НАРОДА МУ ПИСНА ОТ ВАС , хората масово обедняват за сметка на това една клика около Путин тъне в лукс и пари, както казват - ВРЕМЕ Е ВОВА.

    Коментиран от #35

  • 13 Наблюдател

    34 14 Отговор

    До коментар #5 от "Rado":

    Защо те е страх от русофилска партия?

    Съществуването на другите партии на прехода (всичките турско-американски) не те ли успокоява ?

    Коя друга държава държава, бомбардирана от янките и. 5 века мачкана от турците би позволила техни партии ? Само ние българите!
  • 14 ORTEGA

    23 11 Отговор
    Преди изборите на територията на Русия ще бъде проведено учение на стратегичските космически сили на Федерацията кой рабрал намека разбрал, после ще си носят кръста дръзналите да се мешат в суверена Русия.
  • 15 Антигерб

    28 10 Отговор
    "Западните страни искат да накарат Русия да плаща за техния геополитически проект в Украйна"

    Точно казано но "западните страни" са САЩ а останалите са васалите му от ЕС. Та краварите си мислеха че ще направят "Майдан" в Украйна и единствените доставчици на газ за Европа ще са те - тогава диверификация щеше да е мръсна дума и соросоидите щяха да плюят срещу всяка друга доставка. Целия обем щеше да минава през Украйна и краварите искаха те да го купуват на границата с Русия и те да го продават на Европа.

    Е да ама Путин обърка сметките на сина на Байдън и веднага стана "диктатор" - ще им се някой като продажника Навални - да е тяхна марионетка а те да цуцат ресурсите на Русия както цуцат нашите на "концесия" за 1-2%.
  • 16 !!!?

    21 25 Отговор
    Кремълската хунта е в паника. Всики ден тръби за заплаха на суверенитета на руския Гулаг !!!?

    Коментиран от #27

  • 17 Навални

    23 14 Отговор
    Путин печели изборите втвърдява режима и изопира Русия по примера на Китай и Сев Корея
  • 18 ВОВА....ВРЕМЕ ТИ Е

    17 16 Отговор
    НЕ СЕ БОЙ....НЕ Е ТРУДНО
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Шаолина

    25 12 Отговор
    Някой е решил, че ще завладее Руската Федерация без война, обаче се е объркал жестоко, първо черва ще се леят накрая ще се види кой кого!
  • 22 Антисоросоид

    24 14 Отговор

    До коментар #5 от "Rado":

    Що не ревеш срещу турска партия, що не ревеш срещу всички писали се евроатлантици, що не ревеш срещу грубата намеса на краварите във вътрешните ни дела (спряха петролопровод, газопровод, АЕЦ, покупка на самолети, накараха ни да разрушим 2800 фабрики, да унищожим земеделие).

    Ама то по важно интересите на господарите ви отколкото България дали ще съществува - всички соросоиди сте антибългари.

    Коментиран от #24, #30

  • 23 Ушанки

    18 16 Отговор

    До коментар #2 от "🇷🇺РУСКАТА⛦ФЕДЕРАЦИЯ🇷🇺":

    Няма са плашиш Русоробче И ти като Путин голям го вадиш

    Коментиран от #26, #28, #29

  • 24 Кара Ибрахим

    10 12 Отговор

    До коментар #22 от "Антисоросоид":

    Защото е djagal затова не реве срщу ДПСто

    Коментиран от #32

  • 25 да питам

    20 5 Отговор

    До коментар #10 от "pepy":

    Скачкаш ли , скачкаш ли ...⭐

    Коментиран от #36

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Антитрол

    12 15 Отговор

    До коментар #16 от "!!!?":

    А българската хунта как е - има ли паника. А тролчетата как сте - има ли паника щото на 4 април ви спират парите.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Трепери Kaput

    10 14 Отговор

    До коментар #23 от "Ушанки":

    соросоиден недокLатен
  • 30 Rado

    16 8 Отговор

    До коментар #22 от "Антисоросоид":

    Що русофилите наричате Ердоган истински държавник, като купи С400. Значи подкрепяте и ДПС, аз не ги подкрепям. Само ЕС и НАТО
  • 31 Голем смях

    14 13 Отговор
    Мале,мале ...в Россия имало ...парламентарни избори.Тия ме успокоиха преди лягане.
  • 32 Rado

    10 10 Отговор

    До коментар #24 от "Кара Ибрахим":

    ДПС- то са ваш тип, имат сараи на брега на Черно море, а вашия комир си има замък на брега на Черно море. А Ердоган не го наричате джагал, защото купи С400, а преди тази покупка беше просто рязан, но щом купи С400 вече е държавник. Фурнаджийски лопати, каквото се спусне от трол фабриката в Кремъл.

    Коментиран от #38, #48, #49

  • 33 Демек

    10 9 Отговор
    По малко външни наблюдатели за да мога да си спечеля както си трябва.
    Ваш Путин

    Коментиран от #78

  • 34 Русский

    0 1 Отговор
    Ех. Огън в камината си мили, запали, С моите писма и снимки ти, Пламъкът горещ е, мен ще ме боли, Всичко ще превърна в сълзи!
  • 35 т-п трол соросоиден

    4 3 Отговор

    До коментар #12 от "Стефан":

    Путин ли сложи тиквата на власт за да му построи газопровод за 3 милиарда наши пари.

    Коментиран от #64

  • 36 Професора

    15 2 Отговор

    До коментар #25 от "да питам":

    гризачите не могат да скачат

    Коментиран от #40, #47

  • 37 путинко

    7 7 Отговор
    какво има да защитаваш, джудже? така или иначе само си бройкаш бюлетините ...аре чиба
  • 38 Кара Ибрахим

    5 4 Отговор

    До коментар #32 от "Rado":

    Баш си е ваше ДПСто забрави когато със СДСто бяха коалиция!

    Коментиран от #43

  • 39 глух

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Jeik":

    Няма такава държава в Европа.
  • 40 Бесен Язовец

    2 13 Отговор

    До коментар #36 от "Професора":

    Оооо, ти колко си залухаф само ако разбираше!
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 KГБ

    13 12 Отговор
    Пак Пyтaкa ще избираме, да може хубаво да окраде руския труд, той това го умее най-добре, десетилетия вече!

    Коментиран от #45

  • 43 Rado

    9 6 Отговор

    До коментар #38 от "Кара Ибрахим":

    Грешиш. Тройната коалиция БСП(кремалисти, русофили, Руменчо)-ДПС-НДСВ

    Коментиран от #46

  • 44 KARA BERU

    0 1 Отговор
    ОТКРАДНАХА МИ ИЗБОРИТЕ :)
  • 45 КОНТРАТА

    8 8 Отговор

    До коментар #42 от "KГБ":

    Много ги окраде ше знаеш, стопи външния дълг на едва 300 милиарда и увеличи златния резерв на Русия с 1000 тона злато. По добре гледай кочинката зад океана как трупа дългове и печата хартия за да си покрива заплатите на дтржавния сектор.

    Коментиран от #50, #53

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 да питам

    8 1 Отговор

    До коментар #36 от "Професора":

    А помниш ли , как скачаха от потъващият кораб ?
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Верно ли

    1 1 Отговор

    До коментар #45 от "КОНТРАТА":

    Че то работата им не е да знаят, а само да пишат глупости. Те, ако знаеха нещо, нямаше да работят това.
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 т-п трол соросоиден

    0 0 Отговор
    Да ти го засиля на цензура!
  • 53 тиквеник

    4 7 Отговор

    До коментар #45 от "КОНТРАТА":

    Тези заучени фрази докога ще ги рецитираме, другарьо? Емиграцията от русия на запад поради бедност да е спряла? Язък ти и за 1000 тона злато. Явно не са стигнали до народа.

    Коментиран от #57

  • 54 Не можеш

    3 3 Отговор
    да защитиш нещо, което го няма, като например избори! ИЗБОР в Русия няма.
  • 55 Инкогнито

    0 1 Отговор

    До коментар #49 от "Верно ли":

    Помпи ++ защото е улав маляк!
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 т-п трол соросоиден

    3 3 Отговор
    Цензуриращития, нещо да неси рязан джангал, та се засегна от истината за Сирия? Или заработваш допълнително като соросоиден трол, че ти стана неприятно като ти припомних как се радвахте на убитите християни, мюсулмани и войници?! Или си нашески демократ, който няма добри спомени от вкуса на турските русалки с които се заигравахте в началото на 90-те? Споко, неси такъв, ти си жалко мекотело без собствено мнение!
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Стефан

    3 2 Отговор

    До коментар #35 от "т-п трол соросоиден":

    Тази дъвка не е за твоята тиква, и на запада и на Русия им трябват послушни, зависими и прости хора, затова ОЩЕ в България избират ДОНОСНИЦИ на власт, в съдебната система и въобще в управлението на държавата, и един пример, Жан Виденов какъвто и да е НЕ ПОЗВОЛИ на Газпром да закупи газопреносната мрежа на България защото НЕ БЕШЕ ЗАВИСИМ.
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Бункер Нюз

    3 6 Отговор

    До коментар #68 от "Емил Боев":

    С танковете и армията ще гарантираме честни избори защитени от външна и най вече от вътрешна намеса Путин е Царя Този дворец да не е строен за баба му

    Коментиран от #70

  • 70 Емил Боев

    5 3 Отговор

    До коментар #69 от "Бункер Нюз":

    Ти за фалшивият филм на агента на ЦРУ Навални ли разправяш филмът дето го направиха от ЦРУ и дето не му мина номерът .Вярно външна намеса имаше и за нея казва Путин и затова няма да им мине номерът на западните капиталисти и зад океанските империалисти .а за слугите им във Русия ще има бой и Сибир .ЯСНО!

    Коментиран от #73, #74

  • 71 6244

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "Хахх":

    Еми той Ким Чен Ун го беше казал...Избори с повече от един кандидат са пълна анархия. :D
  • 72 Asterix

    1 3 Отговор
    Болшевика ще направи всичко възможно,да запази власта си.Естествено,че ще “защити“ парламентарните избори!Масови арести на противници на Кремъл с цел демонстрация на власт!
  • 73 Малинов

    5 0 Отговор

    До коментар #70 от "Емил Боев":

    Какво првиш още тука бе човек Там е твоето място
  • 74 Asterix

    3 3 Отговор

    До коментар #70 от "Емил Боев":

    Абе,болшевики...четете малко весници поне...живеем в 21век...!Егати невежеството....
  • 75 2121

    4 1 Отговор
    Когато глупавите сащ и ЕС се изказват глупаво,нищо не може да се коментира.За Навални/соросоидите не спят вече 3 седмици/беше казано всичко.Но ще обясним още веднъж:Навални е предател,наркоман,взима антидепресанти, алкохолик, крадец на валута от френска фирма в големи размери, обижда ветеран от ВСВ.Ще лежи и ще плати всички откраднати пари, и сумата определена за обида в размер на 11 000 евро/а може и повече/.Лекуван е в немска болница "Шарите"ог наркомания и алкохолизъм.Никога не е бил тровен с ВОВ-Новичок,който убива веднага.И предателят Скрипал и Юлия лъгаха за отравяне.Такова нямаше от странана Русия.Отровени бяха от самите англичани в гр. Солсбъри,където има лаборатория за ВОВ-Новичок.Тези постановки англичаните ги използват от столетия/затова и се самоунищожиха сами/.Нищо не може да попречи на Русия в изборите.Руският Народ ще избира ,а не лизачите от Герб с мафиота Б. Борисов.Естествено,че Русия ще пази да няма вмешателство от тъпите сащ и ЕС.Демократични ли са изборите в Русия-ДА!Обикновено руснаците канят чужди наблюдатели,които винаги си тръгват с подвити опашки,защото изборите са свободни и демократични.Соросоидчета, ИСТИНАТА боли,нали?!

    Коментиран от #76, #77

  • 76 Зайо

    1 1 Отговор

    До коментар #75 от "2121":

    Ех, защо мога да сложа само един плюс!
  • 77 Реалността

    4 2 Отговор

    До коментар #75 от "2121":

    Русия е дупка смачкана от корупция, където има най-много милиардери на глава от населението и въпреки това обикновения руснак тъне в нищета.

    Западаща държава, където "честност" има само в книгите. Не се напъвай много много. Ако не вярваш, отиди да поживееш там, щом е такъв рай в главата ти, какво те спира?
  • 78 дончичо

    0 0 Отговор

    До коментар #33 от "Демек":

    Колкото външни и на американските-толкова...повече нито глава!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания