Last news in Fakti

20 Февруари, 2021 20:22 3 526 59

Меркел: Русия непрекъснато въвлича ЕС в хибридни конфликти

  • германия-
  • ес-
  • ангела меркел-
  • владимир путин-
  • русия-
  • хибридна война-
  • украйна-
  • нато

По отношение на Украйна няма никакъв напредък, каза Меркел

Меркел: Русия непрекъснато въвлича ЕС в хибридни конфликти - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Трансатлантическото партньорство има две основни задачи, по които трябва да разработим обща стратегия, заяви германският канцлер Ангела Меркел на Мюнхенската конференция по сигурност, предаде агенция БГНЕС.

Основните фрагменти от обръщението ѝ бяха разпространени от сайта на федералното правителство. Първо, това са отношенията с Русия, каза Меркел. По отношение на суверенитета и териториалната цялост на Украйна, през последните години не постигнахме никакъв напредък. Въпреки че процесът в Минск е дипломатическо средство, напредъкът по този въпрос оставя много да се желае.

„Русия непрекъснато въвлича държавите-членки на Европейския съюз в хибридни конфликти. И затова за нас е изключително важно да разработим обща трансатлантическа програма по отношение на Русия, която, от една страна, разбира се, ще предоставя предложения за сътрудничество, но, от друга страна, ясно ще показва разногласията”, казва федералният канцлер. В тази връзка тя изразява съгласието си с американския президент, че „по отношение на Европейския съюз. Русия, за съжаление, не работи над това”.

Вторият проблем, на който Меркел обръща внимание, е Китай. „Втората и може би дори по-трудна задача е да се разработи обща програма за Китай. От една страна, Китай е нашият системен конкурент, но от друга страна, ние се нуждаем от Китай за решаване на глобални проблеми като опазване на видовото разнообразие или защита на климата. Освен това Китай увеличи глобалната си мощ през последните години. И ние като трансатлантически съюз, като световни демокрации, трябва да противодействаме на това с определени действия. Например това се отнася до такъв важен въпрос като доставката на ваксини за развиващите се страни не само от Китай и Русия. Важното е какво можем да направим чрез COVAX и чрез такава многостранна общност като Г-7 за подпомагане на ваксинациите в развиващите се страни, включително Африка.”

„Трябва да укрепим международни организации като Световната банка, Световната търговска организация, Световната здравна организация, Международния валутен фонд. Където и да сме слаби, където все още не можем да вземаме решения достатъчно бързо, да правим промени, да увеличаваме капиталовите инвестиции, в азиатското пространство възникнаха спомагателни или други структури – често под ръководството на Китай. И трябва да докажем на практика, че сме в състояние да противопоставим нещо и на това.”


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 13 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кой68

    67 9 Отговор
    Спрете д@ слугувате и да прок@рвате политик@та на САЩ ......
    Всички видях@ защо е създаден EU .
  • 2 Гоуст

    60 11 Отговор
    Само връщането на границите на Руската Империя е гаранция за просперитет на човечеството и премахването наа извращенията.
  • 3 Юсуффф

    70 6 Отговор
    Абе душа и ти си една жалка хибридна ялова бабушкера.
  • 4 нещо примери

    49 5 Отговор
    Айде бе , не съм свидетел на подобни , за разлика от вас ценносните.
  • 5 1520

    72 7 Отговор
    Русия никога не е започвала световна война но други са започвали така че е ясно от къде идва агресията
  • 6 що така

    45 3 Отговор
    Бабката , дай линк . Нещо ми насаждате , че човечеството трябва да се освободи от настоящата политическа каста ако иска да оцелее.
  • 7 Сандо

    40 3 Отговор
    Не е лесна работата на Европа.Врагове - и то какви!Господар - и то какъв!Пък и в Съюза едни вътрешни врагове се опъват на вътрешните господари!Добре че има една мила и хрисима овчица,водена от един затлъстял коч,която кротко си блее и си мисли,че само ще я стригат.
  • 8 така така

    47 6 Отговор
    Меркелица има впредвид корумпирания ЕС. Но Русия ще раздаде справедливост. Ще видите като ви подпукат.

    Коментиран от #54

  • 9 Гати статията

    23 2 Отговор
    Буламач.
  • 10 I'm not a robot

    46 3 Отговор
    Световната банка, Световната търговска организация, Световната здравна организация, Международния валутен фонд.Точно тези са еврейските организации и е видно колко пламенно бабата иска да ги укрепим повече ,за да може по яко да ни манипулират и щавят.
  • 11 Ердоан

    4 13 Отговор
    По дипломатичен път ще постигнете толкова колкото ние постигнахме в Карабах за 30г. Знаете начина, мога да ви дам и средството...т.е да ви продам малко от птиците на мира и проблемът ще го решите за месец, както го реших аз.

    Коментиран от #17, #20

  • 12 Майна

    40 3 Отговор
    ДА УКРЕПЯЛИ СВЕТОВНАТА БАНКА...,ДА ДЕ С НЕЯ ЗАРОБВАТ И РАЗБИВАТ ПО-АСЛАБИТЕ...РУСИЯ ИМ ПРЕЧИ, ЗАЩОТО Е СИЛА....РУСНАЦИТЕ ТРЯБВАШЕ ДА ВИ СМАЧКАТ.....МАЙ ИСТОРИЯТА ЩЕ ПОКАЖЕ, ЧЕ ОТ ГЕРМАНИЯ НИЩО ДОБРО НЕ МОЖЕ ДА СЕ ОЧАКВА...,АМИ ВАШИТЕ ПРАДЕДИ СА ВАРВАРИТЕ..ТОВА Е ДОСТАТЪЧНО
  • 13 само питам

    39 4 Отговор
    Германия колко Световни войни започна ?
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 така го виждам

    36 3 Отговор
    На руснаците Китай не им пречи ! Руснаците са войни и водачи и имат здрава юзда в ръцете си .
    От друга страна , Китай са държава от 6 хилядолетия и са натрупали достатъчно мъдрост за да оцелеят .
    А ЕС и краварите могат само жестоко да пострадат.

    Коментиран от #28

  • 16 не може да бъде

    36 3 Отговор
    Според мен г-жа Меркел прави една много сериозна грешка при оценката на ситуацията,приписвйки на Русия ,хипотетична вина за хибридни конфликти.Просто не иска да приеме и да повярва,че за 7 г.от началото на санкциите -2014г-Русия не е стояла на едно място и сега има срещу себе си доста по-различна държава!?Има в историята един такъв случай.В началото на 1945г Валтер Шеленбарг докладва на Хитлер,че разузнаването е идентифицирало 220 съветски дивизии,от които 20 танкови,готови за налуване в Германия.Хитлер не е могъл да приеме,че това е възможно и е казал,че"това е най-голямата заблуда от времето на Чингисхан насам"!?Без да се считам,че мога да дам изчерпващо мнение по въпроса,мога да кажа че и г-жа Меркел,и нейните ментори и съюзници са загубили ориентирите и не разбират,че с Русия вече не може да се разговаря така!И по-рано беше недопустимо,но слабостите на Русия я принуждаваха да преглъща някои приказки и действия!Считам,че този етап приключи!
  • 17 Мономах

    13 1 Отговор

    До коментар #11 от "Ердоан":

    Трета глуха си .

    Коментиран от #25

  • 18 барчо

    23 4 Отговор
    Като чета много от коментарите тук, а и под други статии, много приличат на вазоските герои от "Под игото", дето вярваха, че "дядо Иван" ще дойде и ще ни освободи от турското присъствие. На тях не, но на другите ще кажа: Е не дойде ли???
  • 19 Софиянец

    3 9 Отговор
    Май ще спират газта, увърта го много явно Рейгън и е скръцнал със зъби ;)
  • 20 Влад

    23 3 Отговор

    До коментар #11 от "Ердоан":

    Днес Русия има своя собствена линия дронове камикадзе. Интересът към нея на световния оръжеен пазар е изключително голям.
    Значителна роля за това изигра фактът, че ги тествахме в Сирия, в реални бойни условия.

    В момента тази техника все още не се изнася. Засега основната цел е да осигурим на собствената си армия най-новите оръжия.

    Изключително важно е в нашите разработки да използваме национална, руска база с вътрешни компоненти. Това гарантира високо ниво на защита срещу несанкционирана външна намеса в работата на оборудването и техниката. Освен това ние не сме зависими от доставките за износ. Това е особено актуално в светлината на санкциите и нелоялната конкуренция, която нараства от страна на Запада.

    Коментиран от #31

  • 21 враг пред

    28 4 Отговор
    портата !!!

    Напоследък Русия изобщо не вижда взаимност в опитите си да нормализира отношенията със Запада.

    Не винаги успяваме в това и не винаги виждаме взаимност, по-точно напоследък изобщо не виждаме никаква взаимност “, отбеляза Дмитрий Песков, говорейки за отношенията с Европейския съюз.

    НАТО непрекъснато принуждава Русия да засили действията си за защита на страната от агресията на блока; Северноатлантическият алианс непрекъснато премества своята военна инфраструктура и я изгражда в непосредствена близост до руските граници, каза говорителят на Кремъл, отговаряйки на въпрос за НАТО.
  • 22 Дърт пее..раст...

    27 3 Отговор
    Анхела, нещо се издуха,напоследък говори несвързано..увърта.шикалкави..Зад океана не обичат ,,недовършените дела,,..Искат или не искат газ??.На невинни моми се правят немците...
  • 23 почна се

    23 3 Отговор
    Аха,получи директивите от бай дън,и събра смелост.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Това ли е аргумента

    2 17 Отговор

    До коментар #17 от "Мономах":

    С който ме "оборваш"? Кое не е вярното? Решиха ли байрактарите конфликт, който по дипломатичен начин не намираше решение 30 години? Решиха го. Коментирай това, пък кой в коя глуха е доста субективно. Знам, от истината ви боли...

    Коментиран от #26, #33

  • 26 Мономах

    22 3 Отговор

    До коментар #25 от "Това ли е аргумента":

    Какво каза Путин ?
    До тук или влизаме !
    Каквото било - било.
    Играта свърши.

    Коментиран от #32, #35

  • 27 Брендилия

    12 3 Отговор
    Ох Меркелита, не се напъвай. Ей сегичка ще цъфнем в септември и си чао..
  • 28 Брендилия

    4 3 Отговор

    До коментар #15 от "така го виждам":

    Така си е ! Синдзян-Уйгур е била спорна тема, но въпросът е решен на 01.10.1956 става автономна област и си е към Китай

    Коментиран от #34

  • 29 другарят

    21 2 Отговор
    Нацистка лицемерна крава!
  • 30 Винету-банкянската тиква

    10 1 Отговор
    Тая мнооо я аресвам, другарката от гдр...
  • 31 Не знам за тези супер супер руски дронов

    4 21 Отговор

    До коментар #20 от "Влад":

    Към които имало небивал интерес. Преди дни в Идлиб изпопадаха 8 бройки заглушени от турските корали. Знам, че интересът към руските пво след геноцида който извършиха над тях турските дронове клони към нула.

    Коментиран от #39

  • 32 Е какво казал путин

    2 10 Отговор

    До коментар #26 от "Мономах":

    До тук или влизаме...че кой е искал да влиза в нещо което не е негово? Той от самото начало се знаеше до къде. Абе къде ви копат такива...

    Коментиран от #37

  • 33 Кашикът.

    12 0 Отговор

    До коментар #25 от "Това ли е аргумента":

    И Ний да купим два ,Байрактаря,,,и да си решим опазването на територията..Един на юг,и един на север,и готово..Войните се решават от стратегическо оръжие.Турция е далеч от това..

    Коментиран от #36, #38

  • 34 Фалконети

    18 0 Отговор

    До коментар #28 от "Брендилия":

    В периода 1968 – 1969 обстановката по границата е напрегната. Китайските провокации се превръщат в ежедневие в района на острова. През нощта на 2 март 1969 година китайски военни части се прехврълят на острова и се окопават.

    На 16 март командващият Забайкалския военен окръг генерал Павловски, без санкцията на Москва, взема инициативата в свои ръце. В 12:50 ч артилерията нанася удар по фронт дължина с 10 км и дълбочина 6-7 км. Изстреляни са около 2000 снаряда и ракети. Очевидци сравняват бойното поле с крематориум. !!!!!

    Коментиран от #58

  • 35 Въпросът котараче не е какво е казал пут

    2 11 Отговор

    До коментар #26 от "Мономах":

    Въпросът беше решиха ли байрактарите за 30 дни конфликт който дипломатите влачиха 30 години. Концентрирай се върху това.....

    Коментиран от #47, #48

  • 36 Спокойно, работи се

    1 4 Отговор

    До коментар #33 от "Кашикът.":

    И върху това. Има интерес и запитвания, но опашката е голяма.
  • 37 Мономах

    23 2 Отговор

    До коментар #32 от "Е какво казал путин":

    Путин даде един урок на Арменците които почнаха да се правят на Европейци.
    Разбраха че без Руснаците са кръгла нула.
    А после Путин даде ултиматум за да не задейства " Договора за колективна сигурност". Тогава Руснаците влизат и става лошо.

    Видяхме как Азерите и Турция бързо кандисаха.

    Коментиран от #41

  • 38 А представяш ли си ако бяха близо

    0 6 Отговор

    До коментар #33 от "Кашикът.":

    Сигурно щяха да решат Карабах за 30 минути, не за 30 дни 🤣🤣🤣

    Коментиран от #40

  • 39 Путин

    9 1 Отговор

    До коментар #31 от "Не знам за тези супер супер руски дронов":

    То и на тебе като почнем да даваме информация......

    Коментиран от #42

  • 40 Ташко

    10 2 Отговор

    До коментар #38 от "А представяш ли си ако бяха близо":

    А представяш ли си ако руснаците бяха включили “Самарканд” - тия байрактари в кое лозе щяха да се намерят ?
  • 41 За какво кандисаха

    3 7 Отговор

    До коментар #37 от "Мономах":

    Че не стана много ясно? Азерите от самото начало казаха, че целта им е само освобождаването на Карабах. На теб какво не ти е ясно?

    Коментиран от #43

  • 42 Е ще видим анимацията

    2 5 Отговор

    До коментар #39 от "Путин":

    Щом няма друг начин 😂😂😂😂
  • 43 Винченцо

    12 0 Отговор

    До коментар #41 от "За какво кандисаха":

    Е превзеха ли го Нагорни Карабах или само няколко населени места ?
  • 44 Павел пенев

    15 0 Отговор
    Вие сте първопричина за това. Кажете до къде и до кога ще разширявате НАТО и ЕС или искате нова Берлинска стена?
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 az #президентмойдруг

    11 0 Отговор
    Меркел обвинява РФ, че води битка за разни хибридни растения ли???
  • 47 политика

    10 1 Отговор

    До коментар #35 от "Въпросът котараче не е какво е казал пут":

    Тридесет години Азербайджан не престана да се подмазва на руснаците въпреки , че многократно беше пренебрегван в полза на Армения . Азербайджан направи много съвместни стратегически проекти с руснаците , отвори им още един несанкциониран енергиен път към Европа . И когато арменците се ос.аха , и забиха нож на Русия , и Русия каза - Е стига толкова , Азербайджан да си вземе своето , но толкова колкото ние кажем , линията ви е до там където разположим базата , и вълкът сит и агнето още цяло.
  • 48 фен реалист

    10 1 Отговор

    До коментар #35 от "Въпросът котараче не е какво е казал пут":

    Едно Су-34 носи 8 тона високо точни и умни бомби и ракети . До сега няма свален подобен самолет при всичките му мисии , започнали от войната в Грузия 2008г. Турските военни колони в Сирия го знаят , от време на време получават подарък от въздуха , когато стъпят на криво , и Ердоган хуква спешно по джапанки и хавлия за Москва , където седи сам 3 часа под картината на Екатерина велика , в здравословен размисъл и очакване императора да го изслуша . Нали се сещаш какво става , ако няколко самолета минат над базите и операторите на тези дронове , ще се говори за тях в минало време , дори няма да се хаби керосин , има си високо-точни ракети дето ще ги намерят от хиляди километри, само дето са малко скъпи , има много стари залежали евтини бомби за разчистване , хем пилотите да си тренират , и да си правят кефа.
  • 49 ира

    7 1 Отговор
    Тази госпожа е вечен морализатор, явно. Тя е нещо като икона, винаги мъдра, винаги права, с винаги гарантирана ореол. Тя не е единствена в ЕС, тамошните ръководители са мъчениците на словото и демокрацията и шампиони по удобство . Да сте чули нещо написано против тях, някаква критика, ирония? Никога.
  • 50 ран

    7 1 Отговор
    Имаше преди една Мюнхенска конференция, 1938.
  • 51 big

    9 1 Отговор
    Г-жо Меркел, кой ви с.ра в гащи.те? Та за какво ви е виновна Русия, щом като НАТО, където Германия е член, е на техните граници? Колко пъти досега Русия ви е критикувала за "демократичното" ви отношение към хората у вас и ЕС кат цяло? Колко пъти грубо се е намесвала във вътрешните ви работи? Изключваме вашите измислици за "новичок", Нахални и други инструменти за натиск срещу тях! Не говорим и за "хибридните" и "хакерски" им атаки, срещу вас, отново инструмент срещу тях. Не говорим и за отказа ви от нормална дипломатична практика и достигане компромиси, а за дипломация на силата - тъпотия, но явно толкова можете!
  • 52 Гост

    10 2 Отговор
    Значи Меркел приема като личен гост мошенникът опозиционер Навални. Той там снима в студио лъжливия филм за двореца на Путин. Германия участвува в интриги, че Путин лично бил отровил Навални. И след цялата тази сапунена сага излиза, че Русия въвличала ЕС в хибридни конфликти. Ще го повярвам, но ако Путин приеме като личен гост лидера на някоя от немските десни партии в Сочи.А навсякъде където излиза да го охраня най-яката държавна охрана, както охраняваха в Германия Навални. Вече и немците почват да се питат какъв всъщност е Навални, че го споходиха почести като за коронована особа.
  • 53 Костова

    9 0 Отговор
    Германия може да създадете обща трансатлантическа програма със САЩ по въпроса с Русия само ако се откаже от своите интереси. Просто и ясно е. Германия и Русия имат взаимен интерес от икономическо и всякакво сътрудничество. На Америка това не се харесва. А от векове най-големи кошмар на Англия е точно такъв съюз.И по тази причина са започвали някои войни в световната история. Приказките за хибридните войни, които уж водела Русия са толкова изтъркани вече, че стават досадни.
  • 54 ПетровMr Петров

    0 6 Отговор

    До коментар #8 от "така така":

    А ти , чий го дириш тука ? Изчезвай в Сибир и се радвайте на Вашия си жизнь , омразни русопитеци.На почивка в Турция се снимате пред храната "ол инклузив" /все включено/.

    Коментиран от #59

  • 55 ЩЕРКА

    2 0 Отговор
    РУСИЯ И ВИНОВНА НА ДЪЩЕРЯТА НА ХИТЛЕР !
  • 56 БОКО И УМ

    3 1 Отговор
    Бoйкo Бoриcoв
    Прeмиeрът Бoйкo Бoриcoв призoвaвa зa блaгoдaрнocт към кучeтo, oткрилo трупa нa 17-гoдишнaтa Мирocлaвa Никoлoвa oт Пeрник, кoeтo пoтрece cтрaнaтa:
    Нe cпaх цялa нoщ зaeднo c вътрeшния миниcтър Цвeтaн Цвeтaнoв. Изпoлзвaхмe тeжкa тeхникa и нaй-нaкрaя кучe нa Чeрвeния кръcт изрoви трупa нa мoмичeтo. Зaтoвa кaзaх нa Цвeтaнoв, кoгaтo взeмe зaплaтa дa купи нa кучeтo три-чeтири тeлeшки пържoлки. Три-чeтири тeлeшки пържoлки дa прaти нa кучeтo ocвeн дa нaгрaди вoдaчa. Кучeтo cвърши мнoгo рaбoтa. Зacлужaвa и тo, кaктo рaзбирa ce и вcички, нaгрaдa!"
  • 57 1111122222

    2 0 Отговор
    Кой създаде Навални ?
  • 58 И от този

    1 0 Отговор

    До коментар #34 от "Фалконети":

    период датира един виц за мирно копаещия трактор, който си свършил работата и... отлетял. По-старите го помним... Случката е от остров Дамански вероятно.
  • 59 И защо

    2 0 Отговор

    До коментар #54 от "ПетровMr Петров":

    "омразни" бе, Петров? Защото ти пречат на удоволствието да си на..ъзен в западна посока?
Новини по държави: