Last news in Fakti

22 Февруари, 2021 11:54 3 229 9

Бил Гейтс обърна гръб на китайски гигант

  • бил гейтс-
  • microsoft-
  • джак ма

Продава акциите на Alibaba

Бил Гейтс обърна гръб на китайски гигант - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Основателят на Microsoft Бил Гейтс продаде своите акции от голяма китайска компания, съобщи FOX News.

Акциите са собственост на фондацията на Бил и Мелинда Гейтс. Става въпрос за компанията Alibaba.

Подадена е декларация до Американската комисия по ценни книжа и борси. Фондацията на фамилия Гейтс променя част от своето портфолио.

Продадени са и всички акции на Uber, които те притежават. Групата ще получи $128.5 млн. за акциите си на Alibaba.

Намалени са и акциите на Amazon. В същото време групата закупува повече акции в компанията за науки Schrodinger.

Работата по сделките продължава.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шпек

    22 10 Отговор
    Били разпродава имането си,вероятно ще финансира някоя биолаборатория от нов тип.
  • 2 Шекел

    19 2 Отговор
    Ето кои помпат Китайската икономика.Откига говоря че Сащ и Китай са скачени съдове.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 да бе да

    14 4 Отговор
    След като реши проблемите с вирусите и ваксините и е на път да се справи с климатичните промени, Гейтс се заема с науката. С всичката наука, забележете. Следва да очакваме, че ще провали и нея. Защо ни е наука, като си имаме Бил и Мелинда!
  • 5 Факт!

    15 3 Отговор
    Така Сащ са динансирали и Хитлер навремето.

    Коментиран от #6

  • 6 Stéphanie 🎲

    13 0 Отговор

    До коментар #5 от "Факт!":

    С Америка е винаги така ,някой друг върши черната работа 👍😂и на финал се намисат уж нищо не знаят като лице, което способства за поддържане на мира и за премахване на войната.Каква ирония
  • 7 Ще накриви капата

    10 4 Отговор
    На Поднебесната.Той продава,други ще ги хапнат.Какво ще им прични,вреда? Че това е най - големия виртуален МОЛ на планетата,бе гей тсчо.Започвате подмолна война срещу този, който сами сте създали.Но пропускате същественото.Той порасна и се обучи, изучи на вашите трикове.Толкова се е набълбукал със трилиони в кеш,че сами нямате представа.Отделно,че ви държи със желязна хватка, през дългови ценни книжа за 1,3 трилиона.Утре ги пуска на борсата,и от мултимилиардери,ще станете милионери.На Дракона му пука от евентуална загуба на виртуални нули и единици.Ще изстреля в космоса,собствената си валута.Защото има физическо злато със хиляди тона.Финансовите акули в отделните държави,и на борсата не търпят празно пространство.Днес зеленчук,утре е юан.
  • 8 Петрола за Германия е идвал до Испания

    4 2 Отговор
    САЩ, парите за Фюрера също са от Американски банки, някой США други в Швейцария?? Обикновените Еврей загиват с милиони в лагерите, докато тяхните Сънародници продават петрол и финансират убийците на милиони, невинни евреи не само, Еврей,??? Какво излиза че за една каста загиват милиони техни Сънародници???
  • 9 гилибейтс

    4 1 Отговор
    Алибаба е с над половин трилион или близо трилионна пазарна капитализация на борсата, предполагам.

    Акциите на Бил Гейтс за 120 млн. са 0, 0000001 % от пазарната стойност на акциите на Алибаба.

    Всяка голяма компания си създава имидж, а Бил Гейтс с " пандемичните си симулативни циркове и не тестваните достатъчно добре клинично генномодифицирани ваксини" си създава все по лош имидж сред хората по света, особено- свободния свят Русия, Китай, Индия, Латинска Америка и т.н.

    Само политиците и НПО кадрите от СЗО на пандемичните Г7, дето са с по 100 % външни дългове спрямо БВП- то си, го налагат като ИТ, фармацевтичен гуру.


    Миналата година Бил Гейтс го даваше доста наперено с " пандемичния цирк, ваксините, коментарите за Тръмп". Миналата седмица почна да дава назад, като заяви, че Тръмп може да се върне в социалните мрежи. На което Тръмп отговри, че не вижда смисъл да го прави.
    Защото след Тръмп, много американци блокираха и напуснаха американските соц. мрежи, като се прехвърлиха на други приложения- тик- ток, телеграм и т.н. Глобално също много хора напускат американските соц. платформи заради тяхната цензура и заплахите за цензура.

    Ваксинациите не вървят добре, ваксинирани се разболяват отново, последния случай сенатор демократ миналия месец.
    Това си личи по масираната медийна истерия в САЩ, ЕС, Англия последната седмица- хвърлят се бомбастични цифри, после се променят, накрая се оказва, че желаещите са малко, даже и след намеци и заплахи за "