Last news in Fakti

22 Февруари, 2021 15:16 2 513 13

Испания призова за общи теми за сътрудничество с Русия

  • испания-
  • ес-
  • русия

Мнение на Аранча Гонсалес Лая

Испания призова за общи теми за сътрудничество с Русия - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Испания смята, че Европа трябва да търси общи теми за сътрудничество с Русия. Това обяви испанският министър на външните работи Аранча Гонсалес Лая, цитирана от ТАСС.

Днес ще се проведе среща на външните министри на ЕС. Испанският дипломат заяви, че ЕС ще отговори с единна позиция.

Признава се, че отношенията с руското правителство продължават да се напрягат. Предстои да се обсъди сътрудничеството с Русия.

Посочва се, че става въпрос за съседна страна. Реално ЕС и Русия са обединени от общи интереси.

Външният министър на Германия Хайко Маас заяви, че ЕС трябва да предприеме действия спрямо руското поведение. В същото време се признава, че трябва да се намери вариант за запазване на диалога.

Предстои да се вземе общо решение.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Монгола

    22 1 Отговор
    Аранча си знае интересите на държавата и те са свързани с Руската Федерация!
  • 2 Каскетчик

    7 4 Отговор
    Тия па цгойнен кой ги бръсне.
  • 3 валуев

    16 1 Отговор
    Хуйко Маста,време е да по прочете малко повече,че и един с мустак искаше да завземе москва ноооо глътна вода.
  • 4 Гост

    19 1 Отговор
    Видяха, че шведите седят на студено и на тъмно с екологичната си енергия и разбраха, че без газ, дърва и въглища няма да я бъде.
  • 5 Евпейския Съюз🇪🇺

    9 0 Отговор
    Нямаме налягане за Руската Федерация!
  • 6 Рошко

    7 0 Отговор
    Че досега все различни теми ли са обсъждали
  • 7 2121

    12 1 Отговор
    Приказки хвърлени на вятъра.Нашите соросоидчета нямат покой защото тъпите сащ и джендър ЕС нямат думата.Така не се водят преговари с най -силната страна в света във всяко едно отношение.Иска се внимание, респект /а Русия поначало след ВСВ респектира целия свят/и уважение.Ако тези три показателя не се изпълнят Русия като самостоятелна страна ,със суверенитет и в съюз други много силни държави няма нужда да обръща внимание на пуделите от сащ и многополовите от ЕС и ЕП.Пудели/ с изключение на убития от евреите и американците Джон Кенеди/,са всички до сега избирани президенти/последните Тръмп и Байдън са посмещище/.Многополовите от ЕС и ЕП нищо не правят.PAROLE,PAROLE....пее Далида И нашата глупачка Екатерина Захариева:"Видяла жабата ,че подковават ,коня и тя вдигнала крак".Винаги се възхищавам на българските поговорки.Но те се разбират от умни българи.Е. Захариева не е нито умна ,нито грамотна ,нито външен министър ,а глупавичка лелка.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 ПЕНКО

    3 1 Отговор
    ИМА ЛИ РАЗЛИКА МЕЖДУ ЛИЯ И САНТАМАРИЯ ???? СМ ЪРТ НА ВСИЧКИ МОН АРХИИ -ПРОИЗВОДНИ НА ЕВР ЕЙСКАТА ИЗ ГЪ ЗИ ЦА -"ХРИСТИАНСТВО " И МИЛИАРДИ Ж ЕРТВИ И ОТ ТЕЗИ И ОТ ОНЕЗИ !!!!! А КО РАНА Е КОПИЕ НА БЛИ БЛИЯТА С МОДИФИКАЦИИ !!!!!!10 ХИЛЯДИ ТОНА СВИ НСКО ВЪРХУ МЕКА И ДОСТАТЪЧНО СУРОВИ ЯЙЦ А РАЗМАЗАНИ В ХРИСТОХРАМОВЕТЕ И КРАЙ С КОЛЕНИ ЧЕЩИТЕ РЕ ЛИГИИ - ВАЩА МА МА " ВЯРВАЩИ " -ДЖИ ХА ДИ СТИ И КОНКВИСТАДОРИ !!!!!!!
  • 11 За, сега, Австрия, и Испания са, за,

    9 0 Отговор
    Диалог, чакаме, Орбан, е, на ред, чее, за Диалог!! Ще останат накрая 3те,Пуделчета от Прибалтика, и Полша!! И ние Разбира се, ще Подлайваме, задължително!!! Пасито ще дава тон!!

    Коментиран от #12

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Моряка

    4 0 Отговор
    Колега,поздравих те за прозрението,но тези пинчери,изкарващи си комата с модераторство,се хвалят че са ме изтрили.Не съм написал нито една мръсна дума,само ти обърнах внимание,че Соломон Паситата никой вече не ги взема насериозно,особено след подигравателно-злабната формулировка на софийското гаменче с Трабанта за православието.Нито Фори го анатемоса,нито Каскета го подгони за обида на конституцията.
Новини по държави: