23 Февруари, 2021 11:32 4 224 4

Най-издирваният човек в Северна Македония може да е избягал през България

  • сашо миялков-
  • разузнаване-
  • бягство-
  • северна македония-
  • гърция-
  • българия-
  • граница

Предполага се, че Миялков е заминал за Гърция

Най-издирваният човек в Северна Македония може да е избягал през България - 1
Снимка: БГНЕС

Бившият директор на Управлението за сигурност и контраразузнаване (УКБ) на Северна Македония Сашо Миялков вероятно е избягал в Гърция, информират източници от македонските разузнавателни и охранителни структури за НетПресс, предаде агенция "Фокус".

Предполага се, че Миялков е заминал за Гърция в неделя следобед от хотел Marriot, където е видян за последно около 14:30 часа. Вероятно вече е на гръцка земя, но къде точно – остава неизвестно. Все още не е известно дали той е напуснал Северна Македония законно през някой от граничните пунктове с Гърция, което е малко вероятно поради ситуацията с COVID-19, или го е направил незаконно.

Друг вариант е, че Миялков е избягал в Гърция през България, с предварително взет тест за COVID-19. Според източници на медията Миялков е взел решението с оглед на това, че Гърция отказа да екстрадира в Северна Македония Никола Бошковски и Горан Груйовски. Двамата са бивши служители на УБК, също обвиняеми по делото „Таргет-Твърдина“.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чичо Тончо

    7 1 Отговор
    Ми то както сте го разтръгнали оттук-оттам пернатите може и през Барселона за по-напряко да го прекарате! Колко му е да мине и през Виена?! На един "клик" разстояние и малко да походи! Рвииййшш!
  • 2 hmhmhm

    6 2 Отговор
    ами отде да избяга - де е най разградено и с 1000 лв си патрон на границата ...

    Коментиран от #3

  • 3 Чичо Тончо

    6 1 Отговор

    До коментар #2 от "hmhmhm":

    С тия контакти дето ги има и както прокурорите им реват кански срещу бившите му подчинени от разузнаването, работата е ясна!Ако беше се оставил и опрял до кракомобила да се измъква - жална му майка! Човека със сигурност се е изнесъл културно с чартърен самолет или в най-скромния вариант с луксозен автомобил на задната седалка!
  • 4 Дельо Хайдутин

    10 2 Отговор
    Баце затова вчера висеше на гръцката граница като прани гащи.
Новини по държави: