Last news in Fakti

8 Март, 2021 08:47 2 413 7

В Англия разхлабват мерките

  • мерки-
  • училища-
  • коронавирус-
  • англия-
  • пандемия-
  • локдаун

За първи път броят на жертвите за денонощие пада под 100

В Англия разхлабват мерките - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

С отварянето на училищата в Англия от днес започва постепенното облекчаване на строгите ограничения в наложения локдаун заради коронавируса. Това става, след като за последното денонощие бяха регистрирани само 82 смъртни случая, което не се е случвало от началото на октомври, предаде БНР.

За първи път броят на жертвите за денонощие пада под 100. За последен път това се е случило на 9 октомври миналата година. Броят на заразените също е нисък - 5 177. Междувременно вече 23,4 милиона британци получиха първа доза ваксина. Правителството едва ли може да желае по-добра статистика в деня преди стартирането на "пътната карта" на премиера Борис Джонсън за излизане от локдауна, което започва със завръщането на учениците към занятията им. Предвижда се масово тестване на учениците два пъти седмично, за да бъде избегнато разпространението на заразата.

Министърът на образованието Гавин Уилямсън междувременно заяви, че се обсъждат варианти за по-дълги учебни дни и по-кратки летни ваканции, за да се помогне на учениците да наваксат пропуснатото. Ръководителят на училищния инспекторат "Ofsted" Аманда Спилман обаче предупреди министрите да бъдат много внимателни с плановете за подобни промени. Също от днес ще бъде позволено на двама души от различни домакинства да се срещат на открито не само за разходка или друга физическа активност, но и да седнат на кафе на пейка в парка, например.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЕС Натовец

    3 3 Отговор
    За Великден да затягат коланите. Отивам да презаредя бидонете и пак се връщам.
  • 2 BigBulgarianBoss

    3 3 Отговор
    Всяко чудо за 2 дни
  • 3 РЕАЛИСТ

    6 3 Отговор
    Ще разхлабват мерките, разбира се. Само за последните 24 часа да ваксинирани половин милион във Великобритания. Не се шегуват.
  • 4 Аз40🏴‍☠️

    8 3 Отговор
    Оня ден затягат, днес разхлабват. Само глупците още не са се светнали, че е една голяма измама цялата "пандемия" и "ковид-19". Абсолютен театър.

    Коментиран от #6

  • 5 Кински

    5 2 Отговор
    Над 23 милиона ваксинирани ,нормално .а наште се радват на 21 хиляди.с тези темпове 2025 може и ние да разхлабим
  • 6 No Exit

    2 2 Отговор

    До коментар #4 от "Аз40🏴‍☠️":

    Те ще са втората страна след Израел със 100% ваксинирано население, и със 100% работеща икономика, а недоразумението България още ще се гърчи в локдауни. Така се остава в Третия Свят! С такъв матрял по-хубаво няма.
  • 7 хахахаха

    0 1 Отговор
    А бантускотовете само ще цъкат с език от кошарите... Бее-е-е-е-е