Last news in Fakti

9 Март, 2021 07:42 2 449 11

Германия ускорява ваксинацията с „АстраЗенека“

  • германия-
  • ваксина-
  • астразенека-
  • коронавирус

Някои общопрактикуващи лекари ще започнат също да поставят ваксините тази седмица на хронично болни

 Германия ускорява ваксинацията с „АстраЗенека“ - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Германия ускорява ваксинациите с продукта на „АстраЗенека“, след като властите казаха, че тази ваксина срещу коронавируса е безопасна да се инжектира и на хора на и над 65 години, предаде АП, цитирана от БТА.

Дозите събираха прах в склад през последните седмици заради германските ограничения за това кой може да бъде ваксиниран и заради притесненията на някои от хората, които са подходящи за ваксинация. Германия е получила досега 2,1 милиона дози от ваксината на АстраЗенека, но е поставила само 721 000 дози.

Властите на Берлин отвориха шести голям ваксинационен център на неизползваното летище Темпелхоф в центъра на града вчера. Там ще се поставят само ваксини на „АстраЗенека“. Първите които се ваксинираха в новия център за ваксинация, бяха медици, учители и полицаи. Първо ще се започне с по 200 души на ден, като целта е процесът да се ускори и от 23 март да се поставят по 3300 дози дневно.

Някои общопрактикуващи лекари ще започнат също да поставят ваксините тази седмица на хронично болни.

Германският здравен министър Олаф Шолц заяви пред телевизия Цет Де Еф, че очаква Германия да може да поставя до 10 милиона дози на седмица до края на месеца. Това ще бъде двойно повече от около 5-те милиона дози, които Германия успя да постави досега от началото на ваксинационната кампания в края на декември. Около 2,5 милиона души в страната, тоест 3 процента от населението, досега са получили две дози от ваксините на „Пфайзер/Бионтех“, „Модерна“ и „АстраЗенека“.

Ускоряването на ваксинационната кампания идва в момент, в който Германия тази седмица ще предприеме още стъпки за излизане от локдауна, като още ученици ще подновят присъствените занятия, а някои бизнеси, музеи и зоопаркове ще отворят врати, но само за предварително резервирали час посетители.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Зоя Паунова

    9 3 Отговор
    Няма айн , Няма цвайн , ........ Всички ще маршеруват в Четвъртия Льо Райх ..... както каже голямата Фарма :))
  • 2 ПРОФЕСОР ВУЧКОВ

    14 3 Отговор
    По глупави хора от Германците няма тези наистина са супер ограничени смахнати студени некоректни и злобни германците и гадни.
  • 3 ЗАБЛУЖДАВАЩА

    6 0 Отговор
    СТАТИЯ. ТЕ ГЕРМАНЦИТЕ НЕ СА
    КАТО НАЩИ. КАЖАТ ЛИ НЕЩО ГО СПАЗВАТ. ЩЕ ПО ЖИВЕЕМ ЩЕ
    ВИДИМ И ЧУЕМ. А НЕ НАПИСАНО.
  • 4 Нема

    6 3 Отговор
    значение коя е "ваксината". Всичко е ГМО. Това творение не отговаря на определението за ваксина ито по световен стандарт.
  • 5 ново старо 20

    2 0 Отговор
    Дранг нах Астра.
  • 6 Ивелина Видева

    3 5 Отговор
    Ами ако не бяха глупави,нямаше да горят книги и оня надясно сресания мустаклия да ги командва и да ги въвлече във ВСВ.
  • 7 Аз40🏴‍☠️

    8 2 Отговор
    Никой по света не иска да се боде с тази помия, каквото и да си пропагандират. Не се ваксинирайте!
  • 8 Националист

    1 1 Отговор
    Правилната ваксина , никой не иска ваксина с новичок убива вируса заедно с човека
  • 9 Генчо Модиф

    5 1 Отговор
    На новите германци требе да им се промЕнат генчаата, 'щото не щат да слушат - щипят булките , онодят ги без ред.........
    Астрата е за новите германци, които преди 40 години се заселиха в Германия от по-наизток.
    Те вече са над 65 годишни и трябва да си одат!
  • 10 Марко Кралев

    7 2 Отговор
    Лъжат ви за аксините.
    Ваксините ще ви убият.
    Не се самоубивайте поне за сега.
    После, като започнат насила-хващайте гората ако ви е мил живота.
  • 11 УЖАС

    1 0 Отговор
    ХРОНИЧНО БОЛНИТЕ КРАДЦИ И ЛЪЖЦИ ДАЛИ ЩЕ ПОНЕСАТ ЗЕНЕКАТА , ДАЛИ НЯМА ДА ИМ СЕ ПОВРЕДИ СПОСОБНОСТТА ДА КРАДАТ И ЛЪЖАТ ? ТО МАЙ ЗАТОВА ИЗЧЕЗНАХА ДРУГИТЕ ДВЕ ВАКСИНИ , ЗА ДА СЕ ВАКСИНИРАТ ГОВЕДАТА КРАДЦИ И ЛЪЖЦИ УПРАВЛЯВАЩИ ОТ ГЕРБ И БСП + ДПС И ВМРО !