17 Март, 2021 15:56 1 946 16

Русия критикува решението на Лондон да вдигне тавана на своя ядрен арсенал

  • ядрен арсенал-
  • кремъл-
  • русия-
  • великобритания-
  • оръжия-
  • дмитрий песков-
  • ссср

Това е решение, вредно за международната стабилност, каза Песков

Русия критикува решението на Лондон да вдигне тавана на своя ядрен арсенал - 1
Снимка: Shutterstock

Кремъл разкритикува днес решението на британското правителство да вдигне тавана на своя ядрен арсенал - за пръв път от разпадането на Съветския съюз, предаде AFP, съобщи БТА.

"Много съжаляваме, че Великобритания избра пътя към увеличаване на броя на ядрените си заряди. Това е решение, вредно за международната стабилност и за стратегическата сигурност", заяви говорителят на президентската канцелария Дмитрий Песков. Лондон реши да увеличи ядрения си потенциал с оглед изводите от първия стратегически преглед на британските приоритети в сигурността, външната политика и отбраната след Брекзит.

Русия е представена в него като силна заплаха за кралството - отношенията между Лондон и Москва са влошени от години, по-специално заради отравяния на критици на руската власт на британска територия. Русия не представлява заплаха и представянето ѝ като такава е неприемливо, заяви Песков.

Според британския доклад, публикуван във вторник, Лондон предвижда да увеличи от 180 на 260 - с около 45 процента, максималния брой на ядрените си бойни глави, което ще сложи край на постепенното му разоръжаване, течащо вече 30 години след разпадането на СССР, отбелязва агенцията. "Съществуването на ядрени оръжия застрашава мира на цялата Земя", каза говорителят на Кремъл, цитиран от AFP.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тръмп

    3 7 Отговор
    Мария Бакалова не струва, вземете за пример великолепната българска актриса Климентина Фърцова
  • 2 Лицемерие с човешко лице.

    13 13 Отговор
    "Съществуването на ядрени оръжия застрашава мира на цялата Земя, каза говорителят на Кремъл, цитиран от AFP."
    Ма тия имат 7-9 хиляди активни ядрени ракети, ще ми говорят тука дрън-дрън.

    Коментиран от #15

  • 3 🇺🇸🗽

    15 22 Отговор
    Не е вредно да окупираме Крим да сменим населението и да викнем международни наблюдатели да признаят Крим за руски, не е вредно да окупираме Абхазия и Южна Осетия не е вредно да имаме 9000 ядрени бойни глави и 22 хиляди танка, няма по хубаво да ви окупира руски ботуш гарантирано от Кремъл

    Коментиран от #10, #12

  • 4 Русия е слаба и бедна

    10 16 Отговор
    Русия може да атакува само мъртви стеани и народи Основният листов механизъм на собственният им народ е Гладът и Страхът

    Коментиран от #11

  • 5 Сатъра на Хана

    5 4 Отговор
    Британик ако се наложи може да удари 1 айсберг :))
    .................
  • 6 Бай бай англосакс

    5 2 Отговор
    Бай бай русофобчета родни,падна ви акумулатора,30 години стигат,Времето е Наше!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Руската заплаха

    5 10 Отговор
    е реалност. Целият свят трябва да се въоражава с бесни темпове.
  • 9 Сатъра на Съра

    5 4 Отговор
    е тъп,мачкай Вова!
  • 10 Ало,щатското знаме

    7 3 Отговор

    До коментар #3 от "🇺🇸🗽":

    Направи си партенки и си върни Крим,льохманче мамино,и памперса в бойната раница не забравяй..
  • 11 РЕАЛИСТ

    8 4 Отговор

    До коментар #4 от "Русия е слаба и бедна":

    Само за днес новините в този сайт за Русия са 7. Това означава, че е държава с огромно значение , огромна територия , богата на природни богатства и най важното със силна армия , да ги пази от хищниците, които точат лиги. Мнението на кутрета, които се крият в полата на майка си, не ги интересува.
  • 12 някой

    5 4 Отговор

    До коментар #3 от "🇺🇸🗽":

    Когато целия западен свят е настроен срещу нея, не 9000 а и 90000 ще има. Нали за това човека не иска да има надпревара във въоръжаването! Една грешка и светът го няма.
  • 13 Демократа

    3 3 Отговор
    Те са враг на Англия и САЩ, какво са заревали да се стягат, или те или другите който издържи.
    Свободата Санчо е на върха на копието, виж ние Българите сме друго свикнали сме, дали Византия, Турция, Германия, СССР сега Америка за нас значение няма, нагаждаме се според вятъра.
  • 14 Павел Пенев

    2 2 Отговор
    Вместо да ги критикувате,просто увеличете броя ядрени ракети предвидени за острова. Те може и сами да се увредят с ваксината от Оксфорд.
  • 15 Ти нормален ли си?

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "Лицемерие с човешко лице.":

    Ясно е че си русоФоб. ....Само че преди това направи справка:кой създаде и използва пръв ЯО,кой разгърна средства за нападение ,кой създаде инициативата за звездни войни,кой се отказа от договора за контрол на ЯО и така нататък.После преброй евентуалните противници и кой с какво разполага.САЩ са лидери-като военен бюджет,като армия, като техника.Руската федерация не може да се мери но има достатъчно за възпиране.Така че преди да дрънкаш простотии прочети.
  • 16 Китайчик

    4 3 Отговор
    Крим бил руски а??? А Сибир ???
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания