Last news in Fakti

17 Март, 2021 21:02 4 537 98

САЩ прекратиха оръжейната търговия с Русия

  • сащ-
  • русия-
  • оръжия-
  • търговия-
  • джо байдън-
  • забрана

Според документа Русия попада в един и същи списък с Афганистан и Сомалия

САЩ прекратиха оръжейната търговия с Русия - 1
Снимка: Shutterstock

САЩ разширяват експортните ограничения срещу Русия заради ситуацията с Алексей Навални. Новите търговски санкции срещу Русия ще встъпят в сила на 18 март. Санкциите на САЩ ще засегнат износа във връзка с националната безопасност, а редица изключения за авиацията и космоса ще действат само до 1 септември, се казва в официално съобщение, предаде агенция БГНЕС.

„Използвайки незаконни нервни агенти срещу дисиденти както в страната, така и в чужбина, руското правителство грубо нарушава задълженията си по Конвенцията за химическо оръжие и директно излага на риск собствените си граждани и гражданите на други държави. Министерството на търговията възнамерява да предотврати достъпа на Русия до американски технологии, които биха могли да бъдат пренасочени към нейните разрушителни дейности с химическо оръжие“, се казва в изявлението. Съединените щати добавиха Русия и към списъка с държави, с които износът и вносът на оръжия напълно се прекратяват, се казва в документ, публикуван на уебсайта на Държавния департамент. Решението ще влезе в сила също от 18 март.

„Политиката на Съединените щати налага отказ на издаването на лицензи или други разрешителни за износ на отбранителни продукти и услуги, предназначени за Русия“, се казва в документа. Направени са изключения за операции в рамките на сътрудничеството между държавите в областта на космоса и до 1 септември - в областта на изстрелванията в космоса с търговска цел.

Според документа Русия попада в един и същи списък с Афганистан, Централноафриканската република, Кипър, Демократична република Конго, Еритрея, Ирак, Ливан, Либия, Сомалия, Южен Судан и Зимбабве. Президентът Джо Байдън заяви, че е съгласен с оценката, че руският му колега Владимир Путин е "убиец". В интервю за ABC News, излъчено днес, Байдън каза, че Путин ще "плати цена" за опита да подкопае кандидатурата му на изборите в САЩ 2020, както се твърди в нов доклад на американското разузнаване. Запитан дали смята, че Путин, който е обвинен, че е безмилостен с опонентите си, е "убиец", Байдън отговори: "Да, смятам".

Изявлението е в категоричен контраст с твърдия отказ на предшественика Доналд Тръмп да се изказва негативно за руския президент. Байдън каза, че е разговарял с Путин през януари, след като встъпи в длъжност. "Имахме дълъг разговор, той и аз, познавам го сравнително добре", каза Байдън. "Разговорът започна, аз казах: "Познавам ви и вие ме познавате. Ако установя, че това се е случило, бъдете готов", каза Байдън. Той не уточни дали има предвид намесата на Русия в изборите в САЩ или друго поведение, срещу което САЩ се противопоставят, като например отравянето и затвора на руския опозиционер Алексей Навални. Русия реагира яростно на коментарите на Байдън за Путин като убиец. „Байдън обиди гражданите на страната ни с изявлението си“, написа председателят на долната камара на парламента Вячеслав Володин в своя Telegram, добавяйки, че нападенията срещу Путин са „нападения срещу страната ни“.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван

    113 15 Отговор
    Ще се кефя Путин да изпепели кравария

    Коментиран от #42, #95

  • 2 Някой

    68 6 Отговор
    Е,сега как ще купят F-16?
  • 3 Майна

    113 13 Отговор
    НА ОНАЯ РАБОТА ИМ Е НА РУСИЯ...АМЕРИКАНЦИТЕ МОГАТ ДА ИМ ДИШАТ ПРАХТА ВЪВ ВСЯКО ЕДНО ОТНОШЕНИЕ...МНОГО ЕЛЕМЕНТАРНО ПОВЕДЕНИЕ...
  • 4 Иван

    113 11 Отговор
    САЩ са вече бита карта и го осъзнават затова са озлобени, агресивни но краят им ще е жалък
  • 5 Зевс

    12 117 Отговор
    Америка крайно време беше да спре оръжейната търгувия с Русия сега няма да има холографски мерници на АК калашниците, жалко че през световната война им построиха заводите им и въоръжиха 60 млн руснаци да се бият срещу Хитрер и собствения народ сега да стискат зъби и да си препродават руско китайските оръжия на Иран Пакистан Турция и Северна Корея повече няма и да видат американско оръжие което руските им спец части с удоволствие заместваха руското по време на мисии

    Коментиран от #14, #19, #25, #26

  • 6 ккк

    65 5 Отговор
    кучето си лае керванът си върви
  • 7 no name no face no number

    79 6 Отговор
    Ха натиснах една звезда за статията, но хоп и светнаха 3, нали господарите ще се разсърдят иначе. А сащ са в действителност Пълна Трагедия- икономическа, морална, военна и " кравешка", технологична и тн.

    Коментиран от #15

  • 8 Софиянец

    16 47 Отговор
    Тоя ще ги съсипе за година две ;)

    Коментиран от #77

  • 9 ВЕЛИКАЯ РОССИЯ

    78 7 Отговор
    На руснаците им дреме на шишарката за мнението и действията на сащисаните. Хамерите са толкова назад във военно отношение, че чак са смешни с разни напъни и заплахи. Даже Ким Чен Ир им се присмя.
  • 10 Зевс

    10 62 Отговор
    Според военни експерти на Русия и Китай ако нямаха ядрено оръжие двете държави то за много кратко време ще унищогжат и двете държави по силни в конвенционално отношение от Америка няма

    Коментиран от #20, #21

  • 11 СМЕШКИ

    77 7 Отговор
    САЩ прекратиха оръжейната търговия с Русия.............АМЕРИКАНЦИТЕ ЗЕХА ДА СТАВАТ СМЕШНИ , НЕ ЗНАМ КОЛКО ТЕХНИ ОРЪЖИЯ ПОЛЗВАТ РУСНАЦИТЕ...!????

    Коментиран от #75

  • 12 Пророк

    56 5 Отговор
    Подготвяйте се за ТСВ - много скоро всичко ще се реши въпроса е че ние пак сме от грешната страна.
  • 13 МХтоМХто

    59 6 Отговор
    Подкараха Space X и станаха много отворени. Докато им трябваше руската космическа програма си трайкаха.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Зевс

    12 45 Отговор

    До коментар #7 от "no name no face no number":

    Ако бяха толкова зле САЩ защо ли в Руската Уикипедия за Америка пише че са най голямата сила в всяко отношение

    Коментиран от #27, #87

  • 16 хахаха

    51 2 Отговор
    "Той не уточни дали има предвид намесата на Русия в изборите в САЩ или друго поведение, срещу което САЩ се противопоставят..."

    Бай Деменция дал интервю, в което си спомнил какво бил казал на Путин в телефонен разговор, ама забравил за какво точно се отбнасяло това дето го бил казал. Случва се на тия години...
  • 17 Шекел

    36 7 Отговор
    Естествено бизнеса с Русия за доставка на ценни материали за Сащ не секва.Цел на Сащ не е война с Русия а да притисне руснаците и да продават ресурсите на безценица.
  • 18 джон ленън

    45 7 Отговор
    АМЕРИКАНСКИ ЛИЦЕМЕРНИ ФАШИСТИ И РАСИСТИ,, РЕДНЕКОВЕ НЕЩАСТНИ, ЩО НЕ НАЛОЖИХТЕ ЕМБАРГО НА САУДИТСКА АРАБИЯ ЗА УБИЙСТВОТО НА ЖУРНАЛИСТА ХАШОГИ , А ТРЪМПИНЬО РАЗРЕШИ ВСИЧКИ СДЕЛКИ ЗА МИЛИАРДИ. ЛИЦЕМЕРНИ БОКЛУЦИ. А НАВАЛНИ Е ЕДИН ДАЛАВЕРАДЖИЯ СЪЩО ТОЛКОВА ПРОДАЖЕН КОЛКОТО ПУТИН. ПРОСТО Е ПОДЛОГА НА ЗАПАДНИТЕ ДЪРЖАВИ. ЩЕ ИМ ПРЪДНЕТЕ НА ШПЕКА НА РУСНАЦИТЕ.
  • 19 ТОКАРЕВ

    41 4 Отговор

    До коментар #5 от "Зевс":

    ВЕРНО ЛИ ТОВА ГО МИСЛИШ , МОЖЕ БИ ПОЛЗВАТ АМЕРИКАНСКИ ОРЪЖИЯ САМО В...........НИНТЕНДОто ...?!
  • 20 ВЕЛИКАЯ РОССИЯ

    39 5 Отговор

    До коментар #10 от "Зевс":

    Аха. Колкото и да те е яд Русия е ядрена сила и то доста по-могъща от твоите господари.
    То и Ботев, ако беше с каска щеше да е жив.
  • 21 Военен

    54 5 Отговор

    До коментар #10 от "Зевс":

    Те краварите не можаха да победят такива държави като Корея и Виетнам ти ще ги пращаш срещу Русия и Китай - това да не би да са разни камилари в пустинята.

    Коментиран от #24, #83

  • 22 лудвиг

    53 5 Отговор
    а руски нефт и ракетни двигатели ще продължите ли да купувате бе, американски идиоти? хахахаха
  • 23 Зевс

    10 46 Отговор
    Ако всички велики сили започнеха на равни начала само с конвенциоанли оръжия а ядрените да ги нямаше, кой изобщо русофил и китаец смята ще ще издържи на американската военна мощ

    Коментиран от #31, #33

  • 24 Зевс

    8 37 Отговор

    До коментар #21 от "Военен":

    Неискаха жертви самия им народ акои питаш военните ще се бият до последния натовец но рснак и китаец в корея и виетнам нямаше да оцелее
  • 25 Гоуст

    36 2 Отговор

    До коментар #5 от "Зевс":

    Ьатова има Хрклер и Кох стократно по-добро от американският талаш всъщност лицензно копие на белгииските ФН
    Тъй като американските дбили сами нищо не правят поради техническа неграмотност в следвтвие на некачествен нгърски генетичен материал който не е преминал през необходимото еволюционно развитие.
  • 26 Тоя пък

    28 5 Отговор

    До коментар #5 от "Зевс":

    Абе ти си много умен, бе:))), направо кефиш, то 2ия по сила член на нато ракети от Русия си купи, ама карай :))

    Коментиран от #36

  • 27 Антитрол

    32 9 Отговор

    До коментар #15 от "Зевс":

    Няма такова нещо като руска уикипедия - има уикипедия на руски на тя си е американска. Хайде вземи се ограмоти молко и по други въпроси защото си много зле.

    Коментиран от #32

  • 28 Бай Бай дън

    33 2 Отговор
    Заповядвам веднага да се забрани износът на памперси, като изключително важен консуматив за американската армия.
  • 29 GnG

    16 1 Отговор
    СВОБОДНА ТЪРГОВИЯ по северно-американски ! :)
  • 30 Трудни работи

    38 5 Отговор
    Явно на Байдън някой му внушава, че могат да уплашат Русия и тя да клекне като ЕС ! Нямат си представа тия някои с кого се захващат. Няма ги комиците Горбачов и Елцин. Путин може да е всякакъв, но направи невероятното - руския народ да има една непобедима памет за всички претърпени страдания. Това е много повече от всякакви измислени национални идеи, които на практика са едни празни приказки в САЩ.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 ВЕЛИКАЯ РОССИЯ

    31 9 Отговор

    До коментар #23 от "Зевс":

    На коя мощ ? То в тази армия пълно с наркомани и обратни. С тази армия ли ще воюваш срещу Русия? Не ме разсмивай бе пумпал. Ти гледа ли най добрите американски спец части като се изправиха срещу същите части на Русия? Видя ли на хамерите, какво им се случи? Ядоха бой до припадък. И с тези ли ще плашиш Русия? Ставаш все по смешен. С нищо твоите господари не са по-добри от руснаците. Във Виетнам ви направиха на щайги. Хамерите още помнят резила там. Що не се пробва бай Дончо със Северна Корея? Кимчо изстреля няколко ракетки ей така като фойерверки и хамерите скоропостижно си обърнаха набързо гърба и се ометоха?

    Коментиран от #35, #39

  • 34 Зевс

    11 14 Отговор

    До коментар #31 от "Абе":

    Като Русия са в Сирия да не би да спечелиха пияндето Елцин с 45 000 армия биеше Чечня 50 г докато не дойде Путин и уреди конфликта с брададатия чеченец
  • 35 путин

    7 12 Отговор

    До коментар #33 от "ВЕЛИКАЯ РОССИЯ":

    пий си лекарствата шизоид
  • 36 Зевс

    7 14 Отговор

    До коментар #26 от "Тоя пък":

    Купиха си от Русия защото Турция не са англосаксонско семейство с Австралия и Канада и Англия всичко е политика кой ганьовец ти даде плюсове незнам

    Коментиран от #43

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 jorj

    1 4 Отговор
    👏!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Зевс

    9 21 Отговор

    До коментар #37 от "Антитрол":

    Я питай нещо за изнесения доклад в интернет от руските военни в който пише че руските стари войници тормозят младите като жени и те се самоубиват и случаите на пианства в руската армия говори за полова и физическа немощ

    Коментиран от #47, #50

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Сержант Бац

    13 33 Отговор

    До коментар #1 от "Иван":

    Краварията прати руската кочина където и е мястото, при Афганистан, Централноафриканската република, Кипър, Демократична република Конго, Еритрея, Ирак, Ливан, Либия, Сомалия, Южен Судан и Зимбабве. Те винаги след Великия сифилистик Улянов-Ленин са си били там. Браво на Байдън. Да ги навре в кучи задник икономически, те сами ще си умрат, но преди това ще се разпаднатг още веднъж поне. Колкото до изпепеляването трябва да знаеш, че едно време Германия сама стигна до Москва и войници от мотоциклетния разузнавателен батальон на СС лейб щтандарт "Адолф Хитлер" спряха московски трамвай там и свалиха пътниците за да им раздадат шоколад. Как реши , че тия червени некадърници ще посмеят да шавнат, като тоя път ще са сами срещу целия свят. И без това като подпалвачи на предишната война отърваха кожата, като част от победителите в Нюрнберг. Сега ще им го изкарат и за преди.

    Коментиран от #54, #66, #97

  • 43 Военен

    26 8 Отговор

    До коментар #36 от "Зевс":

    А американците защо купуват ракетни двигатели като са от англосанксонското семейство бе тролче соросоидно - хайде скрий се че стана за смях.

    Коментиран от #45

  • 44 Гошо

    20 5 Отговор
    Когато Господ иска да погуби някого първо му взема акъла ,а на сегашния им президент това е очевидно ,както и на тези гласували за него
  • 45 Зевс

    9 23 Отговор

    До коментар #43 от "Военен":

    тук таме нещо да са купили америка от русия и всички русофилски бедняци като бълхи на мед щракат плюсове доста сте зле ганьовци
  • 46 Хахаха

    11 29 Отговор
    Рейгън обяви СССР за империя на злото ... и се разпадна.
    Да видим сега Байдън кога ще разпадне кочината русия.
    Идват огромни промени в света, и русия отново е кочина като преди 1917, както и след това, та до ден днешен ...
    Днес Байдън каза ... Путин е УБИЕЦ !
    Това е смъртна присъда ... путин ще умре, като Кадафи

    Коментиран от #49, #52

  • 47 Антитрол

    18 4 Отговор

    До коментар #40 от "Зевс":

    Това какво общо има това с уикипедията и какъв е този "изнесения доклад в интернет от руските военни". Нещо взе да бъркаш опорките и пропагандата с реалността.

    Вземи се скрий че си за посмешище.
  • 48 Макензи

    19 5 Отговор
    Американският журналист Ралф Клам публикува статия, в която критикува "прекалено опасните" действия на руските пилоти по отношение на военните летци от ВВС на САЩ.+

    „Ваня, бий, аз ще те прикривам“: Американските пилоти са възмутени от безразсъдството на руснаците

    Статията цитира няколко скорошни инцидента, например, когато американският патрулен противоподводен самолет Boeing P-8A Poseidon се опитал да се доближи до руска военна база в Сирия, многоцелевият изтребител Су-35 веднага долетял за прихващането му.
    Отначало американският пилот по никакъв начин не реагирал на това, осъзнавайки, че случващото се е стандартен отговор от другата държава.
    Но руският пилот не се церемонил дълго с него, включвайки режима форсаж, преобърнал се и в такова положение прелетял под "Посейдона" на критично близко разстояние. Естествено, това предизвикало силна зона на турбулентност, която прилично разтъртсила самолета на САЩ.
    Уплашените пилоти започнали да крещят по радиото, че подобни действия са много опасни и за двете страни. Но като видели, че лудите руснаци по никакъв начин не реагират на крясъците и дори се върнали за втори заход, американците на секундата отстъпили.
    Получило се нещо като във вица:
    "Ваня, бий, аз ще те прикрия!"
  • 49 Антитрол

    25 3 Отговор

    До коментар #46 от "Хахаха":

    Като гледам Байдън май няма да изкара мандата си.
  • 50 ВЕЛИКАЯ РОССИЯ

    21 7 Отговор

    До коментар #40 от "Зевс":

    Добре, че при сащисаните военни старите не тормозят младите. Буха ха ха. Май само ти не си чувал как американски военни откриват безразборна стрелба срещу своите? В коя армия няма пиянcтвa, но пък при хамерите "пoлoвaта мoщ" е мнооо яка то и затова и пълно с гейзери там. Те пък се самоубиват от любовна мъка по любимия. Бу ха ха ха.
  • 51 ивелин

    21 5 Отговор
    "Световното зло" наречена Америка е в истерия срещу Китай и Русия.Тоя сган събрана от престъпници и убийци с всеки изминат ден е по-агресивен,непредсказуем,неуправляем и действително застрашава Световния мир.Изглежда тези убийци се надяват както в ПСВ така и във ВСВ бяха " победители" пак ще бъдат ? Ще бъдат първите щастливци на оня свят да " отидат" но за съжаление човечеството ще се самоунищожи.
  • 52 Джей сън

    20 3 Отговор

    До коментар #46 от "Хахаха":

    Краварника се цепи по всички параметри. 21 щата против некролога. Армията в Капитолия да го варди от народната любов.
  • 53 IQ-трепач

    6 24 Отговор

    До коментар #37 от "Антитрол":

    Имаш нещо срещу Джордж Сорос ли ? Само като му споменат името и Пухлер се подмокря от страх. Не е рекъл и не е направил така , че московския, ботоксов пигмей да замине за винаги някъде из северен Сибир. И не се прави на много интелегентен, защото червените мърльовци сте увредени генетично от алкохола , а вече и от наркотиците. Другите поне имат някакво IQ. А червените бок-луци на теста спирате до рисунка на пръчицата I и балончето с опашка Q. Така, че гений, кротко с квалификациите.

    Коментиран от #58

  • 54 ВЕЛИКАЯ РОССИЯ

    20 6 Отговор

    До коментар #42 от "Сержант Бац":

    Верно ли бе? Ей от къде ви намират такива пумпали? От както се помня все едно и също чувам ЩЕ, ЩЕ, ЩЕ, ЩЕ, ЩЕ и все ще я унищожите тази слаба Русия, ама на тя все още съществува и не само че съществува, ами на всичкото отгоре и доминира военно над всички. Колкото и да ви е яд ще ви се наложи да се съобразявате с Русия. Друго не ви остава. Е, всъщност има едно нещо, ама то ще ви е последно. Който си го търси си го намира. А ние, че сме отново на грешната страна е повече от ясно.
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 плевен

    14 0 Отговор
    Забавно ми е да гледам, колко емоционално възприемаме тук, случилото се. Моята прогноза е, че ако не за три дена, то за три седмици, всичко ще е забравено. Който е слушал речите на Байдън, знае че те са рядко патетични и високопарни. Целта е те да бъдат разбрани и от най- тъпите му съграждани. А те съвсем не са малко.
    Забележете, че той не каза "Путин е убиец." Зададоха му въпрос, на който той нямаше какво друго да отговори. "Ъхъ, смятам", е за вътрешнополитическа употреба. Сега ще се вдигне пушилка за пред публиката, и ще приключи. Рано е още за ядрените гъби.
  • 57 ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ

    10 1 Отговор
    Аз пък отсега казвам на Джей Ло,
    че няма да я огрее, хич да не ме моли...
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Генерал от НАТО

    13 26 Отговор
    Погледнете само сред какви държави се е самонаредила допотопна Русия, дрънкаща раздрънкани тенекии-бутафорни оръжия вече 75 години по паради! Сега остава да и приложат и пълно икономическо ембарго каквото беше приложено на СССР, след което той се разпадна и беше унищожен икономически и политически! Крайно време беше! НАТО е думата която кара руснаците вече 75 години да повръщат още преди да настъпи утрото след препиването, също предизвикано от невъзможността дори да "пръцнат" във вятъра в посока натовска страна вече 75 години! НАТО е думата която се е заклинила като бодлива тел в стомасите на българските продажници, които ненавиждат стратегическият ни съюзник САЩ все едно са се опитали да прескочат оградата с бодлива тел и са си гризнали от бодливата тел на концлагерите, които скоро ще бъдат построени за тях тук в България-вярна натовска територия! Лаят и заплашват, като разгонени кучки питбул, но 75 години само лаят и подвиват опашки пумиярите...

    Коментиран от #62, #65, #70

  • 60 Мим

    17 8 Отговор
    Абе байданчо,ти ще продаваш на Русия оръжие.Ами те си имат много по добро и качествено от твето.От тях копува цял свят и дори твойте съюзници от нато.Смешник си ,че и нас разсмиваш с твойте безполезни изявления....
  • 61 Перо

    14 4 Отговор
    Америка не е “продавала” оръжие на Русия/СССР/ от 1944 г. Чи-утски уйдурми!
  • 62 ВЕЛИКАЯ РОССИЯ

    22 7 Отговор

    До коментар #59 от "Генерал от НАТО":

    И като е толкова силно това НАТО, защо до сега не я унищожихте тази Русия бе генерале? Ти си толкова генерал колкото аз съм извънземен. Пак питам мощното НАТО, защо не можа да унищожи Русия за тези 75 години, за които говориш? Вълната ли му пречеше или какво ?

    Коментиран от #76

  • 63 Уплашен

    18 3 Отговор
    Аууу и кво ще правим сега?Много страшна америка бе!Я да видим какво ще излезе от този кьорфишек,че наближава едно знаменателно събитие-9ти МАЙ ДЕН НА ПОБЕДАТА НА ЧЕРВЕНАТА АРМИЯ!!!!Историята говори.
  • 64 Хахаха

    7 25 Отговор
    Байдън вкара директно сруше в муцуната на Путин.
    Да наречеш Путин, който е държавен глава, УБИЕЦ, означава, че започва пълна, тотална и абсолютна изолация на кочината русия.
    Дупе да им е яко на руснаците.
    Чака ги глад и немотия в размери от съветските години ...това и заслужават щом търпят... УБИЕЦ.

    Коментиран от #68, #69, #79

  • 65 Антитрол

    23 2 Отговор

    До коментар #59 от "Генерал от НАТО":

    Ето това ти изречение издава всичко за продажните соросоидчета като теб:
    "България-вярна натовска територия!"

    За продажници като теб България не е родина и не е държава даже а "натовска територия". Е засега е "вярна" защото същите продажници като теб са на власт но .....
  • 66 ТИР

    17 0 Отговор

    До коментар #42 от "Сержант Бац":

    Сашото Йорданов Ти ли си бе?
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Саманта

    20 1 Отговор

    До коментар #64 от "Хахаха":

    То за това Путин вече не казва за краварите "приятели" а директно тъпанари.
  • 69 констатирам

    19 3 Отговор

    До коментар #64 от "Хахаха":

    Краварите в скоро време ще забравят за интернета и пак ще минават на димни сигнали.
  • 70 Дядо Иван

    19 1 Отговор

    До коментар #59 от "Генерал от НАТО":

    А,това нато дето ни освободи от турско робство е да евалла!

    Коментиран от #71

  • 71 Софиянец

    5 12 Отговор

    До коментар #70 от "Дядо Иван":

    Не, това НАТО дето ни освободи от руско робство
  • 72 То не че

    15 5 Отговор
    на тия български ударни инструменти може нещо да им се обЯсни ама да пробвам:
    Русия не е СССР.
    Русия е капиталистическа вече.
    Тоест интересът клати ушанката.
    Затова и станаха едни от големитесветовни хранопроизводители.
  • 73 Пацо

    10 0 Отговор
    Не се пише и не се пускат разговорите между Порошенко и Байдън. Ми пуснете ги да чуем американския президент най накрая и да разберем кой кой е.
  • 74 Нов КОКОМ

    3 15 Отговор
    (който помни какво е) и расия е аут от петролния и газов бизнес. Ще си останат с нефта и газа в земята, без западните технологии, чрез които ги извличат.
  • 75 Хахаха

    6 1 Отговор

    До коментар #11 от "СМЕШКИ":

    Няма никаква оръжейна търговия между тях .
  • 76 Хахаха

    4 13 Отговор

    До коментар #62 от "ВЕЛИКАЯ РОССИЯ":

    Джуджето Русия не интересува никой знаеш ли какво означава САЩ опита индустриализация на подобието на държава и население навремето и видя, че не става Русия е развалина от която всеки нормален бяга
  • 77 Кого

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Софиянец":

    ?????
  • 78 ФАЩ трябва

    13 1 Отговор
    Да бъдат унищожени.Тогава и земята ще стане Добро място за живеене.Те са основният дразнител от1945 насам.
  • 79 Роки

    10 0 Отговор

    До коментар #64 от "Хахаха":

    Един психопат се радва на нещо си,абе ти имаш ли нещо акъл, ходи се прегледай
  • 80 оня с коня

    3 10 Отговор
    Подобни изказвания от Американска страна говорят само за едно- че Нещата "Изток - Запад" са ОПРЕЛИ ДО КОКЪЛ.От тук нататък следва поставяне на Икономиките на САЩ и Русия на ВОЕННИ РЕЛСИ,т.е. Засилено субсидиране на Военното Производство С ПРИОРИТЕТ .това - Първо,а Второто е Активна мобилизация на Съюзните Държави,сключили Военен Договор с Двата Полюса и респективно Настоятелно искане към тях за УВЕЛИЧЕНИЕ на Отчисленията за Въоръжаване.Добре че сме на Пемалившата страта защото Щатите и Европа могат да печатат Долари и Евро,докато Русия ако напечата и една Рубла,пропада в Марианската долина,т.е. в Най-дълбокото от където няма Излизане:)

    Коментиран от #81, #86

  • 81 Роки

    10 0 Отговор

    До коментар #80 от "оня с коня":

    Ами глупости, просто Байдън застъпва на поста си, тръгва да показва мускули, защото иска среща с Путин, иска да си гарантира с този ход по-добрата позиция за диалог,т.е по-силната, сега започва мандата му, трябва да се покаже като остър и неотстъпчив силен характер,но дали е така,ако руснаците поискат среща ще разберем , така стават нещата при дипломация на най-високо равнище.
  • 82 Bbbbbbb

    8 1 Отговор
    Защо пишете глупости. Руснаците много отдавна отговориха на САЩ , че те не търгуват оръжейна продукция. Последно е било през Втората световна война.
  • 83 😁😁😁😁

    5 0 Отговор

    До коментар #21 от "Военен":

    Прозвуча....сякаш България би се справила с Виетнам
  • 84 Леле,леле

    9 1 Отговор
    От това разбирам ,че Джо Некролога го е страх от Путин да не го приключи.Утре ,като ритне камбаната, всички джендъри и негра в един глас ще реват колко е лош Вова-килъра !
  • 85 Ццц

    7 0 Отговор
    Харесва ми колажа на статията - подпухналото, окъртено, рушащо се американско знаме и подаващата се от долу здрава основа. Същото е и в действителността
  • 86 Трол

    5 1 Отговор

    До коментар #80 от "оня с коня":

    "Публикувано във факти.бг: Добре че сме на Пемалившата страта..." Ахаааа, Кобилкин я да ни открехнеш с пример от историята, кога сме били на "Пемалившата" страна, че нещо не се сещам!
  • 87 no name no face no number

    3 2 Отговор

    До коментар #15 от "Зевс":

    Няма Руска уикипедия бе мен, само се сменя езика. Краварска е като гугъл. Какво очакеаш? Аз вярвам избирателно на подобни приложения. Всичко запсдно е гнилоч и трябва да отбираш другото да хвърляш

    Коментиран от #88

  • 88 Скорпи

    1 2 Отговор

    До коментар #87 от "no name no face no number":

    Защото е гнилоч,за това ли отидохме при тях...има една приказка, цикъл и акъл,не дойдат ли на време,хич не ги чакай.При теб е второто...
  • 89 big

    6 0 Отговор
    Това са едни от най-безсмислените санкции! САЩ не са експортирали оръжие в СССР и сега Русия от края на Втората световна война, когато е приключил ленд лиза. Явно вече са се свършили сферите, където могат да налагат санкции без да засегнат своите интереси! Много ми се иска да наложат санкции на руския нефт и газ, но няма да го направят! Ще замръзнат и т.н.
  • 90 пешо

    5 0 Отговор
    джамбазов , стига с тоя боклук навални , да не би да ти е любовница така да го защитаваш като матросов на амбразурата .

    Коментиран от #98

  • 91 Нане

    6 0 Отговор
    руснаците ще си го преместят в другия крачол! В безсилието си да инициират разпада и на Русия и заграбване на природните й ресурси тия съвсем наглеят дебилно досадно!

    Коментиран от #92

  • 92 Роки

    2 0 Отговор

    До коментар #91 от "Нане":

    Тук има нещо вярно вече, браво!
  • 93 1944

    0 3 Отговор
    старите хора казват - с пръдня боя не става

    Коментиран от #94

  • 94 1944

    0 2 Отговор

    До коментар #93 от "1944":

    касае коментар 1
  • 95 Бати

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Иван":

    не е нужно.Имаме една чудесна поговорка за такъв случай ;Г-з глава затрива;Алчните янки тормозят целият свят и сами ще се затрият ако не променят агресивната си политика.
  • 96 ядец

    1 1 Отговор
    свърши тръмповото време, ядец
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Бай Шиле

    0 0 Отговор

    До коментар #90 от "пешо":

    Да не си посмял да плюваш по Денизчо! Напъва се момчето,старае се,показва ни правилния наклон... А ти какво правиш за демокрацията?