Last news in Fakti

25 Март, 2021 10:22 3 758 4

Още ограничения за пътуванията по Великден

  • испания-
  • коронавирус-
  • великден-
  • ограничения-
  • пандемия-
  • мерки

Срещите на закрито са ограничени до 6 души и то само, ако са роднини

Още ограничения за пътуванията по Великден - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Министерството на здравеопазването на Испания и регионалните правителства се договориха на заседанието на Междутериториалния съвет да затегнат ограничителните мерки по време на Великденските празници. Идеята бе обявена публично още на 10 март, но заради противоречия между отделните региони, окончателното решение бе взето едва сега, предаде БНР.

От петък 26 март до 9 април се затваря за движение периметъра на всички автономни общности. От 23:00 часа вечерта до 6:00 сутринта жителите нямат право да напускат домовете си, освен по основателна причина. Срещите на закрито са ограничени до 6 души и то само, ако са роднини. Всяка от автономните провинции може да приеме още по-строги мерки на своя територия, стига да спазва договорените с централното правителство.

„Британският щам вече е в цялата страна, а в някои територии е 70-80 % от инфекциите”, каза министърът на здравеопазването Каролина Дариас и призова за пълна мобилизация, за да се избегне четвърта вълна на COVID-пандемията.

Вътрешният министър Фернандо Гранде Марласка пък обяви, че 64 200 полицаи ще следят за стриктното спазване на мерките. Балеарските острови, Каталуня и Мадрид поискаха да се ограничат международните полети, защото няма логика испанците да не могат да напускат региона, в който живеят, а чужденците да влизат неограничавано в Испания. На този етап идеята бе отхвърлена заради притеснения от санкции от страна на Европейската комисия, която настоява да не се ограничава свободата на движение, но властите са категорични, че чужденците са длъжни да спазват ограниченията в отделните региони.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Илюминат

    14 1 Отговор
    Пишете локацията в заглавието и стига ни пробвайте по този плосък начин! Скоро ще задминете и Блиц по евтин тарикатлък! Отпадъци човешки!
  • 2 Некой си

    6 1 Отговор
    Алоооо, авторчето, големи сте пропадняци!
    Коментар 1 ти казва бъдещето ти.
  • 3 Хайде стига

    5 0 Отговор
    Проявете доза Професионално Достойнство.Не злоупотребявайте с интелекта и търпимостта на форумците.Онези- пкикаджиите точно така загубиха огромна част от обществото,като читатели.Тези елементарни,дори простовати трикове със замъглени,неопределени заглавия,не ви носят рейтинг.Ако поставяте основна дейност - брой посещения и евентуални кликове,в дългосрочен план ще сринете драстично посещенията изобщо.Съвета ми е съвсем добронамерен.Пишете кратко,ясно и коректно.Който има интерес,ще провери какво се случва в Испания примерно.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.