Last news in Fakti

27 Март, 2021 09:35 7 653 77

Три подводници излязоха едновременно на повърхността в Арктика

  • русия-
  • подводници-
  • арктика-
  • ядрено оръжие-
  • балистични ракети

Те са с ядрено оръжие на борда

Три подводници излязоха едновременно на повърхността в Арктика - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Три руски ядрени подводници с балистични ракети са изплували едновременно на повърхността, пробивайки арктическия лед по време на учения. Усъвършенстваната маневра е била извършена за първи път в историята на руския флот, съобщава dariknews.bg. Подводниците изплували на повърхността в радиус от 300 метра, а ледът, който са пробили, е с дебелина метър и половина.

Смята се, че една четвърт от неразработените залежи на нефт и газ на планетата се намират в Арктика. Русия, Съединените щати, Канада, Дания и Норвегия предявяват претенции върху части от тази територия, очаквайки, че топенето на арктическите ледове ще отвори възможности за разработване на природни ресурси и корабоплаване.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 36 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хаха

    24 125 Отговор
    Излезнали са отгоре защото им е свършило горивото.

    Коментиран от #26, #37, #40

  • 2 РУСИЯ Forever

    138 27 Отговор
    Ако някой мисли че може да я спре,да вдигне ръка..

    Коментиран от #7, #9

  • 3 dfер

    135 35 Отговор
    Арктика е руска и ще е винаги руска територия ! Слава за великите богатири !

    Коментиран от #69

  • 4 Подводничар

    24 117 Отговор
    И след като са изплували на повърхността са предадени за скрап.
  • 5 Доста показателно

    71 6 Отговор
    Ако се наложи ще се отворят ракетните люкове. Войната пак се отлага. Както преди 3години по същото време.
  • 6 Байчо

    83 13 Отговор
    Майтап! Знаеш ли на тия кога им свършва горивото?!:) Няма такава опасност в близките 200г.!:) Ако, не хвърляха всичко само за въоръжените сили, найстина щяха да са фактор от огромно значение! Ама...!:)

    Коментиран от #16

  • 7 гост

    17 59 Отговор

    До коментар #2 от "РУСИЯ Forever":

    Че тя отдавна е спряла , бе , още е в 19 век , хахах !! То няма кой да я накара да тръгне , той още за спиране плямпа !!
  • 8 Генерал от НАТО

    21 87 Отговор
    Не мога да разбера защо руските владетели харчат милиарди долари всяка година за свръх въоръжения вече 75 години, като не смеят да ги използват срещу НАТО защото ще бъдат унищожени за 30 минути? Каква е тази мания, като тези пари могат да се използват за благоденствието на бедния и нещстастен руски краварски народ и с тези пари ще могат да излязат от колхозите и да свалят .айнените ботуши! Така и не смеят вече 75 години да ''пръцнат'' дори във вятъра ако духа в посока някоя натовска държава руските колхозници надути! Кравари с непотребни скъпоструващи ракети, а с тези пари могат да спрат да гладуват...и да сменят тракторите с качествени западни коли...

    Коментиран от #10, #29, #42, #77

  • 9 гост

    21 62 Отговор

    До коментар #2 от "РУСИЯ Forever":

    Докато с дружките ти ушанки още си играете на стражари и апаши като деца със "специални потребности" , хората вече колонизират други планети и са на прага на космически туризъм и глобален сателитен интернет ! А той се радва на "изплували" корита от миналия век !! Кво повече да говорим !

    Коментиран от #17, #19, #25

  • 10 Щото ако

    76 8 Отговор

    До коментар #8 от "Генерал от НАТО":

    го нямат това въоръжение демократите от НАТО ще дойдад да им вземат разни неща.
    Случвало им се е преди, "генерале".
    Ако Сократ е при теб му кажи да дойде за хапчетата.

    Коментиран от #24, #34

  • 11 Айдееее

    70 9 Отговор
    Поредният и серииозен бъзик с Байбидон ! Всяка с 16 балистични и всяка балистична с отделни 6 заряда. Коментарът е излишен !
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Чук и Гек

    12 59 Отговор
    Този път катапулта е сработил! А колко не са изплували, един господ знае при тази пиянщина и характерна руска безстопанственост! Откак има атомни подводници, са се загубили само 2 американски и 10-15 руски! Официално са по малко! Седем или 9!
  • 15 Хихи

    64 7 Отговор
    Това обезсмисли плацикането на натовските гемии из Черно море.
  • 16 гост

    7 37 Отговор

    До коментар #6 от "Байчо":

    То на тебе ти е "свършило" горивото явно и то по рождение , ама хайде !! То и на атомните централи "не им свършва горивото" според теб сигурно , хахаххаха !! Та така през всяка година им го сменят за забавление и щото нямат друга работа , нали , хахаха !! Ееех мъка русопитешка , край няма и няма да има !! Фактори му се прищели , в комедията сигурно и то идиотската !!!
  • 17 Турист

    55 10 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    Ами няма какво повече да говориш, щото си неграмотен ! Първите космически туристи бяха обучавани в руския център на Королев полетяха с руски ракети ! Айде скрий се, че замърсявах околната среда.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Самия мьск призна многократно

    45 10 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    Че на луната никой не е ходил защото дори и със сегашните технологии тва е невъзможно.

    Коментиран от #22

  • 20 Чебурашка

    11 46 Отговор
    Варианти бол, например: Повреда в едната кочина и другите две са дошли да и дадат ток да запали! Капитана на едната се е напил и другите идват да си допият заедно.
    Путя се е разболял от безаналоговата ваксина сПУТИН и те са го разбрали по вътрешната линия та са излезли да празнуват на чист въздух.
    4. Някой генерал от безаналоговите морски сили се е напил и решел да повози внучето си на подводница за рождения му ден.
    Бе варианти в кочината много!
  • 21 Чук и Гек

    8 32 Отговор
    След като Гешев ги прогони от Черно море, търсят убежище в снеговете! Белите мечки - в ареста!
  • 22 Чебурашка

    7 31 Отговор

    До коментар #19 от "Самия мьск призна многократно":

    Това руснака МЪСК ли ти го каза или го го чете в руския правителствен вестник "МРАЗЯ ЗЕЛИЯ СВЯТ"
  • 23 19999

    7 23 Отговор
    А Путин бил ли е там ??
    Щото без нега няма ефект .
  • 24 гост

    7 32 Отговор

    До коментар #10 от "Щото ако":

    Иди попитай някой от 60-70-те МИЛИОНА руснака със заплата 10 000 рубли ( 120 евро или 220 лева) дали някой има какво да му взима и дали няма да си даде ръката или крака тия "лошите" от НАТО да го вземат целия и никога повече да не върнат в тая помийна яма !!! Гарантирам ти , че са съгласни до един !!

    Коментиран от #73

  • 25 Б.Х

    31 12 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    Колонизират ти мозъка. Ако не са ракетните двигатели на ушанките , твоите господари нямаше да има с какво да ти промиват мозъка

    Коментиран от #49

  • 26 Нежели

    27 4 Отговор

    До коментар #1 от "Хаха":

    Да си тъпичък не е лесно, свършило им било горивото, а на теб чувството за хумор.
  • 27 Софиянец

    6 36 Отговор
    Играят си с огъня ватниците, светът явно е на ръбът на трета световна. Такава провокация не е имало и по време на студената война, а местните полезни и д и о т и дори не осъзнават какво се е случило.

    Коментиран от #32, #33

  • 28 Йозеф

    7 34 Отговор
    Пак пияни са объркали нещо, разкрили са позициите си, а го представят като безаналогова маневра. Не им стигна пиене на тия валенки..

    Коментиран от #30

  • 29 Архитектор

    58 5 Отговор

    До коментар #8 от "Генерал от НАТО":

    Смени си опорките, фалшив генерале. Този „нещастен” народ живее по добре от твоят, сравни цени и доходи. Единствената прилика с родината ти е в дълбоката провинция, с тоалетните в двора и примитивизмът и „лайнените” галоши и горди със ръждясалите си западни коли в бита, ако ги имат. Май не сте се разходили по „китните” ни селца и градчета.
    А ракетите не са им излишни и са принудени да си харчат парите за тях, защото са заобиколени от „дружелюбни” и „ демократични” държави, любители на чужди богатства, които от столетия ги нападат и после бягат. Така, че стига с омръзналите и тъпи клишета, зомбита!

    Коментиран от #39, #66

  • 30 Ха хо

    42 2 Отговор

    До коментар #28 от "Йозеф":

    Аааа помним, скоро беше как една рашка подводница се изгуби от полезрението на НАТО в Средиземноморието! Скимтяхте, ме е потънала нали? Ама май си бяга от каубоите, когато си поиска! Пак лайте и скимтяхте, една американска заседна в ледовете, вий си джафкайте!
  • 31 Руска скрап

    5 37 Отговор
    Руснаците и откъм подводници са пълни смешницк.Половината им подвлдници дизелови варели,а другата половина ядрени варели с жалки опити за копиране от САЩ..
  • 32 123

    38 3 Отговор

    До коментар #27 от "Софиянец":

    Софиянец от село, подводниците са изплували в руски териториални води и не е провокация, а предупреждение ! Но това е нормална интерпретация за немислещи и кухи л-йки като теб!

    Коментиран от #43

  • 33 Хихи

    40 2 Отговор

    До коментар #27 от "Софиянец":

    Не е провокация а само тънък намек. Преди 3 години НАТО подготвяше мащабна война в Украйна но излезе Путин с авангардите и ги охлади. Сега е същото.
  • 34 гост

    7 24 Отговор

    До коментар #10 от "Щото ако":

    Също така можеш да идеш да попиташ някой от бездомниците в САЩ дали иска да се премести в Сибир !!! Хахахахаха !! Ама първо не забравяй да му кажеш , че помощите му за безработен са ТРИ ПЪТИ повече от минималната ЗАПЛАТА в Сибир , ххахаха !! Другото отделно !!
  • 35 БАЙ Х@Й‼

    35 4 Отговор
    Драги коментиращи, изгледайте в нета какво се случи на двете НАТЮвски подводници при подобен опит‼ Приятно гледане‼
  • 36 БАЙ Х@Й‼

    42 3 Отговор
    Русия взеха на подбив американските атомни подводници "Хартфорд" и "Кънектикът", които заседнаха в арктическите ледове, докато изпълняваха учебни стрелби по сценарий за нанасяне на ракетни удари срещу Москва
  • 37 Пурко Папурков

    5 20 Отговор

    До коментар #1 от "Хаха":

    Не позна---за да поемат въздух гребците са излезнали.
  • 38 Толкова тъпанари на едно място има...

    24 0 Отговор
    Само в платените сайтове за тролове...

    Коментиран от #44

  • 39 гост

    3 26 Отговор

    До коментар #29 от "Архитектор":

    Абе явно ти ги "сравняваш" по-зле от тях , щото всяка година са наредени за зелена карта за "нещастния" САЩ и то с милиони и на ПЪРВО място от всички държави по мераклии !! Пък нещастните американци с верига да ги вържеш в Сибир ще си прегризат крака , ама там няма да останат и ден !!
  • 40 Ще играят хоро

    27 3 Отговор

    До коментар #1 от "Хаха":

    Не една , не две, ами три, тези колко подводници имат всъщност?

    Американците се чудеха, къда са подводниците , защото ги нямало в техните бази?
    А те си тренират , близък обстрел на цел с хиперзвукови балистични ракети!

    Явно Тренират отговор на нападение от НАТО, в Черно море?
  • 41 Баце

    33 4 Отговор
    Новина няма. Те са си у дома и могат да си изплуват и да се потапят колкото си искат. Новината от която не се спеше и се търсеха памперси беше преди около 3 години, когато една такава най-неочаквано и не прихваната от никой изплува в залива на Сан Франциско, а само месец два друга подобна, но китайска повтори шоуто. Потърсете в нета.

    Коментиран от #45, #46

  • 42 Но коментс

    25 1 Отговор

    До коментар #8 от "Генерал от НАТО":

    Ако искаш мир, готви се за война?
  • 43 Софиянец

    2 26 Отговор

    До коментар #32 от "123":

    Чиста провокация, тъпи ватници, отново ще запалят светът, за щастие освен ядрено оръжие друго нямат и ще бъдат пометени.

    Коментиран от #52

  • 44 див сейанин

    1 7 Отговор

    До коментар #38 от "Толкова тъпанари на едно място има...":

    Ми добре дошъл и ти бе. Ще се посместим да ти направим място и на тебе.
  • 45 Бибето

    5 19 Отговор

    До коментар #41 от "Баце":

    Бре, как ги изплувате тия подводници, гаче ли са гюме херинги. Вчера някакъв разпрааше как изплувала руска подводница край Статуята на свободата. Днеска ги изплувахте пък във залива на Фриско..пич, пий си по-редовно хапчетата. И наблягай повече на зелените. Че червените са те ошашавили.

    Коментиран от #62

  • 46 ОТАНовец

    2 7 Отговор

    До коментар #41 от "Баце":

    Верно бе, и като набързо мина незабелязана Панамския канал, акостира на Бахамите да си дозаредят с ''Пина Колада''.
  • 47 Българин

    4 15 Отговор
    Малиииййй ..русофилнята направо в душевен оргазъм изпадна....
  • 48 9999

    20 3 Отговор
    Някой ,,българофили,, ни сложиха десетки на главите
    като ни направиха мишена на руските ракети.Жалко, че
    тия ракети не могат да целят само техните глави.
    Всеки умен човек не враждува с близките съседи
    особено силните, който могат да го набият когато си
    искат.А ние се ежим на комшиите и чакаме помощ от
    10000 км..Това дали говори за акъл на политиците ни?

    Коментиран от #50, #51

  • 49 Беше, товаришч,

    4 20 Отговор

    До коментар #25 от "Б.Х":

    беше... Всичко това е минало и ушанките не получават и цент за старите си двигатели. Space X ги уволни. Вече ще си ги държат вовеки. Колкото до дрънкането на железа на празен стомах, това определено го могат. Същото е и в Северна Корея. Още малко като се развият технологиите и нефтът и газа, ще си ги имат завинаги. На първо време смъкване цената на нефта (оттам и на природния газ, защото по настояване на ушанките, "цените им са вързани"). След това заливане на Европа с по-евтин газ от руския и затягащи се санкции. Останалото сме го гледали... Но този път няма да има"ножки Байдена", а междуножието на Байдън.

    Коментиран от #57, #74

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Браво, браво!

    3 11 Отговор

    До коментар #48 от "9999":

    Достоен наследник на дядовците си роби. И те 500 години не са се "ежили на съседите си", които са ги "освободили" от свободата и земята им... За робът е без значение пред кого стои с наведена глава. Свободният човек, не скланя глава пред никого!

    Коментиран от #54, #63

  • 52 Я си

    21 4 Отговор

    До коментар #43 от "Софиянец":

    мажи филията със свинска мас от село и се обади на Гешев да спрат маневрите в Черно море,че Путин ще им загрее черните глутилуси от към север!

    Коментиран от #53

  • 53 гост

    1 19 Отговор

    До коментар #52 от "Я си":

    Любимия ти Путин може да загрее единствено твоя за..к и то само защото сам му го предлагаш !! Друго нищо и никога , даже няма и да пробва !! Той една тръба не може прекара на пет крачки от него вече три години , та друго , хахаха !!

    Коментиран от #55, #56

  • 54 гост

    3 16 Отговор

    До коментар #51 от "Браво, браво!":

    Ти ли си свободния , бе русопитек мазен , хахахах !!! Ти си си крепостен откак си се родил и такъв ще си умреш , и ти и всички като тебе !
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 А да

    10 1 Отговор

    До коментар #53 от "гост":

    д.у.х.а.ш през тръбата на Путин?!
  • 57 готин

    17 5 Отговор

    До коментар #49 от "Беше, товаришч,":

    Я пак за глада в Русия?? Случайно да знаеш, че Русия е най-големият производител на зърнени култури в света и че диктува цените на пшеницата на Черноморската, Средиземноморската, а вече и на световните борси! Че хамериканците намалиха за миналата година с 15% засятото, защото не могат да контролират цените, както те си искат? Че 57% от горивото за хамериканските централи е руско? Че хамериканците правят вече 20 години завод за обогатен уран и не могат да го направят, макар че са вложени там над 20 милиарда, щото са некадърници? И още много такива!
  • 58 no name no face no number

    10 2 Отговор
    Скоро фащ ще търсят президент отново помнете ми думата
  • 59 9999

    4 0 Отговор

    До коментар #50 от "Емигранта":

    Не съм ги избрал аз а ,,умници,, като тебе.
  • 60 хахаха

    4 3 Отговор
    чета ви коментарите и ми иде такава мисъл: неандерталци спорят коя цивилизация е по-напреднала - Римската или Египетската...

    между другото, къде с загуби най-могъщият подводен флот в историята - българският?
  • 61 АнатемаНаСатаНАТО

    6 2 Отговор
    Слава на Русия и на Великата армия на Руската федерация,стожер на мира на Земята!
    Да живее Пътин!
  • 62 Рико

    3 7 Отговор

    До коментар #45 от "Бибето":

    Някъде пишеше ,че от тези(трите) изстреляли ракета(и). Надводно! Една подводница трябва ли за да стреля да изплува, престава да е подводница.

    Коментиран от #64

  • 63 9999

    17 1 Отговор

    До коментар #51 от "Браво, браво!":

    Кой е по-свободен? Тоя, който работи цял ден за филия
    с мас или богатия.Едно време произвеждахме всичко
    от кибрит до компютри а сега имаме 38 млрд.дълг и
    внасяме клечки за зъби дори.Загубихме и промишленост
    и пазари заради ,,свободни,, аборигени като тебе
    прехласващи се пред мънистата на по-развитите страни.

    Коментиран от #76

  • 64 Льольо

    6 1 Отговор

    До коментар #62 от "Рико":

    Мдааа, я сега кажи и за греблата им!

    Коментиран от #72

  • 65 Павел Пенев

    4 1 Отговор
    Корабоплаване по северния морски път за САЩ,Канада,Дания и Норвегия не се планира от Русия.
  • 66 небитието руско

    4 7 Отговор

    До коментар #29 от "Архитектор":

    Ти руснак или българин си бе безроднико ? За какви стандарти говориш въобще ,като руснаците са едни от най-големите мизерници.Стандарта им на живот на руснаците е по-беден и по-мизерен от този на Ливан.Руснаците са с 100 години назад и с 50 в страни от света.В голяма грешка си ,ако мислиш ,че живеят по-добре от нас.По-мизерно със сигурност,но не и по-добре.За сравнение пък със запада дори не може да става и дума.Западния живот е като недостижим лукс о мокър сън за руснаците.

    Коментиран от #67, #71

  • 67 тлъмпер си

    4 2 Отговор

    До коментар #66 от "небитието руско":

    и то голям...повтаряш едни и същи тъпотии...кога беше в Русия, бе мъник?

    Коментиран от #68

  • 68 Анонимен

    1 3 Отговор

    До коментар #67 от "тлъмпер си":

    Поредния келеш си,дето изкача с най-плоската реплика....Пубер живеем в 21 век и не е нужно да си бил в дадена държава,за да знаеш всичко за нея.Ти в пещера ли живееш...?
  • 69 1944

    1 6 Отговор

    До коментар #3 от "dfер":

    еничарчето мило. богатирите с нас се мъчат вече хиляда години. и не могат да ни смачкат.
  • 70 Доцента

    3 8 Отговор
    Подводниците изплуваха за да не последват съдбата на Курск и да станат купчина ръждясало желязо
  • 71 Хахаха

    5 1 Отговор

    До коментар #66 от "небитието руско":

    Тъ ни абсолютни. Добре, че не можеш там да отидеш. Щеше да получиш културен и морален шок от собственного ти мизерно мислене.
    За нивото на материалного съществуване на руснаците няма смисъл да ти се обяснява - те имат други стандарти в определението добро и лошо. Например, добро е за тук, ако можеш да не изключиш парното. Лошо е за там, когато парното толкова силно, че се налага прозорците да отварят.
    Но да ти кажа само един критерий в по глобален мащаб. Москва е мегаполис. С население 2 пъти по голямо от цяла България. По чистотата на въздуха една от най първита в света. 2.6 пъти в Москва въздухът е по чист от София. Виена и Париж и дишат в гърба и много други столици в света. Така че, първо спри да палиш гумите в печката за да се стоплиш първо, след това отваряй устата си да изричаш нещо срещу Русия , която нито физически нито в представите не ти е достъпна. Къде си ти и къде е Русия.
  • 72 Рико

    1 2 Отговор

    До коментар #64 от "Льольо":

    Тук въпросът трябва да бъде : И трите ли, дядо попе...? Както са се събрали на едно место ....
  • 73 Слабо познаваш

    0 3 Отговор

    До коментар #24 от "гост":

    Слабо познаваш руснаците ... иска ти се младото поколение руснаци да го "възпитате" и обезумите, като младото поколение българи ... космополити без родина. Сори ... закъсняхте. И сега е като преди ... всеки руснак е войник и родолюбец, а всеки НАТОвски войник е п-ееерас и маййкопродавец.
    А тебе , рано или късно ще те закопаем, приятелю.
  • 74 SpaceКво

    0 2 Отговор

    До коментар #49 от "Беше, товаришч,":

    Space Кво ? Не разсмивай разбиращите бе, умнико.
    Последното постижение на двигателя им беше долитане до МКС за 3 / три / дни ... това нЯщо съветският двигател отпреди 45 / четиридесет и пет / години , който кравабойс още ползват, го прави за 3 / три/ ...ЧАСА.
    Аре у лево, че умрех от смех.
  • 75 Българин

    2 0 Отговор
    Слава Богу, че са изплували, че обикновено потъват.
  • 76 Любопитен

    1 0 Отговор

    До коментар #63 от "9999":

    Като произвеждахте компютри кой ви ги купуваше и къде и за какво ги ползвахте?
  • 77 дончичо

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Генерал от НАТО":

    Циганче - Чичо ,това леб твой Е?
    -Да
    Ами ручай бре чичо,ручай
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания