1 Април, 2021 18:00 2 402 15

Гърция се радва на топъл диалог с Русия

  • гърция-
  • диалог-
  • русия

Очаква се среща между външните министри

Гърция се радва на топъл диалог с Русия - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Преговорите между руския премиер Михаил Мишустин и гръцкия премиер Кириакос Мицотакис са преминали при изключително позитивна атмосфера. Това обявиха от гръцкото външно министерство, съобщи ТАСС.

Представителят на Русия посети гръцката страна преди седмица. Той присъства на честванията по повод националния празник на Гърция.

Подробно са били обсъдени различни теми. Разгледани са икономическото партньорство и туризмът.

Разгледани са перспективи за двустранните отношения. Възможна е среща между външните министри на двете страни.

Това може да стане при първа възможност за личен разговор. Тази година трябва да реализира няколко чествания на общата история.

Продължава работата по някои от тях.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Софиянец

    2 37 Отговор
    Желая им скорошно освобождаване от братушките и да не забравят да оградят социалисическия рай с бодлива тел ;)

    Коментиран от #7

  • 2 БАЙ Х@Й‼

    36 1 Отговор
    НАТЮ к'о казва ‼ Турция , Гърция , а ‼ А нашите се правят на по-католици от Папата‼

    Коментиран от #3, #5

  • 3 123

    27 1 Отговор

    До коментар #2 от "БАЙ Х@Й‼":

    НАШИТЕ ЧАКАТ САМОЛЕТИТЕ И ТРЪГВАТ В АТАКА.😁
  • 4 Хахаха..

    30 2 Отговор
    Софиянеца,Дидо,Стоян Георгиев и пр. - с тази русофобска тъпня ала Плевнята винаги,абсолютно винаги ще сме на Дъното..

    Коментиран от #6

  • 5 Банго Васил

    1 13 Отговор

    До коментар #2 от "БАЙ Х@Й‼":

    Бртчет за да се харесаш, трябва да пускаш по-тъпи коментари.
  • 6 Stéphanie 🎲

    2 15 Отговор

    До коментар #4 от "Хахаха..":

    Няма да обиждаш съгражданина( вече не е понеже съм в чужбина )Софиянеца,хората от София са на доста по голямо ниво интелигентност,за ралика от село ...провинцията .Де да не съм виждала карикатури 😂А ти знаеш ли кое е най -хубавото в твоят град или село ?😉Табелата дето сочи пътя за София 😁както казваше Боби Цанков едно време по радиото 😜лека му пръст .Моите адмирации за Софиянец често съм на едно с него

    Коментиран от #9, #13, #14

  • 7 Диверсант

    10 1 Отговор

    До коментар #1 от "Софиянец":

    СОФИЯНЦИ и по татово време си бяха най големите дрисни но от 30 години са се превърнали европейски. Надявам се когато задокеанските им братя ги трансформират в Източни македонци, да претърпят еволюция
  • 8 Ще се

    13 1 Отговор
    радват,като за прииждат чартърите с руски туристи на гръцките курорти след някой друг ден как няма да се радват,те ако чакат на нас българите дето си носят доматите и краставиците от Лидъл и на едно фрапе карат цял ден на припек икономиката им ще загине.А най-лошото е,че тези руски туристи ще ни заобиколят с 300 и е зле за нашите курорти.Гледайте и се учете тъпанари как се прави политика,ане с джафкане на поредната вдигната пръчка от страна на САЩ срещу Русия.

    Коментиран от #10

  • 9 Да беше прочел

    7 0 Отговор

    До коментар #6 от "Stéphanie 🎲":

    малко история преди да пишеш за София,че до преди 1878 година е била малко повече от едно село,а кореняк софиянците сигурно се броят на пръсти ако ги има все още,защото всичкото другото е паплач от провинцията,излез на някой от изходите в петъчен ден да видиш софиянци как отлитат по родните си места. При Бай Тошо имаше някакъв ред и без жителство не можеш да ходиш в София и да си развяваш байрака и дори да работиш,а сега е хаос като навсякъде в държавата.

    Коментиран от #11

  • 10 стига летя в небесата

    1 9 Отговор

    До коментар #8 от "Ще се":

    Със 120€ заплата руснаците и за хляб нямат .Водката е заменена с едно друго не -питие продава се във аптеката .Защото нямат пари за водка ,някой от тези свине които имат дошли на почовка правят кочина за нула време ,чупят ,цапат по
    по време на запой те не изтрезняват разходи за хотела и накрая файда няма като покриеш разходите , без тея да си седят в кочината.
  • 11 Stéphanie 🎲

    4 2 Отговор

    До коментар #9 от "Да беше прочел":

    Аз го знам това 🤣 нали съм писала карикатури това имах в😂Предвид ,Гелметата така им викаше баба и дядо.Август месец да танцуваш по -улицата човек няма по-родните места .Най -радват като се прибере във София със смейството и лъжат че са били на почивка а буркани със зимнина чак горе на колата вързани във каси 🥴🤣 Много скечове още прав си тези гелмета повечето са от едно време при Тото които са работили по -заводите и са изплатили жилФонд ,някой от тях дори второ ,трето коляно не се научиха да говорят правилно с диалект нито па са станали по интелигентни селото си е село.Село Люлин 😂😭не го броя за столичани там са друга планета .И още няколко квартала майко мила 😁
  • 12 Баце

    6 4 Отговор
    Гръцкия премиер Кириакос Мицотакис да поиска руснаците да накажат Ердоган/Турция/ за това, че Ердоган "им краде" природния газ. И отново след 200 години руснаци, англичани и французи да се обединят и да помогнат на Гърция военно в спора и с Турция.
  • 13 Въпрос

    4 4 Отговор

    До коментар #6 от "Stéphanie 🎲":

    Както каза проф.Славов-последния кореняк софиянец загина при бомбардировките през ВСВ
  • 14 Поп Андрей

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "Stéphanie 🎲":

    Да си жив и здрав.чадо
  • 15 Great

    0 0 Отговор
    Много топъл вълк и агне Далеч от тия мародери
Новини по държави: