Last news in Fakti

2 Април, 2021 17:36 2 240 17

Китай инвестира 9 трилиона долара в чисти енергийни източници

  • китай-
  • инвестиция-
  • чисти енергийни източници-
  • енергия-
  • екология-
  • слънчева енергия

Целта е страната да постигне въглеродна неутралност

Китай инвестира 9 трилиона долара в чисти енергийни източници - 1
Снимка: Shutterstock

Китай ще инвестира около 60 трилиона юана (9 трилиона долара) в развитието на чисти източници на енергия до 2060 година, като целта е страната да постигне въглеродна неутралност, съобщи China International Capital Corp.

По прогноза на корпорацията, около 20 трилиона юана ще бъдат инвестирани в развитието на слънчевата енергия, 14 трилиона - в строителството на вятърни електростанции, 5 трилиона - във въвеждането на атомни електроцентрали, 3 трилиона - в развитието на водородната енергетика, а 7 трилиона юана - в развитието на системи за съхранение на енергия.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 xaxaxaxaxa

    10 2 Отговор
    Да ама нямат чушкопек като Ганя!

    Коментиран от #3, #7, #9

  • 2 Рошко

    9 1 Отговор
    Айдааааа, недейте спира тецовете по дискавъри казаха че пушилката отивала и падала в Калифорния
  • 3 Stéphanie 🎲

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "xaxaxaxaxa":

    Много си досаден със чушкопека 🤣на ден минимум по 5 го пишеш .Защо не станеш рекламен агент в Китай 😉😂може па да станеш сюксе знае ли някой 😁-Чушкопекът може да се използва и за печене на други продукти, например патладжани или картофи.

    Прочутият в страната и извън пределите ѝ чушкопек, признат за изобретение на XX век и една от българските емблеми, е измислен в малка гаражна работилница във Велико Търново. Уредът, който буквално е изкупуван от конвейерите, включително и от чужденци😂🙂
    Спомени от соца -най великото българско изобретение -😂😁😭
    Чушкопекът е пародия на изобретение. Но българските чушки или пиперки - ето това е нещо, на което руснаците и южнокорейците казват "болгарскии перец". Био Зеленчукопроизводството ще спаси България.По това време в Китай се храниха с скакалци и змии ,прилепи, мухи всичко що се сетиш 😉та и до ден днешен

    Коментиран от #5

  • 4 Циципасис

    2 5 Отговор
    Да разбирам ли че китайската валута е 7 пъти по евтинджосъ от доларес американес
  • 5 Хо хо хо

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "Stéphanie 🎲":

    Стеф изглежда си приятна и забавна млада дама 🤗

    Коментиран от #6, #8

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Емо

    3 3 Отговор

    До коментар #1 от "xaxaxaxaxa":

    Може и да имат но да не знаем .едно време цял свят купуваше мотокарните ни заради суровината в противотежестта им,сега тази суровина ни я връщат като електрически коли и други.Ганьо нямаше мозък и вместо бетон за противотежест в мотокарните слагаше пари
  • 8 Stéphanie 🎲

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "Хо хо хо":

    Мерси приятелю ,специален поздрав с нещо старо но златно.И още и още в Америка е хит както и доста дизайнери великият Tom Ford я използва в модно шоу -Melanie Fiona - Give It To Me Right 🤗
  • 9 гост

    3 4 Отговор

    До коментар #1 от "xaxaxaxaxa":

    Абе не знам дали имат чушкопек , ама любимите ви ушанки като няма да им купуват боклучивите газ и петрол какво ще имат , щото те друго си нямат !! А и Европа преди китайците ще спре да ги купува , та по-добре забрави за чушкопека , щото българите ще са милионери в сравнение с тях , даже с чушкопек !!

    Коментиран от #11

  • 10 И Ван

    2 1 Отговор
    Китай е номер едно, САЩ трепери буквално от 2014 година пропадат все по надолу...
  • 11 Антитрол

    1 3 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    Имат имат руснаците за ужас на тролчетата - най големия износител на зърнени култури са, втори в света износител на дървен материал а и газът и петролът не се ползват само за енергоносители - от тях се правят пластмаси а те стават все повече.

    Има и още много други но то не е за акъла на тролчетата - те да му мислят американците какво произвеждат че нещо не се сещам - нямам нищо американско в къщи.

    Коментиран от #12, #13, #14, #15

  • 12 Xexexexexex

    3 1 Отговор

    До коментар #11 от "Антитрол":

    В периода 9.9.1944-10.11.1989 г. изпращането на дипломатическа работа в СССР се считаше за наказние, един вид заточение на провинили се другари. Така е и сега.
    Да сте чули някой бесепар или олигарх да е изпратил децата си да се учат в Русия (въпреки, че руснаците са изобретили всичко, дори самият свят), някой от поменатите да притежава нещо, игла дори, произведена в Русия или да си е купил имот в Русия.
    Дори у нас да се въведат данъците които въведоха френските социалисти, едва ли ще се намери българин, който да емигрира в Русия.
    Българите “русофили” обичат Русия през и с джоба си, нема аванта-нема Русия, другото е бош лаф. Жалък и смешен си човече
  • 13 Накратко:

    2 2 Отговор

    До коментар #11 от "Антитрол":

    Обичта към Русия е ПЛАТЕНА (платена любов – Шрьодер, Депардийо и tutti quanti).
    Безкористно и осъзнато Русия е обичана от толкова българи, колкото българи обичат например Индия, Камерун или Сейшелските острови.Нищо не разбираме ние: на българските чукундури любовта им към Русия е платоническа! Те само пъшкат и въздишат по всичко руско, иначе не го докосват и с пръст, нито го употребяват, нито имат реални намерения! Не само няма да стъпят в Русия, няма и да посегнат към руска кола, телевизор, телефон, филм, книга, език, история, реалности, иначе са русофили!
  • 14 гост

    1 1 Отговор

    До коментар #11 от "Антитрол":

    Ако ще да го повтаряш и на сън няма кой да ти върже , анти умнико , хахаха !! Раша е износител САМО и ЕДИНСТВЕНО на пшеница , най-евтината и най-безперспективната част от термина "зърнени култури" , не се хаби , няма прости като русопитеците да ти вържат !! Зърнените култури включват едни други нещица , като царевица , слънчоглед и най-важното СОЯ !!!!! Да те светна , че явно от Масква няма да се морят , та да си останеш заблуден !!! А там най-големия износител Е и ВИНАГИ е бил САЩ , сори , ама не важиш !! По простата причина , че тези нещица просто не виреят в Сибир , трябва им по-човешки климат , хаха !! А и като си тръгнал да се хвалиш със умрялото жито имаш ли си барем идея какво значи това в пари , щото явно ще си мнооого изненадан , хахаха !!! Износа на Раша в най-силната година , която отдавна мина беше 38 милиона тона !! При това от най-ниското качество , основно фуражно !! То затова и клиентите и такива , Турция , Египет , Судан , Бангладеш , хахахахха !! Да не си помислиш , че някоя бяла държава е купила от тоя боклук ?? И при средна цена от 150 долара на тон , дето и толкова не е , ама от мен да мине , прави нещастните 5,5 милиарда !!!! Ми то не стига само за русопитеците дето са на заплата , остави за друго , хахаха !! 5,5 милиарда в България само кръчмите ги правят , бе зрънчоо , хахаха !! За другите глупости дето си ги писал даже не ми се обяснява !!!
  • 15 гост

    1 1 Отговор

    До коментар #11 от "Антитрол":

    С нетърпение чакам ушанките да се издържат с износ на жито и "дървен материал" , хахахах !!! Направо ще е рог на изобилието , ахахахахах !! Те с петрол и газ са в мизерията до ушите и отгоре , той с жито и дърва ги чака да забогатеят , ахахахаххаха !!! Божеее , по "специални потребности" ли ви избират от Кремъл , ама то и кой ли друг ще намерят , само кръгли идиоти , хахах !! Че и на пластмаси се надявал , дето даже арабите ги забраняват , и в България даже от другия месец се забранява ВСИЧКО за еднократна употреба , скоро и за "многократна" , ти да видиш , хахахахах !!

    Коментиран от #17

  • 16 a bee

    0 2 Отговор
    За 40години 9 милиарда -обещание на
    комунисти ?????
  • 17 a bee

    0 2 Отговор

    До коментар #15 от "гост":

    Дотолькова ВИ е фантастиката бее !
    Направете си труда да узнаете : кой
    с колько елемента е допълнил "менделеевата
    таблица ",КОЙ чака на опашка за редкие метали
    от Россия (труженичка крайпътна сте ) !
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания