3 Април, 2021 14:18 3 773 55

Зоран Заев: Възможно е да се постигне решение с България до лятото!

  • северна македония-
  • зоран заев-
  • българия

Премиерът заяви, че въпросът с историята може елегантно да бъде решен като се каже, че за един период двете страни наистина са имали обща история

Зоран Заев: Възможно е да се постигне решение с България до лятото! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев заяви в интервю за Канал 5, че е възможно да се постигне решение с България до юни, така че да бъде проведена междуправителствена конференция през 2021 г., съобщи МИА. "Македонският език и македонската идентичност не могат да се поставят на масата, защото за това не се преговаря никъде по света. Историята не може и не бива да бъде пречка, а това, от което има значение, е историята, която ние пишем за бъдещите поколения", каза Заев.

Заев заяви, че въпросът с историята може елегантно да бъде решен като се каже, че за един период двете страни наистина са имали обща история, предаде БТА.

Това е формулировката и в Договора за сътрудничество с България и ние трябва тук да спрем, каза премиерът на Република Северна Македония.

Зоран Заев добави, че решение може да се намери до юни. Чувствам, че може да направим това, може да седнем през май и юни и да намерим решение. Наистина очаквам първата междуправителствена конференция тази година, която ще бъде последвана от скрининг и отваряне на първите глави, каза Заев.

Според премиера на Република Северна Македония проблемът с България трябва да бъде решен двустранно.

Ние сме тези, които трябва да решат проблема. Европа е тук, нашият стратегически партньор САЩ са тук да дадат съвети и помощ. Ние подписахме Договора за добросъседство и Споразумението от Преспа чрез двустранни преговори, изтъкна, Заев. Той добави, че преговорите със София ще продължат след изборите на 4 април в България.

Парламентът на Република Северна Македония отложи преброяването на населението за септември, а местните избори за втората половина на октомври с 95 гласа "за" и 12 "против", съобщи Макфакс. Преброяването трябваше да започне на 1 април, но бе отложено за есента заради пандемията. Също така местните избори, които трябваше да се състоят в началото на октомври, са отложени за втората половина на същия месец и те вероятно ще се състоят на 24 или 31 октомври. Парламентът прие също да се гласува с пръстов отпечатък.

Преброяването на населението ще се проведе от 5 до 30 септември, а дотогава ще продължи процесът на самопреброяване на живеещите в чужбина граждани на страната.

Междуврменно стана ясно, че парламентът на Република Северна Македония отложи преброяването на населението за септември, а местните избори за втората половина на октомври с 95 гласа "за" и 12 "против", съобщи Макфакс. Преброяването трябваше да започне на 1 април, но бе отложено за есента заради пандемията. Също така местните избори, които трябваше да се състоят в началото на октомври, са отложени за втората половина на същия месец и те вероятно ще се състоят на 24 или 31 октомври. Парламентът прие също да се гласува с пръстов отпечатък.

Преброяването на населението ще се проведе от 5 до 30 септември, а дотогава ще продължи процесът на самопреброяване на живеещите в чужбина граждани на страната.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Горд Българин

    36 4 Отговор
    Македонците заслужават само вето до дупка.
    И да не им обръщаме никакво внимание на скимтенето.
  • 3 Софиянец

    34 4 Отговор
    Може, лятото на 2045 година
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ббб

    17 8 Отговор
    Бате Ви бойко борисов ни насади на пачи яйца под натиска на САЩ подписа некадърен договор и сега България да му мисли! Него го интересуват само изборите!
  • 6 Стамат магарето

    14 7 Отговор
    Мъкидония победила Германия на футбол -наще смешни медии ни надуха главите по всички възможни начини и телевизии и радия и сайтове да ни го повтарят .Та те не обръщат толкова внимание на нашия отбор толкова колкото квичене удариха за тия дето ни псуват и ни крадат историята
  • 7 ИЗКУСТВЕН ИНТЕЛЕКТ

    28 4 Отговор
    Македонците първо ,не очакваха България да им стопира преговорите. Второ, очакваха, че с извиване на ръце от трети страни ще променят ситуацията. А трето, разбраха ,че България Майър и прецеденти може да си отстоява националните интереси. Това, което се говори ,че са ни разлюбили с нашите действия и от това печелят само Сърбия и Русия не е така, защото те отдавна не ни обичат. Важното е да се научат да се съобразяват , пък да обичат който си искат.

    Коментиран от #46

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Българка

    15 5 Отговор
    Да и двете страни имат обща история и тя е българската история. Управляващата върхушка, начело с продажен психопат и свита псевдопатрЕотЕ не направи дори опит по време на 4 годишен мандат да представи и убеди света проблемът На България с РСМ.
    Те носят вина за световното неразбиране/ изолация на страната ни. Остана да понесат вината си и следващи, кадърни политици я поправят като защитят българския интерес!

    Коментиран от #12

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 ИЗКУСТВЕН ИНТЕЛЕКТ

    13 5 Отговор

    До коментар #9 от "Българка":

    Това се дължи на факта, че Борисов не е в състояние да направи разлика между политика и мутренски приоми.Той си беше внушил, че като се прави на архитект на приемането на Зап.Балкани е ЕС, това е напълно достатъчно да се изчистят всички висящи проблеми. В края на краищата разбра, че политиката не може да ври в мутренска тиква. Махленско -мутренските методи и стратегии не работят.

    Коментиран от #15

  • 13 Герд Мюлер

    14 2 Отговор
    21 OТГOВOР1. Яcнo e, чe oт крaя нa 7-ми вeк дo 1944 гoдинa нямa нитo eдин иcтoричecки дoкумeнт, кoйтo дoкaзвa cъщecтвувaнeтo нa Мaкeдoнcкa държaвa.
    2. Яcнo e, чe oт крaя нa 7-ми вeк дo 2021 гoдинa имa CТOТИЦИ иcтoричecки дoкумeнти, кoитo дoкaзвaт cъщecтвувaнeтo нa БЪЛГAРCКA ДЪРЖAВA.
    РCМ трябвa дa признae eдин път зaвинaги, чe тя e МЛAДA ПOЛИТИЧECКA НAЦИЯ c EЗИК, фoрмирaн и измeнян нacилcтвeнo cлeд 1944 г.
    Aкo тoвa признaят, a нe ce мъчaт дa ce прaвят нa CТAРA НAЦИЯ, крaдeйки бългaрcкaтa иcтoрия вcичкo щe бъдe нaрeд.
    Нямa нищo cрaмнo дa cи признaeш, чe cи млaдa нaция нa 75 гoдини. Кoй нe иcкa дa бъдe млaд.
    Cъeдинeнитe Aмeрикaнcки Щaти cъщo ca МЛAДA и ПOЛИТИЧECКA нaция, e нe oт 75 гoдини, a oт 250 гoдини. нo тoвa нямa никaквo знaчeниe. Мнoгo нaции пo cвeтa ca млaди и cъздaдeни пo пoлитичecки причини.
    Тaкa, нямa дa имa cпoр кoй гeрoй e бългaрcки и кoй e ceвeрoмaкeдoнcки. Вcички гeрoй прeди 1944 гoдинa ca OБЩИ.
    Цялaтa иcтoрия нa РCМ и нa РБ прeди 1944 г. e OБЩA.
    Eтo тoвa e EВРOПEЙCКOТO МИCЛEНE Зoрaнe, a нe дa шeтaтe пo Eврoпa и дa викaтe: "Oлeлe, бугaритe кe ни зeмaт идeнтитeтoт и язикoт!"

    Коментиран от #16

  • 14 Цветко Христов

    7 0 Отговор
    Заеф, ВЕРВАШ пи си?
  • 15 ИМПЕРИАЛИСТ

    4 1 Отговор

    До коментар #12 от "ИЗКУСТВЕН ИНТЕЛЕКТ":

    ..... Зa гoлямo cъжaлeниe, прoблeмът e мнoгo кoмплицирaн, ЗAЩOТO ИЗЧEЗНE ЛИ БЪЛГAРOФOБИЯТA ИЗЧEЗВA И ДЪРЖAВAТA КOЯТO E ИЗГРAДEНA НA ТAЗИ OCНOВA....A и Бългaрия вce oщe нe e гoтoвa дa пocрeщнe тoвa прeдизвикaтeлcтвo...зaщoтo eднa cъcипaнa и бaнкрутирaлa Рeпубликa Ceв. Мaкeдoния, щe бъдe рaзпaрчaтocaнa cъc cигурнocт мeжду Aлбaния, Гърция и Cърбия. Aлтeрнaтивa нa БЪЛГAРOФOБИЯТA, кaтo тeмeл зa дaржaвнo-идeнтичнocтнa идeoлoгия, бeшe AНТИКВИЗAЦИЯТA, нo гърчулятa дoбрe cи изгрaхa кaртитe и тoзи вaриaнт oтпaднa...В рeзултaт Ceв. Мaкeдoния e oбрeчeнa дa ce рaзпaднe или нaй-мaлкoтo, щe имaт дългa прaвитeлcтвeнa кризa, aкo нe пoлучaт пoкaнa зa члeнcтвo в EC.
    Авторитетна и просперираща България,ще върне македонците към истината, е верният път. Другото е връщане към 50 годишните безплодни усилия на България. Не искам да повярвам, че това се прави може би съзнателно.

    Коментиран от #26, #43

  • 16 Спас безделника

    10 0 Отговор

    До коментар #13 от "Герд Мюлер":

    ПРАВ СИ, НО ОТЧАСТИ! АЗ, ИЗВИНЯВАЙ ЗА НЕВЕЖЕСТВОТО, НИКЪДЕ НЕ СЪМ ЧЕЛ НЯКОЙ ЯНКИ ДА ПРАВИ НАСИЛСТВЕНА МУТАЦИЯ НА АНГЛИЙСКИЯ ЕЗИК, ЗА ДА СИ ОТМЪСТИ НА КРАЛСТВОТО.

    Коментиран от #23

  • 17 Македония да минава към България

    5 4 Отговор
    И няма да имат ядове
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Алексис Доксас

    6 0 Отговор
    Ваашият Ганос се правеше на голям приятел, лидер на западните Балкани, не го интересувало историята, тя била за учените будали, а той мисли само за инфраструктурните проекти в региона и пъчене и тепигьоз...! Това заблуди македонците, че няма да има проблеми и когато дойде момента, лидерът на западните Балкани нещо се извъртя! До това води безпринципната политика, ако може изобщо тази простащина да е политика! Барба Ганос - козмополит!

    Коментиран от #22, #33

  • 20 "Ъ"

    4 0 Отговор
    Зайо, ти спирай където си искаш (демокрация е), аз оставам тук У БАЩИНИЯТА!
  • 21 добри джуров

    0 0 Отговор
    жив гръцки таралеж
  • 22 Сиртаки

    4 0 Отговор

    До коментар #19 от "Алексис Доксас":

    Ганьос бе, приятелю Алексис, не Ганос. Ганос ще стане, когато го подгонят както е с чувала крадено!
  • 23 Герд Мюлер

    6 1 Отговор

    До коментар #16 от "Спас безделника":

    Да, така е. Зашото пропуснах. Тази нова нация в РСМ се е формирала на основата на уникалната и никъде по света не срещана ЧУДОВИЩНА идеология, наречена МАКЕДОНИЗЪМ. Създадена от сърбите с основна цел - да възпре създаването на голяма и мощна БЪЛГАРСКА ДЪРЖАВА. Македонизмът е този, който наред със създаването на тази НОВА ПОЛИТИЧЕСКА НАЦИЯ, се изгради благодарение на ОМРАЗАТА към БЪЛГАРИЯ и българите. Така, че по света има много млади нации, създадени по политически причини, но само една, която ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ПРИЧИНИ се основават на ЧУДОВИЩНАТА идеология, наречена МАКЕДОНИЗЪМ.
  • 24 То е ясно

    5 2 Отговор
    Ловим бас ! Че много 'българи" ,особено в пиринския край,ще си палят и късат паспортите и ще искат Македонско гражданство.Как влязат в ЕС и се започва.ОМО-Илинден не спи !

    Коментиран от #35

  • 25 доко

    7 0 Отговор
    Друже Заески , у нас в БГ ни остана от Голям писатрел една сентенция !!! " Едно е да можеш , другое да го искаш и трето и четвърто - да го направиш " !!! Ти само искаш , ама има още три условия !!! А ти , че си Българин е от ясно по-ясно , всичко му теб е андрешковчина , сиреч селски тарикатлък , а това ви е националната политика !!! Ти нямаш думата , всичко зависи от нас - ти е ясна работата , море майката ???!!!
  • 26 ИЗКУСТВЕН ИНТЕЛЕКТ

    4 0 Отговор

    До коментар #15 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Може да съществуваме като две държави - което е факт и сега без никакви фобии. Македония не може да има никакви притеснения за това, защото както в миналото ,настоящето и бъдещето " великите сили "никога няма да допуснат да сме една държава, колкото и да го искаме и двете държави. Ние нямаме дипломати, през всичките тези години,които да приложат основният принцип в международната политика -Какви са ни общите интереси ? Но за това трябва качествена държавна политика и да се работи, а не да се разчита нещата да се саморегулират от само себе си.

    Коментиран от #41

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 СЕКТО

    7 0 Отговор
    Ние със вас нямаме обща история Вие сте си Македонци а тази история дето се хвалите е Българска !!!Когато намерите един древен докумет или натпис че това е за македонска история халал да ви е :)

    Коментиран от #31

  • 29 MGewehr

    3 0 Отговор
    Га премахнат "караджицата" и преминат на Кирилица(Ъ) да пишат, може и да има минимален напредък!
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Мая

    5 0 Отговор

    До коментар #28 от "СЕКТО":

    Няма обща,няма споделена има единствено Българска история.Това в РСМ отдавна тлябва да са го разбрали.
  • 32 БГ не е МК

    2 5 Отговор
    Бългaрия oт 1000 ГOДИНИ нe държи областта Македония в ръцeтe cи и нa утрeшнитe избoри в Бългaрия зa рaзликa oт пoвeчe oт 400 хил. бългaрcки турци кoитo иcкaт и щe взeмaт учacтиe в избoритe, щe ce види и рaзбeрe кaкъв нищoжeн брoй oт мaкeдoнцитe щe ce интeрecувaт oт Бългaрия и дa иcкaт дa глacувaт нa избoритe в Бългaрия..!!
    Aкo c Гърция мaкeдoнцитe ca ce нeщo рaзбрaли , тo ceгa нe caмo Бългaрия , а и Aлбaния, къдeтo в Ceвeрнa Мaкeдoния пoлoвинaтa от нaceлeниe e aлбaнcкo, имa прeтeнции и иcкa cъщo дa ce признae иcтoричecкaтa иcтинa, a зa Cърбия, въoбщe нямa cмиcъл дa ce гoвoри , зaщoтo e ФAКТ чe в пo гoлямaтa cи чacт oт Cрeднoвeкoвнaтa и нoвa ИCТOРИЯ и културa нa Мaкeдoния дo 1990г e cръбcкa ...!!!

    Коментиран от #34, #38, #45

  • 33 ФАКТ :

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "Алексис Доксас":

    ВМРО накара Тулупа да се "извърти" и да наложи ВЕТО !
  • 34 Алф

    7 1 Отговор

    До коментар #32 от "БГ не е МК":

    Без майтаап ,за това ли българите в Македония са се борили за независимост като българи, а не като сърби ? Защо в османските архиви са българи, при положение ,че през османския период никой не е имал причини да изопачава истината ?
  • 35 7777

    3 1 Отговор

    До коментар #24 от "То е ясно":

    Такива "българи" от ОМО Илинден могат да се класифицират с една единствена дума, а именно ЕНИЧАРИ. Да се откажеш от българския си паспорт и да притежаваш само Северомакедонски, да се преселиш в "държавицата", наречна РСМ, само с чукари, пек, мухи, комари, пущиняк, малее ... тия са луди!
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Нико

    2 1 Отговор
    Мачкане до дупка. Тия мизерници не могат да не признават ясни дакти, подкрепени с документи.
  • 38 Герд Мюлер

    3 2 Отговор

    До коментар #32 от "БГ не е МК":

    Да, сърбите от векове са се стремяли да посърбят българите от Македонските земи. Това се засилва особено след 1919 година. До 1931 година, обаче, не постигат никакви съществени резултати. Сменят надписите на улиците на сръбски, започва да се учи сръбски език в училищата, всичко се пише на сръбски, има само сръбски книги. Искат, искат, но не успяват. Тогава от Коминтерна казват: "Да се създаде нова "Македонска" нация.!" И всички се юрват да я "правят". Но след десет години Цар Борис III влиза тържествено в Скопие, посрещнат с цветя, песни и хора. Процесът на "Македонизация" отново спира за 4 години. И хоп! През 1944 г. Вардарска Македония е отнов в ЛАПИТЕ на СРЪБСКИЯ НАЦИОНАЛИЗЪМ, прикрит от ТИТО с крилатите фрази, че уж избива БЪЛГАРСКИ ФАШИСТИ. И 150 000 българи от Македония са избити, а 250 000 изгниват по концлагери и затвори. Ето това е СРЪБСКОТО ВЛАДИЧЕСТВО. Е, през годините след 1960 сърбите "поомекват", понеже си казват: "Това население ни е вързано в "кърпа", не може дани избяга!" И започва великото ухажване с шоколади, дъвки, дънки, и други "ривлекателни" предмети.

    Коментиран от #42

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Още на пети април

    2 0 Отговор
    Тази година може да имаме споразумение с тях. Достатъчно е да заявят: Дедите ни бяха българи но зорлем ни промениха националността. Вече свикнахме с нея. Давайте да караме отсега нататък заедно и готово.
  • 41 ИМПЕРИАЛИСТ

    2 1 Отговор

    До коментар #26 от "ИЗКУСТВЕН ИНТЕЛЕКТ":

    Кaквo, "политика" ли? Мaкeтaтa, в гoлямaтa cи чacт, изпитвaт живoтинcки cтрaх дa нe ги пoмиcли някoй тeхeн пoзнaт зa БУГAРAШИ...Свидeтeл cъм нa тaкивa кoмични cцeнки, чe нe знaeш дa ce cмeeш ли или дa плaчeш....Рeпубликa Мaкeдoния ce oтдeли oт Югocлaвия пo мирeн път зaщoтo ни МРAЗEХA. Вcякaкви припиcвaни зacлуги нa Бългaрия зa мирнoтo oбocoбявaнe ca фaнтacмaгoрии.
    Cигурeн cъм, чe кoгaтo в CМ oтнoшeниeтo към нac ce oбърнe към пoдoбрявaнe, aлбaнцитe щe бъдaт пoдтикнaти дa нaнecaт удaрa cи.
    В Бългaрия дocтa хoрa ca изнeнaдaни oт дeйcтвитeлнoтo пoлoжeниe нa нeщaтa в CМ. Тoвa e кaтo eдин вид шoк зa мнoзинa бългaри, нo пo-дoбрe e дa ce знae рeaлнocттa.
    Чacт oт хoрaтa тaм, дoри иcкaт пaк дa ce върнe Югocлaвия…………
    Тoвa пoтвърждaвa, чe……aвтoритeтнa и прocпeрирaщa Бългaрия,щe върнe мaкeдoнцитe към иcтинaтa , e вeрният път. Другoтo e връщaнe към 50 гoдишнитe бeзплoдни уcилия нa Бългaрия. Нe иcкaм дa пoвярвaм, чe тoвa ce прaви мoжe би cъзнaтeлнo.
  • 42 Не разбиращ

    1 2 Отговор

    До коментар #38 от "Герд Мюлер":

    Стари пропагандни български приказки на НАЦИоналистите за оправдаване на опитите за насилствено анексиране и окупиране на Македония и виновни за националните катастрофи на България и нещо не разбирам, защо в Македония която винаги е била многоетническа област и освен малцинството от българи са живеели и много други етноси и много албанци за да е днес албанския втория говорим и официален език в Македония, "лошите" сърби /за които албанците са били винаги заплаха и най големите врагове/ са имали за цел и са се стремели да посръбчат само българите в македонските земи подлагайки ги на "ужасен терор" , смяна на имената и насилническа сърбизация, а са оставили албанците от "Велика Албания" без да ги посръбчат и асимилират да си говорят езика и свободно да четат, пишат и учат на албански език...???!

    Коментиран от #52

  • 43 Герд Мюлер

    4 1 Отговор

    До коментар #15 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    В България само отделни заблудени младежи мислят и "сънуват", че РСМ и РБ ще се обединят в една държава! Това няма да стане никога! Двете държави са тръгнали по своя път. Едната е възстановияла своята държавност през 1878 година. Другата се е създала като отделна държава през 1991 година. Въпросът е как двете държави ще живеят като съседи. Защото на Балканите ОБИЧ между отделните държави НИКОГА няма да има. Но, ето, БГ подържа отлични (6) отношения с Турция, Гърция и Румъния. Със Сърбия са добри (4). Засега, с РСМ са слаби (2+). Защо? Главно заради ОМРАЗАТА на населението от РСМ към България! Насадена от ТИТОВА Югославия!

    Коментиран от #44

  • 44 Св Победоносец

    2 3 Отговор

    До коментар #43 от "Герд Мюлер":

    Правилно ви го каза Бойко Борисов, че единствения път за да няма бъдещи конфликти на Балканите, /към което винаги са подтиквали националистите/ е влизането и на Македония и на Сърбия и на Албания в ЕС с отварянето на границите за свободното движение на хората и капитали , пък кой каквато иска националност и етнос да е...!!!
  • 45 Деааа!

    4 1 Отговор

    До коментар #32 от "БГ не е МК":

    Винаги ще се намерят соросоиди, които ще четат като дявола евангелието. Как сами обясниш на такъв ръб, че независимо от 500-те години турско робство българският народ е останал български?

    Коментиран от #49

  • 46 Кси

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "ИЗКУСТВЕН ИНТЕЛЕКТ":

    Не е нужно да се обичаме, няма да се женим, но да се подиграват с нас, няма как да продължава, колкото и къчове да мятат
  • 47 7789

    4 1 Отговор
    Вето.вето.вето! Тая измислена държава не е демокрация.а комунизъм и диктат.пропаганда страшна и дискриминация
  • 48 НРБ

    2 0 Отговор
    не до лятото, още утре получавате зелена светлина за ес,но преди това всички руски и сръбски подлоги трябва да си стегнат чемаданите и парцалките за белград и масква, учебниците по история да се пренапишат с кървавата коледа със всички зверства извършени от удба
    спрямо македонските българи......и така, още утре, трябва само да намерите 3–4 мъже!!!!!
  • 49 Ааааа Не

    0 1 Отговор

    До коментар #45 от "Деааа!":

    Е ще си го обясниш с това, че Турската империя е била най толерантната империя от всички познати империи в Европа, където са търсили и получавали убежище много гонени и преследвани в другите империи народности и етноси и че за 500-те години турско "робство" не само българският народ е останал български, а и гръцкия също е останал гръцки и сръбския е останал сръбски , докато само за 50 години "комунистическо робство" в България, много от останалите и заварени турци станаха българи, а над един милион български турци не приеха комунистическата асимилация и се изселиха в Турция...!!!

    Коментиран от #53, #54

  • 50 Скопие лъжат че са бедни

    1 0 Отговор
    Къде е съкровището на цар Александър Македонски Велики което е заграбил от половината свят!?Само златото е над 5 000 тона отделно хиляди тонове сребро и хиляди хиляди карати скъпоценни камъни и други!За сравнение днес САЩ имат 8 000 тона злато.Четете в интернет има и филм на английски език в YouTube
  • 51 Иван Шишман -- 😒🇧🇬🇷🇺

    0 0 Отговор
    Да бе да.Кое лето?
  • 52 Герд Мюлер

    2 1 Отговор

    До коментар #42 от "Не разбиращ":

    Ако се разровиш в исторически архиви от края на 19-ти век, правени от чужденци, ще видиш, че преобладаващия етническия състав на Вардарсска Македония се състои от над 80 % българи.
    Да, сега не е така. След толкова години сръбско управление и засилен прираст на албанското населени.
    Но изясни си един път завинаги.
    Съвремнна България и българите въобще не желаят да правят от жителите на РСМ българи.
    Колко пъти трябва да ви се набива в главите, че българите признават съвременната МЛАДА ПОЛИТИЧЕСКА КОМИНТЕРНОВА НАЦИЯ.
    Ако искат съвремнните жители на РСМ да се наричат МАРСИАНЦИ българите пак ще ги признаят.
    Въприсът е жителите на РСМ САМИ да си ПРИЗНАЯТ, че са МЛАДА ПОЛИТИЧЕСКА КОМИНТЕРНОВА НАЦИЯ. А фактите красноречиво говорят, че ТОВА Е ТАКА и ТОВА е САМАТА ИСТИНА. Само с такова САМОПРИЗНАНИЕ РСМ е достойна за влизане в ЕС!!!
  • 53 Герд Мюлер

    2 0 Отговор

    До коментар #49 от "Ааааа Не":

    А ти знаеш ли, че в "най-демократичната" държава в света САЩ, ако не си смениш родното име с АНГЛО-САКСОНСКО няма да можеш да направиш никаква кариера. Известният американски актьор Чарлс Бронсън (1921-2003) се е казвал Каролис Бучинкис (литовец).
    Как и там всичи останали живи индианци са с англосаксонски имена?
    И не ми говори за турците, които са взимали млади българчета и са им слагали чалми и са ги правили ЕНИЧАРИ с ТУРСКИ ИМЕНА. Целите РОДОПИ са ПОТУРЧЕНИ. ЛОшто е, че младото поколение не чете, а "лапа мухи" и чете пропагндни материали от смарфоните си.
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: