Last news in Fakti

13 Април, 2021 10:53 13 698 164

Русия иска да лансира широкомащабна военна операция за ликвидирането на Украйна

  • украйна-
  • еацс-
  • русия-
  • сащ-
  • нато-
  • донбас-
  • крим-
  • войници-
  • агресия-
  • киев-
  • позиция

Русия рано или късно ще направи опит да присъедини тези територии към своята

Русия иска да лансира широкомащабна военна операция за ликвидирането на Украйна - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Украинците не трябва да предоставят повод за обвинение в агресия, тъй като точно това е необходимо на Кремъл, за да лансира широкомащабна военна операция за ликвидирането на Украйна. Това се казва в позиция на Евро-атлантическия център за сигурност във връзка с рязкото нарастване на руски войски на границата с Украйна, която ФАКТИ публикува без редакторска намеса:

До неотдавна споразумението за примирие от 2020 г между Руска Федерация и Украйна поддържаше относително спокойна във военно отнoшение обстановка на границата между двете държави. От началото на април обаче се наблюдава ескалация в отношенията, свързана преди всичко с дислоцирането на значителни военни сили на Русия по границата с Украйна. Защо това е така? Украйна няма офанзивни намерения по отношение на контролираните от Русия, посредством сепаратистите, Луганск и Донецк. Страната не разполага с необходимата офанзивна групировка войски, за да предприеме каквото и да било успешно настъпление в зоната. Украйна не разполага с мощна авиация за поддържане на възможно настъпление, а нейните артилерийски и ракетни системи са далеч под мощта на руската авиация и артилерия, дислоцирани в зоната. Противовъздушната отбрана на Украйна, с недостатъчна изтребителна авиация и с технологично остарелите зенитноракетни комплекси С-125, С - 200 и С-300, не е в състояние успешно да отрази масирани влитания на самолети и крилати ракети във въздушното пространство на страната. Същевременно към руската мощ следва да се добави и многобройната сухопътна групировка, в чийто състав се наброяват не по-малко от десет леки бригади, усилени с танкови части и поддържани от ракетна артилерия, солидна бомбардировъчна и изтребителна авиация. Към близо четиридесетхилядната руска групировка са придадени подвижни комплекси “Исканер- М”.

Анализът на ситуацията налага извода, че Кремъл се опитва да провокира сценарий, при който предизвиква Украйна, Киев защитава територията си, но това се приема от Москва като агресия и влиза в ход един от вероятно няколкото предварително разработвани и тренирани от руснаците оперативно-стратегически планове за откъсване на Донецк и Луганск и окончателното им присъединяване към Русия. Русия би аргументирала едно нахлуване с наличието в двете области на многобройно руско население, което е под заплаха от геноцид. Известно е, че на голяма част от населението на Донецк и Луганск бяха раздадени руски паспорти. Следователно, ако предприеме инвазия оправданието на Русия ще бъде, че страната се притичва на помощ на свои граждани или отговаря на техния “зов за помощ”. Руският външен министър Сергей Лавров вече подсигури пропагандно един такъв сценарий като заплаши, че “ако Киев рестартира военни действия в Донбас, резултатът от това ще бъде унищожаването на държавата Украйна”. На искането на Украйна за провеждането на съвместни учения между украинската армия и НАТО през юни-юли, говорителят на Кремъл Дмитри Песков заяви, че това ще застави Русия още повече да увеличи групировката си в зоната.

Най-вероятният сценарий за нахлуване на руски войски в Донбас, ще повтори събитията в Грузия от 2008. Грузинският опит от агресията на Русия ни предупреждава, че въпреки твърдата подкрепа за Украйна, изразена както от президента Байдън и министрите на отбраната и външните работи на САЩ, така и от генералния секретар на НАТО във връзка с новата масирана дислокация на войски от Русия, украинците трябва да бъдат много внимателни и търпеливи. Те не трябва да предоставят повод за обвинение в агресия, тъй като точно това е необходимо на Кремъл, за да лансира широкомащабна военна операция за ликвидирането на Украйна. НАТО, САЩ и ЕС твърдо стоят зад мира и териториалната цялост на Украйна и следва да разгърнат мощна дипломатическа офанзива за възпиране на Русия. Нито НАТО, нито САЩ обаче ще рискуват ескалация на конфликт с ядрена сила, а още по-малко размяна на ядрени удари с нея. Много трудно може да се прогнозира докъде би стигнало последното.

Не е ясно кога и как ще действа Русия. Ясно е обаче, че рано или късно тя ще направи опит да присъедини тези територии към своята, а при определени благоприятни условия да окупира и други територии на Украйна. Във връзка с ескалацията на събитията в Донецк, експертите от Евро-атлантическия център за сигурност изразяват становището си, че България трябва да осъди ескалирането на конфликта в Донбас и в частност непровокираното с нищо нарастване на военната мощ на Русия в зоната.

Респективно, българското Министерство на външните работи трябва да осъди тези действия, а правителствените служби и особено тези в сектора на сигурността трябва да фокусират допълнително вниманието си върху ситуацията в Украйна. Никак не е случайно, че в редица средства за масова информация както в Русия, така и в Европа вече се появиха публикации, прогнозиращи, че отношенията между Украйна и Руската Федерация са “на границата на война” между двете страни. Считаме, също така, че НАТО следва да разработи стратегия за Украйна като възстанови съюзната дискусия за статута на тази страна във връзка с възможното ѝ членство в Алианса.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 95 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    227 30 Отговор
    Пълни глупости от страна на хохлите!

    Коментиран от #22, #155

  • 2 Верно ли

    255 25 Отговор
    Хахаха, ама верно ли руснаците провокират конфликта... Щото каквото и да пишете, друго се вижда!
  • 3 Вова импеаратор

    163 38 Отговор
    Украйна е изкуствена страна без бъдеще, също както и трите прибалтийски бивши губернии. Не само лансиране, а скоро ще се пристъпи и в действие и никой нищо не може да направи по въпроса. Русия по-слаб ЕС и САЩ няма да намери.
  • 4 Хаха

    40 211 Отговор
    Това ще бъде и краят на олигархичният ружим на Путин.

    Коментиран от #12, #38

  • 5 хахаха

    140 10 Отговор
    Тук май на боб сте хвърляли, за да напишете това.

    Браво! :D

    Коментиран от #85

  • 6 Sieg

    134 11 Отговор
    По важния въпрос е ЗАЩО ГО ПРАВИ? Ха сега тези за САЩ и Сорос да отговорят
  • 7 БАЙ Х@Й‼

    121 7 Отговор
    Одеса, втори май ‼ Путин беше виновен нали 😉
  • 8 Украйна не ме интересува

    94 11 Отговор
    Че нас какво ни интересува. Да не ни ограничават търговията чрез евро-гейски санкции, другото не ни вълнува.

    Коментиран от #54

  • 9 АМИИ

    100 11 Отговор
    Какво искат Литва, Латвия, Естония и Полша и тези, които ги подкрепят? Русия да ги "гушне"?
  • 10 ха ха ха

    111 15 Отговор
    украинцити май плачат за чеченския батальо Восток който премина през Грузия като на парад
  • 11 Софиянец

    24 129 Отговор
    Развитие ще има този месец, ватник на шиш очаквам а неуспехът на операцията ще доведе до свалянето на вовката.

    Коментиран от #129, #156

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 БАЙ Х@Й‼

    113 9 Отговор
    Кой и защо израза дърветата на "Майдана"🤔 Може би Путин прати дървосекачи от Коми за да заличи уликите от стрелбата на НЕОТКРИТИТЕ и до днес снайперисти‼
  • 14 az #Победа76

    160 17 Отговор
    "Анализът" е пореден опит проблемът да се прехвърли от болната на здравата глава! Няма кой да ви се върже на глупостите! Ако Москва искаше да напада, досега /7 години/ да е атакувала, защо да изчаква западът да въоръжава и обучава силите на Киев???? Явно ни имате за пълни тъпаци и си мислите, че с подобен род долнопробна пропаганда ще заблудите някого ... Слаб 2! :))
  • 15 стоян георгиев

    26 118 Отговор
    руснаците искат да има напрежение,но не и пълномащабна воина за която нямат пари.при една кампания в украина ,руския народ ще изпадне в нова гладна криза и хич няма да е доволен.панаира на путин за агресивните украинци подкрепен от троловете на терен има за цел да потдържа нестабилност в украина и да демонстрира мускули пред нато и европа.после ще ядат бомби като през 90 те.лошото е че няма тенденция русия да се превърне в нормална страна и рисковете от нови щуротии остават!

    Коментиран от #24, #57

  • 16 Ели Оригинал

    103 7 Отговор
    Евроатлантически център.
    Ще ги подминем без коментар, като възпитани хора с леко вътрешно отвращение и презрение.
  • 17 Тттт

    17 102 Отговор
    Надявам се Украйна да се присъедини към НАТО а Россия ще видят кривия макарон хахаха

    Коментиран от #29

  • 18 Черен Петър

    117 12 Отговор
    Авторът на статията да си свери часовника, че нещо му куца информацията! Укрите са се разпищели за помощ от запада и щатите, като същевременно трупат воиски по границите на отделилите се области и вършат това от няколко месеца насам. И не ни пробутвайте "грузинския опит" с руската агресия, защото беше точно обратното - агресорът беше Грузия, която силно се надяваше на американската помощ, но о чудо, въобще не я получи и изяде шамарите заради глупостта на връзкояда...
  • 19 Бряхт

    50 2 Отговор
    Бряхт-бряхт, туй звездите ли ви го говориха?
  • 20 ДжафДжаф

    97 9 Отговор
    Всъщност още от началото на м.Февруари има констатирана повишена украинска активност в Донбас! Демек, непосредствено след като Алцхаймер Бай Дън встъпи в длъжност. Очевидно е, че руските учения и предислокации по границата имат за цел да успокоят страстите, а не обратно. Ако Русия реално искаше да напада, "международната общност" щеше да разбера чак след началото на тържественият военен парад на победата на руската армия по Крешчатик. Даже си спомням, че през 2008-ма година родните медии почнаха да пишат за войната в Грузия, чак след като същата вече беше приключила. И тогава американците обещаваха подкрепа на Саакашвили, а този доказан олигофрен взе че се върза на Джордж Буш- Тъпото! Сега историята се повтаря! Алцхаймер Бай Дън обещава подкрепа, а юдейските олигофренчета в Киев наистина си въобразява, че някой е готов да мре в тяхна чест!
  • 21 Някой

    104 6 Отговор
    Външното ни министерство много трябва да внимава каква позиция ще вземе. Защото рефлекса на Павлов, възпитан в това министерство, го кара да лае срещу Русия по сигнал от зад аталнтика. Обаче, когато започнат да се раздават шамарите, България може да се окаже една от отнеслите ги. Да няма после сълзи и сополи.

    Коментиран от #77

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Брендица

    74 5 Отговор
    Примитивен евроатлантик, непознаващ и историята, ръси глупости! Много ли ви е страх от Федерацията?
  • 24 Sieg

    75 7 Отговор

    До коментар #15 от "стоян георгиев":

    Абе ти нещо......... Отдели емоциите си от фактите. Оръжията Русия ги има, хората също, какви пари нямала? За кое? Русия показа, че може и без Европа и САЩ. При мащабна война нали знаеш кои са им съюзници или не. ЕВРОПА нали знаеш, че нацистка Германия, че я газеше без проблем толкова е силна. А САЩ на Европа разчита. САЩ може да воюва със Афганистан, Зимбаве, Зинзибар, в Сирия не можаха тежко им било.

    Коментиран от #51

  • 25 Сарс

    46 5 Отговор
    Утре ако реши и българия з5а вземе кво прайм урсула фон меркел ще ни помагат ли или само ковид забрани са общи
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 TOTO

    79 7 Отговор
    АМЕРИКАНЦИТЕ НЯМАТ РАБОТА В РЕГИОНА
  • 28 Антон

    73 4 Отговор
    "НАТО, САЩ и ЕС твърдо стоят зад мира..."
    Ха, ето това вече е нещо ново!

    Коментиран от #31

  • 29 Село

    42 4 Отговор

    До коментар #17 от "Тттт":

    Ще станат велика военна сила като нас след присъединяването си към НАТО.
  • 30 Съдията Дред

    68 4 Отговор
    Имам лошото предчувствие, че Бай Дън има намерението да воюва с Русия до последният украински и български войник.
  • 31 Брендица

    38 5 Отговор

    До коментар #28 от "Антон":

    Няма нищо ново! Разберете, че това НАТО е създадено за защита от СССР тогав 1949 година. Значи признават, че са по-слаби..
  • 32 Тодор Живков

    50 2 Отговор
    Що не посягат на нас щото с новите самолети на Бойко ще ги разбием никой не може да ни се опре.

    Коментиран от #37

  • 33 алиансаджия

    43 3 Отговор
    това не може да не са волеизлеяния на "любимеца" паси и онази скумрия с козметиката...
  • 34 USA

    83 3 Отговор
    Алоо "експертите от Евро-атлантическия център за сигурност" не лъжете най-долно.

    Няма "споразумението за примирие от 2020 г между Руска Федерация и Украйна" защото те не са били във война. Лъжете като всички соросоиди.

    Такова споразумение имаше между Украйна и Донецк и Луганск което Украйна не спазва. Украйна е подписала и минските споразумения но и тях не спазва - но това не пречи на соросоидната пропаганда да обвинява Русия за това въпреки че даже не е спомената в тези споразумения.

    И защо според тези "евроатлантици" ние трябва да вземем страната на Украйна която нито е в ЕС, нито в НАТО и да се противопоставим на Русия - какво ще спечели България от това и защо трябва да го правим.

    Май за някои интересите на господарите им са по-важни от тези на България.
  • 35 ТаУмВзе

    44 1 Отговор
    Бандеровец явно не разбира, че до континтална война краварите няма как да стигнат. Клоун скапан не се опитвай да мислиш. Капитулирай, че ще пламне свят, Буквално.
  • 36 Гай урий

    53 1 Отговор
    Българската позиция трябва да е много балансирана и да не се поддава на кози заповеди, какво трябва да прави. Къде беше българското Външно министерство, когато в Киев през 2014 година жидо-бандеровските банди извършиха преврат и законният президент трябваше да се спасява с бягство от масовите разстрели в центъра, от организирания му лов от местни и международни агенти на ЦРУ?! Защо тогава не заклеймиха извършения преврат? Сега да не ни бутат между ритниците на тия атове, за да не изядем боя ние. И без това нямаме нито политици, нито държавници, нито армия, нищо! Голямата и дебела тиква направи такъв рачел в България, че няма да може да се отлепим още 5 години.
  • 37 Брендица

    6 6 Отговор

    До коментар #32 от "Тодор Живков":

    Мечтите са безплатни! НАТО е създадена след ВСВойна. 1912-1913 Балканска и Междусъюзническа. Къде е Балкански съюз? А в България и просръбска партия няма! ДПС не ги обвинявайте за неспособността да анализирате Историята. Там грях имат тия, които крадат и то даже и от собствените избиратели.

    Коментиран от #105

  • 38 Мародер

    47 1 Отговор

    До коментар #4 от "Хаха":

    Жилав човек бе! От 20 години го чакате да падне ма на, не пада! Колкото до войната - нито укрите я искат нито русите! ТЯ е жизнено необходима на "нашите" американски братя от САЩ които наистина вече нямат нищо! Всичко което ядът в момента е на вересия или както модерно го наричат кредит. Та надявайте се на чудо защото глупаците като нищо ще подпалят планетата и всички ще изгорим в купом.
  • 39 Фриман

    41 2 Отговор
    Тъй като ситуацията се ескалира между Украйна и ДНР/ЛНР, то Русия реши да окаже стопиращ ефект с демонстрирането на войски и тази маневра се оказа успешна, както виждаме. Насрали се така, все едно Русия нахлу в Киев вече, а армията си стоя на границата на своя земя. На Русия не й трябват териториите на ДНР и ЛНР, нито на Украйна. Искат тези ДНР и ЛНР да служат, като прослойка между ЕС/НАТО и Русия. Това е. Украйна вече загуби тези земи и нямат шанс да ги върнат, след стореното. Единствен вариант да ги признаят, но ако ще решат със сила да ги върнат, Украйна повече няма да съществува.
  • 40 Сър Пичук

    7 58 Отговор
    Една мащабна война на Русия срещу Украйна ще бъде края на Путинова Русия.

    Коментиран от #44

  • 41 !!!?

    5 26 Отговор
    Малокитай - генезисът на Московския Улус !!!?

    Коментиран от #50

  • 42 Мимчят

    50 2 Отговор
    Ама какво общо имаме ,че най бедната страна, България ще осъжда и ще се меси,да си подлага дупето ,между двете страни.По оринцип това са си руски градове и територии и рано или късно ще си ги вземат,като Крим.Ние трябва да си налягаме парцалите и пълен неотралитет.Янките само подклаждат и нареждат на бай Бойко,но той вече е бита карта..

    Коментиран от #141

  • 43 Като почнат

    59 3 Отговор
    учения на НАТО край руските граници, пишман атлантиците трабантаджии почват да ръкопляскат в несвяст. Като почнат руснаците учения край техните граници на ТЯХНА ТЕРИТОРИЯ, същите продажни соросоиди почват да вият на умряло. Що така бе пасита и прочие краварска сволочь .
  • 44 Доктора

    20 1 Отговор

    До коментар #40 от "Сър Пичук":

    Пак не си си пил хапченцата

    Коментиран от #151

  • 45 Академик

    33 2 Отговор
    "Грузинският опит от агресията на Русия" до тук четох !
  • 46 хахаха

    38 1 Отговор
    Украйна е горещ картоф и не е нужна на никого след като запада я превърна в развалина. Целта на американците е да предизвикат военен сблъсък, за да имат повод за нови санкции, които ще са по същество обявяване на икономическа война. А една такава война лесно може да премине в гореща, защото вече са се появили едни риби в океана, които се хранят с подводни кабели.
  • 47 Николай

    41 0 Отговор
    Откъде ги измисляте тия глупости...Свободни съчинения с цел манипулация и насаждане на омраза. По-гнусно и недостойно от това няма!
  • 48 Диверсант

    15 2 Отговор

    До коментар #22 от "Шах мат":

    Тоя е личният пиар на Навалния
  • 49 ЕЕЕ

    45 2 Отговор
    хахах Газ пикаете всички Евроатналтици...така трябва браво! Иска ви се да изкарате Русия виновна, но няма да стане, това не е слабата Русия на Елцин, това е Русия на Владимир Путин и вие ще се съобразявате с нея, независимо дали ви харесва това или не.
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 стоян георгиев

    7 51 Отговор

    До коментар #24 от "Sieg":

    ни оръжията ни хората ги има русия дрогар.руските оръжия са остарели ,хората извън кликата на путин са гладни и демотивирани.наблюдавам руските деиствия в сирия,либия,украина.навсякъде е едно и също .руснаците без европа не могат нито технологично нито финансово.вижда се при санкциите.русия тотално фалира.населението обедня.вие комунистите живеете в някаква тотална илюзия.добре е да ви организират от партията екскурзиики в русия.може и да ви позаселват там.европа няма никакво желание да се милитаризира,но ако се наложи не е непостижимо.дано не се налага обаче.що се отнася до конфликта в украина.русия няма ресурс да овладее цяла украина или да се намести в зони където населението не е руско,затова и не го прави.дори в донбас руснаците не могат да подпомогнат местните,които масово бягат от региона,заради мизерията и бандитизма там,а става въпрос само за два милиона човека.представи си ако трябва да деистват в 40 милионн страна с враждебно население и подпомагана от вън.афганистан ще имсе стори приказка!

    Коментиран от #58, #59, #64, #97, #111, #130, #139

  • 52 Братушки

    20 3 Отговор
    Евала!
  • 53 oiwehd

    34 1 Отговор
    ... просто обработка на общественото мнение за американските кораби в Черно море и продажбата на оръжие на Украйна, нали?
    Мноооого е важно винаги да има враг. Смешници!
  • 54 Антиатлантик

    34 1 Отговор

    До коментар #8 от "Украйна не ме интересува":

    Натовците ни вкарват в предвоенна обстановка, защо да се интересуваш, нямаш деца и внуци, не си видял война и бомбандировки. Огледай се, онкоболните се увеличават от приятелските уранови бомби.
  • 55 Луд Атлантик

    32 2 Отговор
    Атлантиците са царе по разделянето на един народ и превръщането им във врагове- готови да се избият. Примери:
    Украйна и Русия
    С. и Ю. Корея
    С.Македония и България
  • 56 Дениз Джамбазов или който се крие под

    25 2 Отговор
    Това име!! Пробутваш откровени лъжи и МАНИПОЛАЦИИ!! Пристрастно лъжеш!!
  • 57 74377378

    31 1 Отговор

    До коментар #15 от "стоян георгиев":

    Напротив Рашките винаги са имали пари за отбрана и скъпоплатени войни за осигуряване на целостта и опазване на националната сигурност на страната си. Щом са могли да стигнат до Берлин знаят как да разпределят финансово ресурсите във военно време. Новата история показва доста опит от Чеченските войни, Грузия като нападна Южна Осетия, Крим и Сирия. За тяхната подготовка не се притеснявам, вие и аз трябва се притесняваме за нас тука, които сме си в къщи дали нато е способна да защити целостта на държавата и националната ни сигурност, тъй като в историята на нато няма и помен от горепосочените военни политики, само настъпателна военна политика и резутатите са налице - Ирак, Афганистан, Сомалия, Либия, Сирия е кътчета по света, който даже не си им чувал и подозирал че има такива държави и те са в пълна разруха!

    Коментиран от #76

  • 58 Униформа

    26 1 Отговор

    До коментар #51 от "стоян георгиев":

    Не знам какво имаш между ушите, дрънчи на кухо и промито. Поздрави д-р Гълъбова, че много работа ще има с теб.

    Коментиран от #65

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Цеко сифоня

    18 1 Отговор
    Само като видях заглавието и се сетих кой е автора на статията. Дори не си направих труда да я чета.
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 100

    13 2 Отговор
    Едно мустакато човече от близкото минало вършеше подобни неща и завърши със самоубийство.
  • 63 Един

    2 17 Отговор
    Русия иска цяла украйна, но за сега може да прилапа само Донецка и Луганска област.
  • 64 Стоенчо Акъла

    29 2 Отговор

    До коментар #51 от "стоян георгиев":

    Публикувано във факти.бг: руските оръжия са остарели

    Виц на деня!
    искам още

    Коментиран от #83

  • 65 стоян георгиев

    0 8 Отговор

    До коментар #58 от "Униформа":

    добър отговор.направо ме срази!
  • 66 JEB

    3 22 Отговор
    путин не може да окупира нищо там щото войната в афганистан ще му се стори песен
  • 67 Поглед отгоре

    18 0 Отговор
    Добре е, че има много други източници/и от двете страни/,
    та човек да разбере как тази статия се опитва да внуши, че 2+2 е равно на 6
  • 68 JEB

    0 12 Отговор
    предизвиквам руският президент да окупира там нещо
    ако не окупира ние ще окупираме баба му
  • 69 Българин

    24 1 Отговор
    Краварите запалиха света. Кой ли ще ги заличи от света. Китайците може би.
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Да попитам

    23 1 Отговор
    Тази тъпня Пасито ли я написа?
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Амед Азнавур

    14 0 Отговор
    и как иска? нещо доказателства?
    или така на колене пред козяк за 2 лева?
    като сащ с Сирия, Югославия Либия? Ирак?
  • 74 JEB

    1 17 Отговор
    къде е оня лавров да обяснят как стоят нещата ее
    изтрезнял ли е изобщо ??

    Коментиран от #90

  • 75 Защо

    1 14 Отговор
    рашките не присъединят братята си тюрки от Казахстан Киргизстан Туркменистан Узбекистан
  • 76 стоян георгиев

    5 20 Отговор

    До коментар #57 от "74377378":

    реалностите са много далече дрогар от пропагандата.русия стигна в берлин заедно с огромна коалиция която днес уви не е с нея.руските оръжия са остарели тотално .единственото руско предимство е ядрената и мощ нищо друго.самолети,артилерия,боини машини...всичко е гола вода.москвичи и лади.тва е !разни модели от 50 те и 60 те години.парите в русия както писах в предния пост са близки на тия да речем в италия,само че няма как италия да си позволи военния бюджет да речем на сащ.като сложим и това че целия свят неще да бачка с русия особено във военното производство се стига до сегашната ситуация.

    Коментиран от #103

  • 77 Песимист

    6 2 Отговор

    До коментар #21 от "Някой":

    Е! Ние сме свикнали. Няма да ни е за първи път!:) Дано не ни е за последен!:)
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 JEB

    4 3 Отговор

    До коментар #78 от "стоян георгиев":

    Това е единствения начин да ни разрешат гей-парада.
  • 81 JEB

    3 14 Отговор
    руските комунисти сте на прага на смърта и тоя път няма да взимаме пленници
  • 82 смерш

    19 1 Отговор
    Непровокирано с нищо нарастване на военната мощ на Русия в региона?
    Безобразно наглото нарушаване на всички поети, при изтеглянето на Руската Федерация от Германия,ангажименти от страна на доминираното от англосаксонците нато,привеждането в действие на схемата"примка на анакондата"с разполагането на сили на алианса в непосредствена близост до границите на Федерацията са достатъчно обоснована причина Руската Федерация да предприеме мерки за защита на собствената си територия и собствения си народ,част от който е и населението на тези области!
  • 83 стоян георгиев

    4 14 Отговор

    До коментар #64 от "Стоенчо Акъла":

    абсолютно остарели дрогар.днес в съвременните оръжия се използва софтуер.знаеш ли дрогар кво е тва?няма как да имаш самоет без сериозна електроника ,където русия е пълна нула.наи прочете дрогар нула!същото е и при дронове,боини машини и т.н.освен това русия не се развива технологично,което води до липсата на иновации.

    Коментиран от #88, #89, #143

  • 84 Главнокомандващ

    5 0 Отговор
    Постоянно го трият клипа от разни канали,
    може би защото ги е яд,
    че Азов-ците не дадоха и на Зеленски
    да полюпи семки с тях :-)))))

    Коментиран от #94

  • 85 Чичо Тони

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "хахаха":

    Яли са боб няколко седмици и сега се надяват на трийсет сребърника та да си купят мръвка.
  • 86 САЩисан

    21 1 Отговор
    Всъщност, целта на всичкото това е да се спре Северен поток 2. Не зная кога ще уврат еропейските дебели кратуни да разберат, че САЩисаните правят всичко възможно Русия и Европа да са в оптегнати отношения. Разделяй и владей е формулата! Толкова е просто. Ако са добри отношенията Европа-Русия, то тогава това ще бъде по-голяма икономическа и индустриална сила от хамериканската. Точно това не желаят САЩисаните да се съюзят научният и технически потенциал на Европа с неограничените природни ресурси на Русия.

    Коментиран от #96

  • 87 стоян георгиев

    4 13 Отговор
    ало модераторчето,ако ми триеш постовете ,обясни що.интересна работа е в този саит ситуацията.може да обиждаш на воля и да спамиш ако пишеш в руска полза .иначе постовете се трият немедленно нали модераторче?
  • 88 Мазньо

    11 0 Отговор

    До коментар #83 от "стоян георгиев":

    Какви ги говориш,как да нямат електроника и софтуер,или спомените ти са 50-те?

    Коментиран от #99

  • 89 Антитрол

    19 0 Отговор

    До коментар #83 от "стоян георгиев":

    И кой ти хортува тези работи бе Стоенчо - ти за охтник чувал ли си, а да си чувал за процесорите Элбрус - последния го превъзхождат само 2 модела на Интел - ама от Козяк такива неща не казват. Защо ли господарите ти са много против някой да купува руски зенитни комплекси и много ги е страх от тях.

    Тава че руснаците не правят компютърни игри не значи че не са добри в софтуера - защо ли все врещят за руските хакери.

    Коментиран от #92, #95

  • 90 Пуск бутон

    4 0 Отговор

    До коментар #74 от "JEB":

    Одеве звъня да пита: "Ну что, начинать?"
    Викам му: "Ну, погоди! Нека се съберат още коментари тук и ш`ти кажа кога и как да действате...."
    Въй-вах
  • 91 Не разбирам

    12 2 Отговор
    Защо модератор трие коментари, които са против манипулацията, която се прави, а именно да се пишат подобни статии с които да се внушава, че руснаците са агресори, а "миролюбивите" американци са носители на мира и демокрацията. Колкото и да криеш, хората с поне малко мозък в главата разбират за какво става въпрос. Ти обаче явно не си от тези хора...
  • 92 JEB

    0 4 Отговор

    До коментар #89 от "Антитрол":

    добре е да кажеш от къде ти плащат
    не че ние не знаем
  • 93 Гост

    12 0 Отговор
    Тоя таласъм - евроатлантик ли е, жендър ли, не ме интересува, но ако обича да не натрапва налудничавите си идеи на нормалните хора, че и да "държи" това да е "държавна политика"! Като е толкова "загрижен" за украинците и мрази Русия, да облича въшкарника, нарамва пушката и под обединеното командване на организацията си да напада Русия, като доброволец да става курбан в мъртвите сибирски полета! Ако останат атлантици след самоубийствената атака, може и паметник да му вдигнат! Да бъде така добър да не се опитва обаче нас да "мобилизира", а то да се прави на началник от бюро!
  • 94 Ти да видиш!

    10 0 Отговор

    До коментар #84 от "Главнокомандващ":

    Забавно е президент и крайни националисти да си говорят на "омразния" забранен вече руски език...
    `дет се вика- жив да не бях :-)))0
  • 95 стоян георгиев

    2 10 Отговор

    До коментар #89 от "Антитрол":

    дрогар,тия работи само в магадан може да ги разправяш.даже и там не минават вече!ако руснаците имаха представа за електроника до сега щеше да са направили поне един читав телефон или пералня .от там се тръгва дрогар.от там!няма как да правиш мощни суперкомпютри без да имаш електронен калкулатор?та тия жабета ги ручахме преди 90 .как там имали едни таини работи руснаците,а кво се оказа, пълен смях.вързани с тел брони и маркучи.нали ги гледам кво имат в сирия, либия или в източна украина.20 американеца с един хеликоптер ги итрепаха като пилци.намалете съветские филми дрогари все пак сме 2021 година.украинците с разни доброволчески баталиони,разбираи пълни аматьори ги размятаха .руските жертви през последните години са колкосални.губят хора в сирия в украина и в либия именно заради тотално изостаналите си боини структури.

    Коментиран от #104

  • 96 USA

    12 1 Отговор

    До коментар #86 от "САЩисан":

    Не е само СП2 - целта е да бъдат разделени Русия и ЕС защото технологична Европа с ресурсите на Русия е рецепта за успех но това е и смъртна присъда за краварите защото еврото ще стане световна валута и доларът ще се срине.

    Санкциите на краварите не са срещу Русия а най-вече срещу Европа - няма и една санкция която да засяга търговията на САЩ с Русия - всичко засяга Европа.

    В близко бъдеще нито рублата нито юана могат да свалят долара но еврото беше на път да го направи след кризата 2008 и за това направиха "майдана" в Украйна. Тъкмо заради това нападнаха Садам и Кадафи че искаха да търгуват в евро.
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 стоян георгиев

    3 10 Отговор

    До коментар #88 от "Мазньо":

    кажи ми един руски продукт с руски софтуер дето се продава някъде на свободен пазар дори и в русия .я ми разкажете за руския смартфон,кво стана с него ,а дрогари?или забравихте как всеки от вас щеше да си го купи?смехоранковци ненагледни!

    Коментиран от #107, #116, #119, #120, #121, #123, #127

  • 100 Той

    13 0 Отговор
    Дa бe, руcнaцитe прoвoкирaт! Дeтo НAТO ca ги oбкръжили oт вcякaдe и им нaлaгaт caнкции! Бoли нa CAЩ чe нeмoгaт дa прeчупят Руcкaтa Държaвa и руcкия нaрoд! Aмa и укрaинцитe нa чeлo cъc Зeлeнcки и фaшиcткaтa му хунтa нe рaзбирaт чe cи игрaят c oгъня! - CAЩ нямa дa ги cпacят! Зaрaди Укрaйнa нямa дa риcкувaт ядрeнa вoйнa крaвaритe!
  • 101 666

    3 18 Отговор
    Агресията на Путин ще доведе до световна война. Русия срещу целия свят. Няма да има победители. Така постъпват диктатори на които времето им изтича. Бог да ни пази.

    Коментиран от #112

  • 102 БЕАР

    0 0 Отговор
    БЕАР ГРИЛС ОТ САС СЕ ЗАВРЪЩА
    НЕ ЧЕ НЕЩО НО..СПЕТС НАЗ НЕ СЕ СПОМЕНАВА
  • 103 Стуенчууу

    13 0 Отговор

    До коментар #76 от "стоян георгиев":

    огромната коалиция се появи когато видяха че руската армия ще стигне до Лисабон.
    Когато видяха че германците са свършени.

    Коментиран от #106, #146

  • 104 Антитрол

    18 0 Отговор

    До коментар #95 от "стоян георгиев":

    Не са тайни работите им на руснаците - който иска може да провери каква е производителността на процесорите им - има достатъчно ентусиасти и от на запад.

    Но който е с промит мозък не го интересува нищо друго освен официалната соросоидна пропаганда.

    А като каза за перални и телевизори що не ми посочиш такива читави от Америка а.

    Пък и навремето високотехнологичните германци които разбиха съюзническите войски на Франция и Англия за една седмица не можаха да превземат изостанала Русия. При наполеон беше същото - подчини цяла високотехнологична Европа а не можа да се справи с феодална Русия - що така бе соросоидче.

    Ама няма лошо - най добре за всеки е врагът му да го мисли за по-слаб от колкото е.

    Коментиран от #150

  • 105 Джамбазки

    2 0 Отговор

    До коментар #37 от "Брендица":

    Как да няма про-сръбска партия в Б-ия?! Ами партията на сърбеещия се сърбомански шоп БОКо = БКП-ГЕРБ = каква е?! Дори построи спец-газопровод за Сърбия и даде за това над 3 млрд. от моите данъци!!!

    Коментиран от #138

  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 JEB

    0 3 Отговор

    До коментар #107 от "Хаха":

    ДОБРЕ ДОБРЕ ЩЕ ТРЯБВА ДА ИМ НАПОМНИМ ЯВНО
  • 109 JEB

    0 3 Отговор
    ураа другари..господ ще си познае своите
    но вие не сте християни
  • 110 Васил Левски

    0 15 Отговор
    Ако Украйна беше приета в НАТО? Русия не би посмяла да нахлуе на нейна територия.
  • 111 Другарю Георгиев,

    15 0 Отговор

    До коментар #51 от "стоян георгиев":

    Относно изостаналата във военно отношение Русия и като цяло ,си спрял някъде в 90-те години след разпада на СССР . Сегашната Русия на Путин няма нищо общо с тази на алкаша Борис Елцин,който беше винаги удобно наведен на Запада.Този факт най много вбесява джендърите, но света върви напред и те не са вече фактора определящ наклона на целия свят. Освен РФ има още Китай и Индия.

    Коментиран от #149

  • 112 Антитрол

    20 0 Отговор

    До коментар #101 от "666":

    "Агресията на Путин ще доведе до световна война." - що бе аз не виждам Путин да е направил бази по американската граница или пък Путин да напада държави по измислени обвинения или пък Путин да налага санкции на някого.

    Та в какво се изразява "агресията" на Путин - че не иска да даде ресурсите на краварите без пари ли - тогава е много агресивен.

    Хайде стига със лозунгите и тъпата пропаганда.

    Коментиран от #113

  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Ron Burgundy

    9 0 Отговор
    Пълно присъединяване на Днр и Лнр към РФ. Ако соросоидн.ите укрофашисти нещо се пенявят , присъединяване и на Украйна към РФ. Време е изконните руски територии да се върнат в родината. Стига лигавене с тия фашисти от НАТО. Заобградили са Русия отвсякъде. Мръсни свинчуги.
  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 ето на

    3 0 Отговор

    До коментар #99 от "стоян георгиев":

    Пример 1

  • 117 Седесарят.

    5 1 Отговор
    Тоя път си написал правилен материал . Джамбазов!..Половин Украйна си отива в РФ..!!.Както трябва..!!Рф не признава референдум от 1991..На чиновниците в Киев..Всички ще бъдат спокойни,тогава..
  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 Абе неумник

    7 0 Отговор

    До коментар #99 от "стоян георгиев":

    какво значение има кой какво прави и не прави, бе?
    И каво като не правят, всеки може да ги напада ли?
  • 124 JEB

    0 10 Отговор
    руснаците трябва да са бясни че изхвърлихме подставеното им лице за министер преседател

    Коментиран от #128

  • 125 В казармата

    14 0 Отговор
    ЗКПЧ-то ни обясняваше как Западът и американците са агресорите които постоянно търсят война.
    Аз не го вярвах ама сега го вярвам.
  • 126 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 Антитрол

    10 0 Отговор

    До коментар #124 от "JEB":

    Що бе някои помним че ти беше един от големите привърженици на ББ. Пък и цялата ви евроатлантическа гей-дружинка бяха привърженици на банкянската тиква.

    Сега какво кораба потъва и плъховете първи го напускат. Да не се окаже че първи ще посрещате руснаците с цветя.
  • 129 Урко

    5 0 Отговор

    До коментар #11 от "Софиянец":

    Пий си редовно хапчетата и меже да ти изчезнат халюцинациите.
  • 130 beast

    9 0 Отговор

    До коментар #51 от "стоян георгиев":

    Колега кога последно си бил в Москва ?
  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 кай е агресорът

    9 1 Отговор
    Украйна отдавна е планирала завземането на източните части със сила и постоянно нарушава Минските договорености. Сега, търсейки подкрепа от САЩ и НАТО, реши че може да действа. А Русия показа, че няма намерение да наблюдава безучастно избиването на милиони етнически руснаци в тези области.
  • 133 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 134 Психо Доктор

    14 1 Отговор
    Много нескопосана статия целяща да манипулира неинформирания читател.
    Първо в конфликта не воюват Украйна и Русия, че между тях да има примирие.
    Крим си го прибраха без бой за да не сработи традиционната американска технология с междуетническите конфликти, в Крим живеят руснаци, татари, украинци, българи, гърци и тнт.
    От украинското ръководство се иска едно да признаят правата на рускоезичното население и да следват естествени цивилизовани практики за съвременна федерация. Демокрацията предполага еднакви права на всички и никога агресивният "национализъм" на шепа продажници няма да доведе до мир.
  • 135 Малеее

    9 0 Отговор
    Някой вярва ли на тези глупости?
  • 136 Чист Руснак в Украйна и Крим

    0 1 Отговор
    Колко ли са като брой. Етническа партия в България - ДПС, води ли се за безопасна и чист Българин ли са (знае им се броя - помаци)?
  • 137 ХИЛЪРИ

    4 0 Отговор
    АЗ МИСЛЯ ,ЧЕ НА КРАВАРИТЕ ИМ СЕ ИСКА, РУСИЯ ДА ИСКА.
  • 138 Брендица

    1 0 Отговор

    До коментар #105 от "Джамбазки":

    Построи, за да угоди, но не на Сърбия. И от моите данъци са тия пари, народни пари..
  • 139 стояне,

    12 0 Отговор

    До коментар #51 от "стоян георгиев":

    Освен Севда ТВ , CNN и DW , гледай от време на време и новините по руските канали , истината е някъде по средата, освен ако не си безнадеждно болен от герберастия и джендаризъм.

    Коментиран от #148

  • 140 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 141 Моряка

    3 0 Отговор

    До коментар #42 от "Мимчят":

    Много точно,колега,но нашите замъглени от соросоидно денонощно излъване на големите ТВ как да го разберат.Разбира се ,че всичко до Одеса,Измаил и Рени на р.Дунав,както и Николаев,Херсон,Мариупол,Бердянск винаги си е било Русия,и надявам се,най скоро пак да си бъде.Не може безнаказано да се краде от велика държава.
  • 142 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 143 Ехаа,

    9 0 Отговор

    До коментар #83 от "стоян георгиев":

    ама верно ли си вярваш на простотиите бре стоенчо? Ти ли си примера за прогрес с този правопис и пунктуация по български език ? Вече почвам да си мисля че да си гербав соросоид, задължително трябва да си еднокнижник с килийно образование.

    Коментиран от #147

  • 144 Не се надевай,

    4 0 Отговор

    До коментар #140 от "DLM":

    ние наричаме ли ви мукедонци - не, вие наричате ли ни бугари, а не българи !!?? А татари и т.н.!?? Можеш ли да кажеш защо византийския император победил Самуил се нарича "българоубиец", а не "македоноубиец", от колко средновековни надписи изтрихте надписа "български", защо вашите историци не казват, че Гоце Делчев е бил български учител, завършил българско училище, защо не издадат сборник включващ цялото творчество ( всичко написано от Гоце, Даме)! Известно ли ти е, че има Добруджански вътрешно революционен комитет и там се говори за "добруджанци", но хората от добруджа не са ренегати като вас, наричат се и са бългри! А тракийци ....
    Какво ли ти обяснявам България има три окновни области - Добруджа ( хората живеещи там наричаме добружанци), Тракия (тракийци) и Македония ( македонци), така им казваме по географски принцип! Както Германия - баварци, тиролци, шваби и т.н. но всички са си немци!!! Вие като подписахте преспанското споразумение нали признахте, че нямате нищо общо с древните македонци!!!??? И тогава отде се пръкнахте!!??? Ние не ви щем днешната идентичност, не можем и не искаме да ви направим насила българи! Нямаме териториални претенции към вас! НО предлагаме Ви да признаете общото ни историческо минало, езика ви е диалект на българския и в това няма нищо лошо (Австрийците са си австрийци макар да говорят немски нали!?), как иначе ще обясниш на какъв език е писал Гоце, Даме ...и т.н. и т.н.Така че ние не сме шовинисти, напротив вие сте! Няма
  • 145 ПЕНКО

    2 0 Отговор
    УКРАЙНАТА -ЛАНСИРАНА ОТ САЩ-НАТЮ И ЕС-НАТЮ НЕ УКРАЙНАТА НА КНЯЗ ИГОР !!!! САМО ДВА ГРАДА -ЛВОВ И ТРАСПОЛ СА С НАТЮВЦИТЕ -ОСТАНАЛАТА ТЕРИТОРИЯ- НЕБАНДЕРОВЦИ - ДО СМЪРТ Е СВЪРЗАНА С РУСИЯ--- И Е ВОЮВАЛА С ПОЛЬСКАТА ШЛЯХТА !!!!!!!!! "ПЕДАГОГИЧЕСКА ПОЕМА " Е ЗА ХАРКОВ И... !!!!!!!!!
  • 146 стоян георгиев

    0 4 Отговор

    До коментар #103 от "Стуенчууу":

    малко е трябвало да поучиш история дрогар.огромната коалиция е има преди ссср да излезе от съюза си с хитлер.англия и сащ подпомагат ссср още от първия ден на воината в хитлер.само си представи колко ресурси хитлер отделя за флот и авиация които са ангажирани срещу великобритания.руснаците в битката за москва полочават огромна помощ,а тва е 41 година.получават ключови суровини и готови машини без които няма как да победят германия .няма как бе каучукови уплатнения да правиш танкове ,няма как без американските автомобили да бягаш или да напредваш.само че тва не се отчита нали дрогар?особено след поредната зоа домашна ракия в гаража!хахахахаха
  • 147 стоян георгиев

    0 7 Отговор

    До коментар #143 от "Ехаа,":

    така е дрогар,еднокнижник с килиино образование съм ама нямате един читав аргомент срещу мен.освен лъжи и обиди друго от вас комунягите не съм чел.и ви питам за пореден път като е толкова добре в русия що сте в геиропа бе?що един не отиде от вас да се засели ,я в чита ,я в магадан?
  • 148 стоян георгиев

    1 5 Отговор

    До коментар #139 от "стояне,":

    и закакво да ги гледам въпросните канали?по-добре да гледам маша и мечока ,там може повече истини да видя.
  • 149 стоян георгиев

    1 8 Отговор

    До коментар #111 от "Другарю Георгиев,":

    руската федерация военно не е мръднала от ссср.същите танкове самолети и ракети.някои преобядисани и тва е.иначе си прав руснаците нека си правят бизнес и да се развиват заедно с китаи и индия.европа не е място за тях.ти гледам като фен на този тип управление и начин на живот сега ще идеш в индия да не се мешаш тук с геове и империалисти, а дрогар?смях!
  • 150 стоян георгиев

    1 8 Отговор

    До коментар #104 от "Антитрол":

    тва че не е таина дрогар е ясно,както е ясно че русия не произвежда нищо читаво.както вика андреи кончаловски русия е африка ,но със сняг.армията на великобритания дрогар не бе разбита.тва си го пропуснал.въпреки че след падането на франция англичаните бяха сами срещу хитле и съюзника му сталин.впоследствие англичаните подкрепяха руснаците през цялата воина със суровини и техника.интересно що не беше обратното ,а дрогар?или тоя въпрос ще го пропуснеш?
  • 151 Сър Пичук

    2 6 Отговор

    До коментар #44 от "Доктора":

    Всеки, който би казал, че Афганистанската война ще допринесе за срутването на СССР, също щяха да го обявят за луд или болен, но това стана.
    След анекса на Крим и западните санкции, руският народ оцелява в мирно време. Какво мислиш, че би се случило след руска агресия срещу Украйна и още по-сериозни санкции, като този път със сигурност биха се включили и други държави, включително Китай.
    Путин си играе с огъня и се опитва, както и преди, с демонстрация на военна сила да си вдигне вътрешния рейтинг, но това може да му изиграе лоша шега.
  • 152 00000

    3 0 Отговор
    КАРАКАЧАНОВ ДА ОБЯВИ ПЪЛНА БОЙНА ГОТОВНОСТ И ДА ПОВЕДЕ АРМИЯТА ДА ОСВОБОДИ УКРАЙНА, ГОЛЕМ СМЕХ
  • 153 223

    1 1 Отговор
    Бой по нато
  • 154 Бледолики

    0 4 Отговор
    Русия Китай трябва да се разпаднат на 100 държави за да си отдъхне светът

    Коментиран от #161

  • 155 До Гост

    1 5 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Гост и тези като него са зомбирани путинофили,с промити от проруска пропаганда мозъци. Вероятно много им се иска в бъдеще да си купуват виза от руското посолство ако решат да отидат на българското(бивше) Черноморие.Пьотр Толстой открито заяви че ни готвят кримско-донбаския сценарий: "Купихме половината ви крайбрежие,ще го изкупим цялото". Заблудените русофилистици като Гост обаче продължават да се кланят на агресивните ушанки,дори и когато те се заканват на България.
  • 156 Търпин

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Софиянец":

    Надявай се!Надеждата крепи човекът докато го събори,много ви се иска ама няма да стане!
  • 157 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 158 Каунь

    0 0 Отговор
    Ей време е за бизнес заводи за памперси
  • 159 Каунь

    0 0 Отговор
    Ей време е за бизнес заводи за памперси
  • 160 Всеки си взема Своето, Сами ще направят,

    2 0 Отговор
    Референдум двете републики и ще се върнат в Русия!! Неизбежно е, руснаци живеещи на Руски земи!! Но има и още области населени с руснаци живеещи на Руска Земя!!! Ако Украйна направи грешка да напада двете Републики, връщането и на другите Руски земи и население щеше да се случи на веднъж!!!
  • 161 Дръндрън

    0 0 Отговор

    До коментар #154 от "Бледолики":

    А що не САщ на 50?
  • 162 Sniper

    0 0 Отговор
    От 2014 г запада надава голям вой за Крим! Каква е истината? С присъединяването на Крим към Русия Путин осуети плановете на САЩ полуостровът да бъде превърнат в централна база на НАТО в Черно море.
    Когато Горбачов се съгласява на 17 юли 1990 г. да бъде премахната Берлинската стена, той поставя само едно условие: НАТО да не се разширява на изток. А какво стана след това? Още 12 държави бяха присъединенни към НАТО. Защо тръгнаха срещу интересите на Русия? Защо създадоха няколкостотин военни бази около Русия? Тя ли е агресора? Ако бяха осъществили намеренията си САЩ щяха дя вземат наготово най-голямата военно-морска база на Русия , щяха да застанат на входа на Керченския проток и щяха да диктуват движението на корабите от Азовско море. Ако Русия го беше допуснала, това щеше да е самоубийство! Още повече, че за Крим Русия е пратила с живота на няколкостотин свои войници във войни срещу половин Европа и Османската импирия. Още повече, че Крим е придаден на Украйна по приумица на пияния Хрусчов /който между другото е украинец/. Това е по време на Съветския съюз, когато е мислел, че вади нещо от единия джоб и го слага в другия. Така, че Крим няма как да бъде отстъпен и който си прави илюзии, че Русия ще го подари, явно не е от много умните!
  • 163 Sniper

    0 0 Отговор
    ... че за Крим Русия е пратила с живота на няколкостотин хиляди свои войници във войни срещу половин Европа и Османската импирия....
  • 164 Конник

    0 0 Отговор
    Толкова гарги (специалисти-жирналисти) кацнаха на един гнил клон и той зе да чупи. Да, всички те знаят кой какво иска от Украйна. До тогава ще бълват гнусотии докато лъжата не стане истина.
Новини по държави: