13 Април, 2021 14:48 29 813 224

"Никога не сме виждали такова нещо": какво се случва на руско-украинската граница?

  • украйна-
  • русия-
  • война-
  • нато-
  • граница-
  • сащ-
  • войници-
  • военен лагер

Огромен военен лагер е изникнал близо до границата с Украйна

"Никога не сме виждали такова нещо": какво се случва на руско-украинската граница? - 1
Снимка: Shutterstock

Нисколетящият дрон, който почти безшумно прелита над главите ни, ясно показва колко специален е огромният военен лагер, изникнал през последните седмици южно от милионния руски град Воронеж. В базата постоянно влизат военни камиони с водоноски, отпред патрулира военна полиция. И нищо не подсказва, че войниците възнамеряват скоро да си тръгнат оттук.

"Изградиха цял град"

„Навсякъде е струпана военна техника. Вече не е възможно да се придвижиш донякъде - нито пеша, нито с кола“, възмущава се 59-годишният Андрей Иванович. Наблизо е вилата му, където идва всяка събота и неделя. „Обади ми се един съсед, който живее във вилата си целогодишно. Каза ми: Ужасно е, целият район е разоран от тежкотоварната военна техника“. Непосредствено пред двора на Иванович са паркирани няколко военни камиона, а пътят е набразден от дълбоките дири, прокарани от гумите им. „Това е необичайно, никога преди не се е случвало такова нещо“, казва Иванович. Хората, които имат вили в района, и преди са виждали военна техника и са чували експлозии от намиращия се недалеч военен полигон. Но сега военните са изградили цял град, казва Иванович.

В лагера се веят руски знамена, районът е осеян с огромни шатри, някои от които са снабдени с комини - очевидно тук се намира полевата кухня. В лагера има е военно-полева болница. Обществеността научи за базата от Руслан Левиев. Анализаторът от московския Conflict Intelligence Team е проучил видеа, качени в интернет от потребители. На тях се виждат танкове, които биват прехвърляни от влакови композиции на тежкотоварни ремаркета. Левиев е успял да локализира и две железопътни станции. Тези видеа, както и разказите на обитатели на вили в района, в крайна сметка го насочили към новоизникналия военен лагер. „Изграждането на подобен лагер отнема около месец. Ето защо в случая категорично не може да става дума за някакво военно учение“, убеден е московският анализатор. Левиев припомня, че големите военни учения се планират отрано, струват скъпо и са сложни за организиране. Затова и се обявяват предварително. А и в Русия големите военни учения се провеждат по традиция през септември.

На снимките в социалните мрежи Левиев е успял да идентифицира военни единици от Сибир и от региона на Волга и Урал. „Толкова много военна техника и такава концентрация на ресурси не сме виждали от горещата фаза на войната в Донбас през 2014 и 2015 година“, посочва той. Мнозина на Запад и в Украйна се опасяват от евентуално подновяване на военния конфликт. А лагерът край Воронеж може да играе в тази връзка важна роля. От края на март в социалните мрежи постоянно се появяват видеа, които показват придвижвания на руски военни части и на влакови композиции, натоварени с танкове и друга военна техника. Паралелно с това има подозрения за прехвърляне на военни части и към Крим. От края на 2019 година анексираният полуостров е свързан с Русия с мост, който сега позволява на Москва да прехвърля там военни подразделения.

Десетки хиляди руски военни на границата с Украйна?

Защо обаче Кремъл върши всичко това? Русия е в правото си да прехвърля военни части вътре в страната както намери за добре, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков. Запитан колко дълго ще останат там тези части, той отговори: „Толкова дълго, колкото сметнат за необходимо военното ръководство и върховният главнокомандващ“. А върховен главнокомандващ е президентът Владимир Путин. В Украйна смятат, че Русия е прехвърлила около 40 000 военнослужещи в района на границата с Източна Украйна. Същото е и на Крим, заяви говорителката на украинския президент Володимир Зеленски. По нейните думи, Кремъл не е отговорил на запитване за телефонен разговор, отправено от Зеленски още преди две седмици. Песков на свой ред твърди, че не знае нищо за подобно запитване. Експерти се опасяват, че струпването на руски военни части още не е приключило. Всеки ден в мрежата се появяват нови видеа, които показват основно танкове, натоварени на влакови композиции. А Руслан Левиев смята, че в района на Воронеж има и втори военен лагер - на стотина километра от първия и още по-близо до украинската граница. Вече се появи и видео, което показва военен конвой, придвижващ се в района.

Автор: Демиан фон Остен (АРД)


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 109 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вова император

    252 50 Отговор
    Укропчиците са им раздали от натовските памперси.

  • 2 Даката

    118 168 Отговор
    Не могат да живеят без войни

    Коментиран от #73, #104

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 В лагера

    398 54 Отговор
    се веят руски знамена,..." - ами това ви е проблемът... Там е Русия! А кой е този Демиан фон Остен (АРД) , може ли да му се вярва ? По-скоро не...

    Коментиран от #14, #83, #140

  • 5 Бесен Язовец

    235 32 Отговор
    Майсторите на късия разказ ДВ Андрей Иваович, някакво по голямо клище не можаха ли да измислят като образ на фентъзи разказа?

    Коментиран от #17

  • 6 седящият бик

    261 28 Отговор
    афторчето фон остен ли е, или nach osten? за един приятел питам. тия са яли дръвцето вече, явно не им е било достатъчно.
    а дойче зеле са ясни, отдавна са си дали г*за под наем.
  • 7 Илюминат

    356 34 Отговор
    Абе не е липса на добро възпитание , да не кажа наглост , да се ровите в работите на чужда държава ??? Ще си правят каквото искат !!! Защо не питате скакалците от САЩ чий го дирят в другото полукълбо??? Все едно някъв клошар от Банкя да ми стъпи пред входната врата в Бояна и да почне да вдига шум до небето, защо видиш ли съм си построил нова кучешка колиба в двора и съм си взел два бултериера!!!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 КОТарАК

    151 43 Отговор
    няма страшно , нас щатите ни пазят , и ако стане нещо ще им наложат допълнителни санкции :)
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 реалиста

    44 181 Отговор
    а жуженцего къде е ,в бункера ли?!?!

    Коментиран от #94, #102

  • 12 Русия са окупатори

    60 228 Отговор
    но ще си получат заслуженото, който рови намира!

    Коментиран от #86

  • 13 Мешков

    112 14 Отговор
    Ами да се свършва вече.. Крайно време е.
  • 14 От лагера

    116 25 Отговор

    До коментар #4 от "В лагера":

    Искат е такива знамена да се веят 🇮🇱 ама са объкали географската ширина и народа!!! Скоро ще видят от сороснята и Андрей, и Андреевца!

    Коментиран от #21

  • 15 TOTO

    178 32 Отговор
    ИМА УКРАИНА ИМА ПРОБЛЕМ НЕМА УКРАИНА НЕМА ПРОБЛЕМ

    Коментиран от #42

  • 16 Софиянец

    40 227 Отговор
    Напълнили са памперса ватниците, втора фаза в плана на пут кин е в действие. Разлика обаче има с предишния президент. Става весело, ще има ватник на шиш скоро. Няма тсв просто регионален конфликт да си научат мястото азиатските орки.

    Коментиран от #74, #120

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 иултг

    223 21 Отговор
    Само като видиш, че материала е от Дойче Веле, няма смисъл да си губиш времето в четене.
    Хейтърчета....
  • 19 Професора

    130 20 Отговор
    Не са водоноски, ами вазелин носят цистерните, да не ги боли укрите по - късно!

    Коментиран от #113

  • 20 boho

    249 27 Отговор
    Последно време изкарват Русия, най-големия агресор в света... Украйна е подлога на САЩ. САЩ иска да има все повече влияние около Русия за да им правят сечено. Представете си ако Русия имаше бази и пращаше войници в Мексико, каква щеше да е реакцията на американците? Ако Русия е искала да напдне Украйна и да и вземе територията, до сега вече да е станоло, бързо и брутално в руски стил..

    Коментиран от #25, #132, #177

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Редови Гражданин

    133 12 Отговор
    Поне 40 000 военни. А от другата страна на границата 2-3 застави. Вземат ни за деца.
  • 23 ТаУмВзе

    168 25 Отговор
    Хайде Кравари, пипнете Донбас с чужди уродливи ръчички! И гледайте падението на Светът в 4та световна война.

    Коментиран от #28, #46

  • 24 БАЙ Х@Й‼

    232 14 Отговор
    Странно, ако българската армия построи лагер на българска територия какви знамена очаквате да се веят в него 🤔 а забравих то вече нямаме армия‼
  • 25 Тъй де,..

    61 17 Отговор

    До коментар #20 от "boho":

    Като в Афганистан,Ирак, Югославия,Либия,Сирия и так дале.
    Нали,.. Нежняко?

    Коментиран от #37, #110

  • 26 Ку'роклате' ц

    47 8 Отговор

    До коментар #21 от "Че... СОР'ОС Е МЕНТОР НА ПУ'ТАКА":

    Облизваш ли се на шекели обилзвай се облизавай се...
  • 27 Матей

    147 15 Отговор
    ДВ ги излови руснаците в тежки военни приготовления и ги топна в пряк ефир.Пазят се хората ,какво да правят,за какво я имат тая войска,да я гледат по парадите ли?Къде,ако не там и кога,ако не сега?Укро-фашистите не се ли подготвят,сигурно са в блажено неведение.Под давлението на американците са намислили сериозни провокации,нещо ново и екзотично,за да изкарат ,че руската армия напада.Каквото и да изкарват,накрая ще го отнесат по пълната програма,та чак на Балканите може да се отрази.Това не е майтап,да си играеш с руската мечка.

    Коментиран от #49

  • 28 Софиянец

    20 77 Отговор

    До коментар #23 от "ТаУмВзе":

    Ватник, пропусна третата световна ;)

    Коментиран от #31, #112

  • 29 хахаха

    128 18 Отговор
    Предполагам, че вече няма човек, който да не знае какво ще се случи с Украйна, ако тръгне силово да превзема ДЛНР. Ще загуби излаз към море. Ще се образува нова голяма държава, Приднестроето ще се съедини с Крим, Зеленски ще се преоблече в раиран костюм, Полша, Унгария и Румъния ще увеличат териториите си.
  • 30 Сандо

    66 10 Отговор
    Слагайте памперсите преди да четете ДВ!
  • 31 ТаУмВзе

    42 5 Отговор

    До коментар #28 от "Софиянец":

    Палавник! Ти пропусна третия Рим.
  • 32 Четник

    135 15 Отговор
    Огромният лагер е на Руски полигон отдалечен на 150км.от границата с Окрайна.Наследниците на Хитлер от DW да не ни пробутват фалшиви новини.
  • 33 Я па тия

    126 10 Отговор
    Дойче-вече тотално паднахте в калта-язък че на времето ви слушахме и ви вярвахме....Изложихте се през последните десетилетия като кифладжии...
  • 34 Гост

    139 12 Отговор
    "Руcия e в прaвoтo cи дa прeхвърля вoeнни чacти вътрe в cтрaнaтa кaктo нaмeри зa дoбрe, зaяви гoвoритeлят нa Крeмъл Дмитрий Пecкoв. Зaпитaн кoлкo дългo щe ocтaнaт тaм тeзи чacти, тoй oтгoвoри: „Тoлкoвa дългo, кoлкoтo cмeтнaт зa нeoбхoдимo вoeннoтo ръкoвoдcтвo и върхoвният глaвнoкoмaндвaщ“
    Абсолютно вярно! Тези подразделения са на територията на Русия!Точка!

    Коментиран от #39, #107

  • 35 Мето

    114 8 Отговор
    А какви знамена очаквате за се веят на руска земя, може би на Тамбокту или Сиера Леоне??
  • 36 Бандера

    16 107 Отговор
    Кожата ще им одера....
    Слава Украине !

    Коментиран от #106, #109, #114

  • 37 Госあ

    94 10 Отговор

    До коментар #25 от "Тъй де,..":

    Кой е президент на Сирия и защо ве баце ? М ? Краварите подвиха опашки май, А ? Относно Сърбия, в момента положението е съвсем друго. Дали ще пробват краварите да бомбят пак, М ? За не стане като с Виетнам, А ? Не знам как си представяте краварите и еврогеевете срещу Русия и Китай

    Коментиран от #217

  • 38 Мим

    95 13 Отговор
    След като раздразниха,а и проьължават да дрзнят Путин,това ще му е отговора, а той може да завърши с разпада на измислена Украйна...
  • 39 Тъ'пако

    20 111 Отговор

    До коментар #34 от "Гост":

    12 000 загинали, 4500 ранени и изчезнали Руски войничета,наемници и пин'доси от "Вагнер" на територията на Украйна!
    ПУ'ТАКА го очаква Съд във ХАГА.
    Ако все още е жив тоя БОК'ЛУК

    Коментиран от #48, #175

  • 40 hmhmhm

    56 10 Отговор
    Дойче, аре следващата статия да е за три синджира роби , нямам търпение ...
  • 41 Даката

    15 58 Отговор
    И аз не бях виждал една рубла да е 2 бг стотинки.Изгкежда е за отвличане на вниманието на гладните зомбирани руснаци
  • 42 Овен

    97 12 Отговор

    До коментар #15 от "TOTO":

    Урките са най долното племе,през войната много от тях бяха на страната на немците и вършеха големи жестокости срещу руснаците,сега се опитват пак с чужда помощ но май ще ядът голямата сопа
  • 43 Така

    20 51 Отговор
    правят комунягите всичко унищожават по пътя си нищо не никне след тях

    Коментиран от #119, #210

  • 44 КЛИЧКО

    18 51 Отговор
    На украинската граница има около 60000
    войници + много доброволци от Полша, Беларус,
    Грузия, Турция и много други !!! Също и 1-ва частна американска армия !!!

    Коментиран от #108, #116, #198

  • 45 Бай Манчо

    84 11 Отговор
    Ей тоя СП 2 :))))) Всички новини свързани с Русия трябва да са отрицателни , целта е спиране на потока заради мераците на янките да са в играта - за тяхно съжаление няма да стане дори до последният украинец . Украинците не разбраха ли , че ще ги хвърлят на скарата заради тръбите на наркомана и педо фила . Дано Русия не се подаде на постоянните провокации , които за съжаление ще стават все повече със завършването на потока . Някой да е чул през последната седмица за предателя невални - ясно беше , че ще бъде използван и изоставен до момента до който му организират "случка" било в затвора или навън в подходящ момент . Дано по скоро да завършат потока .
  • 46 Хаха

    17 66 Отговор

    До коментар #23 от "ТаУмВзе":

    Рубли валят рубли и кухи лейки коментират с радост руската агресия дебили
  • 47 no name no face no number

    47 8 Отговор
    Ей DW чак пък с дрон ли и снимсхте?:)))

    Коментиран от #52

  • 48 Great

    16 69 Отговор

    До коментар #39 от "Тъ'пако":

    В Сирия ги трепаха здраво жив руснак нямаше джуджето затвори очи и памперси

    Коментиран от #101

  • 49 Казуар

    17 79 Отговор

    До коментар #27 от "Матей":

    Русоид, Украйна е суверенна държава, която е нападната от Русия. Понял.

    Коментиран от #117, #134

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Зеленски

    17 77 Отговор
    Крим е наш и ще си го вземем.
    Русия е окупатор и ще им дадем отпор.

    Коментиран от #125, #135

  • 52 Румен Радев

    24 3 Отговор

    До коментар #47 от "no name no face no number":

    Ето кой ми е откраднал дрона!!!
  • 53 Каракачанов

    10 55 Отговор
    Заставаме зад Украйна ! Не е тайна !
    Густо майна !

    Коментиран от #136

  • 54 Петър Младенов от Хевън

    24 1 Отговор
    Нека да дойдат танковете

    Коментиран от #131

  • 55 Империята на

    13 64 Отговор
    злото. По точно определение от това на Рейгън никой не и е давал някога. За нас злото е страната на братушките, някой замисля ли се изобщо на чия страна сме били?
  • 56 Киевски боец от Майдана

    13 59 Отговор
    Да живее свободна Украйна.

    Коментиран от #118, #124

  • 57 ****

    52 10 Отговор
    С две думи дупе да им е яко на укрите и нато ако кривнат от пътя.
  • 58 Путин няма

    43 9 Отговор
    да миряса докато не съедини Калининград по суша с останалата Русия. И не виждам кой ще го спре. Използва главоболията на щатите със САЩ. Умен не политик, а главнокомандващ цяла нация.
  • 59 Какво се случва

    29 0 Отговор
    Тук в този сайт преди 2 седмици писах какво се случва и пуснах едно видео, те ме изтриха, а сега пишат ли пишат. Те това се случва :)))
  • 60 НАТО

    16 70 Отговор
    Россия ке се разпадне на 50 парчета и ще никнат 50 независими държави.

    Коментиран от #68, #137

  • 61 Бандера

    15 64 Отговор
    Лошо им се пише на агресорите от Кремъл
  • 62 Го4о

    15 5 Отговор
    С танкове не става тази работа, ако не вярвате питайте някой от Израел или САЩ!
  • 63 Всички пътища водят към Рим (пардон)

    7 32 Отговор
    Крим ! Няма да се примирим.......
  • 64 РАКЕТЧИК

    11 83 Отговор
    Путин не знае какво го чака.Байдън не е Тръмп.
    Ватниците така ще ги ударят американските ракети, че само стой и гледай.
    После Путин ще казва, че те не са би ли там., някакви други били.
    Бързо ще подвият опашка и ще станат за резил.
    Този път САЩ няма да си траят за руската агресия в Украйна.
    Ушанките нека си струпват танкове----американските ракети ги очакват.Познайте каква ще им е съдбата?

    Коментиран от #121, #138, #189

  • 65 НАТО

    13 68 Отговор
    На джуджето му е лесно срещу слаби държави с 10 милиона население и армия без технология. Аре да го видим срещу НАТО колко му стиска на кремълското джудже?

    Коментиран от #67, #89, #139

  • 66 Ххх

    71 7 Отговор
    Русия показва колко е безсмислено да се дразни мечката ! Започнат ли украинците атака на Донецк и Луганск... Украйна ще бъде разделена на 3-4 държави...
  • 67 Слабичко

    27 1 Отговор

    До коментар #65 от "НАТО":

    колега. Работаем!
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Нещастни ци бол

    28 8 Отговор
    Радваш ли се измекяр? То и България ще се разпадне сигурно и това те радва.
  • 70 Томахоук

    7 47 Отговор
    Няколко томогавки върху тези палатки и ще разфърчат като хлебарки.

    Коментиран от #72, #76, #141

  • 71 Мъст до край

    52 5 Отговор
    Така става когато се убиват деца на по пет годинки мечока излиза и няма кой да го прибере.
  • 72 Россия вечна

    44 8 Отговор

    До коментар #70 от "Томахоук":

    Има една хлебарка и това си ти гладно псе!
  • 73 Азс съм

    12 5 Отговор

    До коментар #2 от "Даката":

    Каза лайното и падна в дупката
  • 74 Ибрич ин Кин

    30 1 Отговор

    До коментар #16 от "Софиянец":

    Хахахахаххахахах, ти да не вярваш на написаното от некъв си там, жалък си, бая се даваш на манипулации,преди да пишеш чети, проверявай дали е измислено и вадене на изводи от платени изфабрикувани статии. Още в началото на статията излиза фейка, не виждаш значе се образовай!
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Илюминат

    37 2 Отговор

    До коментар #70 от "Томахоук":

    C 400 знаеш ли какво е , примат ?

    Коментиран от #85

  • 77 Смър т за НАТО

    50 13 Отговор
    НАТО и украинците са майстори в убиването на деца и цивилни но сега ще папката от попарата на яростта на мечока.

    Коментиран от #123

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Вуте

    29 0 Отговор
    Тоя Левиев още ли не се самоубил? В УСА досега да го беше лапнала месечинката.
  • 80 Гост

    40 6 Отговор
    На това му се казва страх, който ясно показва какво се случва в главните на западните психопати, които не могат да повярват, че може да бъдат изпепелени, ако започнат война.
  • 81 Пак се размириса

    31 5 Отговор
    На изпържени морски тюлени.
  • 82 Диоген

    53 3 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Левиев е успял да локализира и две железопътни станции.
    В лaгeрa ce вeят руcки знaмeнa, рaйoнът e oceян c oгрoмни шaтри, някoи oт кoитo ca cнaбдeни c кoмини - oчeвиднo тук ce нaмирa пoлeвaтa кухня. В лaгeрa имa e вoeннo-пoлeвa бoлницa.
    Левиев е успял да идентифицира военни единици от Сибир и от региона на Волга и Урал.
    -----------
    Ако този материал се отнасяше за натовска България въпросният Левиев щеше да бъде съден за шпионаж,а всички дипломати,които са го прочели-изгонени за придобиване на военни тайни.
  • 83 Пазят си хората Родината...не са навлеци

    69 6 Отговор

    До коментар #4 от "В лагера":

    ЩО С А Щ СА СТОРИЛИ...
    Над 750 САЩски бази из Земята пазят световния мир...
    10-12 подвижни морски бази (самолетоносачи)...
    Атомни бомбандировки -- изпепелиха 2 града за секунди -- не пуснаха Атомните бомби по военни бази-градове, а по цивилни градове в които имаше главно деца, жени и старци секунди
    Химическо оръжие във Виетнам....
    Използване на САЩската армия за мисии ( разбирай войни или на галено -- военнни конфликти с ниска интензивност, с по-висока и най-висока ) -- за около 250 години -- над 270 пъти. Такова Зло, Постоянно Воюващо Зло, човечеството не познава....п
    Воюване с цивилни -- бомбандировки над цивилни в градове. Хитлеристите го прилагаха рядко, Руснаците само като ответни единични бомбандировкабомбандировки.
    Англо-американците постоянно бомбандираха цивилни градове, при това със страни , като България *, която участва само на книга във войната и не воюва със САЩ.
    Редно и да се спомене най-кървавата бомбандировка, пред която дори Хирошима и Нагасаки бледнеят -- Дрезден, натъпкан с бежанци, е умишлено атакуван със ...запалителни бомби, за да се предизвика огнен смерч, огнена буря. По различни данни сведенията достигат до 250 000 души.

    Да споменем последните борби за световния мир и разсипаните държави -- Ирак, Либия, Югославия, Афганистан, Сирия, десетки са Африканските военни "мисии". И това са само мисии на редовната армия. Ако някой се наеме да изброи мисиите на десетките частни САЩски армии по Земята, Злото

    Коментиран от #126, #199

  • 84 someone

    36 6 Отговор
    ох колко неща още не сте виждали , то не може само да се ежиш и плюеш трябва да можеш и да посрещнеш удара. Каквото повикало такова се обадило. В Киев да се подготвят за яки шамари.
  • 85 Либия Сирия

    7 36 Отговор

    До коментар #76 от "Илюминат":

    Нали ги видяхме там тези кюнци с-400. Ловят само щъркелите.
  • 86 ЕГН

    44 9 Отговор

    До коментар #12 от "Русия са окупатори":

    Не се сещам да са ги наказвали , напротив те са наказвали . Този президент на САЩ ще излезе най безразсъдния в историята на страната .Руснаците са най големите войни в света и никой не може да ги постави в унизително положение!

    Коментиран от #97

  • 87 ПЕНКО

    29 4 Отговор
    ДУДШЕ ШВАЙНЕ ШВЕЛЕ --- ВОЕННИТЕ КОНФИГУРАЦИИ ВЕЧЕ СА В ДОНБАС И СА ТОЛКОВА СКРИТИ , ЧЕ ШВАЙНЕТАТА -МАРИОНЕТКИ НА ЦИОНИСТИТЕ СЕМИТИ ОТ САЩ -НАТЮ - СА В АМОК И НЕДОИМЪК !!!!!!
  • 88 ЩИРЛИЦ

    11 31 Отговор
    РАКИТЕ ЩЕ ПРЕДИЗВИКВАТ ВОЙНА ЗА ДА СИ РЕШАВАТ ВЪТРЕШНИТЕ ПРОБЛЕМИ - ГЛАД И УПАДЪК!
  • 89 Проблясък

    32 0 Отговор

    До коментар #65 от "НАТО":

    Моли се да не го видиш,защото това ще е последното нещо,което ще видиш на повърхността на земята.Остатъкът от живота ти ще прекараш в бункер или ще се превърнеш в аерозол.
  • 90 Така е било и през1944 - 45г много

    44 8 Отговор
    Войска и техника отиваща на запад DW, Сега няма да ходят толкова далече, ако Бандеровци те нападнат двете малки републики, ще ги защитят и Толкова,! Хрушчов го няма отдавна, да Подарява отново Крим, хората и историята доказват, че Крим е Руска Земя!! Всичко друго е Дрънкане на Оръжие Подстрекаване на Украинските националисти от дистанция!!! ГРЕШКА ЗА УКРИТЕ!!
  • 91 Чудя се как

    33 4 Отговор
    на едно растояние от 300 км. го казват близо до границата. По тяхната логика трябва да е на о. Сахалин за да няма опасност. Малко като във вица за госпожата от 5ия етаж към младежа на тротоара,страх ме е дане ме изнасилите,ама как като аз съм долу а вие на 5ия етаж,аааа аз ей сега слизам отговорила дамата......та и на украинците такава работа.
  • 92 ЩИРЛИЦ

    6 40 Отговор
    РАШКИТЕ ЩЕ ПРЕДИЗВИКВАТ ВОЙНА ЗА ДА СИ РЕШАВАТ ВЪТРЕШНИТЕ ПРОБЛЕМИ - ГЛАД И УПАДЪК!И АЛКОХОЛИЗЪМ...

    Коментиран от #93, #99

  • 93 Тоталитаризъм

    2 13 Отговор

    До коментар #92 от "ЩИРЛИЦ":

    може да се пази само така, чрез външен враг.
  • 94 колибар

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "реалиста":

    На гоке е при сестра ти!
  • 95 dfер

    22 2 Отговор
    Авторът от гномче веле да дойде доброволно да го екзекутираме !
  • 96 Софиянецо

    35 4 Отговор
    В Украйна смятат, че Русия е прехвърлила 40 хил. военни, но може да смятат и че са 400 хиляди, щото на страха очите са големи.
  • 97 Ннн

    9 34 Отговор

    До коментар #86 от "ЕГН":

    Безродникооо посети Военно-историческия музей и виж пленените от дедите ни през ПСВ знамена на най-елитните за времето си руски дивизии!
    Руснаците са като китайците разчитат основно на числено превъзходство, а сега това не помага особено!

    Коментиран от #129, #143

  • 98 ТИТИ

    30 3 Отговор
    В РУСИЯ КАКВИ ЗНАМЕНА ДА СЕ ВЕЕЯТ НЕ ДРАЗНЕТЕ МЕЧКАТА
  • 99 Мюлер

    26 3 Отговор

    До коментар #92 от "ЩИРЛИЦ":

    Гледай да не тръгнат да решават и твоите проблеми, че ще ти ги решат завинаги.
  • 100 сащ

    38 3 Отговор
    УНИЩОЖИХА ВСИЧКИ ПРАВОСЛАВНИ СТРАНИ И ГИ НАСТРОИХА ЕДИН ПРОТИВ ДРУГ РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ.
  • 101 Мнго си вярвате

    28 1 Отговор

    До коментар #48 от "Great":

    другари джендари!"Совите не са това което са"!
  • 102 ТИТИ

    34 5 Отговор

    До коментар #11 от "реалиста":

    ПУТИН Е ПРЕЗИДЕНТ НА ЕДНА ВЕЛИКА И МОГЪЩА СТРАНА
  • 103 Софиянецо

    34 5 Отговор
    Няколко руски ракети и бомбандировача започват и приключват войната за около час. След това НАТО започва преговори с руснаците.
  • 104 Кои

    4 2 Отговор

    До коментар #2 от "Даката":

    Американците ли?
  • 105 baba jaga

    33 5 Отговор
    Немско радио...а украинците са били едни от най-отявлените фашисти по времето на 2СВ, такива са и днес...
  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 МИНА

    9 3 Отговор

    До коментар #34 от "Гост":

    ТЕ ПОНЕ ИМАТ АРМИЯ А НИЕ
  • 108 Сталин

    18 1 Отговор

    До коментар #44 от "КЛИЧКО":

    А Втора конна армия там ли е ? Като заплющят кинжалите , няма значение кой от къде е !
  • 109 ПОПРАВКА

    23 6 Отговор

    До коментар #36 от "Бандера":

    О ТОВА ГО ЗНАЕМА ЧЕ УРКИТЕ СА ЖЕСТОКИ ЗАТОВА РУСИЯ ЩЕ ВИ СМАЧКА КАТО ХЛЕБАРКИ
  • 110 Какво за

    30 6 Отговор

    До коментар #25 от "Тъй де,..":

    Афганистан,там се водеше партизанска война,а не масово сражение държава срещу държава,там руснаците биеха муджахедините,а не да застанат руснаци срещу афганистанци. Прави разлика,за Ирак руснаци въобще не са участвали тогава,за Сърбия нещата са горе долу същите,но сега едва ли ако се стигне до там руснаците ще гледат безучастно и краварите сега само ще мучат като на заколение,що се отнася до Сирия говедарите подвиха опашки и се изметоха,а руснаците не им цепят басма виж в тубата има клипове на директни сблъсаци между бронирани коли и краварите са все потърпевши,пусни си клипа и на ракетоносеца,който се доближи до американското корито и ония реваха,че правели опасни маневри а руснаците се печаха на палубата и въобще неим дреме за краварите безтопкови джендъри.С две думи американците са силни пред малки и доказано слаби държави,но пред силните се крият като лалугери.Жалкото в случая етова че сани набутали нашите тиквеници да сме с тях и това до нищо хубаво не води.
  • 111 Рошко

    11 3 Отговор
    На страха очите са големи.
  • 112 Тъпчо

    10 1 Отговор

    До коментар #28 от "Софиянец":

    третат е в ход от няколко лета,но ти откъде да го знаеш.
  • 113 Некролог

    3 20 Отговор

    До коментар #19 от "Професора":

    Джуджето е с пампрес
  • 114 И ще

    10 2 Отговор

    До коментар #36 от "Бандера":

    проснат и товоята до този укрофашистки предател получил после заслуженото от нацистите.
  • 115 стоян георгиев

    5 27 Отговор
    последни агонии на путин.няма къде да ходи и играе твърдо предвид състоянието на русия като цяло.сега си търсят някои да ги нападне!подобно на хитлер 1939 година.

    Коментиран от #142

  • 116 Знаеш ли

    22 2 Отговор

    До коментар #44 от "КЛИЧКО":

    днес се водеше точно такъв диспут по руската и при евентуален горещ конфликт цялата тази укрофашистка сган ще бъде пометена за няма 24 часа и няма и да разберат какво се е случило. Тези които споменаваш предвиждат да създадат известни спорадични проблеми но нищо сериозно което да промени хода на евентуален горещ сблъсък.
  • 117 ТИТИ

    27 4 Отговор

    До коментар #49 от "Казуар":

    В БЪЛТАРИЯ НЕЗНАЕМ В КИЕВ ДА ИМА РУСКА АРМИЯ А ЧЕ УКРАЙНЦИ СА ДРАЛИ ЖИВИ ХОРА ПО ВРЕМЕТО НА ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА Е ФАКТ
  • 118 мишо

    26 5 Отговор

    До коментар #56 от "Киевски боец от Майдана":

    ДБРЕ ЧЕ БЕШЕ СССР ЗА ДА ВИ ИМА НА КАРТАТА
  • 119 Не знаех

    7 0 Отговор

    До коментар #43 от "Така":

    Наистина не знаех, че щатите са комуняги. Но, щом казваш, сигурно е вярно.
  • 120 иваило

    13 3 Отговор

    До коментар #16 от "Софиянец":

    ти гледай да не напълнеш памперса 4е от много еб така ще те боли дори с памперрс да си .дупката ще е много голяма като за америкнакса подлога
  • 121 ТИТИ

    18 1 Отговор

    До коментар #64 от "РАКЕТЧИК":

    ТО И ХИТЛЕР ТАКА СЕ НАДЯВАШЕ А МА НЕ
  • 122 mi6osp

    27 4 Отговор
    Русия не иска война и не ѝ трябва война. Един от начините да предотврати война в Донбас е да струпва огромна военна сила до границата, за да предотврати създаването на гореща зона, да припомни, че има и над 1900 тактически ядрени заряда, които на хиперзвуковите руски ракети са на десетина минути от всяка точка на европейската част на НатО. За САЩ са достатъчни изводите на Пентагона от генералщабното им учение в края на 2020 : недопустимо е да се води ядрена война с Русия поради недопустими загуби на САЩ - 80-85% от населението (за Русия 30-35%).
  • 123 ТИТИ

    18 3 Отговор

    До коментар #77 от "Смър т за НАТО":

    БРАВО СТРАХОТЕН КОМЕНТАР ТУК МАЙ МНОГО МАЛКО ХОРА СА ЧЕЛИ КОЛКО СА ЖЕСТОКИ УРКИТЕ
  • 124 Дзержи́нски

    14 2 Отговор

    До коментар #56 от "Киевски боец от Майдана":

    Всичкото Бандеровец - на черешата.
  • 125 ТИТИ

    14 7 Отговор

    До коментар #51 от "Зеленски":

    ТОВА НЯКАКВА СМЕШКА ЛИ Е БЪЛГАРИТЕ ОБИЧАТ РУСКИЯ НАРОД
  • 126 ТИТИ

    27 3 Отговор

    До коментар #83 от "Пазят си хората Родината...не са навлеци":

    САЩ КОЙТО КЛАХА ИНДИЯНЦИТЕ ЗА ДА ИМ ВЗЕМАТ ЗЕМИТЕ ДАЛИ НЯМА ПРОКЛЯТИЕТО ДА ГИ НАСТИГНЕ
  • 127 8889

    23 3 Отговор
    Това е руска територия и Русия е в правото си да разполага където иска и каквото иска.
  • 128 ХАРИ

    18 5 Отговор
    УРКИТЕ НАЛИ СА МНОГО СМЕЛИ ЗАЩО ИСКАТ ПОМОЩ ОТ АМЕРИКА КОЯТО БОМБАРДИРА МИРНА СЪРБИЯ
  • 129 ЕГН

    30 6 Отговор

    До коментар #97 от "Ннн":

    Ходил съм и там и на други места , обичам България . Казвам за руснаците , че са несломими и безразсъдно смели , затова са влизали в повечето столици на Европа , като победители!

    Коментиран от #155

  • 130 Конник

    22 5 Отговор
    Украйна - на края на страната (Русия). Измислена държава ка то Северна Македония (Името и преди Тито беше Вардарска Република!).
    Създадена 1991 г. До тогава не е съществувала! Населението и е от руснаци, поляци, татари и малцинства. Пишат на наша стара кирилица и ползват наша старо-българска библия ( не старо-славянска).
  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 134 Кога стана

    20 4 Отговор

    До коментар #49 от "Казуар":

    това,че нещо не са го съобщавали по новините.А никнейма ти просто отговаря на статуса ти. Никой не е нападал Украйна,а що се отнася до Крим то той винаги е бил руски и се върна в пределите на страната си. Ако тогава 2014г. руснаците бяха решили да превеземат Украйна щяха да го направят,но си върнаха само това което им принадлежи а то че не е изгодно за американците дърпащи конците на клоуна президент е отделен въпрос.
  • 135 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 136 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 137 Може ама

    10 3 Отговор

    До коментар #60 от "НАТО":

    ако дойде на власт отново Горби,което няма как да стане макар,че и той видя как го излъгаха.
  • 138 Д аверно е

    14 2 Отговор

    До коментар #64 от "РАКЕТЧИК":

    Байглъм вобще не е като Тръмп,спорява се по стълбите забравя кой е и къде се намира,абе въобще първият президентна САЩ,който стана за посмешище,а може да се окаже и последен ако продължава в алцхаймерски дух да плещи тъпотии.
  • 139 Ами хайде де

    16 2 Отговор

    До коментар #65 от "НАТО":

    от кога съм взел пуканките и съм заседнал да ви гледам сеира на НАТО-то,защото това което пишеш се отнася точно до този паразитен военен съюз. Да припомня:Сърбия,Либия,Сирия,Ирак,Панама и още и още много други.
  • 140 хахаха

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "В лагера":

    ами ако си преведеш името - Дамян от Изток....някой украински спец ще да е... :)))
  • 141 Преди да

    19 1 Отговор

    До коментар #70 от "Томахоук":

    долетят до там тези дозвукови боклуци ще ги приземят руснаците с РЕБ-овете както направиха в Сирия от 120 бр. 100 в пустинята много извън целите и останалите унищожени и една попаднала около целта в никому не нужен склад. Имате къса памет или липсваща,но се ежите като петел на лисица.
  • 142 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 143 И аз съм

    26 5 Отговор

    До коментар #97 от "Ннн":

    ходил и ми е мила България,но онази която имаше и армия и промишленост и селско стопанство и се управляваше и сключваше сделки с целия свят,а не тази която сега е разграбена и воден аот глупаци,които две изречения на кръст не могат да съчинят. Що се отнася до пленените руски знамена в ПСВ би трябвало да отчетеш,че това е периода кото в Русия се навдига революцията от 1917г. и на руснаците не им е изобщо да се бият за царя. Има една песен "Поручик Галицин" изслушай я и ако разбираш езика ще осъзнаеш какви глупости си написал. Тези знамена не променят факта,че руснаците са стъпвали във повечето европейски столици през ВСВ и във военно отношение никой не може да им се противопостави,особенно сега.

    Коментиран от #147, #150

  • 144 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 145 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 146 говеда руски

    6 30 Отговор
    Руските нещастници ще предизвикат някой сериозен конфликт за пореден път.Мaмкa им мръсна руска.Търсят си го вече и е време този руски резерват да бъде изтрит от лицето на Земята.САЩ не знам какво ги бавят повече

    Коментиран от #153

  • 147 Nnn

    8 29 Отговор

    До коментар #143 от "И аз съм":

    Стъпвали са благодарение на помощта на САЩ и Англия,иначе в момента на руската територия щеше да се говори на немски.Хитлер беше стигнал до оковръстното на Москва.Колкото до военното отношение ,Русия там е просто една регионална сила и нищо повече.Руснаците сравнени със САЩ са дребна военна "сила" ,защото нямат нито военноморски сили ,нито авиация,нито нужната икономика,а армията им е наполовина аматьорска.Военно Русия изостава вече от Китай ,а със суперсила като САЩ дори не може да си и помисли да се мери.При една конвенционална война ,Русия ще бъде прегазена като хлебарка от САЩ за няколко дни,ако не рухне от само себе си преди това.

    Коментиран от #192

  • 148 не може да бъде

    19 6 Отговор
    Определено считам,ч на Запад има хора,които са напълнили от страх гащите !Някои казват,че очите на страха са големи и вижте сега какво става - вестник The spectator,Англия -на украинската граница има 20 000 хил.руски войници,в DW те стават 40 000,а Daily Mail -80 000!?...Кой ще даде повече!?СНН още не си е казал тежката дума!?...Последно -80 000 или 800 000!?
  • 149 бай Даньо

    8 20 Отговор
    Колкото западна военна техника е купила Украйна има резонни очаквания да смятаме че тоя път яко ще начешат рашките с без аналоговите системи, както апропо се случи в Армения и Азербайджан , но наши червени предатели забравиха набързо. Тия и след това ще пеят оди за великата червена армия .
  • 150 бай Даньо

    9 20 Отговор

    До коментар #143 от "И аз съм":

    Мила ти е оная България васална на Кремъл , тая днес натовската не ти е мила !? Море руски измекяри долни!
  • 151 Рап

    8 21 Отговор
    Дрънкат оръжия и нищо повече! Путин знае много добре,че ще загуби при нова агресия и сега си играе на война! Какво може да се очаква от един вече изкуфял държавник? Страх лозе пази....
  • 152 ТОЧКАТА

    11 4 Отговор
    то зелете и 1941 г. дрънкаше подобни глупости и помним КОЙ нападна!!!!!!и КОЙ ПОБЕДИ.
  • 153 ТАБСО

    17 6 Отговор

    До коментар #146 от "говеда руски":

    Щатските говеда,пуснаа пеня-оти крим отиде отново в русия,а сега иде ред и на въглищата,а бай дан пенсионеро нека си размахва томахавката,тоо филм с оцеола сме го гледали..
  • 154 Комбайнер

    5 10 Отговор
    Страх ги тресе рашките толкова дълги години не смея ще ядат пердаха
  • 155 Хаха

    6 13 Отговор

    До коментар #129 от "ЕГН":

    Безразсъдни ли с НКВД отзад със заредени пистолети така умираха милионите мужици много смели били после с числено превъзходство и другия фронт вече за плячка не видели такъв стандарт Граби мужик и насилвай на воля защото не си човек Това е русофилистици

    Коментиран от #214

  • 156 СССР

    15 4 Отговор
    Няма Украйна брат всичко си е РУСИЯ !
  • 157 МОСКВА

    13 5 Отговор
    Ще си приберем всичко обратно с лихвите при това !

    Коментиран от #159

  • 158 ТОЧКАТА

    10 2 Отговор
    ДВ май усеща намекът на Русия като натвърдек!!!!!в деликатните си части.
  • 159 Кузя

    4 8 Отговор

    До коментар #157 от "МОСКВА":

    Ще прибереш баба си,късичкия ще се наиграе много скоро....само гледаи мача....🤣🤣🤣🤣
  • 160 Чиче

    1 1 Отговор
    Войни с войници, не е ли ретро? Жертвоприношение ли ще правят.
  • 161 Бай Генчо

    2 0 Отговор
    Ако падне в боя Корона вируса (оригинал).......мутациите му ще измрат от страх...
  • 162 МИХАЙЛОВ

    11 3 Отговор
    ....БАНДЕРОФАШИСТКИТЕ УРКИ
    В УСРАИНА
    ИМ ТЕКАТ ЛИГИТЕ
    ПРЕД ДОНБАС И КРИМ...
    ...И ПОНЕЖЕ СА МНОГО УМНИ,
    ИЗОБЩО НЕ СЕ ДОСЕЩАТ
    КАКВО ГИ ЧАКА
    И ОТ КЪДЕ ЩЕ ИМ ДОЙДЕ,
    АКО НАПАДНАТ ДОНБАС
    ИЛИ КРИМ...
    ...КИЕВ Е САМО
    НА СТОТИНА КИЛОМЕТРА
    ОТ РУСКАТА ГРАНИЦА
    И ТОЧНО ТАМ ЩЕ БЪДАТ
    УДАРЕНИ, ОБКРЪЖЕНИ
    И СМАЧКАНИ КАТО ХЛЕБАРКИ...
    ...А НЯКОИ НАТОВСКИ ДЪРЖАВИ
    ЩЕ "ПОМОГНАТ" НА УСРАИНА
    КАТО ЗАЕМАТ ПОЗИЦИ
    В НЯКОИ ЧАСТИ НА УСРАИНА
    КАКТО СЛЕДВА -
    - ПОЛЯЦИТЕ ЩЕ СЕ РАЗПОЛОЖАТ
    В ЛВОВ И ОБЛАСТТА
    - РУМЪНЦИТЕ ЩЕ
    ЗАЕМАТ ПОЗИЦИИ В ЗАКАРПАТИЕТО
    - УНГАРИЯ И СЛОВАКИЯ
    ЩЕ ВЛЯЗАТ В НАЙ - ЗАПАДНИТЕ
    ЧАСТИ НА УСРАИНА...
    ....ТАКА ВОЙСКИ НА ПОЛША,
    УНГАРИЯ, СЛОВАКИЯ И РУМЪНИЯ
    ЩЕ СЕ РАЗПОЛОЖАТ
    В ТИЯ РАЙОНИ В УСРАИНА,
    РАЗБИРА СЕ
    С РАЗРЕШЕНИЕ НА РУСИЯ...
    ...НО НЯМА ДА ИСКАТ
    ДА ИЗЛЯЗАТ ОТ ТАМ,
    ЗАЩОТО ТОВА СА СИ
    ТЕХНИ ТЕРИТОРИИ,
    КОИТО ПРЕДИ ГОДИНИ
    ЛОШИЯ СТАЛИН И ЛОШАТА РУСИЯ
    СА ПОДАРИЛИ НА УСРАИНА...
    ...СЛЕД ПРЕВЗЕМАНЕТО НА КИЕВ
    ОТ РУСКИТЕ ВОЙСКИ
    ЩЕ СЕ СФОРМИРА
    ВРЕМЕННО ПРАВИТЕЛСТВО,
    КОЕТО ЩЕ ИЗВЪРШИ
    ПОДГОТОВКА ЗА СВОБОДНИ ИЗБОРИ
    И РЕФЕРЕНДУМ ЗА ПРИСЪЕДИНЯВАНЕ
    НА УКРАИНА КЪМ РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ...
    ...ЩЕ ИМА И НАРОДЕН
    АНТИФАШИСТКИ СЪД...
    ...А НА БАЙ ДЪНЮ
    ЩЕ МУ СЕ ИЗПРАВИ ЕКГ - ТО
    И ЩЕ ГУШНЕ БУКЕТА...
  • 163 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 164 Бат Мишо

    7 1 Отговор

    До коментар #163 от "Бат Мишо":

    ЗА да сте наясно си пуснете Афтърмат поредицата - укрите са там на ПОДБОРЕН ОТСТРЕЛ и руснаците дори не стрелат по всички -по три четвърти - сиреч донаборната армия закарана принудително НЕ СЕ СТРЕЛЯ освен в краен случай ако викат УДАРИ МА и си го изпросят-

    Коментиран от #165

  • 165 Бат Мишо

    6 1 Отговор

    До коментар #164 от "Бат Мишо":

    ПС ИТИНСКИТЕ УДАРНИ ЧАСТИ са въздушно преносими ВКЛЮЧАЯ ТАНКОВЕТЕ И АРТИЛЕРИЯТА - които ще са задната част на клещите хвърлени в тила на украинския корпус при доброволците И ТЯХ НЯМА ДА ВИДИТЕ - по точно ще видите НО С УНИФОРМИ НА ДНР

    Коментиран от #166

  • 166 Бат Мишо

    8 2 Отговор

    До коментар #165 от "Бат Мишо":

    ПС 2 по сичко изтлежда че руската разведка е разкрила някаква мащабна офазинзива на укрите и е подготвен мащабен контра -удар СЪС СИГУРНОСТ вклячващ морска операция за отцепване на крайбрежието и достъпа на НАТО за стоварва боеприпаси на корпуса срещу ДНР за да затворят бързо чувала около него и да го разтромят

    Коментиран от #167

  • 167 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 168 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 169 В Русия съм

    4 5 Отговор
    Когато разузнаването разбере, че ще се изсипят 40000 натовци под американско командване на учение в Черно море е много странно да изпратиш войници на границата...
  • 170 Стара Велика България

    7 3 Отговор
    Имам само един въпрос.
    На тази територия около Донецк, Луганск и т.н. е била Стара Велика България на хан Кубрат.
    Русия и Украйна що си ги мерят кое на кого е, като преди тях е било наше българско, демек ние също трябва да имаме претенции за този регион.
    Некой нещо нема ли да каже, а ???
    Даже украинци документален филм са направили за Стара Велика България.
    Този български ген не е изчезнал, той си е там смесен с руснаци и украинци, ама политиците забраняват на историците и археолозите да говорят.

    Коментиран от #224

  • 171 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 172 незнайко

    11 1 Отговор
    Хората се подготвят за да не ги изненадат както през ВСВ когато Хитлер е уверявал Сталин, че няма да ги напада !!! На САЩ и НАТО които мислят само за конликти не трябва да се вярва !!!

    Коментиран от #173

  • 173 незнайко

    0 0 Отговор

    До коментар #172 от "незнайко":

    конфликти
  • 174 Костова

    10 1 Отговор
    Левиев учуден ли е, че в руски, военен лагер се веят руски знамена? Той какви предпочита? За пръв път чувам, че за да опънеш военни палатки, полева кухня и военен медицински пункт е нужно поне месец време. И къде е дремел Левиев цял месец, че не ни е информирал, за да започнем да се безпокоим веднага щом руснаците са разпъбали първата палатка на руска земя.
  • 175 Груьо

    5 1 Отговор

    До коментар #39 от "Тъ'пако":

    ЗАГИНАЛИТЕ ХОРА В ДОНБАСС СА ПОВЕЧЕ ЦИВИЛНО НАСЕЛЕНИЕ,А НЕ ВОЙНИЦИ,ТОВА ГО ПИШАТ ВСИЧКИ ИЗДАНИЯ ВКЛЮЧИТЕЛНО И ЗАПАДНИ.НЕ ЗАНАМ КЪДЕ ГО ПРОЧЕТЕ ТОВА ,ЧЕ ЗАГИНАЛИТЕ СА РУСКИ ВОЙНИЦИ.СИГУРНО ТАКА ТИ СЕ ИСКА.НО НЕ Е ТАКА. НАСЕЛЕНИЕТО ТАМ Е ПОДЛОЖЕНО НА НЕПРЕКЪСНАТИ АРТИЛЕРИЙСКИ ОБСТРЕЛИ ОТ СТРАНА НА УКРАЙНСКАТА АРМИЯ.
  • 176 Ха ха ха

    7 2 Отговор
    Украинците слушат хамериканските мошеници, ама не си дават сметка, че те няма да дойдат в Украйна, а ще ги оставят да сърбат попарата. В момента в света има 3 сили които каквото и да направят, освен да се приказва против тях нищо друго няма да се направи.
  • 177 Ами

    1 13 Отговор

    До коментар #20 от "boho":

    Чий го крепеше Русия в Куба,а приятел?!

    Коментиран от #180

  • 178 учуден

    14 1 Отговор
    Всички медии тръбят за струпване на войски на Границата с Украйна. Русия може да струпва войски където пожелае на собствената си територия. А никой не пише какво търсят американските военни кораби в Черно Море!? Значи Русия е виновна, че струпва войски на своя територия а САЩ не са, че корабите са им на хиляди километри от Америка!?
  • 179 Михаил

    11 1 Отговор
    Русия си върши маневрите на нейна територия, а това си е и нейно право, иначе би изглеждала като пълен глупак.Защо Украйна се стряска? Какво очаква, братята им Хамериканци и техните подвасални да бъдат посрещнати с цветя и рози? Какво правят те на чужда земя? Защо не си правят маневрите до границите на Китай или по бреговете си с Атлантика?
  • 180 въпрос

    12 1 Отговор

    До коментар #177 от "Ами":

    А чии го крепят американските бази в Авганистан, Ирак и къде ли не...даже и у нас?
  • 181 Путин

    4 0 Отговор
    това е нищо дребна работа,връхчето на айсберга още какво ще видите...
  • 182 Простия, винаги е най амбициозен

    1 0 Отговор
    Но не винаги с добри резултати..... може би в антракт, учат,, немски,, или,, английски,, или пък ,, притчи некакви,, това Бог не вижда...!
  • 183 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 184 Един

    8 1 Отговор
    След като НАТО се премести в Украйна , то Русия укрепва отбраната си на първа линия! Ето това става! (... кой си ти дето се подписваш с "DW" - я си напиши името или те е страх или срам! )
  • 185 Aнонимен

    3 2 Отговор
    Автор: Демиан фон Остен (АРД)
    ----

    не, мерси
  • 186 1520

    9 3 Отговор
    а какво правят американски кораби в черно море руснаците са си в държавата и ще си правят каквото искат
  • 187 В.В.П.

    2 0 Отговор
    Андрей Иванович...!!!.Ха,хе,,От храстите по късно излязъл и Юра Андропов Брежнев ..И той мрънкал..!!
  • 188 Джон ,Смит.

    1 1 Отговор
    Омръзна ми от рейнджърите да ми се мотаят из двора в Акабама
  • 189 Помним

    2 0 Отговор

    До коментар #64 от "РАКЕТЧИК":

    Преди няяколко години ти ни обясняваше, как Тръмп не бил Обама.
  • 190 ЕЕЕ

    7 2 Отговор
    нали бяха много смели майданчиците, "великата" америка беше зад тях айде да ги видим сега? Беше лесно да палят невинни жени и деца в одеса, беше лесно да скачат по площадите, но сега руснаците решат ли и сложат ли ги на задна, гледай какво става....напомня ми на 2008година, когато Грузия се хвалеше как Америка ще и помогне, как ще я спаси от руска агресия и какво стана накрая? Саакашвили си изяде вратовръзката, разбирайки, че нито европейци нито американци ще му помогнат.....пуснет си клипчето в ютуб :)
  • 191 Русия

    4 12 Отговор
    Всеки русофил е необразован чиляк с промит до блясък мозък, готов да предаде България срещу руско онодване.
    За тия които мислят с главите си в този форум: - Подготвя се разрешаването на украинския проблем през предаването на Донецк и Луганск на Русия. Крим ще остане висящ. Всички са заинтересувани да се сложи край на конфликта.
    После ще хлопне желязна завеса от Финландия до Грузия. Руснаците ще си путинясват в кочината, тези на Запад, които се кланят на Путин ще бъдат вежливо поканени да отидат в Сибир. И така Европа ще се отърве от бъбривите простаци.

    Коментиран от #193, #194, #196, #204, #205, #213

  • 192 ттт

    5 1 Отговор

    До коментар #147 от "Nnn":

    Той Наполеон дори беше минал оттатък околовръстното на Москва, ама ядец!
  • 193 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 194 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 195 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 196 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 197 кокиче

    4 6 Отговор
    моля ,не пишете глупости за украйна.първо прочетете историята на дадена държав и след това коментирайте.аз съм потомък на украински емигрант по време на великата октомврийска революция.просто не знаете какво е правил сталин в украйна.БЛАГОДАРЯ!

    Коментиран от #201, #203

  • 198 антиглобал

    1 1 Отговор

    До коментар #44 от "КЛИЧКО":

    А в Александропулис-Гърция има над 30 000 американски войници и над 2 000 танка и бронетранспортьора, над 140 хеликоптера + войници и военна техника в България и Румъния...Русия закъсня с няколко месеца с прехвърлянето на войска.Всичко това се очакваше още с обявяване на Байдън за президент.За войската в Гърция се говори, че ще нападат...Турция /едновременно през Сирия, Кипър, о.Крит и над 20 нови военни бази на САЩ в Гърция/.

    Коментиран от #200, #202

  • 199 😁😁😁😁

    2 1 Отговор

    До коментар #83 от "Пазят си хората Родината...не са навлеци":

    ...в единия японски град който унищожиха с атомна бомба е имало лагер с 8 000 военнопленници от армията на САЩ...убиват собствените си войници заедно с японските граждани...😶...
  • 200 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 201 😁😁😁😁

    1 1 Отговор

    До коментар #197 от "кокиче":

    ...деде ти...май не е бил добре с главата...😁...като е избягал в България...😁...
  • 202 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 203 антиглобал

    3 5 Отговор

    До коментар #197 от "кокиче":

    Поклон!-хиляди войници от днешните територия на Украйна са дали живота си за освобождението на България/1877-1878/, разбира се заедно с войници от Румъния, Финландия и други националности от империята."Гладомор" преди ВСВ-милиони жертви, факт!Десетки хиляди украински националисти/фашисти са участвали през ВСВ на страната на нацистите както и в редиците на СС-факт!Днешна Западна Украйна фактически са територии на Полша и Унгария.Милиони са с руско самосъзнание в Украйна както и смесените бракове.Мащабни "експерименти" с милиони хора, създаващи напрежение по света има много-кой и защо ги създава всеки има свой отговор:Украйна, Косово, Тайван, Либия, Сирия, Авганистан, Ирак, Косово, Абхазия, Приднестровие, Венецуела...още Германия и Япония-стотици бази на САЩ...
  • 204 Архитектор

    6 1 Отговор

    До коментар #191 от "Русия":

    Колкото по-примитивни са русофобите, толкова повече лицемерно замесват България , като смокинов лист за странната си любов и преданост към „демократичния” Запад, от който България никога не е получавала нищо, за което да не е платила стократно, в т.ч. и с независимоста си. Доказателствата са в цялата ни история ( от Първата българска държава, през Берлинския конгрес, Втората светвна война и варварските бомбардировки на София, та до днешните ни васални времена) Щяла да падне нова желязна завеса, за да изолира „ кочината” Русия, в която има по-високи нравствени норми, патриотизъм и по-висок жизнен стандарт (сравни цени и доходи на място или в Мрежата) А русофобите ще останат от другата страна с лелеяната възможност да си избират полът.
  • 205 Архитектор

    5 1 Отговор

    До коментар #191 от "Русия":

    Колкото по-примитивни са русофобите, толкова повече лицемерно замесват България , като смокинов лист за странната си любов и преданост към „демократичния” Запад, от който България никога не е получавала нищо, за което да не е платила стократно, в т.ч. и с независимоста си. Доказателствата са в цялата ни история ( от Първата българска държава, през Берлинския конгрес, Втората светвна война и варварските бомбардировки на София, та до днешните ни васални времена) Щяла да падне нова желязна завеса, за да изолира „ кочината” Русия, в която има по-високи нравствени норми, патриотизъм и по-висок жизнен стандарт (сравни цени и доходи на място или в Мрежата) А русофобите ще останат от другата страна с лелеяната възможност да си избират полът.

    Коментиран от #207

  • 206 Deian

    2 1 Отговор
    А защо не казвате откъм украинците колко там са се събрали:)
  • 207 соросоид

    0 6 Отговор

    До коментар #205 от "Архитектор":

    Абе, комплексар съветски! 45 години с СССР и стигнахме дъното!? Цели ТРИ ПЪТИ!
    Взаимоотношенията с Русия трябва да са на равностойни партньори, не постоянно да и целувате з...а, лакеи!
    Много бой ще ядеш момче, ама много!

    Коментиран от #208, #219

  • 208 БРЦК

    0 0 Отговор

    До коментар #207 от "соросоид":

    Комплексите са лош съветник
  • 209 джендъри

    5 0 Отговор
    Братоубийствена война, това е целта на краварите и слугите им. Те намират прости урки и ги насърчават да ядат един хубав бой. Казват им вие напред пък ние ще викаме за вас, ще ви подкрепяме до последната урка. Чии го търсят краварите по нашите земи??? Какво търсят в /до Русия? Какво търсят в Черно море? Искат да ограбят и Русия но този път няма да им стигнат чувалите за трупове на краварите.
  • 210 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 211 Уйке

    7 0 Отговор
    Още преди години Путин обяви,че Русия няма да допусне повече война на собствена територия!От това по-ясно послание,здраве му кажи!
  • 212 Поредната русофобска статия

    7 0 Отговор
    На Дойче Зеле.Аз очаквах да има и обратната гледка-на струпаните украински войски от Десният сектор и веещите се знамена на тоя сектор (черно тъмно червени ли бяха) и на хитлеристка Германия .Това естествено не се показва.Както и хитлеристките поздрави които правят след като са и стреляли поредният снаряд към най-вече (подчертавам- приоритетно) към цивилни обекти.Иначе как ще има над 140 загинали до 16 години (водят ги деца).Двоен стандарт с ясна анти руска насоченост.Съзнателно.Ако това е журналистика аз съм извънземен.

    Коментиран от #218

  • 213 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 214 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 215 vasik atanasova

    2 4 Отговор
    руски окупатори превзеха севастопул крим и нагорни карабах
    ама ще им дойде и техния ред
  • 216 шеремет

    2 2 Отговор
    Много качествен аналитичен матриал. Пан Зеленски само ако пръдне и Украйна няма да я има, а онези дето са твърдо решени да отстояват нейната незалежност само ще да маат пуканки и ще цъкат с език. И мехурчета ще излизат от морето черно.
  • 217 Стефан

    0 2 Отговор

    До коментар #37 от "Госあ":

    Ами руските пияници са лесни, другите са по трудни, но както е казал Давид Бен Гурион - трудните работи ги вършим веднага, невъзможните ни отнемат малко повече време.
  • 218 Пешо

    0 1 Отговор

    До коментар #212 от "Поредната русофобска статия":

    Тогава первий канал Россия 1 , от него ли да се информираме, пич руските лъжи ги знаем, те 50 години казваха че Катинското клане е извършено от германците, а се оказа работа на главореза Сталин, този е избил толкова колкото Хитлер през войната, не ми хвали щото 1/6 от земното кълбо не се превзема с мир, даже Аляска е била тяхна, но алчността и безпаричието ги е накарала да я продадат, сега ако трябваше да я продават щеше да вземат поне 1 трилион долара.
  • 219 Архитектор

    1 0 Отговор

    До коментар #207 от "соросоид":

    Май познах! Онова русофобско „ТО” се появи и се прави на мъж. Заканва се с бой! Миличкото , да не се умориш от плювки. Тази работа не е за теб. Пази се, че от усилие ще изпуснеш в пелените. Горкото!
  • 220 боб със зеле

    3 1 Отговор
    Дойче зеле-частната агенция на Сорос-работеща в Европа. Верваме ви.
  • 221 dobre

    4 1 Отговор
    Хубаво, но напишете и за 40-те хиляди натОвци, които се събират за Дефендер21 - най-голямото военно западняшко учение от десетки години насам. Целта са Калининград и Крим. Донецк и Луганск за жертвени агнета. До къде ще стигнат фашизоидните образувания в кр@йна, ще видим. Но на война, страх лозе пази.
  • 222 ивелин

    3 1 Отговор
    Тези цивилизовани свине от Берлин -Александърплац дойдоха да Руската граница и това е им стигна въоръжиха Грузия от 2004-2008 за да започне война срещу Русия и това не им е достатъчно от 2014 година докараха на власт убийци и престъпници които ги подготвиха и от две седмици прехвърлиха стотица танкове , тежка артилерия,ПВО и войски и убеждават наивните,че Украйна няма намерение да воюва. Защо тоgава е тая техника на границата ? Когато руснаците прехвърлиха военни подразделения и танкове почнаха да вият,че Русия застрашава безопасността на Украйна. Правят всичко възможно подтиквайки Украйна на военен конфликт с Русия "Нека да се убиват колкото повече трупове толкова по-добре за нас накрая ние ще решим " бе казал Чърчил (за ВСВ когато Хитлер напада СССР )
  • 223 777

    3 0 Отговор
    Нека да си стоят където искат но да не пресичат границите си ! Отделно това не е наша работа и по добре да не си врем гагата там където двама си ги мерят..! Доста попара сме им сърбали и е време да си ядем нашия гювеч че да не останем и без него от много ъкъл.!
  • 224 Алооооо

    0 0 Отговор

    До коментар #170 от "Стара Велика България":

    Ами Каракачан, Джандбаз, Контрера, батеХаро, субСидер, Балефф с релсата, Костя Копейкин, ..... да заминават да "освобождават" тия "изконни български земи", бе! А не да ми се крият на 5-тия луксозен етаж на Македонския дом на Пиротска 5 в София и да хвърлят бомбички и противопожарна пяна срещу мирно протестиращите!
Новини по държави: