Last news in Fakti

16 Април, 2021 08:56 2 681 7

Голямото завръщане! Лула да Силва вече е кандидат за президент на Бразилия

  • бразилия-
  • дилма русеф-
  • лула да силва

Преди близо месец бразилският Върховен съд реши, че Луис Инасио Лула да Силва не е получил безпристрастно третиране при разследването за корупция

Голямото завръщане! Лула да Силва вече е кандидат за президент на Бразилия - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Левият бивш държавен глава на Бразилия Луис Инасио Лула да Силва вече е кандидат за президент заради решението на Върховния съд. Това заяви крайнодесният президент на Бразилия Жаир Болсонаро по повод потвърдената от съда отмяната на криминалните присъди срещу бившия бразилски държавен глава, предаде АФП.

"Без дори да е започнала кампанията за вота през 2022-ра, това решение на съда направи Лула кандидат! А ако Лула се върне и то чрез легален вот, то това ще е чудесно. Но само се замислете какво ще е бъдещето на Бразилия с такива хора в президенството", каза настоящият бразилски държавен глава Жаир Болсонаро за решението, което отваря пътя пред Лула да Силва да се кандидатира срещу него на президентските избори догодина.

Преди близо месец бразилският Върховен съд реши, че Луис Инасио Лула да Силва не е получил безпристрастно третиране при разследването за корупция.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гого

    18 0 Отговор
    На Лула краварите му направиха номера!!

    Коментиран от #6

  • 2 Гост

    13 1 Отговор
    Май на сегашният им президент му се спече л....,този обвиняван в корупция изправи страната и намали бедноста в Бразилия,затова хората го подкрепят.
  • 3 Урааа..

    9 1 Отговор
    Лулчо се завръща,нашата Дилма Русев - също! Слава на България!
  • 4 хахаха

    14 0 Отговор
    В Латинска Америка краварите не могат да извършат цветна революция. Там всички са Че Гевара и Фидел.
  • 5 САЩ плачат

    9 1 Отговор
    Браво, ми сега, в задният двор на САЩ, фашиста Болсонаро ще загуби изборите?
    САЩ да спретнат нов преврат в Бразилия, може Гуаидо да го назначат за президент, колко му е да го признаят, с Венецуела не стана, може в Бразилия.

    Коментиран от #7

  • 6 мародер

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гого":

    Че на кой свален държавен глава"диктатор" краварите не са му направили номер???
  • 7 хахаха

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "САЩ плачат":

    Може и Тихановска
Новини по държави: