Last news in Fakti

21 Април, 2021 15:32 1 862 11

ЕС обмисля закон за изкуствен интелект

  • ес-
  • изкуствен интелект-
  • закон

Предстои да бъде одобрен

ЕС обмисля закон за изкуствен интелект - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Европейската комисия предлага нови правила и действия за постигане на надежден изкуствен интелект, съобщи Фигаро.

Идеята е да се осигурят правата на хората и предприятията. Това е първо по рода си законодателство за изкуствен интелект.

Новите правила трябва да осигурят доверието на европейците. Планът представя необходимите промени в политиките и инвестициите за укрепване на водещото място на Европа.

Новите правила трябва да се прилагат еднакво във всички държави. Системите с изкуствен интелект, които пряко застрашават поминъка на обществото, ще бъдат премахнати.

Това важи и за системи, които могат да манипулират поведението. Рискови системи с изкуствен интелект ще бъдат проверявани преди да бъдат пуснати в употреба.

Законът трябва да получи одобрение от Съвета на ЕС и от Европейския парламент.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 GnG

    8 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: КОЙ избира ЧЛЕНОВЕТЕ на Европейската КОМИСИЯ ?!

    Това НЕ са ЕВРОПЕЙСКИТЕ НАРОДИ !

    "Скритите факти от Лисабонския договор. 17.9.2019" - в ютуб
  • 2 данчо

    7 0 Отговор
    Обмисля нов закон за кражба в големи размери!
  • 3 Доказано и видно

    7 0 Отговор
    При герберастите има изкуствено чипиране от шефовете им, защото по природа са безмозъчни и изпълняват само чужди команди срещу заплащане.
  • 4 цербер

    1 0 Отговор
    ЕС обмисля закон за изкуственИЯ интелект. Предстои ТОЙ да бъде одобрен.
  • 5 изкуственио интеуект

    3 0 Отговор
    Епа крайно време е
  • 6 Наблюдател

    6 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "Новите правила трябва да осигурят доверието на европейците" - разбирайте: Новите правила трябва да сломят съпротивата на европейците.
  • 7 въпросче

    1 0 Отговор
    Какъв ще да е този закон,като единствения робот вкъщи е прахосмукачката. Тя безшумно си се движи по пода,аз не я закачам. Като си изчисти терена се прибира в някоя стая и се само изключва. Та какво ще пише в тоя закон за прахоизстисквачката-прахометла?
  • 8 Ал Кайда

    0 2 Отговор
    Бойко Борисов е изкуствен интелект създаден от Екатерина Захариева да ни управлява 10 години на резервно захранване но на тези избори напрежението в батериите намаляха и спечелиха 24% от 30% гласуващи.
  • 9 USA

    4 0 Отговор
    Единственото по-страшно от изкуствения интелект е естествената простотия - това го е казал един много умен човек.

    Та първо да се справят с естествената простотия и няма да имат проблеми с изкуствения интелект.
  • 10 Чичо Тони

    1 0 Отговор
    Преди да говорите за изкуствен интелект, дайте дефиниция на интелект! А това с манипулирането на поведението си е пълна боза. Или по-точно ще има "правила" за правилно и за неправилно манипулиране.
  • 11 Знайко

    1 0 Отговор
    Спрете да прахосване пари и ЗАМЪРСЯВАТЕ ЗЕМЯТА. С тези малоумни местения между Бруксел и Страсбург. Уж Франция била за намалява на СО2 емисиите. Пък с това постоянно местене насам-натам не ги намалява, а наротив ги увеличава. Или за постоянно европарламента да е в Страсбург, или за постоянно в Брюксел.
Новини по държави: