Last news in Fakti

19 Април, 2021 17:25 1 777 22

ЕС подкрепи Чехия

  • ес-
  • подкрепа-
  • чехия

Страната не е настоявала за общи действия

ЕС подкрепи Чехия - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Европейските министри на външните работи обявиха единодушна подкрепа и съпричастност към Чехия. Това обяви върховният европейски представител по външните работи Жозеп Борел, цитиран от Фигаро.

През седмицата Чехия обяви решение за руски дипломати. Страната поиска осемнадесет от дипломатите да напуснат страната.

ЕС обяви съпричастност с решението. Това стана след дигитално заседание на Съвета на ЕС.

Чешкото правителство не е искало подобни действия от останалите европейски държави. Борел обаче смята, че това може да се промени.

Руската държава обяви, че очаква страната да напуснат осемнадесет чешки дипломати. Страната смята, че чешките действия са необясними.

Очаква се обща европейска позиция по темата.


Поставете оценка:
Оценка 1.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван Попов

    4 5 Отговор
    Нормален свят
  • 2 гадно

    31 3 Отговор
    Когато сам се простреляш в крака всички ти съчувстват, а зад гърба ти те наричат глу.ак.
  • 3 Сделано в СССР

    5 33 Отговор
    Европол да провери всички фирми с руска собственост, действащи на територията на ЕС ! Да се прекратят всички проекти с РФ.

    Коментиран от #6, #20

  • 4 Шляхтиц

    10 1 Отговор
    Дано да съм лош пророк, но ми се струва, че ТСВ е вече започнала, още повече като имам предвид, че тя няма да продължи дълго.

    Коментиран от #8, #21

  • 5 Гост

    9 1 Отговор
    Пълно затваряне на руските пазари за стоки на ЕС ще докара до лудост западните глупаци, защото почти веднага населението им ще усети последиците във вид на заблати, които се понижават, а това вече ще е нещо по-голямо от сегашните протести и на полицията ще бъде отговорено адекватно, дори с оръжие, което може да доведе до очакваната гражданска война по-бързо от очакваното.
  • 6 Диверсант

    13 3 Отговор

    До коментар #3 от "Сделано в СССР":

    Смешко, какви руски фирми. ??? Я погледни картата и виж що за плюнка е Европа на фона на Русия, Китай, Евразия.. За 24 часа само да завъртят карана и приключва шоуто... Я вземи малко се образовай какво гориво използват краварите за газовите и ядрените си електроцентрали и откъде го купуват

    Коментиран от #15

  • 7 ссс

    4 2 Отговор
    Каква позиция какви 5 лева казано е когато се ритат атове не си слагай задника там че най много шутове ще отнесеш :) Някой май по трудния начин го разбират .
  • 8 Диверсант

    6 1 Отговор

    До коментар #4 от "Шляхтиц":

    Точно, започва се с изтегляне и привикване на посланици
  • 9 Смешници

    12 3 Отговор
    Русия явно ви каза че ви няма за нищо, Русия ако има да говори нещо ще го направи с господаря на васалите, не с васалите.
  • 10 RANAT

    10 3 Отговор
    КАКЪВ ЕВРОПЕИСКИ СЪЮЗ, СЛУГИ НА АМЕРИКАНЦИТЕ.
  • 11 Някой

    8 3 Отговор
    Е, краставите кучета се намират! Нали всички са вясали на чичо Сам, та друго не се очакваше.
  • 12 Фактолог

    8 3 Отговор
    Стадо зайци рупа моркови и се заканза да навре на мечката отзад морковите ако се появи... Чуват се тежки стъпки в гората и морковите се завират на зайците отзад!
  • 13 Чехия лъже

    5 2 Отговор
    "ЕМКО: Не сме изнасяли боеприпаси за Украйна". Ко стана сега, казуса увисна. Краварите си хапят оная работа от яд. Не добре скроена диверсия. Чехия лъже !
  • 14 оня с коня

    3 9 Отговор
    Русия Пищи че изгонването на Нейните хора от Чехия е Провокация.Ами Влезте с танковете там като през 1968г и стреляйте на Месо бе Братушки?!Ама нещо май не смеете ОТДАВНА дори и да си помесляте за подобни Варианти,щото отлично знаете че НАТО ще ви стрОши Кокалите?А е крайно време да осъзнаете че от Велик СССР се превърнахте в една от газоколонките на света.Ам СВИКВАЙТЕ БЕ!
  • 15 Гласоподавател

    0 8 Отговор

    До коментар #6 от "Диверсант":

    Русия е джуджето и Вовата
  • 16 Иван

    5 0 Отговор
    Чехите по-големи л.ай.на могат ли да бъдат?
  • 17 Иван

    9 0 Отговор
    Напишете нещо за поръчката на боклука Байден да убият Лукашенко и сина му.
  • 18 Иван

    5 0 Отговор
    Гнусната ирландска сатанинска сперма Хънтър Байден да бъде убита.
  • 19 ХХХ

    5 0 Отговор
    ТЕЗИ ЗАПАДНЯЦИ....,ПАРДОН (ЗАПАДНАЛИ УМСТВЕНО АХМАЦИ) ДЕЙСТВИТЕЛНО МИСЛЯТ ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ЗА СЛАБОУМНИ !!! НЯКОЙ МОЖЕ ЛИ ДА СИ ПРЕДСТАВИ ПО-ОУИГОФУЕНСКА ЛЪЖА, ОТ ТАЗИ, ЧЕ 2014 ГОД. ,РУСКИ ШПИОНИ БИЛИ ПРАТЕНИ В ЧЕХИЯ ДА ВЗРИВЯТ СКЛАД, В КОЙТО ЕМИЛИАН ГЕБРЕВ БИЛ ДОСТАВЯЛ БЪЛГАРСКИ ОРЪЖИЯ!?!?!?!?! ПО-ФЕНОМЕНАЛНИ И ПРОФАНИЗИРАНИ ЗАПАДНЯЦИ ПРОСТО НЕЕЕМА...,НЕМААА!!! МНОГО СЕ ИЗЛОЖИХА ЧЕХИТА, ЗА ДА УГОДЯТ НА ТРИБУКВЕНИТЕ СИ ГОСПОДАРИ!!!
  • 20 ХХХ

    7 0 Отговор

    До коментар #3 от "Сделано в СССР":

    МНОГО СИ ЕЛЕМЕНТАРЕН ..."САШЕ"!!!....МНОГО!!! ОПИТВАШ СЕ ДА НИ ОБЯСНИШ, ЧЕ ЕДНА МАЛОУУМНА И ОТКРОВЕННО ОУИГОФУЕНСКА ЛЪЖА (2014 ГОД.)...,ПОВТОРЕНА 1000 ПЪТИ ОТ ТЕБ И ГОСПОДАРИТЕ ТИ...,ЗНАЧИ НЕПРЕМЕННО ТРЯБВА ДА СТАНЕ ИСТИНА...,"ЧИСТА, КАТО СЪЛЗИЧКА ОТ СЪРНИЧКА"!?!?!??? КАКТО КАЗАХ МНОООГО СИ ЗЛЕ САШЕ!!! ЖАЛ МИ Е ЗА ТЕБ!!!
  • 21 ХХХ

    6 0 Отговор

    До коментар #4 от "Шляхтиц":

    САМО КУДКОДЯКАТ КАТО ПУЙКИ! ВИЖ, ЗАПАДНО ПРОФАНИЗИРАНИТЕ ЕУУУРО ДЪРЖАВИЧКИ СА СЕ ПРЕВЪРНАЛИ В ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ЕВТИНИ ПРОСТИТУТКИ, КОИТО ТРИБУКВЕНИЧКОВЧЕТАТА ГИ ИЗЧУКВАТ, КОГАТО СИ ПОИСКАТ!!! ЖААААЛКА КАРТИНКА!!!
  • 22 Костова

    5 0 Отговор
    Обвиняването на Русия в чешката сага е смехотворна. Терористичен акт от 2014 година. Универсалните агенти Баширов и Попов. Никой от евроумниците не си задава въпроса кой е пуснал двамата руски 007и 008 агенти на този обект и защо Чехия толкова години си мълчи. Интересен е факта, че другата седмица е било планирано посещение на чешкия външен министър в Русия за договаряне за закупуване на Спутник V. В същото време Русия почти е спечелила конкурс за построяване на пети ядрени реактор на чешка АЕЦ.Договор за сума от 6 милиарда долара. Някой наистина ще спечели от това, че руснаците няма да продават ваксина в Чехия и няма да участвуват в ядрената сделка.
Новини по държави: