23 Април, 2021 18:33 3 788 29

Нападател уби с нож полицайка в участък край Париж, простреляха го

  • франция-
  • париж-
  • тероризъм

Според разследващи извършителят на нападението е 36-годишен тунизиец, който е непознат на полицейските служби и на разузнаването и който е бил с редовни документи за пребиваване

Нападател уби с нож полицайка в участък край Париж, простреляха го - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Нападател рани смъртоносно с нож полицайка в полицейски участък край Париж, преди да бъде прострелян и задържан от нейни колеги, предаде Франс прес, като се позова на източници от прокуратурата, съобщи БТА.

Днешната атака била извършена в Рамбуйе, на 60 километра югозападно от френската столица.

Първоначално бе съобщено, че нападателят и ранената от него в гърлото полицайка са с опасност за живота. Впоследствие жената е починала.

Френският министър на вътрешните работи Жералд Дарманен каза, че ще посети още днес полицейския участък в Рамбуйе - град с население от близо 26 хиляди души.

Терористичният мотив не може да бъде изключен във връзка с днешното смъртоносно нападение с нож в Рамбуйе, в района на френската столица. Това заяви пред телевизия Бе Еф Ем Те Ве ръководителката на парижкия район Валери Пекрес, предаде Ройтерс.

Нападателят обаче не е скандирал ислямистки лозунги по данни на свидетели.

Нападението бе извършено в 12,20 ч. на входа на местния полицейски участък, припомня Франс прес. Четиридесет и осем годишна административна служителка на участъка се връщала от обедна почивка, когато била атакувана от нападателя. Той я намушкал с нож два пъти в гърлото.

Тя починала на място въпреки бързата намеса на парамедиците. Полицай открил огън по нападателя и той бил смъртоносно ранен, предаде БТА.

Според разследващи извършителят на нападението е 36-годишен тунизиец, който е непознат на полицейските служби и на разузнаването и който е бил с редовни документи за пребиваване.

Рамбуйе се намира на около 60 километра югозападно от Париж и е с население 26 000 души, припомня Франс прес.

В последните години във Франция бяха извършени няколко нападения с хладно оръжие и нападателите бяха джихадисти. На 16 октомври 2020 г. в предградие на Париж преподавателят Самюел Пати беше убит и обезглавен от младеж на 18 години, роден в Чечения.

На 3 октомври 2019 г. в пределите на парижката полицейска префектура служител уби с нож трима полицай и административен сътрудник, преди да бъде прострелян смъртоносно. Тогава се оказа, че нападателят наскоро приел исляма. Той е бил компютърен специалист и е работил към разузнавателната дирекция.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    51 1 Отговор
    Криворазбрана интеграция (((((((
  • 2 само така

    9 25 Отговор
    хахааа ушевите еничари са мразени в цал свят :)

    Коментиран от #28

  • 3 az #Победа76

    33 1 Отговор
    На запад това си е ежедневие от поне 6-7 години! Напълно в реда на нещата е....
  • 4 911

    30 0 Отговор
    Тунис? Ааа тези албиноси от нарвеки род, нали? Затова в щатите не ги чакат да си бръкнат в джоба ами направо ги стрелят такива.
  • 5 Бонджур ва,интегратори

    40 0 Отговор
    Стефани Зарчето да възпее отново френската толерантност и цивилизационно превъзходство над"варварите" от Изток.А в Марсилия не можеш да чуеш френска реч,там всичко шпреха на джагала-магала..
  • 6 Абе

    39 0 Отговор
    Поне ги трепят вече, че преди само се лигавеха с тях......адвокати, прокурори, екстрадиции.......франсетата май разбраха по трудния начин че с няколко куршума се постига много по-добър и траен ефект за извършителя и възпитателен върху другите дето мислят да правят същото като него!
  • 7 ТаУмВзе

    19 0 Отговор
    Франсето да си припомни методите на Кан ТЕРВЕЛ.

    Коментиран от #9

  • 8 толерастията е вредна

    22 1 Отговор
    Този акбар сигурно е спазвал епидемиологичните мерки и е бил с маска и уж никой "не го е чул, как крещи ала..акбар" ?
  • 9 Слаб ти е примера

    14 1 Отговор

    До коментар #7 от "ТаУмВзе":

    Кан Крум Страшния е бил най в час.На боя във Върбишкият проход сече главата на Никифор/виж картината на Д.Гюдженов/ сред камара от трупове,и заповядва да я превърнат в златообкован бокал.Оттам идва"Наздраве,дружина,от Никифоровата кратуна"..

    Коментиран от #10, #11, #14, #20

  • 10 Bad

    2 25 Отговор

    До коментар #9 от "Слаб ти е примера":

    А ти какво общо имаш с монголеца варварин от Татарстан?! В Бг живеят над 89% гърци /Траки/ бивши Римски и Византийски поданици и е така и до ден днешен!

    Коментиран от #13, #17

  • 11 Именно.....

    2 22 Отговор

    До коментар #9 от "Слаб ти е примера":

    Тракийски Ви Фолклора, Гръцки Ви имената, Византийска Ви културата в Бг, и ако ей сега се направи ДНК тест ще се установи пълно сходство с останалите Траки в Северна Гърция- сложете вече край на измислената история за ханове от Златната Орда на Чингиз Хан от района на град Казан/ считащи себе си татари потомци на българите/- няма самостоятелна Бг Цивилизация има орди плячкосвали няколко века Византия в съюз с Авари, Кумани и Печенеги, както и Русия създаващи хаганати! Генетично и културно нямам нищо общо с тях!
  • 12 Медуза

    27 0 Отговор
    Тунис, Мароко, Алжир-все бивши френски колонии. Оттам са и най-големите тарикати и гангстери в родината на Жул Верн. Бил съм във Франция-във Фос и на всеки френски бледолик гражданин, видях по трима тъмни и черни туареги.
  • 13 Йорданов

    9 0 Отговор

    До коментар #10 от "Bad":

    Bad, човекът не казва, че има нещо общо
    с някакъв етнос, става дума за категорични
    действия...

    Коментиран от #15

  • 14 Даже ако забелязваш.....

    2 12 Отговор

    До коментар #9 от "Слаб ти е примера":

    В Бг се подбират умишлено най варварските еничари за политици - с татарски жилки колкото и да е с ниско съдържание за да поддържат несъществуващата "българска" цивилизация и учат децата в Бг че са татаро-монголски с крайна омраза против Гръко-Римската /собствената им/ цивилизация и Русия - тъй като Златните Орди полумонголоиди безчинстват и из Русия преди да се пръкнат тук!
  • 15 Прав си.....

    8 1 Отговор

    До коментар #13 от "Йорданов":

    Отклоних се малко.......за действията съм 100% ЗА!
  • 16 123

    12 0 Отговор
    Франсетата си го натресоха с арабухите.
  • 17 Хахаха..

    6 1 Отговор

    До коментар #10 от "Bad":

    Аз имам твърде общо,ти имаш твърде общо,ние имаме твърде общо с кан Крум..
  • 18 все не разбрал

    8 0 Отговор
    Bandit life matter
    колко трябва да отсекат за да узреят толерантните френски тикви
  • 19 Путин

    7 1 Отговор
    Андеш Берин Брайвик много убичаше тия тунизийци в Норвегия

    Коментиран от #27

  • 20 ТаУмВзе

    4 4 Отговор

    До коментар #9 от "Слаб ти е примера":

    Припомних за Пример Кан ТЕРВЕЛ, като възпят от франсето за спасител на Европа. До 17ти век. Защото, благодарение на Меч, щит и огън и жупел Срещу ислямистите, от НАС тия ги има.
  • 21 HUAWEI

    21 0 Отговор
    2019 бях в Париж, Марсилия и Ница. Самите градове са красиви и има много неща за виждане като турист. Що се отнася до населението, в Париж всеки втори е черен а в Марсилия все едно се намираш в Алжир. Франция се е превърнала в африканска държава, ще им дойде и на тях акъла но ще е късно.
  • 22 Ница е отдавна станал тунизийски...

    16 0 Отговор
    Квартал ,в които се говори само на арабски....
  • 23 Гого

    13 1 Отговор
    Това са последиците от соросоидната политика на Меркел. Европа се напълни с чалми и сега дълги години ще търпи последиците от криворазбраната солидарност. Масовото навлизане на бежанци, сред които се инфилтрираха и много фундаменталисти и терористи ни навлече всичко това. Нека сега Меркел да обясни на близките на убитата колко е хубаво да навлизат такива хора от свят, който е чужд на европейското пространстов и по лошото е, че тези хора не искат да приемат Европа за свой дом, а искат Европа да стане като техния дом. Затова най добре ще бъде те да се върнат там откъдето са дошли. Такива нямат място сред нас. Иначе ще има още опечалени семейства.
  • 24 Абв

    8 0 Отговор
    Европа сама отглежда главорезите си. Прекалено много толерантност, права и слаби дори никакви присъди водят до чувство за безнаказаност и ето резултата. Раздавайте им гражданство, строете им джамии, адаптирайте законите за тях и след 50 години бял човек няма да остане в Европа. Сами сте си виновни за случващото се. Кога спрете да давате паспорти само защото някакъв си пещерняк е роден на дадена територия много ще напреднат нещата, разберете че месторождението не определя етнос и религия на един човек.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Франция има да изкупува много зверства

    6 0 Отговор
    Които е извършила в африка. Милиони избити африканци от французите.
  • 27 Пандизчия

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "Путин":

    Той, уби сумати бели деца, защото не беше съгласен с политиката на правителството!!! Не бих го оправдал и да беше избил и каквито е да е цветнокожи!!! Вместо след като го заловиха( евала) вместо да го одерат жив и да го оставят бавно и мъчително да умира, тия го оставиха да се превъзпитава в килия на която биха завидяли всички български затворници!
  • 28 ле ле

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "само така":

    тунизиец ли мароканец ли.. както писа една италианска журналистка..не всички мюслимани са терористи,но всички терористи са мюслимани..

    Коментиран от #29

  • 29 5665

    0 0 Отговор

    До коментар #28 от "ле ле":

    Грешиш. Някои терористи са евреи-ционисти.... Даже доста терористи са такива, просто лъжат, че са мюсулмани.
Новини по държави: