Last news in Fakti

26 Април, 2021 13:54 1 788 7

ЕС да покаже уважение към Италия

  • италия-
  • марио драги-
  • ес

Марио Драги защитава своя план

ЕС да покаже уважение към Италия - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Трябва да се отнасяте към Италия с респект. Това обяви италианският премиер Марио Драги, цитиран от АНСА.

Разкриват се подробности за негов разговор с европейския председател Урсула фон дер Лайен. Двамата са провели и няколко телефонни разговори.

Италианското правителство подготвя голям план, предвиждащ харчове в подкрепа на икономиката. Премиерът е бил ядосан от отношението на европейските представители, които не били сигурни в правилното изразходване на средствата от общия фонд.

През последните дни е имало постоянни искания за поправки по инвестиционния план за страната, които да предотвратят неправомерно разпределение на средствата. Първоначално Драги е получил само една страница с препоръки, но през последните дни са пристигнали десетки.

Препоръките настояват за премахването на неправомерния пазар на работна ръка и съдебната реформа. Италианското правителство изготви план за реформи в икономиката, заетост, повишаване на производителността и конкурентоспособността.

Предстои Марио Драги да представи своя план пред парламента.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Абе

    12 2 Отговор
    Щом и с Италия си правят гаргара какво да очакваме ние.......
  • 2 ТаУмВзе

    4 1 Отговор
    Защо италианците, не могат да проумеят Брекзит? Или по точно разпад на Уж Съюз. Има нещо гнило, във Вашингтон де.
  • 3 тхйт

    4 1 Отговор
    Този италиански социалист е по-нагъл и от Буци. След като им преведоха коласлните 200 млрд. от ЕС на смотаните жабари си отваря устата...
  • 4 1234

    2 2 Отговор
    Това е борба за подчинение в ЕС. Важно е германия и франция да наберат скорост, а др да потънат, все едно едни изкизат с пълна скорост от завоя, а др със спирачки. Така трябва да се изхарачат парите, че да се върнат при тоз който ги е напечатал
  • 5 бабаяга

    1 0 Отговор
    Първо респект пред класическият свят, после пред културата и след това всичко останало. Да добава и представянета на Ферари и Мерцедес в светоният автомобилен сектор, като блестящо! Не се дават субсидии само на компании в нужда, кризи... Поне едни 30-50 милиарда трябва да бъдат инжектирани в двете компании. Има древни икономики, които са спрягали подобна икономическа логика доста успешно, защото икономиката търси и потенциала за разлика от планиране или конкуренция...
  • 6 Хо хо хо

    1 0 Отговор
    Китайският васал Италия щял да излиза от кризата смеех.
  • 7 Oxo, boxo

    0 0 Отговор
    Към 1234:
    БРАВО.....един от най-смислените и правилни коментари!!!
    Жалко че останалите просто не го разбират...
Новини по държави: