Last news in Fakti

26 Април, 2021 17:40 1 580 7

ЕК само ще предложи облекчения за пътуванията до ЕС от САЩ

  • ес-
  • сащ-
  • европейска комисия-
  • виза

Въпросът за признаването на американските удостоверения е едно, а до какви права ще доведе това, е друга тема, посочи говорителят

ЕК само ще предложи облекчения за пътуванията до ЕС от САЩ - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Европейската комисия не може да реши, а само да предложи пътуванията от САЩ до ЕС да бъдат облекчени за хората, които са ваксинирани против ковид и имат съответното удостоверение.

Това поясни днес говорител на ЕК заради интервю на председателя на комисията Урсула фон дер Лайен, оставило впечатление, че туристите от САЩ ще могат да посетят ЕС в идните месеци, ако са ваксинирани, съобщава БТА.

ЕК вярва, че може да предложи промяна в ограниченията за пътуванията от САЩ. Засега с Вашингтон разговаряме само за съвместимостта на системите, в които се съдържат данните за удостоверенията, добави говорителят. По неговите думи досега ЕС не е поискал реципрочност - т.е. ако туристическите пътувания до Европа бъдат улеснени, същото да важи и за европейските туристи, пътуващи до САЩ.

Въпросът за признаването на американските удостоверения е едно, а до какви права ще доведе това, е друга тема, посочи говорителят. Той отбеляза, че ако ЕК предложи облекчения, те трябва да бъдат одобрени от Съвета на ЕС.

Говорителят уточни, че Великобритания досега не е поискала от ЕС взаимно признаване на удостоверенията за ваксинираните и преболедувалите. По неговите думи държавите от ЕС сами ще преценяват дали да допускат пътувания за чужденци, ваксинирани с препарати, за които няма одобрение на европейско равнище.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    5 3 Отговор
    Приемаме в Кочината няколко десетки хиляди летовници с пагони от Щатско. Никакви изисквания нямаме.
  • 2 ТаУмВзе

    6 2 Отговор
    Що така еднопосочно, не е ли дискриминация в мулти култи светче? А ясно това е краварската колония германистан. Добре е.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 требе стригане

    7 0 Отговор
    Много е прста тая от снимката
  • 5 Кнаус 485

    2 0 Отговор
    Така е, но какво става с визите......
  • 6 Седесарят.

    1 0 Отговор
    Кога падат визите,!???.Имам заплануван полет до Ню Йорк ...Да видя мумията на свободата..!!!
  • 7 Урсула ти си ходила в Ориента!!

    2 0 Отговор
    Щом не сати дали да водиш магарето или Камилата през минното поле си добре!!! Ориента!!
Новини по държави: