27 Април, 2021 14:09 3 167 25

Северна Македония и България да се разберат

  • ес-
  • оливер вархели-
  • северна македония

Призив от Оливер Вархели

Северна Македония и България да се разберат - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Важно е Северна Македония и България да разрешат спора по между си. Това обяви европейският комисар по разширяването Оливер Вархели, цитиран от Нова Македония.

Днес европейските представител разговаря с македонския държавен глава Стево Пендаровски. Пендаровски е на посещение в европейските институции.

Той преговаря за начало на европейски преговори със своята страна. Вархели е обявил подкрепа за начало на преговорите със Северна Македония.

Според него трябва да се намери взаимно приемливо решение. Това е важно и за двете страни.

България настоява да се разрешат двустранните спорове преди да започнат преговори с македонското правителство. Двете страни продължават да водят разговори по темата.

ЕС се надява бързо намиране на споразумение.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 маке

    11 2 Отговор
    Хахаха!
  • 3 гост

    21 1 Отговор
    Стево иди вамо, ключа за ЕС е у нас а не у Европата.

    Коментиран от #11

  • 4 Що е маке се е л..

    34 2 Отговор
    Стево кой знае какви лъжи пак е наговорил срещу България. Ако имахме политици на място, трябваше отдавна да са представили заедно с нашите историци, цялата истина за Македония с документи и летописи.
  • 5 Псевдоним

    14 1 Отговор
    Ще се разберем, но без вас!
  • 6 Мимч

    24 1 Отговор
    Да се разберем,ама как да стане,като те не искат да разбират от дума,а и вие им давате криле.Те трябва да разберат,че докато не приемат нашите условия,Европа ще гледат през крив макарон.Та вие ги натиснете тях,а не само нас....ако са ви толкова оритрябвали..

    Коментиран от #18

  • 7 Расов Българин

    26 1 Отговор
    Ние какво имаме да се разбираме с македонците?
    Да признават, че земята е българска, че са българи, да признаят, че езика им е български напечатан на сръбска пишеща машина и да не ни крадат историята и тогава ще си помислим.
    Та то тяхната "държава" е по-млада от маратонките ми.

    Коментиран от #22

  • 8 Нова порция

    19 2 Отговор
    Е, както се и очакваше - нов залп по България. Тоест разговорите на Стево в ЕС не са били за "напредъка на СРМ", а по посока колко е лоша България. Обаче гледам го г-на Оливер е доста обран в изказа си. Ще рече словенското "независимо" НПО нещо се е стиснало и не е захранило нечия банкова сметка. В резултат - само безличен призив за разбирателство вместо "неразбиране на българската позиция".
  • 9 Шумадийски северномарсианец

    18 1 Отговор
    Какво да взема да се пиша у пасоша антички северномарсианец ли? И да се античея и гърчея, въпреки че предците ми са българи, като се почне от прадядо ми та се стигне до мен. Айде стига вече, северномакедонците са подписали договор с България през 2017г. Чисят учебниците си от лъжите на които учат тамошните дечурлига, спират с омразата против България и се отказват от претенциите си за марсианско малцинство. Тогава може и ЕС, пък каквото искат да бъдат.
  • 10 Софиянец

    9 3 Отговор
    Има вариант, анексия и преговорите дори отпадат

    Коментиран от #17

  • 11 Скопие лъжат че са бедни

    1 8 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    Къде е съкровището на цар Александър Македонски Велики което е заграбил от половината свят?! Само златото е над 5 000 тона отделно хиляди тонове сребро и хиляди хиляди карати скъпоценни камъни и други!За сравнение днес САЩ имат 8 000 тона злато.Четете в интернет има и филм на английски език в YouTube

    Коментиран от #14

  • 12 ПЕНКО

    11 2 Отговор
    НЕ МОЖЕ КЬОРАВ И ПЛЕШИВ ЕВРО ПЕДИ ИТ -ДА КАЗВА--- КАКВО ДА ПРАВЯТ БУЛГАРОФИЛИТЕ И МАКЕДОНОФИЛИТЕ !!!!!!!!!!!! НО БЪЛГАРИЯ РЕШАВА -А МАКЕДОНЕТАТА СА В "КЛЕТКАТА " !?!?!?
  • 13 Глей ти

    14 1 Отговор
    Никой от нашите така наречени политици не си направи труда да обясни на останалия свят, че между България и С Македония, спор няма. Имат опит за кражба от страна на макетата.
  • 14 Гост

    9 1 Отговор

    До коментар #11 от "Скопие лъжат че са бедни":

    Като пишеш, че Александър имал съкровище от 5000 тона злато, е добре да знаеш и че той е починал на 33 години някъде в Индия. Армията му е била около 30 000 души и 11 години е била практически на поход с него. Не си представям да е имал 5000 тона злато преди похода (то реално ще е на баща му), нито да го е ограбил от завоюваните земи, зощото самото носене на 5000 тона от 30 000 души значи, че всеки е войник е носил по 600 кг. злато около 6 000 км. което е непосилна задача. Александър няма наследник, после по тези земи дват римляните, византийците, българите, турците и никой не намерил съкровище, но ти мислиш, че Зайо Байо го има.
  • 15 Разбрахме се

    9 0 Отговор
    Македония е българска.
    Сърбо-"македончетата"/титовчетата да се оплачат на Саше Великиот.

    Коментиран от #21

  • 16 БЮРМ/FYROM

    11 1 Отговор
    Измислената, смешна и жалка "държава" няма място в Европейския съюз. ВЕТО докрай. Промити мозъци. Кресливи и злобни, руско-сръбски мекерета. Крадци на история, език и култура. БЮРМаджии-безродници.

    Коментиран от #19, #20

  • 17 Мнение

    10 0 Отговор

    До коментар #10 от "Софиянец":

    А албанците там какво ще ги правиш? Не ни трябва такъв таралеж. Трябва да се притиснат и сърбите да си признаят какви са ги вършили, та тогава всички спорове ще се обезмислят и всичко ще си дойде на място.
  • 18 МКД

    1 13 Отговор

    До коментар #6 от "Мимч":

    со нови изследвания и отваряне на ватиканските архиви се увидува декември официален Ватикан уште през 1612 година Македонците ги признава като отделен народ, посебен от Сърбите и Бугарите и давал посебни стипендии за Македонци. [39]

    Коментиран от #23

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Говедото

    10 0 Отговор

    До коментар #18 от "МКД":

    А на мене ми не требват ватиканските архиви. Оти патъците ми са купувани 2016 година, демек една година и нещо по-стари от подписването на Преспанския договор, с който бе създадена РСМ. И още си ги носим. Патъците де!
  • 24 БЮРМ/FYROM

    8 0 Отговор
    Измислената, смешна и жалка "държава" е изчадие на коминтерна/комунистически интернационал/. Говорят на български диалект. Пишат на български език, написан на сръбска пишеща машина. Крадци на история, език и култура. БЮРМаджии-безродници.
  • 25 незнайко

    1 0 Отговор
    Този господин защо не си гледа собствената държава а тръгнал да дава акъл на БЪЛГАРИТЕ ???
Новини по държави: