Last news in Fakti

27 Април, 2021 21:39 6 778 144

Руското посолство в Скопие: България нападна Македония с фашистите, слава на борците срещу нацистката чума

  • северна македония-
  • фашизъм-
  • ссср-
  • българия

Провокацията беше определена като пореден опит за изостряне на напрежението между Скопие и София

Руското посолство в Скопие: България нападна Македония с фашистите, слава на борците срещу нацистката чума - 1
Снимка: Twitter

Провокативна антибългарска публикация в Туитър направи руското посолство в Северна Македония. Дипломатическата мисия обвинява в нея България, че е нападнала Македония през април 1941 г.

“Преди 80 години, на 18 април 1941 г., България, тогава съюзник на фашистка Германия, напада Македония. Два месеца по-късно нацистите нахлуха в СССР. Вечна слава на руснаците, македонците и други смели войници, воювали срещу нацистката чума!”, се казва в публикацията, която завършва с хаштаг #СмртНаФашизмот.

Провокацията бе определена като пореден опит за изостряне на напрежението между Скопие и София.

Последва и ответна реакция от страна на българския евродепутат Андрей Ковачев.

“Още един пример за “изключително добронамерена и отговаряща на историческите факти” политика на Кремъл на Балканите. Разделяй и владей!”, пише той в профила си във фейсбук.

“Всеизвестно е, че към април 1941 година Сталин и Хитлер са съюзници. България никога не е нападала Кралска Югославия, а Македония не съществува въобще като държава и е под жестока сръбска окупация. Дори думата Македония е забранена от сърбите. Затова нашите предци посрещат сънародниците си като освободители от десетилетно робство. Колко тъжно, когато лъжите са толкова плоски и с ясно желание да ни скарат колкото се може повече”, подчертава Андрей Ковачев.

Въпреки че постът е скандален, дори 10 дена след публикуването му той не предизвика особена реакция от хората, последвали туитъра на посолството на Русия в Северна Македония. Твърдението е харесано от едва 700 души. Има обаче не малко коментари. “Не може така, ще ви се карат европейците ;)”, пише иронично потребител. Други зоват българската външна министърка в оставка Екатерина Захариева да направи коментар.

Отношенията между Скопие и София рязко се изостриха през ноември 2020 г., когато България блокира започването на преговорите на Северна Македония за членство в ЕС. Посочената причина беше, че тя нарушава договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество между двете държави. Исторически комисии от двете страни водят преговори от години, но в последно време те са в застой.

В края на март Европарламентът прие с голямо мнозинство доклад относно напредъка на Скопие по пътя към ЕС. Негов автор е българският евродепутат от групата на “Обнови Европа” Илхан Кючюк. В текста се изразява съжаление, че България и Северна Македония трябва тепърва да постигнат разбирателство по нерешените двустранни въпроси. Подчертава се и необходимостта да се гарантира, че на всички малцинства в Северна Македония е предоставена подходяща подкрепа и те живеят без сплашване и дискриминация.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 xaxaxaxaxaxax

    48 6 Отговор
    1941 г. ... "македония"?

    Ама коя от всичките фиРОМия, Северна РОМия ли...Южна РОМия ли...

    Коментиран от #40

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Комуниста

    18 65 Отговор
    Защо историята трябва са се крие ли от Руското посолство в Скопие?

    Коментиран от #92

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 хахахахахаха

    69 10 Отговор

    До коментар #2 от "Хисторик":

    Коя е тази "македония" бе тиквопитек? Яяяяя вземи една карта от 1941 ...и покажи коя е тази "фиРОМия". Игнорамус необразован!

    Коментиран от #12, #119

  • 6 Чудо големо станало

    39 43 Отговор
    Знаем си историята,така е било,били сме ординарците на Хитлер,имали сме договорил с нацитата,обявили сме война на Англия и Америка,но вече отдавна не ми пука..
  • 7 Македония

    93 27 Отговор
    е България. Русия е кенеф.

    Коментиран от #124

  • 8 Dr Strange

    55 5 Отговор
    Много отдалеч докараха вода в скопската мелница. Пропускат доста исторически материал. Доста е странно защо Русия държи чак толкова Северна Македония да влезе в ЕС.

    Коментиран от #25

  • 9 да питам

    23 4 Отговор
    Пак ли ве ... Некой от факти яко е залебил ..😁
  • 10 По точно

    26 4 Отговор
    Албанодония !
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Хисторик

    58 11 Отговор

    До коментар #5 от "хахахахахаха":

    Македония е облат взета от Княжество България 1919 по силата на Ньойския мирен договор и прсъдена на Княжество Сърбия като обещетение заради 1СВ, е това е Македония!

    Коментиран от #17, #51, #75

  • 13 технолог

    70 16 Отговор
    А защо рашкото посолство не разясни че на 5 септември 1944 г. СССР обявява война на Царство България.На 8 септември 1944 г. армиите на 3-ти Украински фронт нахлуват на територията на Царство България. Срещу България са насочени 258 000 военнослужещи, 5583 оръдия, 508 танкове и САУ, 1026 самолета и цялата сила на Черноморския флот. А в учебниците навремето пишеше че уж ни били "освободили"

    Коментиран от #27

  • 14 а в софия

    32 4 Отговор
    я да видим бабуля митрофанова какво ще коментира по тоя повод!

    Коментиран от #84

  • 15 херодот

    37 11 Отговор
    СмрътНаБолшевизмот!
  • 16 Хахаха

    75 31 Отговор

    До коментар #11 от "Отечествен Фронт":

    Не забравяй, че през 1941г. СССР И ТРЕТИЯ РАЙХ имаха официален договор Ребентроп-Молотов, докато ние през 1941 сме били неутрална страна!!!
    Русия винаги е мразила българите и България.
    Който е русофил НЕ Е бългапин, а безродник и потурнак.

    Коментиран от #21, #23, #31

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 7644

    77 10 Отговор
    Никога не забравяйте, че македонския и руският език са диалект на Българския!

    Коментиран от #94

  • 19 Вуте

    48 13 Отговор
    Изглежда дойде време и ние да почнем да гоним руските "дипломати". Ако са такива антифашисти , то нека се возят на Москвичи, а не на Мерцедеси, БМВ и Ауди! Да си летуват в Крим...ама им е много скъпо!
  • 20 Монгола

    20 24 Отговор
    Щом РБ призна Северна Македония за държава защо се сърдят от България когато Русия определя македонците като народ? Преди Каракачанов да признае Северна Македония зацдържава изясни ли се статута от кога съществува държавата Македония? Питайте у ВМРОто и правителството на Борисов защо Руското консулство в Скопие определя македонска нациалност 1941г!
  • 21 Монгола

    7 22 Отговор

    До коментар #16 от "Хахаха":

    Ма ти си смешника и не следиш логиката на Руското консулство!

    Коментиран от #30

  • 22 народ

    20 32 Отговор
    Не е лъжа!
    Но ние в нашата история угодно премълчаваме този факт и онова, което е вършила войската там!!!!!!!!!!!!!!!
    И ние не сме стока!
  • 23 Да те коригирам

    32 24 Отговор

    До коментар #16 от "Хахаха":

    Русия никога не е мразила българите,само ги е презирала.Както,впрочем и всички останали,досега не съм чул чужденец да говори с уважение за България.Само за Христо Стоичков,разбира се,но той е частно лице..
  • 24 Пешо от блока

    45 17 Отговор
    На 01.09.1939 г. Германия напада Полша, а на 17.09.1939 г. Русия напада Полша от изток, съгласно сключения договор между Рибентроп и Молотов.Германия и Русия са подпалвачите на 2 СВ, заедно с Япония и Италия.България е била малка неутрална страна по онова време.Германия призна вината си, а Русия постоянно фалшифицира историята си и крие документи.

    Коментиран от #32

  • 25 Истина

    35 6 Отговор

    До коментар #8 от "Dr Strange":

    Сръбско - руските олигарси властват в Македония и чакат европейските милиарди
  • 26 GnG

    13 2 Отговор
    Югославската операция, с кодово наименование „Ауфмарш 25“
    -----------------------------------------------------

    Ход на военните действия
    Нахлуването и последвалите го военни действия могат да се разделят на два етапа.[12] Първият включва унищожителните въздушни удари на Луфтвафе по Белград и летищата на югославските военновъздушни сили на 6 април и първоначално настъпление на немския 40-ти танков корпус от България към Скопие на същия ден.[13] Това е последвано от нападението на немския 14-ти танков корпус от България към Ниш на 8 април.[14] На 10 април са впуснати още четири атаки срещу югославската армия: 41-ви танков корпус от Румъния към Белград, 46-ти танков корпус от Унгария през Драва,[15] 51-ви пехотен корпус от Австрия към Загреб[16] и 49-ти планински корпус от Австрия към Целе.[17] Към края на деня югославската армия вече се разпада и отстъпва или се предава из цялата страна с изключение на силите по албанската граница.[12] Италия и Унгария се присъединяват към сухопътната офанзива на 11 април. Италианската 2-ра армия нахлува от североизточната част на Италия към Любляна, а след това на юг по брега на Далмация, като не среща особена съпротива по пътя си. На същия ден, унгарската 3-та армия преминава югославската граница и се насочва към Нови Сад и също като италианците без сериозна съпротива. На 12 април немски войски превземат Белград,[18] а Любляна се предава на италианците.[19] На 14 и 15 април югославският крал Петър II Караджорджевич и
  • 27 Леле

    9 3 Отговор

    До коментар #13 от "технолог":

    Единствената държава, която воюва на страната на тези, на които официално война ( САЩ и Великобритания) е държавата ни! Невежеството и глупостта са тези, които ще ни затрият!
  • 28 Голем смях

    40 4 Отговор
    И по този случай българската армия е посрещана с цветя ,песни и танци в Македония.Посрещана като освободителка от сръбския гнет и репресии.Точно тогава СССР и Германия са съюзници.

    Коментиран от #99

  • 29 тоя с магарето

    42 10 Отговор
    Руски боклуци!
  • 30 Винету

    33 9 Отговор

    До коментар #21 от "Монгола":

    Няма логика в руското посолство, има само шпиони и идиоти...
  • 31 Бесен Язовец

    33 8 Отговор

    До коментар #16 от "Хахаха":

    Ма ти не забравяй, пе 1937 Франция, Англия даряват Судетска област заедно с оръжията намиращи се там на Третия Райх и не забравяйте сороси, че и UK е имал договор с Хитлер за не нападение и не забравяй, че 1931 година Хенри Форд спонсорира Хитлер и че СССР бойкотира олимпиадата в Германия 1936г заради гонянята на евреи в Германия, а краварите носят подаръци на Фюрера в знак на приятелство!
  • 32 Невежество

    13 2 Отговор

    До коментар #24 от "Пешо от блока":

    Абе Пешо, абе неграмотнико - САЩ и Англия обявяват война на Германия, а на СССР - НЕ! Тук е пълно с малоумнци (вероятно пубери, дето ги пъне хормона) и се чудим защо сме на тоя хал!?
  • 33 гост

    24 19 Отговор
    Колко трябва да си прост, за да си родоотстъпник и подлога на руските окупатори!

    Чета, тук доста има. Тъжно ...
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Смешници

    21 11 Отговор
    Що за журналисти сте,бре.И Македония и Русия ви казаха че това не е публикувано от руското посолство и вие публикувате неверни информации.
  • 36 Електра

    10 8 Отговор
    Макетата да духат супата, малко ли ни са проблемите с Импексовата БСПдирастия и Чалмите, ми да ги мислим и тях...

    Коментиран от #45

  • 37 Факти

    8 1 Отговор
    Овладяване на Вардарска Македония

    На 19 април Пета българска армия влиза в областта спрямо решенията на Временните директиви за подялба на Югославия от 3 април. В областта е формирана Пета армейска област, в която влизат 15 и 17 пехотни дивизии и други военни части. Начело на армейската област е назначен генерал Никола Михов. Числеността на военните части на областта до 1943 е 22 000 войника и офицера, а след това достига до 32 000 души.
  • 38 Професора

    16 7 Отговор
    Провокация само в очите на сороснята и неграмотниците, съюзниците на пускаха бомби над Скопие, а над София ФАКТ ФАКТ!
  • 39 гочев

    24 9 Отговор
    Когато България става съюзник на Германия е в сила договора "Рибентроп-Молотов" и Сталин лично приветства влизането ни в тристрания пакт.По късно Германия напада СССР,но това не е наш проблем .Освен това няма нито един Българин изпратен на източния фронт.Та и затова болшевиките откраднаха архивите и намат намерение да ги връщат!
  • 40 ТтТ

    21 12 Отговор

    До коментар #1 от "xaxaxaxaxaxax":

    Русия налива масло в оганя! А нашите русофили намират оправдания за тяхната мръсна политика!
  • 41 Русофилчик

    17 13 Отговор
    Зън-зън,зън-зън...как сладко пеят ми копейките..зън-зън.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Бай Ганьо селското магаре

    26 4 Отговор
    Моята даскалица по история казваше, че българските генерали предупредили цар Борис, че ако воюват с Германия сега. За около три дена щели да бъдат окупирани, ако били подготвени предварително, за около месец могат да удържат. Най-доброто решение беше да сме с Германия. Няма причина да водим война, за да пазим Гърците дето се съюзиха със сърбите да ни взимат земите.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Марта

    12 1 Отговор

    До коментар #36 от "Електра":

    Въпрос на време е македонците.... ще се усетят че ги лъжат. Но докато узреят Европейският съюз ще се разпадне.
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Професора

    19 8 Отговор
    Българите станаха антифашиси когато Трети украински фрон на, Червената армия " 1944г стигна Букурещ преди това данке данке хер Адолф!

    Коментиран от #57

  • 48 психолог

    20 19 Отговор

    До коментар #44 от "Оракул":

    А болшевишкия режим не е ли фашистки.Май червните фашисти нападнаха Полша и Скандинавието заедно с братска германия.Че и сега жужи продължава да анексира околните държави.

    Коментиран от #56

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Ако ще

    16 4 Отговор

    До коментар #12 от "Хисторик":

    дращиш по българските форуми, поне го прави грамотно. вашата азбука има 30 букви.
    А иначе си много прав- територия отнета от Майка България, подарена на Сърбите, която по- късно е освободена (присъединена) от Българската войска.

    Коментиран от #55

  • 52 ТтТ

    0 1 Отговор

    До коментар #49 от "Оракул":

    Какво да ти кажа освен, че си тъкав!?
    Само един елементарен човек може да твърди подобно нещо!

    Коментиран от #60

  • 53 Лилия Карастоянова

    17 17 Отговор
    В България е имало фашисти които са убивали антифашисти цял Свят го знае, българска армия е имало 1941 в Македония и това го знае цял Свят, македонци не се били на страната на Райх 3 и това го знае цял Свят!!!
  • 54 Шумадийски северномарсианец

    29 3 Отговор

    До коментар #2 от "Хисторик":

    То дори географското название Македония по онова време е било строго забранено. Южна Бановина са се наричали, а сърбите са ги смятали за южни сърби, въпреки че са били българи. И да, нашите предци са били там по онова време. Втора световна война е било, България е търсила всякакъв начин да обедини българският народ, в границите на българското землище. По тези земи са живеели българи тогава, сега може да са всякакви други, но тогава са живеели българи - Македония, Западните покрайнини, Тракия и всичкото до линията Енос-Мидия.
  • 55 Хисторик

    3 9 Отговор

    До коментар #51 от "Ако ще":

    Нарушен Ньойския договор 1941г , то и Румъния може да претендира за нарушен Ньойския догово със спогодбата от 1940 г за Южна Добруджа!

    Коментиран от #66, #142

  • 56 Оракул

    2 2 Отговор

    До коментар #48 от "психолог":

    Губиш ми времето,тези неща не се учат в училище където пропагандата е държавна политика.Образовай се ,никога не е късно да прочетеш нещо но не в нета,където информацията е цензурирана или изобщо липсва заради ГУГЪЛ.

    Коментиран от #59

  • 57 совиет

    19 13 Отговор

    До коментар #47 от "Професора":

    Ами били са възпитани Германците пребиваващи у нас.Плащали са си сметките,били са коректн,чисти,спретнати.....Нищо общо с болшевишките диваци които ни нападат по-късно и слагат на власт най-големите утайки.

    Коментиран от #61

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 филов

    4 2 Отговор

    До коментар #56 от "Оракул":

    Затова та изтриха щот си много начетен
  • 60 Оракул

    14 11 Отговор

    До коментар #52 от "ТтТ":

    Можеш сам да намериш разкази на очевидци какво са правили Българските окупационни войски в Гърция и Македония.
    Истината боли,нали?
  • 61 Цола Драгойчева

    10 5 Отговор

    До коментар #57 от "совиет":

    Добре, че беше Г. Димитров и Васил Коларов иначе щяхте да видите фашисти 1944г дълбока оран от ТЕ 34!!!

    Коментиран от #122

  • 62 МНОГО ИНТЕРЕСНО

    17 7 Отговор
    Защо всички болшевики и комуняги наричат Германия фашистка държава и фашистки окупатор, като фашистката държава е Италия! Правилно е хитлеристите да се наричат национал СОЦИАЛИСТИ, а партията им се нарича работническа национал СОЦИАЛИСТИЧЕСКА партия! Ха това доста си прилича на ИНТЕРНАЦИОНАЛ СОЦИАЛИСТИЧЕСКИТЕ партии в СССР и източна Европа! То и концлагерите им са почти еднакви! И едните и другите се борят за световно господство! Май Желев го беше описал по подробно в книгата си!

    Коментиран от #65, #68

  • 63 мимо

    14 12 Отговор

    До коментар #49 от "Оракул":

    А въшливите ватници малко ли са насилвали и грабили българското население.
  • 64 Уаууу

    8 0 Отговор

    До коментар #50 от "Behemoth":

    Вий макетата да не сте по Лондонското време, че сте толкова активни, или дращи един каунь от някъде иззад океана.
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Шумадийски северномарсианец

    25 3 Отговор

    До коментар #55 от "Хисторик":

    То и Югославия няма право да държи Западните покрайнини, защото не съществува вече като държава, ама ги държи. То и трябваше да имаме достъп до едно гръцко пристанище, според Ньойския договор, но нямаме такъв. Така че на балканите всичко може.

    Коментиран от #70

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Оракул

    6 5 Отговор

    До коментар #62 от "МНОГО ИНТЕРЕСНО":

    Втората форма на проявление на фашизма в България, разгърнала се през периода 1941 г. – 1944 г., се повлиява директно от идеите и практиките на национал-социализма, дошъл на власт в Германия през 1933 г. Нашата буржоазия е наясно, че не всичко от нацизма е приложимо в България, че ще се наложи смегчено издание на националсоциалистическата доктрина, в сравнение с Берлин.
  • 69 56789

    12 6 Отговор
    Болшевишката чума е същата, че и по-зле

    Коментиран от #73, #78

  • 70 Оракул

    14 3 Отговор

    До коментар #66 от "Шумадийски северномарсианец":

    И още, след 1945 г. остават на книга обещанията на Хитлер да получим „новите земи“ – Беломорието, Скопска Македония и Западните покрайнини. Нещо повече, на Парижката мирна конференция 1946–1947 г. Великобритания и САЩ пледират за сериозно орязване на българските земи чак до Пловдив, заради участието на нашата държава във Втората световна война на страната на нацистка Германия.
  • 71 Iviviv

    13 4 Отговор
    Сороснята не може да подмени историята. Но да ви питам защо няма Български войски на источния фронт.
  • 72 Те рашките

    9 2 Отговор
    не са много доволни от потъването на хитрата им банкянска матрьошка , там със замаскираните потоци и разни петролни монополи , та въртят сега плоски интриги. Да не им извадя поздравителната телеграма от 18 април 41 година, все пак са страна от пакта Молотов-Рибентроп

    Коментиран от #108

  • 73 Оракул

    7 8 Отговор

    До коментар #69 от "56789":

    Чети а не простей,излагаш родителите си.
    “ Българският фашизъм от 1941 г. – 1944 г. – в сиамската му връзка с немския нацизъм – разкрива далеч по-конкретно себе си в ракурса на функционирането му вътре в страната.

    На първо място, с приетия от Народното събрание Закон за защита на държавата. С влезлите в сила расистки антиеврейски закони, които копират законодателството на нацистка Германия. Държавните органи получават извънредни пълномощия да репресират произволно всеки гражданин на царство България, за когото има доноси или сведения, че е опонент или противник на „новия световен ред“. Както в Германия, за „прочистване“ са определени хората с леви убеждения, кадрите на компартията, на други опозиционни партии и еврейското малцинство. А това представлява държавен тероризъм от нацистки тип!”
  • 74 Марго

    8 0 Отговор
    Ама тези и Инстаграм ли имат ))))))
  • 75 Countryman

    13 3 Отговор

    До коментар #12 от "Хисторик":

    Прав си Македония е област в българската държава. Държава Македония не е имало през последните колко? около 2000години....
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Шумадийски северномарсианец

    15 6 Отговор

    До коментар #69 от "56789":

    И комунизмът, и фашизмът са утопии с нечовешко лице. Демокрацията не е много далеч от тях, но засега няма по-приемлива алтернатива.
  • 79 Марго

    12 5 Отговор
    Само да попитам, информация наистина ли е достоверна? Не ми се вярва това да идва от руското посолство в Скопие.

    Коментиран от #129

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Лили

    19 4 Отговор

    До коментар #80 от "Osman":

    А що Турция е света вода ненапита. И да, България е участвала във ВСВ на страната на Хитлер, и да имало е Арменски геноцид в Османската империя. Още нещо Османчо?

    Коментиран от #97

  • 86 Биби Кинг

    11 4 Отговор
    Теа пиандури место да благодарат на НВ Борис lll каде финтира немцкио боиажиа и место срешто них прати войската у Сарбиа и Гръциа, трагнали да ни се прават на еж ми буя!
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 ИМПЕРИАЛИСТ

    16 3 Отговор

    До коментар #3 от "Комуниста":

    На 18 Октомври 1943 г. започват англо-американските бомбардировки на Скопие....Защото е български град, а не е окупиран от българската армия, както ви лъжат югоносталгиците. Окупираните градове англо-американците не ги бомбардират, справка: Прага, Париж, Варшава, Амстердам, Брюксел и др. След като Германия изтърбушва държавната банка на Югославия, знаеш ли по какъв курс си обменяте за ЛЕВОВЕ "хартийките" ??? Вие, без нас умирахте от глад, буквално...
  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 ИМПЕРИАЛИСТ

    10 2 Отговор

    До коментар #50 от "Behemoth":

    На 18 Октомври 1943 г. започват англо-американските бомбардировки на Скопие....Защото е български град, а не е окупиран от българската армия, както ви лъжат югоносталгиците. Окупираните градове англо-американците не ги бомбардират, справка: Прага, Париж, Варшава, Амстердам, Брюксел и др. След като Германия изтърбушва държавната банка на Югославия, знаеш ли по какъв курс си обменяте за ЛЕВОВЕ "хартийките" ??? Вие, без нас умирахте от глад, буквално...
  • 97 Osman

    1 22 Отговор

    До коментар #85 от "Лили":

    Най жалкото племе сте

    Коментиран от #100, #105, #109

  • 98 Напикана соросня

    6 18 Отговор
    Соросня признайте фашизма в България преди 1944г

    Коментиран от #101

  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Лили

    25 1 Отговор

    До коментар #97 от "Osman":

    Е, поне сме 600 години преди вас, не ходим с шалвари и не се гъззим от сутрин до вечер на летящото килимче.

    Коментиран от #103

  • 101 супер колхозник

    9 0 Отговор

    До коментар #98 от "Напикана соросня":

    Нали беше Osman уж?

    Коментиран от #104

  • 102 Хисторик

    9 8 Отговор
    ЗАЩО. Е ИЗТРИТА ИСТИНАТА НА #2 БЪЛГАРСКА АРМИЯ С ХИТЛЕРИСКА ДЕПОРТИРА ЕВРЕИ ОТ БЕЛОМОРСКА ТРАКИЯ В АУШВИЦ БИРКЕНАУ (ОСВИЕНЦИМ 1)ИСТОРИЯ СЕ ПОДМЕНЯ В РЕПУБЛИКАТА????? БЪЛГАРИЯ Е МА 112 НЯСТО ПО СВОБОДА НА ИСТИНАТА ЗАРАДИ ТАКИВА КОМПРОМЕТИРАНИ САЙТОВЕ В КОИТО СЕ ТРИЕ ИСТИНАТА
  • 103 познавач

    10 0 Отговор

    До коментар #100 от "Лили":

    Тоя не е турчин.
  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Asdf

    13 1 Отговор

    До коментар #97 от "Osman":

    Османе, не говори за племена, че хвърляш камъни в собствената си градина. Племенната ви организация продължава доста време след като в Европа народите се организират в държави.
  • 106 Каскетя

    9 2 Отговор
    Модератореееее ,ти кутевка ли си ве галфон?
  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Iviviv

    2 3 Отговор

    До коментар #72 от "Те рашките":

    Я кажи страните от мюнхенското съглашение от 1938г.око ти стиска де.
  • 109 Лили

    19 2 Отговор

    До коментар #97 от "Osman":

    Е, османците пък сте били големи "миротворци". От Виена до Багдад сте колили и бесели, колко народ сте избили от 1299г., откакто съществувате като държава, та досега? Че и русите и синеоки момчета са ви от европейския ген - виж за еничарството. И продължавай да гледаш назад, екстра ти е мисленето - 14 век.
  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 Българин

    7 2 Отговор
    Колкото е истина, толкова да е здрав Путин!
  • 117 Българин

    11 3 Отговор

    До коментар #114 от "КОНТРАТА":

    Най-големите мизерници са имали три самолетостроителни фабрики преди да дойдат ватниците.

    Коментиран от #118

  • 118 КОНТРАТА

    10 19 Отговор

    До коментар #117 от "Българин":

    Пфффъъъ орали с волове, кал до София ,въшки в керпичените къщи, не са знаели що е тухла индустрията се ограночавала до цехове за обработка на вълна да не продължавам на там.Обче след 1944г тежка и лека промишленост цветна и черма металургия, химическа промишленост, енергетика ТЕЦ, ВЕЦ, АЕЦ, селско стопанство ТКЗС народа сит, топла вода, центално отполение, ВИК....
  • 119 туй то

    7 7 Отговор

    До коментар #5 от "хахахахахаха":

    Коя е тази Македония дето не е съществувала според Ковачев , а в същото време е била широко оповестен национален идеал Мизия-Тракия-Македония . Кой нарушава със сила общоустановени граници , кой събра и депортира евреите от територията , и ги прати към лагерите на смъртта , кой палеше там цели села ? Всичко това са факти , но основен факт е този , че на политиците от всички страни, грам не ги интересува бедствието и страданията на хората , само използват фактите за да се преследват користни политически цели , и се оказва натиск върху определени държави и техните политики . Все едно САЩ сега много се били загрижили за съдбата на арменците , да вадят отново арменската карта , основната цел е да се окаже натиск върху Турция .

    Коментиран от #125

  • 120 хи хи

    9 1 Отговор

    До коментар #114 от "КОНТРАТА":

    Разминаха се само териториалните претенции към нас . репарации към Гърция плащаме до края на 70-те години - ел. енергия, добитък , млечни продукти . Със Югославия се разбираме да правим федерация от Черно до Адриатическо Море , и сърбите се отказват от териториални, и други репарации , което после не се състои , и сърбите остават с пръст в уста , нито територия , нито репарации . Така по "андрешковски" се измъкваме , е и руснаците удрят по едно рамо.
  • 121 Пилсудски

    10 3 Отговор
    СССР изби 18 000 поляци в Катин и 40 000 "татари" в Крим и не каза поне едно "простете".Беломорските и македонските евреи ги предадоха гърците и сърбите и местните българи защото никой не застана пред ешалоните за Германия.

    Коментиран от #127

  • 122 Гонзо

    3 0 Отговор

    До коментар #61 от "Цола Драгойчева":

    Значи според теб сме фашистка държава и не заслужавам да се борим за Македония. Тогава. 3864
  • 123 Червени боклуци.

    12 2 Отговор
    Най-големият душманин на България е Русия.
  • 124 Невероятно

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "Македония":

    Е как така имаш толкова много плюсове ? Просто не е за вярване, нали !? На тролята не им се коментира тази тема ли, какво става ?
  • 125 Ами мисля

    11 0 Отговор

    До коментар #119 от "туй то":

    България шамаросва Сърбия и поставя на колене, а резултата е лишаване на България от собствена територия , за какво изобщо са воювали, никой нормален българин не би могъл да признае подобна простотия, съжалявам...... Имало е Македония и това местността точно под България на картата, отново българска територия(бивша) и отново принудително отнета
  • 126 1944

    7 0 Отговор
    май само в расийската амбасада не знаят, че в германия и българия никога не е имало фашизъм. ама те са заети с по важни дела. да прекарват кокаин с дипломатическата почта. няма време за четене на книги. то и единственото горене на книги след всв беше в москва.
  • 127 Евреин

    1 10 Отговор

    До коментар #121 от "Пилсудски":

    Воопшто не е така другар. Македонските евреи беа уапсени и транспортирани во логорите на смрта од бугарскиот окупатор. Ако сакаш, можам да ти пратам фотографии како доказ?

    Коментиран от #133, #135, #143

  • 128 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 129 Евреин

    0 4 Отговор

    До коментар #79 от "Марго":

    А зашто да не е од Руската Амбасада? Да не лажат случајно? Вистината боли, зар не?...
  • 130 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 131 big

    2 5 Отговор
    Истината си е истина, но малко пресилена! Вярно е, че България използва съюза си с Германия, да си върне изконно българските територии с българско население, отнети ни след Българо-турската освободителна война 1878-79 г. Факт е също, неоспорим, че част от българските войници и офицери са извършили ужасни престъпления през този период. Като съюзник на Германия и фашисти, те не са били приети никак добре от антифашистките по него време Гърция и Македония, което е предизвиквало сериозна борба срещу тях!

    Коментиран от #134

  • 132 ДЯВОЛА

    13 1 Отговор
    След този акт на враждебност от Русия в България все още е пълно с предатели русофили
  • 133 Брях че

    7 0 Отговор

    До коментар #127 от "Евреин":

    Ми що не отиде да спориш с Хитлер бе бас.ун ??? Само да зърнеш мустачките и щеше да напълниш гащите и вземи пиши по-разбрано, че половината букви и думи си объркал
  • 134 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 135 що е суверен

    7 0 Отговор

    До коментар #127 от "Евреин":

    Ако търсиш истината друже, може да ти помогна а тя е такава. България единствена в света спасява 100%, от своите евреи, не може да спаси чуждите евреи от Кралство Югославия и Гърция, защото няма юрисдикция върху тези земи, те са само администрирани, от Б-я, но суверена е Германия. Защото ние не сме воювали с Гърция и Югославия, макар да сме били доброзорно съюзници. Всъщност, нашите евреи остават живи, точно заради това, че сме били съюзници с Хитлерова Г-я иначе изобщо нямаше да ни пита, направо щеше да си ги прибере.
  • 136 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 137 Владимир Путин

    5 1 Отговор
    Това е било отдавна. А ние руските фашисти нападнахме Украйна СЕГА!
  • 138 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 139 Кашчей Безсмъртни

    8 2 Отговор
    Нацистката чума винаги е била най-силна в Русия. Русия е държавата на победилия нацизъм.
  • 140 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 141 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 142 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 143 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 144 Цар Борис

    1 1 Отговор
    Македонија на Македонците
    Смрт на фашизмот
    Слобода на народот
Новини по държави: