Last news in Fakti

28 Април, 2021 19:19 2 777 17

„Движението на инакомислещите“ в Германия е поставено под наблюдение

  • германия-
  • протест-
  • движение на инакомислещите

Това позволява на службите да следят членове и симпатизанти на движението, да използват СРС и да внедряват свои служители под прикритие

„Движението на инакомислещите“ в Германия е поставено под наблюдение - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Федералната служба за защита на конституцията в Германия поставя под наблюдение „Движението на инакомислещите“, което протестира срещу ограничителните мерки заради пандемията.

Привържениците на движението демонстративно отказват да спазват мерките и призовават по време на своите демонстрации към противопоставяне на държавните органи.

„Движението на инакомислещите“, към което се причисляват привърженици на конспиративните теории за произхода на коронавируса, но и много крайнодесни, е обвинено в „делегитимиране на държавата“.

Това позволява на службите да следят членове и симпатизанти на движението, да използват СРС и да внедряват свои служители под прикритие.

Движението се роди преди почти една година в провинция Баден-Вюртемберг и се разрасна в цяла Германия. На протестните митинги участват десетки хиляди противници на ограниченията срещу разпространението на заразата.

Основание да се постави под наблюдение службите определят подкопаването на демократично взети решения на държавната власт.

Освен това през последните месеци федералната служба за защита на конституцията е регистрирала значителен ръст на радикализирани привърженици на „Движението на инакомислещите“, които все по-често използват физическа сила срещу полицаи и журналисти.

През март службите определиха крайнодясната парламентарна партия „Алтернатива за Германия“ като „застрашаваща конституционното управление“ и я поставиха под наблюдение заради подозрения в крайнодесен екстремизъм.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кнаус 485

    50 6 Отговор
    А бе аз си мисля, че отново Путин е виновен.....

    Коментиран от #10

  • 2 СЗО

    65 3 Отговор
    Много скоро надигащата се вълна от недоволство ще помете цялата световна политическа паплач. Иде Видовден и за вас,измекяри !
  • 3 Последния Софиянец

    48 5 Отговор
    Фашизъм в действие.
  • 4 Хер Флик Меркел

    21 2 Отговор
    Всички в Дахау!
  • 5 ДЯВОЛА

    24 7 Отговор
    Руския външен министър се подигра на България и каза добре че не сме убили Фердинанд тоест ние и затова щяхме да обвиним братята в името на прогнилия Запад
  • 6 хъхъ

    47 1 Отговор
    "Основание да се постави под наблюдение службите определят подкопаването на демократично взети решения на държавната власт."

    Хитлер не идва ли на власт точно с "демократични" избори? Неговите решения са законни, нали?
  • 7 Тц тц..

    30 1 Отговор
    Дж.Оруел,1984 се завръща..
  • 8 Ковидарите

    33 0 Отговор
    Новото Гестапо явно действа открито! Германците са го измислили!
  • 9 Майна

    25 3 Отговор
    Алтернатива за Германия набира все повече привърженици.Освен против коронамерките открито е и срещу строенет на джамии и редици мерки, които пречат за толерирането на исляма...Наши хора...Все още е малка партия.в парламента
  • 10 Не е лъжа

    5 7 Отговор

    До коментар #1 от "кнаус 485":

    Путин ги е хванал здраво за топките.
  • 11 Гьоте

    27 0 Отговор
    Германците имат опит в налагането на тоталитарен режим и въвеждането на извънредни мерки! Хитлер и фашисткия режим са управлявали "в името на германската нация"! Що Меркел да не го прави? Традиция!

    Коментиран от #13

  • 12 USA

    22 0 Отговор
    "конспиративните теории за произхода на коронавируса"

    Изобщо не са конспиративни, вируса е разработен още 2015 година в лабораторията Чапел Хил в Северна Каролина и после е пренесен в Ухан. Потърсете "SHC014" в нета че ще ми изтрият линка.

    Решението за разпространението ме се взема от фондацията на Бил Гейтс, института Хопкинс и световния икономически форум на 18.10.2019 - повече от два месеца преди да станат известни първите случаи в Ухан. Потърсете в нета "event201/scenario" че не позволяват линкове.

    И това не са жълти сайтове с измислици а научни сайтове.

    Коментиран от #16

  • 13 Варна

    13 0 Отговор

    До коментар #11 от "Гьоте":

    Инакомислещите не са нацисти - напротив, опитват се да спасят хората от новата диктатура. Нарочно обявяват публично че ще внедряват агенти под прикритие, за да предизвикат смут, недоверие и съмнение във всеки, който срещнеш . Стара техника - разделяй и владей. Даже скандалните арести с насилие..... голямо зрелище ... се откри че е инсценирано от агентите под прикритие съвместно с телевизията. Това е с цел да се покаже какво може да се случи ако протестирате. Така тези които живеят пред телевизора ще седят у дома мирно.
  • 14 Stefanie 🎲

    10 0 Отговор
    Защото се били противопоставяли срещу демократичните решения на държавата!!! Е от кога в ЕС нямаш право да изразиш мнение срещу решението на държавата? Само по себе си това противопоставяне е демократично.
  • 15 ARGON

    6 1 Отговор
    Германия се превърна отново в юдейска държава. По официални данни, всяка година в Гемания емигрират над 10'000 евреи от Израел.
  • 16 ARGON

    7 0 Отговор

    До коментар #12 от "USA":

    Конспирациите станаха реалност. ВИЦ: Две прасета в една ферма си говорят, и едната свиня казва на другата - чух че скоро ще ни колят за барбекю, а другата свиня й отговаря - не им вярвай, това са теории на конспирацията. :):):)
  • 17 НЯКОЙ

    4 0 Отговор
    каквото повикало такова се обадило,скоро време ще има и партизански отряди за борба срещу мерките.
Новини по държави: