Last news in Fakti

1 Май, 2021 15:40 1 766 7

Френските профсъюзи се активизират след карантината

  • франция-
  • протест-
  • жълти жилетки-
  • еманюел макрон

Новият метод на полицията е разполагането на цивилни полицаи, които да поддържат диалог и атмосфера на доверие, като реагират веднага на действията на екстремистите

Френските профсъюзи се активизират след карантината - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Във Франция традиционните първомайски профсъюзни манифестации се завръщат след продължителната карантина. Около 300 митинга са обявени в страната.

Два дни преди разхлабването на санитарните мерки френският Първи май ще премине почти както обикновено: ако миналата година синдикатите празнуваха от балконите, демонстрациите днес са разрешени, с маска и попълнена декларация.

Спорадични митинги с различни идеи са обявени още преди обед: на симпатизантите на „жълтите жилетки“ или за 150-годишнината на Парижката комуна. Главното шествие трябва да потегли в ранния следобед от Площада на Републиката под много широк наслов „за работните места, заплатите, държавните служби, свободата и мира по света“.

Освен санитарните мерки основно безпокойство на властите е от нови прояви на насилие и вандализъм, които неизменно съпътстваха демонстрациите напоследък. Новият метод на полицията е разполагането на цивилни полицаи, които да поддържат диалог и атмосфера на доверие, като реагират веднага на действията на екстремистите.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Covid

    12 0 Отговор
    Мачкай народе!!!
  • 2 въпросче

    19 0 Отговор
    А нашите профсъюзи кога ще се активизират?

    Коментиран от #3

  • 3 гост

    18 0 Отговор

    До коментар #2 от "въпросче":

    Ние нямаме профсъюзи, а лизачи герпепасти!
  • 4 Свобода или Смертъ

    8 0 Отговор
    Профсоюза е ужасът за американо-китайските говедаро-свинари.Профсъюза означава че т.пите шефове не могат да се налагат и да си им роб.Умрте бклуци бизнесмени по светофарите в тпите ви Мнглцедеси ще ви разстрелваме като свине.
  • 5 тртр

    6 0 Отговор
    В Бг няма профсъюзи.
  • 6 Здрасти

    3 0 Отговор
    Макарона марионетка на глобаликтите е пътник
  • 7 Ваксиниран = СТЕРИЛЕН ;)

    4 0 Отговор
    Време е вече някои да си платят. Часът вече настъпи. :)
Новини по държави: