Last news in Fakti

28 Април, 2021 21:09 2 347 18

Извън контрол! Смъртните случаи от COVID-19 в Индия надхвърлиха 200 000

  • индия-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • ваксина

Международната помощ за страната започна да пристига, а от днес всички пълнолетни индийци могат да се регистрират онлайн за имунизация

Извън контрол! Смъртните случаи от COVID-19 в Индия надхвърлиха 200 000 - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Всеки ден Индия регистрира нов рекорд новозаразени с Covid-19. През последната седмица властите съобщават по над 350 хиляди нови случая дневно. Въпреки международната помощ, в болниците не достигат кислород и лекарства. А някои лекари твърдят, че пикът на вълната още не е достигнат.

Смъртните случаи в Индия надхвърлиха 200 000, но дори местните власти предупреждават, че данните не са точни, тъй като не могат да обхванат цялата страна. Болниците са препълнени, навсякъде недостига кислород. Хората са напълно отчаяни:

„Страх ни е. Ако нещо се случи, в болниците няма легла. За богатите ще се намерят, а за нас?“, заяви местен жител.

„Вече не гледам новини. Толкова много заразени, толкова много починали, опашки пред крематориумите. Толкова много се страхувам, че спрях да гледам новини“, каза друг.

Международната помощ за Индия започна да пристига, а от днес всички пълнолетни индийци могат да се регистрират онлайн за имунизация.

Специалистите предполагат, че катастрофалната ситуация се дължи на по-заразния индийски вариант на коронавируса, който вече е регистриран в 17 държави в света, както съобщи Световната здравна организация.

СЗО отчете и скок с 8 процента в заболеваемостта в световен мащаб само за седмица. Смъртността е нараснала с 5 на сто.

Заради притесненията, че индийският вариант на вируса е още по-заразен и от британския, германската компания „Бионтех“ обяви, че тяхната ваксина „надеждно предпазва“ и от индийския вариант.

Угур Шахин, директор на компанията „Бионтех“, която разработи РНК-ваксина срещу Covid-19 и я произвежда съвместно с „Пфайзер“, се ангажира да провери случаи на възпаление на сърдечния мускул, които се свързват с прилагането на ваксината. За такива случаи съобщи Израел в края на миналата седмица.

В Париж прокуратурата разследва непредумишлено убийство във връзка със смъртта на трима французи след ваксиниране с препарата на британско-шведската компания „АстраЗенека“.

В Нидерландия след четири месеца на строга карантина премахнаха някои от ограниченията, като оспорвания вечерен час. При определени условия отварят търговските обекти и външните части на заведенията.

А в Швейцария обмислят от юли провеждането на големи събития с до три хиляди посетители, които са или напълно ваксинирани, или преболедували ковид-19 или имат отрицателен резултат от PCR тест.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Q2z

    1 2 Отговор
    Ганг е проблема,освен че истинаха от телата на всеки различен вирус ...и няма имунна защита.
  • 2 Бойко 4

    1 3 Отговор
    Вълната ще е септември
  • 3 Mr Sing Patel

    22 3 Отговор
    Те са милиард и половина нищо бройка! Повече биват нападнати от лъвове годишно !
  • 4 Лили Иванова

    19 2 Отговор
    200 000 човека на 1 миалд и полувина колко е ? За един преател питам.Да не би да е умопомрачителните 0.0005% ???? Хората умрели от задушаване с фъстък са повече ......

    Коментиран от #16

  • 5 По-добре са от нас

    4 3 Отговор
    200000 на два милиарда хора колко процента са? Колко процента са починалите в България?
  • 6 Име

    2 3 Отговор
    Ами много ваксинираха затова
  • 7 Гаринча

    4 5 Отговор
    Русия обвинява директно краварите за вируса.

    Появата на коронавирусната инфекция е свързана с изтичане от американска биологична лаборатория. Това съобщи председателят на Държавната дума Вячеслав Володин .

    Той подчерта, че руското правителство трябва да повдигне този въпрос, а САЩ да прекратят всички изследвания, свързани с коронавируса.

    Политикът припомни също, че в момента американски лаборатории работят в Грузия и Източна Европа
  • 8 Demonaz

    3 2 Отговор
    Малко намирисва като цирка в Китай. Там падаха по улиците,зазидваха ги. При такова население е смях. Италианците си го направиха генста и сега взимат 200 и кусур милиарда.

    Коментиран от #15

  • 9 ДА ИДВАТ ИНДИЙЦИТЕ

    1 4 Отговор
    В БЪЛГАРИЯ БРЕЙКА КИРУ И ДОЦЕНТА МАН. ДА ГИ ЛЕКУВАТ С ЦИГАРИ СЧУПИЧКИ И КИРЕЛИЗМИ!!!
  • 10 Wu tang

    3 7 Отговор
    Боли ме фара за парапитеците🤬

    Коментиран от #11

  • 11 бай историк

    8 2 Отговор

    До коментар #10 от "Wu tang":

    Парапитеците сигурно са класи над тебе . Голяма част от IT специалист в Наса и Боинг са от тия парапитеци. А цивилизацията им е от 3300 години преди новата ера.

    Коментиран от #17

  • 12 Умен по цялата глава

    5 0 Отговор
    Индийското Общество е разделено на Касти,защото хората не се раждат Равни....500 милиона са от кастата на " мръсните" и погрома на Вируса ше е Тотален....
  • 13 Матей

    6 2 Отговор
    дВЕСТА ХИЛЯДИ НА 1 МИЛИАРД И 360 МИЛИОНА НАСЕЛЕНИЕ,ГОЛЯМ МОР ЩЕ ДА Е,в РАМКИТЕ НА статистическата грешка.Пропагандата е страшна сила,невежеството --също.показват множество клади ,които индусите Традиционно прилагат на брега на Ганг,ПРОСТО Е ДНА БАНАЛНА ИНСИНУАЦИЯ,по холивудски тертип.,Целта отново е шаш и паника,нов,още по заразен щам,ци-ган-ски и липсващи ваксини.Затова юруш на ваксините.
  • 14 BigBulgarianBoss

    7 2 Отговор
    Е то беше близко до акъла, че държавата столюпино с отвратителни хигиенни навици ще гръмне.
  • 15 Диверсант

    2 2 Отговор

    До коментар #8 от "Demonaz":

    Тази статия е писана от сценаристите , мина преди два дена в Италия. Всички вестници са я пуснали на първа страница, но има и журналисти които търсят истината и е поредната манипулация.
  • 16 требе стригане

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "Лили Иванова":

    Нали се сещаш че са много повече просто няма очетност
  • 17 Азз

    1 2 Отговор

    До коментар #11 от "бай историк":

    Да, то затова толкова Бойнга паднаха, много хора загинаха! Май и Боинг фалира заради индийските IT
  • 18 Васил

    0 0 Отговор
    Все едно че чета за България и при нас беше същото