Last news in Fakti

28 Април, 2021 21:53 2 582 22

Китай: Намесата на ЕС в Южнокитайско море е неразумна

  • китай-
  • европейски съюз-
  • хайко маас-
  • южнокитайско море

На 21 април германският външен министър Хайко Маас заяви, че въпреки големите различия е необходимо Брюксел да запази контактите с Пекин, отдалечаването от страната би било погрешен ход

Китай: Намесата на ЕС в Южнокитайско море е неразумна - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Неотдавна Брюксел прие „Стратегия на ЕС за сътрудничество с Индийско-Тихоокеанския регион“ (CRIMARIO), според която главният морски път на организацията в Индийския океан ще разшири до Южна и Югоизточна Азия. Решението привлече голямо внимание сред международната общност.

Американският сайт „Politico“ счита, че това представлява важна промяна на Евросъюза в неговата геостратегия. Ройтерс коментира, че въпреки че в този документ не се споменава Китай, декларацията на организацията може да се счита за подкрепа на ЕС към азиатско-тихоокеанската стратегия на Джо Байдън, пише Радио Китай.

Свободата на корабоплаването в Южнокитайско море никога не е била заплашвана. Точно обратното, САЩ често демонстрират силата си в района по повод на „свободата на корабоплаване“, където подстрекават отношенията между местните държави и вредят на регионалния мир и стабилност.

Намесата на ЕС и някои европейски държави в региона на Южнокитайско море не е разумно решение. То нито отговаря на техните интереси, нито е от полза за мира и стабилността в региона.

Като важна сила на многополюсния свят, ЕС трябва да използва възможностите за защита на мира и просперитета в Индийско-Тихоокеанския регион. Не трябва да следва практиките на САЩ за намеса.

На 21 април германският външен министър Хайко Маас заяви, че въпреки големите различия е необходимо ЕС да запази контактите с Китай, отдалечаването от него би било погрешен ход.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    29 2 Отговор
    Най заобиколено казано :ще ядее бой джендари от ЕС ако си позеолите нещо в Китайско море?

    Коментиран от #4

  • 2 Харпун

    18 1 Отговор
    геостратегиите на ЕС и САЩ отзад!
  • 3 Вълко Червенков

    2 29 Отговор
    Времето когато Китай и Рускенефа ще се сблъскат челно с Велика Америка наближава.Тоталитарните кочини нямат шанс.

    Коментиран от #5, #10

  • 4 Бесена Язовица

    26 0 Отговор

    До коментар #1 от "Бесен Язовец":

    И то така, че около 300 години след това да им държи влага на мъжете- жени и жените- мъже. ЕС развъдник на меки китки. Родител 1 и Родител 2. 🤢🤢🤢🤢🤮🤮🤮🤮
  • 5 Вълко

    13 1 Отговор

    До коментар #3 от "Вълко Червенков":

    Ни си Червенков ни 🧠 имаш да разбереш ситуацията.
  • 6 Хемингуей Ърнест

    23 2 Отговор
    Ясно е, че Европа и САЩ ще си го получат, само не е ясно от кого от Китай или от Руската Федерация, а може би и от двете заедно!

    Коментиран от #11

  • 7 То си личи още от името на морето

    20 1 Отговор
    Южно китайско. Не е южно европейско. Каква работа имат в чуждо море? Нептун с големия.....тризъбец ли търсят или друга трикомпонентна композиция?

    Коментиран от #9

  • 8 Пакман

    4 3 Отговор
    Какъв е смисъла от всичко това някой замислял ли се е ?На Китай не им стиска на Корея не им стиска на Япония не им стиска на Русия не им стиска на....Какъв е смисъла от този живот няма ли кой да натисне шбнто копче на нещо си?!
  • 9 требе стригане

    4 8 Отговор

    До коментар #7 от "То си личи още от името на морето":

    А какво търсят китайците в центъра на париж например?

    Коментиран от #19

  • 10 14 88

    5 1 Отговор

    До коментар #3 от "Вълко Червенков":

    Калифорния е залята от китайци.

    Коментиран от #13

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 14 88

    12 1 Отговор

    До коментар #11 от "Голем смях":

    Ахаха САЩ са държава от сбирщайн пълна и с китайци и руснаци.Ето това ви е грешката на амерканофилите че Сащ не са нация държава или раса а един сбрщайн едно нищо едни смешници.Никой не могат да бият цялата американска икономика се крепи на Китай.

    Коментиран от #14

  • 13 Вълко Червенков

    1 6 Отговор

    До коментар #10 от "14 88":

    А в Рускенефа хич ги няма.Не САЩ имат 3600 км. граница с Китай.Въпрос на време е.

    Коментиран от #18

  • 14 Голем смях

    3 9 Отговор

    До коментар #12 от "14 88":

    Тя щото Россия не е сбирщина от 100 националности.Те щото россияните не са с дръпнати очички и червендалести мутри.И малко се образовай за икономиките на ЕС и САЩ.Най-мощните в света .Да не говорим за стандарта на живот и че са 100 години пред Китай във всичко.

    Коментиран от #17

  • 15 българина

    5 1 Отговор
    всичко е точно дори прекалено меко, Си прпусна да сложи пред ЕС думата колония, тя е титла, която тъ па ците от ек и съвета носят с гордост!
  • 16 КОНТРАТА

    5 0 Отговор

    До коментар #11 от "Голем смях":

    Краварите могат само чайки да бият на Руската Федерация и Китай!
  • 17 14 88

    7 0 Отговор

    До коментар #14 от "Голем смях":

    Ми не не е в Русия има с дръпнати очи от Монголия Монголия е населявана от хора с дръпнати очи от над 5000 години има грузинци татари чеченци кабардинци които са там от столетия и хилядолетия.Това не е американският обор дето всеки се довлича отнякъде и взима американско гражданство.Виж Байдън през Обама Джеки Чан Камала и Лейди Гага.Тва в Русия го няма.
    Да има различни етноси но всички те са местни а не довлачени от кол и въже
  • 18 14 88

    3 0 Отговор

    До коментар #13 от "Вълко Червенков":

    Всеки може да говори каквото си иска но има едни данни които определят кое е истината и кое е бръщолевене и те са че в Сащ и в Западнала Европа като цяло има повече китайци отколкото в Русия.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 ДЯВОЛА

    2 4 Отговор
    EС е длъжен да прати европейска армия за ликвидиране на китайските нашественици и окупатори
  • 21 Мара

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "Голем смях":

    Момче компютърните са ти промили мозъка.Прегледай се и си пий хапчетата отдавна не издават жълти книжки.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания