Last news in Fakti

28 Април, 2021 21:26 1 644 1

Нидерландия прекратява локдауна

  • нидерландия-
  • локдаун-
  • марк рюте-
  • разхлабване на мерките

Министър-председателят Марк Рюте определи този ход като „пресметнат риск“

Нидерландия прекратява локдауна - 1
Снимка : Shutterstock

След четири месеца строг локдаун, Нидерландия направи днес крачка към нормалното с отмяната на няколко противоепидемични ограничения, съобщи ДПА.

Правителството на страната реши да облекчи мерките въпреки високия брой на заразени с COVID-19 и резките предупреждения на здравните власти.

Министър-председателят Марк Рюте нарече този ход „пресметнат риск“. Гражданите отново ще могат да излизат нощем, тъй като вечерният час, наложен през януари, е отменен. Магазините и откритите заведения ще могат отново да работят при определени условия.

Броят на заразените на седемдневна база на 100 000 души в момента е 317 – почти двойно на регистрираните случаи в съседна Германия, където строгите ограничения остават в сила. Въпреки това, правителството на Рюте очаква новите случаи бързо да намалеят благодарение на увеличаващия се брой ваксинирани.

До момента над 5 милиона души – около 30 на сто от пълнолетните са сдобили с най-малко първа доза ваксина срещу коронавирус. Населението на Нидерландия е 19 милиона.

Разхлабването на рестрикциите доведе до радостни възгласи сред жителите на страната.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сибирь

    1 0 Отговор
    Процентът на разчитащи от туризмът и собственици на малки магазинчета е доста голям,за да си позволят да ги фалират. То е ясно,че външният туризъм ще е слаб,но се разчита на вътрешният поне да няма големи фалити.
Новини по държави: