29 Април, 2021 12:10 2 311 6

Гърция реформира специалните си сили

  • гърция-
  • армия-
  • специални сили-
  • егейско море

Реорганизацията става факт на фона на напрежението с Турция в района на Егейско море

Гърция реформира специалните си сили - 1
Снимка: shutterstock

Във вторник правителственият съвет за външни работи и отбрана одобри създаването на Специално командване като част от усилията за модернизиране на специалните сили на Гърция, които ще придобият интердисциплинарна роля, коментира "Та Неа".

Командването е пряко подчинено на началника на Генералния щаб Константинос Флорос и включва всички специални сили. Ще се командват от генерал-лейтенант, отговорен за оперативния контрол на специалните сили в мирно време. Въпреки че в новата структура се забелязва влияние от организацията на специалните сили на армията на САЩ, новият щаб е по-адаптиран към гръцката действителност.

Военни източници твърдят, че предоставените предимства включват единна администрация, по-бързо вземане на решения, издаване и изпълнение на заповеди, оптимално използване на човешките ресурси и наличните средства, икономии при търговете за доставки, както и обучение на състава на специалните части.

Реорганизацията става факт на фона на напрежението с Турция в района на Егейско море.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ловеца

    10 3 Отговор
    Комшиите организират войската си, а нашето правителство се почесват по задните джобове... вместо да спретнат една срочна службица на младите хайляци за всеки случай.

    Коментиран от #4

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Ох, милите

    4 3 Отговор
    И те, като нас, по специалните работи. Специално командване, за специалните сили, за специални работи :-)
  • 4 ха-ха

    10 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ловеца":

    Младите хайляци, само това чакат - срочна службица :-) Помня последните набори. Не можеха да ги накарат да станат сутрин, да не говорим за бягане и лицеви опори. Било извращение. А 30 години по късно ... :-)
  • 5 Филипос

    2 0 Отговор
    Това стана защото гънчовски по интернет тръгнали да вземат северната Гърция.Боши по асфалта горките
  • 6 5иция

    2 2 Отговор
    Ще бъде увеличена и продължителноста на военната им служба от 9 на 12 месечна.
Новини по държави: