Last news in Fakti

29 Април, 2021 17:08 1 943 18

Сърбия няма да влиза в конфликт с Китай и Русия

  • сърбия-
  • александър вучич-
  • русия

Това обяви Александър Вучич

Сърбия няма да влиза в конфликт с Китай и Русия - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Докато аз съм държавен глава, Сърбия няма да води политика на конфронтация с Русия и Китай. Това обяви сръбският държавен глава Александър Вучич, цитиран от Пинк.

Сръбският представител припомни, че опозицията спечели изборите в Белград. Това означава, че те не са далеч от победа и на парламентарни избори.

Тогава ще могат и да водят обратна на неговата политика. Вучич обяви, че докато той е на президентския пост, това няма да бъде допуснато.

Той заяви, че има достатъчно широк гръб, за да удържи на всеки натиск. Неговото правителство ще води самостоятелна политика.

Такава трябва да е в интерес на Сърбия и нейните граждани. За това ще се избягват и конфликтите.

Сърбия има много добро партньорство с Русия и Китай.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Иван

    21 2 Отговор
    САЩ няма да ги изнудва за F16 техни оръжия да купуват и да ги използват срещу Русия.
  • 3 бобчо

    22 5 Отговор
    Сърбите пак са на правилната страна, а ние се правиме на САЩ големите борци за демокрация! Само дето сме на 120 място по свобода на словото и няма един политик в затвора!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ббб

    8 12 Отговор

    До коментар #4 от "смях":

    Не е смешно, плачевно е! Сърбия е троянски кон на Русия в Европа както и С. Македония! Точно затова имаме спорове с македонците, така им говорят от Москва! Впрочем, Сърбия и да иска да се откачи от Русия няма да стане! Ще стане като в Украйна или Беларус, но пускане няма!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ДЯВОЛА

    4 16 Отговор
    смешното е че Сърбия са на страната на губещите, Русия и Китай са най голямото зло за планетата и това всеки го знае

    Коментиран от #14

  • 8 Русия е зле

    8 12 Отговор
    Ей хора, моята съпруга е рускиня, родена е в Санкт Петербург. Като отиваме на гости при нейните роднини и приятели няма един човек който да казва добра дума за Путин, всички го мразят. Положението там е в пъти по-зле от България. Репресията към гражданите е толкова жестока, че никой не смее да гькне. Родителите на жена ми са с по 40 годишен стаж и взимат по 11 и 13 хидяди рубли което е около 220-240 лева. Приемат се закони за защита на политиците и полицията всеки ден. Ако се изказваш против власта от 5 до 10 години колония, и след тези 5-10 години като излезнеш от затвора в досието ти е написано че си екстремист. Правителството на Русия плаща на федералните канали 220 милярда рубли за откровенна пропаганда, затова по телевизията им показват че са най великите в света. Русия газефицира Китай, а обикновенните хора нямат газ в домовете си, при условие че газопроводите минават на няколко метра от къщите. Пожелавам на всички които пишат за велика Русия да отидат и да видят с очите си, защото аз бях такъв като тях, но след 3 мрачни години от живота си прекарани там за нищо на света не бих се върнал да живея в Русия. Примерите които давам са за 7 милионен мегаполис, а освен Москва и СПб, даже не искам да говоря как живеят хората.

    Коментиран от #11, #16, #17, #18

  • 9 ббб

    8 0 Отговор
    Няма как заплата от 240 лв. в Санкт Петербург! Да беше дал за пример град от дълбоката провинция, но за С.П. толко скъп град 240 лв. направо си трол
  • 10 СЪРБИЯ ТРЯБВА ДА СЕ ДЪРЖИ ЗА РУСИЯ И

    9 2 Отговор
    КИТАЙ!!!САМО ДОБРО ОТ ТЯХ!!НЕ МОГАТ ДА ЗАБРАВЯТ БЪРЗО КАК САЩ ГИ БОМБАРДИРАХА!!НАПРАВИХА Я ЛЕШ ТАЯ ХУБАВА ДЪРЖАВА!!
  • 11 Давид

    16 4 Отговор

    До коментар #8 от "Русия е зле":

    Много подробна новина от теб. Скоро ходи ли по българските села за да видиш, че пораженията са като след война. Та си се загрижил за Русия :) ако си бе взел негърка от бронкс там щеше да ти хареса в гетото . Там е само рай :) спрете с тази евтина пропаганда. Че е трагикомично вече. Сега ще махнем Бойко с помощта на цру и после ще разкарме цру чрез ФСБ. Ние имаме братя и те са руси.

    Коментиран от #12, #15

  • 12 евалата

    0 6 Отговор

    До коментар #11 от "Давид":

    какви негърки ве ??
    виждам че другарят вучич е произвел новина
    трърди но последователни в гупоста си достойно за уважение
  • 13 Дебилчев

    0 7 Отговор
    Навремето сърбите в титова югославия с изтока и запада/ссср и запад/, само те имаха това право от бившите соц., днес пак двуличници искат с Русия и ЕС, измекяри долни подлоги
  • 14 някой

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "ДЯВОЛА":

    Ти пък от къде се пръкна, че си на всяко гърне мерудия?
  • 15 Милен

    1 2 Отговор

    До коментар #11 от "Давид":

    Какви братя са ни русите бе, Давиде? Българският ген е далеч от руският, вземи виж кои са сходни на нас, до средиземноморските народи сме по-близо. И когато България е била държава, Русия не е съществувала на картата. Прабългари със славяни формират сегашните българи. И да не забравяме и византийско владичество плюс османско робство, та прецени какви са ни гениите. Като гледам масово българите са "синеоки" и "русокоси", ама баш славяни. И виж политиката, там няма братя, има вечни интереси.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Валери

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Русия е зле":

    Хубаво си написал фантастиката си ама забравяш, че хората имат интернет и всички глупости дето си нацвъкал могат да се проверят. А отделно за малкия ти мозък ще добавя, че майка ми взимаше под 260 лв на меец до по-минлата година. Сега са около 300 с подкупа от Боко. А сега сравни цените на хранителните стоки в руски магазин и наш магазин, цените на тока и цените на водата и си направи извода в коя от двете държави човек може да живее с 250 лв по-добре.
  • 18 чекмедже 2

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Русия е зле":

    Твоята съпруга толкова е рускиня ,колкото и ти си българин.
Новини по държави: