Last news in Fakti

23 Април, 2021 15:35 1 778 8

Александър Вучич няма интерес към Велика Сърбия

  • сърбия-
  • правителство-
  • александър вучич

Държавният глава подкрепя идеята за Балкански Шенген

Александър Вучич няма интерес към Велика Сърбия - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Сръбското правителство няма интерес към създаването на Велика Сърбия. Това обяви сръбският държавен глава Александър Вучич, цитиран от радио Свободна Европа.

През последните дни ЕС обсъжда предложения за Балканите. Твърди се, че има предложен план.

В него се разглежда вариант за прекрояване на граници. Сръбският държавен глава обяви, че никога не е казвал, че иска да реализира Велика Сърбия.

Той обяви, че се гордее с идеята за Балкански Шенген. Вучич заяви, че не е лесно да обясни тази идея на сръбското общество.

Големи трудности в това отношение е имал албанският премиер Еди Рама след отказа на Косово да участва в идеята. Сръбският държавен глава се надява идеята за общо икономическо пространство да се осъществи.

Групата е основана от Сърбия, Албания и Северна Македония.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 РусоРОБ

    9 2 Отговор
    Недей лъга!
  • 2 яяяя

    12 4 Отговор
    Този господин лъже повече от циганин. На тази държава сме сърбали попарата постоянно.
  • 3 честен ционист

    2 8 Отговор
    Време е Гначовците да ги изгонят от ЕС и без това на никакви критерии за приемане не отговаряха, а сега са последния вагон.

    Коментиран от #4, #5, #7

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Зафир

    0 5 Отговор

    До коментар #3 от "честен ционист":

    Прав си, за съжаление е ама прав си , това е факт ни повече ни помалку
  • 6 бай Даньо

    6 0 Отговор
    Сърбия е вече велика. Сърбите са далеч надскочили естествения си ареал който е горите на шумадия. Традиционно сръбската средновековна държава е била винаги периферно васално княжество на Българската Втора Империя ( при Иван Асен 2 Белград е погранична крепост на границата с Унгария , при Симеон също) , само при ренесансовия упадък на България ( разделена на 5 царства) сърбите при Душан (повече българин отколкото сръб) взимат някакъв връх над България и Византия. Но това трае само 50 години и турците помитат всичко. Всички исторически претенции на сърби идват от тоя 50 годишен период. Косово дори е винаги е било част от Българската държава . Нормална Сърбия е без унгарска Воеводина, българска южна сърбия и Поморавието (торлаците до Ниш) и да забравят за Косово. Не се ли отиграе тоя мач до края няма мир на балканите.
  • 7 бай Даньо

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "честен ционист":

    Време е такива келеши като теб да ги изгонят от тоя сайт ама Ганчовците много толерантни .... ех какво европейско качество открих у презрените Ганчовци!? А на ционистите какво ви е европейското !?
  • 8 Здрасти

    2 1 Отговор
    Спрете се с тези велики Сърбия и Албания. Една шепа народ сте и двете държави. Забравете за Косово то никога няма да е част от Сърбия, макър че де факто е така не от 2008 а от 1999
Новини по държави: