Last news in Fakti

5 Май, 2021 18:30 8 963 80

Турция отхвърли промени на Балканите

  • турция-
  • босна и херцеговина-
  • балкани

Страната подкрепя териториалната цялост

Турция отхвърли промени на Балканите - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Идеите за промени на границите на Балканите са опасни. Това обяви турският външен министър Мевлют Чавушоглу, цитиран от агенция Анадола.

През последните седмици се твърди, че в ЕС се разглежда нов документ. Смята се, че той е предложен от представители на Словения.

В него се допускат промени в границите на балкански държави. Това трябва да осигури бързото разрешаване на въпроси между тях.

Чавушоглу обяви, че документ, който никой не подкрепя, не трябва да се популяризира. Припомня се, че Турция подкрепя териториалната цялост на Босна и Херцеговина.

Босненският външен министър посочи стабилизиращата роля на Турция на Балканите. Стабилните двустранни отношения ще бъдат запазени.

Босна и Херцеговина се радва, че има подкрепата на страната за влизане в ЕС.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Васил Ботев

    36 34 Отговор
    Защото и имате да връщате байт, нали? България до Босфора.

    Коментиран от #3, #9, #53

  • 2 бай Даньо

    48 39 Отговор
    А стига с тоя Босфор че не остана нищо от България. По практично е заедно турците да натирим гърците в Египед. В краен случай да ги забравим на някой много малък остров по пътя за Египед.

    Коментиран от #4, #13

  • 3 666

    58 17 Отговор

    До коментар #1 от "Васил Ботев":

    Човека казва не подържа идеята за промяна на границите по Балканите. При един такъв опит на другите току виж и те стигнсли пак до Виена.

    Коментиран от #5, #71

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 666

    27 15 Отговор

    До коментар #3 от "666":

    Човека казва не подържа идеята за промяна на границите по Балканите. При един такъв опит на другите току виж и те пак ще трябва да стигнат до Виена.

    Коментиран от #6, #10, #12

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 безпартиен

    83 12 Отговор
    Който не е общувал с турци в Турция,той не знае как уважават българина!А за нашите изселени и дума да не става-обичат си родината и това е!Просто разни "патриоти" от ДПС и от противоположните им ВПРО и други такива имат за цел да разделят и да владеят народа ни!За 32 години никой не се осмели да лустрира служителите и агентите на ДС от партиите,които в "патриотичните" и в ДПС са най много?Сега вече е късно,защото те се окопаха здраво и в местна и в централната власти!

    Коментиран от #26

  • 8 кемалчето

    10 14 Отговор
    какви са тези глупости? тоест няма да атакуваме, за да вземем гръцките острови? и тогава защо ни казват денонощно, в продължение на години по каналите, че те и беломорска тракия са наши и ще ги върнем обратно? да се върнат кемалистите, с тях ние окупирахме кипър, ислямистите са предатели!
  • 9 АБСУРДИСТАН

    46 9 Отговор

    До коментар #1 от "Васил Ботев":

    Босфора е малко, най добре до Персийския залив и Антарктида! Болни мозъци!
  • 10 резервист

    13 14 Отговор

    До коментар #5 от "666":

    Да бе то още с лъкове и саби се бият ,че ще има мегдан до Виена !

    Коментиран от #20, #60

  • 11 Тоалетна хартия

    17 0 Отговор
    Алоооо Роско, явно не си бил в армията, разбери какво означава """атом отзад"""
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Павел пенев

    25 33 Отговор
    Промяна на границите на Балканите трябва да има за последно и веднъж за винаги. Излаз на Бяло море за България при делтата на река Марица плюс Македония,Западните покрайнини и Северна Добруджа. Това са действителните истрически граници но Балканите. Чавушоглу още от сега не е съгласен,защото Турция трябва да си отиде от Кипър, а Косово и Сърбия да си определят размяната на територии. ТОЧКА ПО ВЪПРОСА.

    Коментиран от #16, #22, #25

  • 15 бай Даньо

    28 4 Отговор

    До коментар #4 от "Суеко":

    Не само съм сигурен, байно ами знам ( например от историята) . Тоя пусти Истанбул ( дето българите нищо нямаме наше) но все налитаме взема акъла на трима поне български царя със съответните катастрофални последствия за държавата. Царете са Крум, Симеон и Фердинанд...

    Коментиран от #32

  • 16 666

    27 5 Отговор

    До коментар #14 от "Павел пенев":

    Какъв Кипър те гони по Балканския въпрос и граници. Сънуваш ли сънуваш рожбо.
  • 17 Info

    4 15 Отговор
    Мицотакис по време на интервю с журналиста Бен Хол като част от дигиталната конференция The Global Boardroom, организирана от Financial Times: "Турция знае какво трябва да направи". Мисля, че ако всички се съгласим че проблемите, споровете, разногласията, могат да бъдат разрешени чрез рамка, която ще постави международното право и зачитането на международното право в центъра на управлението на такива спорове, напрежението може да приключи. Също така ясно заявихме на нашите европейски партньори, че случващото се в Източното Средиземноморие, особено по отношение на трудните отношения, които имаме с Турция, касае не само Гърция и Кипър, но и Европа като цяло. Следователно, като Европейски съюз, ние заемаме правилната позиция, т.е. двупосочен подход: ние предлагаме на Турция положителен дневен ред, но в същото време ясно заявяваме, че това, което поставяме на масата, е условно и потенциално обратимо, ако Турция се връща към агресивна или ревизионистка външна политика, както видяхме през 2020 г.
  • 18 Монтанчанин

    12 6 Отговор
    Що най малките държави дават идеи,па тогава Словения влиза в границата на Хърватска,Смешна Македония в границите на България и нещата са уредени.
  • 19 Info

    5 16 Отговор
    Сигурен съм, че това послание е ясно съобщено на Турция. Видяхме някои добри признаци на деескалация през първите месеци на 2021 г. Но ние ще настояваме да разясним на Турция, че единственият въпрос, който имаме, е делимитацията на морските зони в Беломорието и Източното Средиземноморие, което не може и няма да бъде разрешен с едностранни действия. Той може да бъде разрешен само при спазване на международното право и при необходимост с обжалване пред Международния съд в Хага. Мисля, че това е много логичен подход. Показахме, че можем да сключваме такива споразумения с други държави. Подписахме споразумение за демаркация с Египет, с Италия, договорихме се по принцип с Албания да отидем в Хага, за да разрешим нашия спор. Ето как трябва да се държим в нашия квартал. Имаме външна политика, която се характеризира с увереност, с готовност да обсъждаме с Турция, но в същото време поставяме много ясни граници кое поведение може да се приеме и кое не.
  • 20 666

    6 3 Отговор

    До коментар #10 от "резервист":

    Ами хората не искат но под принуда току виш знаеш нали Босна, Албания, Косово, Санджак, Чернагора,Източна Тракия дори Северна Македония и други разбирасе. И това дето е в първия ми постинг ще се случи.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Бургас

    12 10 Отговор

    До коментар #14 от "Павел пенев":

    Само че не си единственият умник.. Излаз на Бяло море за България, означава излас на Гърция на Черно море, както в миналото.. Готов ли си?

    Коментиран от #23, #30, #31, #63

  • 23 бай Даньо

    12 5 Отговор

    До коментар #22 от "Бургас":

    Гърците да избират между Египет и Афганистан и двете техни древни земи ...

    Коментиран от #35

  • 24 Никос Казинакис

    33 15 Отговор
    Ако е нямаше Турция сега Вулгария да е поделена между Гърция и Сърбия.

    Коментиран от #27

  • 25 бай Даньо

    12 8 Отговор

    До коментар #14 от "Павел пенев":

    Нищо от тия няма да стане. Но единственото което има някакъв стратегически смисъл за нас е излаз на Бяло море, а това може да стене само ако играем с Турция против Гърция. Аз лично разменям Кърджали за Александруполис. Никаква Северна Добруджа няма да вземем , всъщност румънците искат южна (лично от румънец съм го чувал) , а Румъния има 3 пъти по голяма икономика от България вече имат самолети Ф16 ( на старо, но истински самолет) , американско ПВО ... стой на земята. Румънците трябва да ги държим на наша страна в конфликта със сърбия който е неизбежен. А македонския въпрос ще се реши тогава. Македония ще бъде смляна някъде там. България трябва да работи за пълно унищожение на сърбия тоя път. Газ до дупка поне до Ниш другото да го вземат хървати и унгарци. Инак и аз харесвам плескавици.
  • 26 Пристрастен

    9 24 Отговор

    До коментар #7 от "безпартиен":

    Турците много уважавали българите. Ха-ха.
    Може, като клиенти от които им взимат парите за боклуците които придават на чаршията или от курортите.
    Но това е без значение, отношението на отделните турци, важно е отношението на пашите им, а то винаги е било против нас.

    Коментиран от #44, #45

  • 27 бай Даньо

    8 2 Отговор

    До коментар #24 от "Никос Казинакис":

    Сам си отговаряш на въпроса за съдбата на Гърция. Търсете малък но уютен остров!
  • 28 Император

    3 11 Отговор
    Промени трябва да има вън на азиатците от турция от европейска турция
  • 29 Траурен звън

    7 20 Отговор
    Турция не трябва да се справя със случващото се на Балканите, тя има спешни проблеми. Турция да се справи с ковчезите които се връщат от Кюрдистан, с липсващите 159 тона злато от централната банка, с хората които не са в състояние да направят втората доза от ваксините защото планирането на правителството се е провалило и с глада на онези които нямат дори мляко за децата си.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 бай Даньо

    19 4 Отговор

    До коментар #22 от "Бургас":

    БурГъзлията , колко гърци познаваш в Бургас!? Щото в Северна Гърция още има 500 000 който говорят на български, които мал.ака не е успял да изтреби още .

    Коментиран от #34

  • 32 АНОНИМЕН

    7 0 Отговор

    До коментар #15 от "бай Даньо":

    Ндаа! Така е! Гуедото-грандоман Ферди! Как не можаха Стамболов и другите до него да измъкнат някой друг от виенските бардаци!?
  • 33 Вуте

    11 11 Отговор
    Турция е основен фактор за населяването на Балканите с мюсюлмани. Ето защо не трябва да и се дава възможност да диктува и занапред!
  • 34 АНОНИМЕН

    7 2 Отговор

    До коментар #31 от "бай Даньо":

    Сега там египетските изселници им викат помаци и им правят помашка азбука! Да ге! Та така! Само и само да не се наричат македонци или пък, о ужас - българи!

    Коментиран от #37

  • 35 абе бай Кланьо

    3 25 Отговор

    До коментар #23 от "бай Даньо":

    няма как, всички турци ще научите гръцки отново, всички турци ще станете християни отново и всички турци ще изживявате отново гръцката култура. Тези от вас, които ще откажете, ще се върнете в степите на Монголия.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 АНОНИМЕН

    4 1 Отговор

    До коментар #34 от "АНОНИМЕН":

    Малък пропуск! За египетския изселник/грък/ българин и македонец е едно и също и е безспорно мръсна дума!

    Коментиран от #51

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Хасан

    6 5 Отговор

    До коментар #36 от "Info":

    В България Мая Манолова също иска да съди Борисов ...опозицията е такава навсякъде
  • 41 Info

    2 13 Отговор
    Първоначално турските власти заявиха успех в ограничаването на епидемията, но експертите твърдят, че страната плаща цената за бързо облекчаване на ограниченията. Отбелязвайки, че спирането, което не е подкрепено правилно, не може да бъде ефективно, Камарата заяви, че турското правителство се оглушава от предложенията си от март 2020 г., което прави Турция една от водещите държави в света по отношение на инфекции. "Здравната система на Турция се срина през април, като най-силно пострада Истанбул, където живее една шеста от населението на страната. Хиляди пациенти в Истанбул не могат да намерят болнични легла, въпреки че се нуждаят от лечение", каза. Когато правителството не успя да предотврати смърт и инфекции с частичната забрана за движение, обявена на 13 април, то започна да затваря всичко изцяло, каза камарата, но добави, че Анкара не е успяла да приложи пълно затваряне, както е препоръчано.

    Коментиран от #46, #48

  • 42 Хасан

    11 3 Отговор

    До коментар #39 от "Info":

    Нормално си е ..това е пандемия ..има и в Европа ..пиши нещо и за моргите в Италия ..от месеци чакат някой да ги погребе
  • 43 Месут

    12 5 Отговор
    С тези думи Чавушоглу дава да се разбере че плановете на някои дебели националистически глави в БГ за някакви апетити към Македония отиват на вятъра. И още нещо. Между Македония и Турция още преди 20 години има сключен договор за военна помощ включително и с бойна техника и военни в случай на заплаха за територията на Македония.
  • 44 ТакаБеше

    3 5 Отговор

    До коментар #26 от "Пристрастен":

    Остави го бе, ходил-уважили са го, харесало му и пак ще иде да го уважат няколко пъти!!!
  • 45 безпартиен

    12 2 Отговор

    До коментар #26 от "Пристрастен":

    Явно сте стигнали уважаеми само до Капалъ чарши!Съжалявам,че скромният Ви опит пречи на нормалната преценка!!!Има и поговорка за това:"Турчин да имаш за приятел"!НЕ РАЗДЕЛЯЙТЕ ХОРАТА В ТАЗИ СТРАНА!

    Коментиран от #61

  • 46 Иван

    9 2 Отговор

    До коментар #41 от "Info":

    Сега дай инфо и за смъртноста от ковид в БГ и Турция.
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Месут

    12 3 Отговор

    До коментар #41 от "Info":

    БЪЛГАРИЯ
    Заразени от ковид 19 на 1 милион население 58 831.
    Смъртни случаи 2 406 на 1 милион
    ///////
    ТУРЦИЯ
    Заразени 58 233 на 1 милион.
    Смъртни случаи 492 на 1 милион
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 100 пъти

    6 1 Отговор

    До коментар #38 от "Хасан":

    Съм ти казвал,че тоа джинджифил е от сектата на Пенсилванския поп фетуллах гюлен кокошкара,и ти продължаваш да му отговаряш,остави го да си дрънка лъжите

    Коментиран от #52

  • 51 бай Даньо

    11 0 Отговор

    До коментар #37 от "АНОНИМЕН":

    Не съвсем. За мал.ака да си македонец е грях но да си българин е престъпление. Никаква изненада разбира се няма тука, мал.ака играе играта на сърбите , докато ние мятаме гибеци на Лепа Брена и търкаме баджаците по камънака на Халкидики като истински модерни широко скроени интернационалисти ...

    Коментиран от #56

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 1453

    13 1 Отговор

    До коментар #1 от "Васил Ботев":

    Една шепа земя не можете управлява та Босфора .. нямате толкова багаж, не личи ли от парламента ?
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 ей бай Кланьо

    0 10 Отговор

    До коментар #51 от "бай Даньо":

    Колкото и да се стараещ, никой не ти вярва. гърците не се занимават с българите и България. само с теб и твоята пуйка. Те се забавляват с вас спирайки вашите османските мечти. имате нужда от силни шамари че сте станали по-нахални от сиганите. и гърците могат да ви ги дадат.. разбра ли бай Кланьо?
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Иоож

    0 0 Отговор
    😁😁😁😁😁😁
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Някой

    1 11 Отговор

    До коментар #10 от "резервист":

    Не се хаби коментар номер 10. Върви им обяснявай, че Турция е военна сила за малки държави. За големите ядрени са нищо. 1 милион армия имали. 2-ри след Сащ в Нато били. Окей. Франция, Англия са ядрени държави. С модерна авиация. Ама по-слаби били от Турция. Още на Одрин, като ги направят на стъкло. Колко ше остане от башибозука. Да стигне до Виена. Ама да не се случва. Че сме близко.
  • 61 Пристрастен

    1 6 Отговор

    До коментар #45 от "безпартиен":

    Не е важно отношението на отделния турчин. Държавната им политика винаги е била против България. Както и на Англия. Геополитика.

    Коментиран от #74

  • 62 3334

    1 10 Отговор
    В Босна ,са като нашите помаци,помаците са насилствено ислямизирани българи - българи-мохамедани, а босненците са насилствено ислямизирани местни сърби.
    Турция си играе с огъня,трябва да им забранят да се меси в ЕС и на Балканите!
    Вижте бившите руски републики,те не бяха мохамедани, а образовани светски хора, дори хистияни, но турците ги ислямизираха и им промениха историята,съзнанието и сега се чувстват ислямисти и турците ги използват за свои цели и за пушечно месо!
    А и освен това,турците говорят,че искали да превземат Виена, понякога съвсем явно,турците трябва да се изолират от ЕС,за да не направят някоя беля! Вижте и с Гърция как се държат.
  • 63 Даа ама не

    2 2 Отговор

    До коментар #22 от "Бургас":

    Гърция е съдадена през 18 век държава,на териториите на Пелопонес и някои острови, по време на Балканската война - началото на 19 век, докато българите водят битки с турците на изток, гърци и сърби заграбват териториите с българско население и български градове като Солун,Кавала и т.н.
    А през турско-гръцката война,също в началото на 19 век,се изселват гърци от Азия и се заселват в днешна Гърция!
    Гърция никога не са били на Черно море, но има български изселници от турските и гръцките кланета, които са се заселили в югоизточна България. Дори самото старо име на Черно море - Понт, идва от старобългарската и славянска дума - поуньт,което означава - път на новобългарски.
    Гърците ,като типичен азиатски народ, имат само една буква за Б и П,което е типично за народите в Азия,а не в Европа.
  • 64 жалка работа

    0 4 Отговор
    страна, в която прокурорите наблюдават кмета на Константинопол как се разхожда, за да го осъди за неуважително ходене..!!, тя не може да каже нищо на никого, докато самата тя отива в бездната......
  • 65 Info

    0 4 Отговор
    Писмо от ИКУМЕНИЧНАТА ФЕДЕРАЦИЯ НА ИСТАНБУЛ:

    "На уважаемия Мевлют Чавушоллуулу, министър на външните работи на Турция, Анкара

    Уважаеми министър, наблюдавахме с интерес вашия публичен дебат с г-н Никос Дендиас, министър на външните работи на Република Гърция. Особено точката, която посочихте относно правата на малцинствата.

    За да има дискусия относно зачитането на правата на малцинството, то трябва да съществува като физическо лице. Ако репресивните мерки, които почти унищожиха малцинството, останат нелекувани и биологичните закони доведат до пълното му изчезване, дискусиите за спазването му са безсмислени.

    Изпращаме това съобщение до вас като общност, докато сме граждани на Турция, ние сме изкоренени 98%, напълно против нашата воля, в резултат на дългосрочна политика през 20-ти век от предишните правителства на Турция. Докато днес трябваше да сме поне 250 000 членове в Града, ние сме почти 1000 души.
  • 66 Info

    0 7 Отговор
    Сигурни сме, че вие ​​знаете много добре какво се е случило особено през годините 1940-41 в трудовите батальони на възраст над 20 години, с Върлик Вергизи 1942-44, в нощта на 6-7 / 9/1955 г., които истинските виновници все още не са разкрити и през 1964-66 г. с експулсирането на членовете на Етабли от нашата общност. Самият президент, г-н Р.T. Ердоган публично призна и заяви тези истини.

    Отдавна публично признахме, че правителството на ПСР е показало промяна в отношението си към периода след 2003 г. към римското малцинство. Но това е с ограничена стойност, освен ако няма мерки за поправяне и отстраняване на огромните несправедливости, които сме претърпели като малцинство, чиито права са залегнали в Договора от Лозана, който е основополагащият акт на Република Турция.

    Резолюция 60/147 на Общото събрание на ООН определя как държавите-извършители трябва да предприемат действия за отстраняване на огромните несправедливости, които са извършили срещу общности като нашата.
  • 67 Info

    0 7 Отговор
    През последните десет години направихме редица предложения до турските власти в духа на гореспоменатата резолюция на ООН.

    По-конкретно, ние представихме подробни предложения на 5 декември 2014 г. по време на срещата, която проведохме в Атина с вас и с 9 турски министри под председателството на тогавашния премиер проф. Ахмет Давутоглу. Но няма реален напредък от:

    - Нашите предложения за подпомагане на репатрирането на нашите млади хора нямат отговор и не е разгледана възможността за възстановяване на националностите, които са били систематично премахвани през десетилетията 1950-1990.

    - Забраната за избори в нашите Вакуфи, практика, прилагана многократно в миналото, продължава вече 9 години. Особено в най-големия ни Вакуф, в пълно противоречие със законите на Турция в продължение на 30 години, има донорска администрация.
  • 68 Info

    0 7 Отговор
    - Искането за връщане в Града на архива - културно съкровище на архива EFSK в TTK, което го съхранява незаконно, остава без отговор.

    - Богословското училище в Халки, което е традиция на обучение от 17 века, остава затворено с настояване за незаконно решение в продължение на 50 години.

    - Действието на узурпационните цикли на имотите на нашите членове продължава без забавяне и предложените от нас мерки не са предприети.

    Министър, ние пишем това писмо, защото вярваме във вашата искреност относно важността на зачитането на правата на малцинствата. Но преди това е важно да има продължение на всяко малцинство и поради тази причина нашите предложения трябва да бъдат преразгледани в положителен дух.

    Коментиран от #69, #70

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Хасан

    5 4 Отговор

    До коментар #68 от "Info":

    Православието винаги ще бъде проводник на руския интерес на Балканите и в Гърция ..за това трябва да се ограничи И,контролира

    Коментиран от #73, #75, #77, #78

  • 71 Землянин

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "666":

    Този път няма да е Виена, Лондон, Берлин и Москва отдавна паднаха. Знам, че звучи доста фантастично това изказване, но някак си така изглеждат нещата като погледнеш действията на въпросните страни в последните години. А и Ванга го е предрекла...

    Коментиран от #72

  • 72 666

    0 0 Отговор

    До коментар #71 от "Землянин":

    Да баба Ванга бе казала някаде отново една м........ държава ще въдвори ред по Европата.
  • 73 Хамди Ибрям

    0 3 Отговор

    До коментар #70 от "Хасан":

    За това Ви мразят навсякъде . Ще "Ограничаваш и контролираш " на баба си шалварените гащи . Тебе още ли не са те изхвърлили за пропаганда в полза на чужда държава и религия ? За всяване на чувства на омраза между етноси и религии ? Щото разни шпиони си заминаха . Ама верно сте много . И Вашия ред ще дойде .
  • 74 1:1

    1 0 Отговор

    До коментар #61 от "Пристрастен":

    За какво да помагаш на страхлив народ прави са англетата, ако бяхме единни Османците щяха да са до Босфора и сега. Единствения народ дето си върти главата на обратно и има поговорка Не е важно аз да съм добре а на комшията да му е зле.
    Причини за завоюването на Българското царство : феодална разпокъсаност, стопански срив, духовна криза, слаба и късогледа политика на управниците - типично и за днес.
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 попа

    0 2 Отговор

    До коментар #70 от "Хасан":

    асане препрочети отговора на казашките христиени...там ще разбереш какво мислим за вас от време оно и нека Христос се смили над теб.

    Коментиран от #79, #80

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: