5 Май, 2021 20:20 1 458 8

Германия търси климатична неутралност

  • германия-
  • климат-
  • промени

Нови промени в страната

Германия търси климатична неутралност - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Германия обяви, че ограничава срока за постигане на климатична неутралност, съобщи Ди Велт.

Правителството е единодушно, относно промените. Това обявиха министъра на околната среда Свеня Шулце и финансовият министър Олаф Шолц.

Новият закон ще бъде представен на правителството през следващата седмица. Предвижда се Германия да е климатично неутрална до 2045 г.

Смята се, че сроковете са постижими. През миналата седмица Конституционния съд реши, че законите за климата са недостатъчно обширни.

Правителството трябва да постави ясни цели в сферата до 2030 г. През следващите двадесет години емисиите трябва да бъдат намалени с 88 процента.

Плановете ще бъдат съгласувани с консервативните партии, които съставят управляващото правителство.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Behemoth

    0 5 Отговор
    Арийски богове!

    Коментиран от #3

  • 2 честен ционист

    3 0 Отговор
    Адженда 2030, дедо я е писал
  • 3 14 88

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "Behemoth":

    Какви богове са тая смес от шляхта руски сволочи турци и марокано-араби
  • 4 дофтор

    3 0 Отговор
    не знам за климатичната неутралност,но меркелица я е хванал климактериума!
  • 5 гл шеф

    0 1 Отговор
    от. гл шеф. на тайно разузнаване. нека бъдът предупредени всички съседи на румен йорданов. как я мислите тая да плашите румен румен не се плаши. продължавате ли ще ви отровиме ние с вас нямаме работа вие оставате с[ слите сили ]
  • 6 София

    8 0 Отговор
    Планетата е толкова огромна и климатичните промени не зависят от нас хората. Всички зелени партии са измислени за подтискане на правата на хората. Атомната енергия е най - чиста и евтина , нарочно се хващат за стари инциденти за да налагат нови данъци, за въздух, за отделяне на въглероден двуокис,
    за отпадъци а целта е да ви накарат да се чувствате виновни че сте се родили и че дишате. А това че има технологии които могат да променят климатът е факт но защо пак се използва с егоистични цели против доброто за хората. Можеха да подобрят реколтата в Африка вместо да ни показват гладни африкански бебета и нагло да искат дарения уж за гладните. ООН, УНИЦЕФ, ЗСО, БЕЛИ КАСКИ и др. ако искаха до сега можеха да нахранят всички бедни деца в света, че даже и на богатите можеха да дарят но за да могат да съществуват те имат нужда от болни, бедни същества.
  • 7 Няма тец

    5 0 Отговор
    Зелените в Германия нямат нищо общо с природата и опазването й. Назрява енергиен ф, ашизъм под зелен флаг. Сега България е енергийно бедна, но целта е да е енергийно купуваща, несъздаваща собствено електричество.
  • 8 ДОКО

    0 0 Отговор
    ГЕРМАНИЯ ТЪРСИ ОЩЕ ЦИГАНИ ДА ГИ ЗАСЕЛИ ПО ГРАНИЦАТА СИ С ФРАНЦИЯ..ХА ХА
Новини по държави: