Last news in Fakti

7 Май, 2021 15:27 2 074 8

Аятолахът обвини Израел: Вие сте гарнизон на тероризма!

  • иран-
  • израел-
  • аятолах али хаменей-
  • ядрена сделка

Сътрудничеството на мюсюлманските държави по отношение на Йерусалим е кошмар за ционистите, подчерта Али Хаменей

Аятолахът обвини Израел: Вие сте гарнизон на тероризма! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Върховният водач на Иран призова мюсюлманските страни да продължат да се борят срещу Израел, който според него не е държава, а "терористичен гарнизон" срещу палестинците, предаде Ройтерс.

"Борбата срещу този деспотичен режим е борбата срещу потисничеството и борбата срещу тероризма. И това е обществен дълг да се борим срещу този режим", настоя аятолах Али Хаменей в реч, излъчвана по телевизията.

Хаменей говори в ежегодния ирански ден Кудс, което е арабското име на Йерусалим, отбелязван в последния петък на месеца на постене на мюсюлманите Рамазан.

Противопоставянето на Израел е мерило за вярата за ръководения от шиитите Иран, който подкрепя палестински и ливански ислямистки екстремистки групировки, възразявайки на мира с еврейската държава, която Техеран не признава.

"Сътрудничеството на мюсюлманските държави по отношение на Кудс (Йерусалим) е кошмар за ционистите", подчерта Хаменей.

Иранските власти призоваха за слагане на край на Израел, включително чрез референдум, който да изключи по-голямата част от евреите му, като същевременно включва палестинци в региона и в чужбина.

Пандемията от коронавируса принуди правителството да отмени ежегодния си парад за Деня Кудс. Но иранските държавни медии показаха кадри с мотоциклетисти и превозни средства, плаващи под палестински и ливански флагове "Хизбула", движещи се по улиците на Техеран.

Те също така публикуваха снимки на хора, изгарящи израелски и американски знамена.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    15 13 Отговор
    Па вие сте измислили спорта бесене на хора по стадионите.

    Коментиран от #8

  • 2 Византиец

    9 9 Отговор
    Африканските семите от Израел вършат едно добро дело на Европа и Запада, докато Европа и Америка се напълни с араби терористи мюсюлмани които колят и бесят по улиците то евреите ги бият всеки ден по ъглите на Ционско Юдею Еврейски Израел
  • 3 Византиец

    13 7 Отговор
    Иранките по време на Шаха на Иран излизаха като туркините по плажовете голички секси а сега като в Саудитска Арабия и Талибанистан и Ердоганова Турция и Северна Корея вътре в къщите си забрадени за да не би някой откачен мюсюлманин да ги види без пушлета и закачалки за да иска да я изнасили

    Коментиран от #5

  • 4 отдавна

    8 18 Отговор
    не бях чел толкова цинично и античовешко говорене.Отделно този мъж е краен фанатик и езичник.
  • 5 USA

    16 2 Отговор

    До коментар #3 от "Византиец":

    Е така де ама кой смъкна шейх-ин-шаха Иран и сложи аятоласите да управляват - защо не кажеш.
    Кой покани джихадистите в Европа - пак мълчиш.
    Кой създаде тези джихадисти в Афганистан или Сирия.
    Кой поддържа най-големия разпространител на радикален ислям Саудитска Арабия.

    За някои е удобно да има радикални ислямисти срещу които да се борят като им заграбват петрола пък и да продават "оръжия" както на джихадистите така и на "съюзниците" си да се защитават от същите джихадисти. Пък и джихадистите могат да свалят някой неудобен и никой няма да се противи после като нападнат джихадистите свалили неудобния.
  • 6 Българина

    11 6 Отговор
    Аз още не мога да разбера защо БОГ е избрал да изпрати спасителя в този край на света, в пустинята с народи по близки до неандерталците отколкото до човека? Има нешо гнило в тази история и със сигурност евреите имат намеса представянето й!
  • 7 АРГОН

    8 0 Отговор
    Изсраел винаги е бил еврейска терористична държава.
  • 8 В Китай и в училищата бесят

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    Наркодильрите. Чалмите даже са по меки....